Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

silvia27

Przyszłe Mamusie z Wrocławia i okolic

Polecane posty

czasami myśle, ze za rzadko sie rusza na razie obserwuje, ale w nastepnym tygodniu pojade na usg teraz to pewnie lekarz jest na feriach Grzywa, masz już dzieci, czy to Twoje pierwsze? teraz sobie przypomnialm jak kiedys w szpitalu spotkalam dziewczyne, chodzilysmy dookola siebie, bo sie rozpoznawalysmy, tylko, ze zadna nie pamietala skad sie znamy. potem sie okazalo, ze z poprzedniego porody no wlasnie, a jak sie rozpoznaja internautki?

Bladego pojęcia nie mam jak sie rozpoznaje inrnautki, a dzidzuś to mój pierwszy. Nigdy jeszcze w szpitalu nie leżałam. To będzie mój debiut:) Ale chyba nie skończę na jednym. Zobaczymy jak to będzie. Ten dzidzuś był świadomie zaplanowany i wyczekany. Strasznie jestem szczęśliwa, chociaż mam momenty że się boje. Wiesz... ze sobie nie poradzę z takim maleńkim dzieckiem:o

Gość beatrix
Hej!!Coś Was tutaj malutko.Ja jeszcze jestem w domu,ale już jutro idę do szpitala i czy mojemu dziecku się chce czy nie tojuż je pogonią.Strasznie żle się czuję ,boli mnie wszystko i mam serdecznie dość.Grzywa myślę że każda z nas ma obawy że sobie nie poradzi,mi się chciało płakać jak miałam pierwszy raz przebrać swoją Anię w szpitalu, a panie pielęgniarki nie były skore do pomocy.Teraz boje się jeszcze bardziej, bo będę miała dwoje dzieci,a różnica wieku między nimi będzie niewielka,bo tylko 2 lata.Pewnie tak całkiem świadomie na drugie dziecko bym się nie zdecydowała,ale życie i przypadek zdecydowało za mnie i może dobrze bo Ania byłaby jedynaczką.Teraz to naprawdę odezwę się już po porodzie trzymajcie kciuki, bo strasznie się boję,że coś może być nie tak.Pa!!!!

grzyw- czesc to moja 6 ciaza wiesz mi, ze wszystkim sobie poradzisz nawet ksiazki specjalnie nie sa konieczne, wiecej wie sie z tzw instynktu moja kolezanka kiedys powiedziala, ze jak dala rade urodzic, to i sama wykapac potrafi trzymalam sioe tego

Gość mam pytanko
interesuje mnie bardzo opinia o lekarzarz, poloznych i szpitalu przy. ul. Dyrekcyjnej ? Jakie macie zdanie na temat personelu tam pracujacego, jak oceniacie opieke i zainteresowanie przerazoną mlodą rodzaca mama ??? Czy wiecej jest opinii pozytywnych czy negatywnych o tym szpitalu ??? Co wiecie o nim od swoich znajomych ktore, moze juz tam rodzily !!! Czy jest zasada, kto jest przy porodzie, ja kz porodem rodzinnym i czy wybrany lekarz cchetnie zgadza sie na pord ze swoja pacjentka ??? Odpowiedzcie prosze, bo mam pzred soba do podjecia decyzje czy rodzic tam czy mzoe gdzie indziej ???? Dziekuje z gory za kazda infomacje !!!

Ja słyszałam mało złych opinii o tym szpitalu. Podobno opieka jest bardzo dobra. Nie wiem niestety jak jest z porodami rodzinnymi.

Gość ciekawska*/*/*
dziewczyny doradzcie, gdzie kupic odziez ciazowa we Wrocku, gdzie same sie zaopatrywalyscie ???? Dziekuje za informacje !

Gość przy ulicy
Kromera- na przeciwko geodezji jest duży sklep "mama i ja" z ciuchami ciążowymi........... jeden widziałam też, przy ulicy Powstańców śląskich, koło prywatnego laboratorium......... niestety nie znam adresu, jest to mniej więcej na wyskokości Akademi Ekonomicznej.

Podnoszę ale widze że jest nowy topik \"Hej, Wrocławianki\" złaożony przez Gaj. Ten jest większy to może piszmy na tym ?? Pozdrawiam, Sylwia

Cześć Mamusie napisałam na topic \"Hej, Wrocławianki\" ale nie wiem który bardziej aktualny wiec tu też się wypowiem ;) Pytacie o ciuszki ciązowe. Jestem teraz w 7 miesiącu i też sporo się nachodziłam na początku ciązy szukając czegoś fajnego i w normalnej cenie!! Pierwszym sklepem który odwiedziłam z koleżanką był właśnie ten na Traugutta. Porażka !!!! Ciuszki koszmarne jak dla mnie totalne bezguście, te materiały i fasony brrrr .... a ceny jak z kosmosu !! Obeszłam jeszcze parę miejsc i w rezultacie wszyskie swoje ciuszki ciązowe kupuję w H&M ale na Bielanach na piętrze (bo w tym w Rynku nie ma kolekcji H&M Mama). Myślałam że ceny mnie zwalą z nóg, jednak nic mylniejszego. Rzeczy są na prawdę bardzo dobre gatunkowo i co najważniejsze nie są to typowe \"worki ciązowe\" a ciuszki które z powodzeniem mozna nosić i po urodzeniu dziecka gdyż są szyte tak by \"rosły\" wraz z naszym brzuchem. Sweterki i bluzeczki które kupiłam w październiku są również bardzo ładne i wygodne teraz. H&M uważam że jest to sklep dla matek które chcą ładnie i modnie wyglądać nie płacąc za to dużej kasy!! Kupiłam tam ostatnio bluzeczki ze \"zwykłej\" kolekcji (nie tej specjalnie dla mam) i to w rozmiarze L (dodam że nie należę do osób szczupłych i przed ciążą nosiłam rozmiar 46/48 ). Tak wiec nawet te \"większe\" mamusie mające często problem ze skompletowaniem swojej garderoby, znajdą tam cos dla siebie. Teraz w sobotę chcę jechać po spodnie, bo mój brzuszek jest coraz większy i przydałaby się jeszcze jedna para tak na koniec Fajne rzeczy można też dostać w C&A też na Bielanach. Zaraz po wejściu do sklepu po prawej stronie jest część gdzie ciężarne mamusie mogą znaleźć coś dla siebie. Kupiłam tam ostatnio śliczną bluzeczkę (białą \"wizytową\" 59zł) i nawet w pracy na korytarzu zaczepiły mnie dziewczyny i spytały gdzie kupiłam i za ile. Po ciązy z powodzeniem też będzie mozna ja nosić. Jeśli chodzi o sklepy internetowe, to mozna znaleźć m.in.na www.9fashion.pl ale ceny nie są najniższe a poza tym to rozmiar rozmiarowi nie równy i ja wolę coś przymierzyć zanim to kupię. Ale się rozpisałam, ale mam nadzieję że chociaż troszkę pomogłam Pozdrawiam wszystkie mamusie z Wrocławia i odzywajcie się częściej 🌼

Hehe... Ja mogę pisać na jednym i na drugim.:P pozdrawiam

Podnoszę bo spadamy. Coś mamusie z Wrocławia się ociągają ;)

Gość mini123456
hej Mamusie planuję ciążę niedługo,niedawno się przeprowadziłam do Wrocławia mieszkam w okolicy ulicy Legnickiej koło Astry i tam gdzieś chciałabym chodzić do ginekologa czy znacie jakiegoś dobrego którego możecie polecić??

Przy legnickiej właśnie przyjmuje mój lekarz. Naprawdę fajny facet i świetny specjalista. Nazywa się Jan Korzeniewski. W gabinecie ma usg, a wizyta kosztuje 80zł. Pozdrawiam

Cześć, Mini123456 ja chodzę do Promedisu ale ceny zwalaja tam z nóg (145 wizyta z usg!!! )a lekarz też nie do końca taki jak bym chciała ale za późno już na zmiany :( Mogę za to polecić bardzo dobrą pania doktor która prowadzi ciążę mojej koleżanki a i ja u niej byłam 2 razy na usg 3D i na początku marca idę raz jeszcze na badanie przepływów. Będę też z nią rozmawiać na temat mojego porodu, gdyż jak się okazało mój lekarz prowadzący nie pracuje już w szpitalu :( Wspaniały lekarz, młoda ale bardzo kompetentna. Przyjmuje w Corfamedzie na ul. Kluczborskiej. Trochę daleko od Legnickiej ale na prawdę warto !!! Ja też we Wrocławiu nie znałam lekarzy i jak zaszłam w ciążę to wybrałam lekarza blisko domu i niestety teraż żałuję, bo od 2 miesięcy lekarz ten przeniósł sie do centrum miasta i jest teraz nie wiele bliżej niż Corfamed, no ale cóż... Ten lekarz to Dorota Wickiewicz i jest ginekologiem-położnikiem. Nie patrzy na zegarek a wyjaśni wszystko co i jak i nie musisz jej ciągnąć za język. Poswięciła mi więcej czasu niż mój lekarz prowadzący i tak jest w przypadku każdego jej pacjenta. Centrum jest czynne do 21:00 a my ostatnioo wchodziliśmy o 21:05 byliśmy tam 45 min. a po nas była jeszcze jedna para. Wizyta tam kosztuje 50 zł z usg a jest tam też to USG 3D (super sprzęt z najwyższej półki!!) które dla pacjentek należących do Corfamedu jest tańsze. Telefon do Corfamedu to 321-73-15. Nie namawiam Cię do niczego ale jest to na prawdę wspaniały lekarz a ceny w Corfamedzie są na prawdę bardzo niskie jak za taki poziom usług. Życzę powodzenia przy wyborze lekarza no i czekam na wieści że jesteś szczęśliwą przyszłą mamusią :)

Gość mokka1
a w jakim szpitalu pracuje Wickiewicz?

Gość beatrix
Cześć dziewczyny! Pani doktor o której mowa pracuje w szpitalu na Dyrekcyjnej. Ja już jestem po ,25.01.urodziłam córeczkę ,która ważyła 4440g i 60cm długa .Rodziłam właśnie na Dyrekcyjnej ,bo stamtąd mam lekarza prowadzącego i tam spotkałam wspomnianą lekarkę .Dzidzia jest bardzo spokojna narazie je i spi.Całe szczęscie bo mogę troche czasu poświęcić mojej starszej córeczce.Do0bra narazie kończę.Pa!

Gość a jak oceniasz
Beatrix a jak oceniasz szpital na Dyrekcyjnej, napisz cos więcej ? Interesuje mnie to bardzo, bo zamierzam tez tam rodzic ! Jakie masz wrazenia po pobycie tam ? Jak opieka poloznych, lekarzy ? Jesli mozesz napisac, kto byl twoim lekarzem prowadzacym ? A twoj lekarz byl przy porodzie ??? Czy specialnie umawialas sie z jakos polozna ? Moze polecisz jakas sprawdzona ??? Dziekuje za wszelkie informacje !!! Pozdrawiam ;)

Czesc Dziewczyny, ja rodzilam w lipcu na Kamienskiego i bardzo milo wspominam. Ale chodzilam do wspominanego juz dr Fuchsa. Genialny. Niestety nie zdazylam dojechac na Dyrekcyjna (blizej bylo na Kamienskiego, a czasu bylo malo) ale jestem zadowolona. jesli chodzi o ciuchy to faktycznie h&m i c&a bielany. Polecam tez www.happymum.pl i www.9fashion.pl trzymam za Was kciuki i bede wpadac zobaczyc co u Was slychac, bo teraz jest daleko od Wroclawia (na drugiej polkuli) i tesknie [buzka}

a i jeszcze jedno, przy porodzie naturalnym tzn bez cesarki duzo wazniejsza jest dobra polozna. Lekaz przychodzi zwykle dokonczyc dziela (tzn odebrac koncowke porodu i zeszyc)

Gość ona 28****************
jestem z wroclawia i rodzilam na brochowie, co prawda 4 lata temu, ogolnie bylo bardzo fajnie, lezalam na porodowca 2 tyg, troche sie nasluchalam krzyku innych babek i napedzily mi niezlego stracha, porod mialam ciezki, bo dzidzia ogroma, ale opieka szpitalna i inne rzeczy byly ok, przed porodem lezalam w sali 2-osobowej, ale tak na prawde bylam sama, mialam telefon kolo lozka, z ktorego nie moglam dzwonic, ale do mnie mogli (o kazdej porze), mialam lodowke (nie iwem po co, ale byla), w sali byla rownież umywalka i lustro, 3 razy w nocy przychodzila pielegniarka sprawdzac tentno dziecka, na prawde opieka na wyskokim poziomie, po porodzie zwiezli mnie pietro nizej, i tez bylam sama w sali z dzidzia, w pierwszej nocy po porodzie pielegniarka zaproponowala mi ze jesli nie czuję sie na silach to one zajmą sie mała, zgodzilam sie bo na prawde bylam wykonczona, maz byl u mnie prawie caly czas, przychodzil o 14-15 i siedzial do 20, nikt go nie wyganial, nie mowil ze czas odwiedzin sie skonczyl czy cos w tym rodzaju, ogolnie bylam bardzo zadowolona, natomiast moja przyjaciolka tez rodzila w tym szpitalu i niestety nie podziela mojej opini, twierdzi ze opieka nie za dobra, Jeszcze tylko dodam ze na Dykercyjnej rodzilo wiele moich znajomych a takze kuzynek i wszystkie twiedza ze jest to szpital godny polecenia. Pozdrawiam wszystkie ciezakowki i zycze krotkiego, najmnej bolesnego porodu i zdrowych, slicznych dzidziusiow.

Witam :) co do doktor Wickiewicz to nie wiem na 100% ale też słyszałam że jest ona z Dyrekcyjnej (jak będę w marcu to spytam). Ja chciałam od początku rodzić na Dyrekcyjnej nbo właśnie ten szpital mi najbardziej polecano. Mój lekarz prowadzący jest a właściwie na ostatniej wizycie się okazało że był z Dyrekcyjnej, co mnie niestety bardzo zmawrtwiło :( Miałam nadzieje że będzie przy moim porodzie a tak będę rozmawiała na ten temat właśnie z Wickiewicz. Od lekarza prowadzącego dowiedziałam się jednak co nie co o tym co się oststnio dzieje na Dyrekcyjnej. Po pierwsze nie ma możliwości \"załatwienia\" sobie znieczulenia (bo brakuje anestezjologów) :(( Po drugie nie ma możliwości by był przy porodzie lekarz (nawet prowadzący) chyba że coś się dzieje to wtedyy wiadomo że jakiś się pojawi. CC \"na życzenie\" też niestety nie ma. Jednak jest też plus i to bardzo ważny ze względu na nasze Dzieciaszki, na Dyrekcyjnej mają bardzo dobry sprzęt i lekarze którzy tam pracują też są bardzo dobrzy. W przyszłym tygodniu idę w odwiedziny do koleżanki która 31.12. urodziła córeczkę i jak tylko od niej wrócę to napiszę o jej wrażeniach. Może do tego czasu Beatrix się odezwie i napisze jak ona przeżyła poród i jakie są jej wrażenia i czy to co napisałam wyżej rzeczywiście się potwierdza. A tak swoją drogą to moje serdeczne gratulacje Beatrix z powodu narodzin córeczki :) Sama już nie mogę się doczekać już kwietnia kiedy to nie będę już 2w1 a 1+1 czyli ja i mój Synek :) Pozdrowionka ;)

Dodam jeszcze że na Dyrekcyjnej nie pobierają (w przeciwieństwie do wielu innych szpitali) opłaty za poród rodzinny i nie ma problemów jeśli ktoś się już na taki zdecyduje :)

Gość prośba*********
Beatrix, przymij wielkie gratulacie i zycze duzo zdrowka dla ciebie i dzidzi :) Kochane mam jeszcze pytanie, czy mozecie polecic jakos godna zaufania i kompetentna polozna z ul. Dyrekcyjne ??? Bardzo prosze, zawsze wychodze z zalozenia, ze ktos sprawdzony jest lepszy, niz taki z przypadku !!! Zapewne mialyscie jakies polozne, ktore sie wami opiekowaly lub celowo umawialyscie sie z jakos na porod. Dziekuje za kazda wypowiedz !!!

Gość beatrix
Cześć dziewczyny!! No więc postaram Wam odpowiedzieć na pytania ,w szpitalu na dyrekcyjnej rodziłam dwa razy dwa lata temu jak i teraz w sumie dlatego że mój lekarz tam pracuje,a jest nim dr Kłósek. Opieka lekarzy i położnych przed i po porodzie jest moim zdaniem dobra ,wszyscy mili i wrazie czego pomocni.Z tego co wiem niema zwyczaju umawiania się, czy wynajmowania położnej.Na porodówce jest różnie zależy na jakie panie się trafi.Dokończę za chwilę bo moja dzidziadomaga się jedzonka!!!

Gość mini123456
silvia27 dziękuję za info pewnie niedługo siętam wybiorę niestety muszę jednak jeszcze poczekać bo mtrzeba mi wyjechać i zarobić by stać mnie było na dziecko,ale już niedługo planujemy dzidzię jeszcze w tym roku ach...:)

Gość aga w-w
Witam poczytałam sobie troszkę waszych opini na temat szpitala na dyrekcyjnej. A może ktoś się wypowie na temat szpitala na brochowie. Ja rodziłam tam 5 lat temu i było ok, ale jestem ciekawa co teraz słychać o tym szpitalu no i o obsłudze. Pozdrawiam

Gość prośba*********
Beatrix - nadal z niecerpliwoscia czekam na ciag dalszy twojej relacji o szpitalu na Dyrekcyjnej, napisalas, ze nie ma potrzeby umawiac sie z polozna, ale gdybym bardzo chciala to chyba moge ??? A w takim razie z kim ???? A poza tym napisalas, ze zalezy na jaka pania sie trafi na na porodowce, ja bym wlasnie nie chcial czekac na jakis przypadek i po prostu trafic w slepo tylko sie z kims umowic !!! Dzieki za wiesci !!! Pozdrawiam :)