Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandy74

PEELING DO TWARZY

Polecane posty

Gość Sandy74

Cześć, czy możecie mi polecić jakiś dobry peeling do twarzy, mam skórę suchą? I jak często powinno się go stosować? Dzięki.

Gość Sandy74
podnosze...

ja bardzo sobie chwalę peeling z Avonu z białą herbatą-pięknie pachnie,delikatnie,ale skutecznie peelinguje i nie wysusza!polecam!

Gość ja pokusiłam się na to
co wszyscy tak zachwalają - i muszę powiedzieć że jestem wstrząśnięta rewalacyjnością i prostotą tego zabiegu - peeling kawowy. Zaparzasz kawę - dodajesz trochę cynamony - i scierasz obumarły naskórek - efekt którego nie osiąga żadna gówniana chemia, z przeproszeniem :)

z całym szacunkiem do poprzedniczki,ale sandy ma sucha skórę i ja bym nie ryzykowała na jej miejscu użycia do twarzy peelingu z kawy który jest naprawdę mocny,i ja go używam tylko na tyłek i uda!

Gość ja pokusiłam się na to
:) No cóż - może i tak. Ja mam wybitnie suchą skórę - ale na mnie to działa rewelacyjnie. Po prostu szybciutko po wklepuję kremik tłusty lub nawilżający - i fantastycznie się wchłania...

ja używam peelingu z kawy na wyżej wymienione miejsca i jestem zachwycona-jak zrobiłam za pierwszym razem to nie mogłam uwierzyć,że mam skórkę gładką i napiętą jak po żadnym \"kupnym\" peelingu:) ale na buźke (mimo,że mam normalną cerę) bym nie ryzykowała.

Nie polecam cynamonowego peelingu, zrobisz raz czy dwa i super, a za kazdym nastepnym razem moja skora tak sie wysuszyla pomimo codziennie nakladanego kremu nawilzajacego, porobily mi sie jakies plamy, suche miejsca, tak na mnie zadzialala :D A nei mam cery zbytnio wrażliwej takze nie wiem, ale cynamon mnie mimo wszytsko uczulil. jednak ciagle moge stosowac peeling z platkami owasianymi gdyz polecany on jest nawet do najwrazliwszej cery i nie zaszkodzi, nigdy!!!

to pisałam o twarzy , zas cynamon + kawa + imbir na ciało - rewelacja!!!;)

wydaje mi sie ze pilingi enzymatyczne np. nivea visage jak sucha to chyba podatna na uszkodzenia a enzymatyczny jest do skory wrazliwej. ja bym ten polecila i wogole chyba enzymatyczne

Gość peelingpolecam

Gość peelingpolecam
jeśli masz suchą skórę to zapewne jest ona wrażliwa.Polecam delikatny gommage - delikatniejszy od peelingu bo drobniej zmielony- firmy yves rocher. Jest w tubce- mocno skoncentrowany - dość drogi bo ponad 20 zł ale miałam go jakieś pół roku bo jest mocno znity.Nakładasz jak maseczkę - lekko zastyga i wtedy wykonujesz delikatne kółeczka palcami- gommage fajnie się osypuje i nie podrażnia buźki a wszystkie zanieczyszczenia skóry są wchłonięte w trakcie kiedy trzymasz to jakieś 10-15 minut.Polecam - cera gładka i rozjaśniona a przy tym nie narażasz się na zmarszczki od podrażnień i ,,szorowania'' a cera sucha bardziej jest na nie narażowa.Może haotycznie opisałam ale myślę , że żałować jak kupisz.