Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa22

Ile macie dzieci?

Polecane posty

Czesc dziewczyny , przed chwila kolezanka polecila mi te forum, ponoc jest pomocne. Chcialabym pogadac o naszych maluchach, ile ich macie, jak sie wam zyje, jak radzicie sobie z dnia na dzien? Ja mam 3 dzieci, moj maz pracuje, no a ja niestety albo stety wychowuje dzieci. Ale sie nie nudze, pierwsze dziecko urodzilam w wieku 17 lat, drugie w wieku 20 a trzecie rok temu. Przez to nieskonczylam szkoly, no ale jak odchowam dzieci to sie wezne za siebie! :) A wy jak sobie radzicie?

Gość nastOOOOOlata
no chociaz raz zrobie mily komentarz:P sliczny dzieciaczek na tym forum mamo-tato jest :PP:P: przepiekny :)

No nieźle! Ewa planiowałaś te dzieci, czy to przypadek? Podziwiam Cię, Boże jak Ty sobie radzisz? Jestem w szoku! Ale nie zrozum mnie źle, nie potępiam Cię.

mając tyle małych dzieci i sobie radzisz to nic innego jak pogratulować. Ja jestem mamą z małym stażem-mam 2,5 miesięcznego synka. Z początku trudno było mi sie pogodzic z nowym rytmem życia ale udało się,jak każda młoda mama ucze się na błędach,doświadczeniach.Teraz z każdym dniem jest coraz lepiej

Gość boooooze
22 lata i trojka dzieci!!!! PODZIWIAM!!! ale musialas byc nieodpowiedzialna :O bo watpie abys w tym wieku chciala tyle dzieci..... no ale nie potepiam,tylko opisuje swoje zdziwienie........gratuluje i sily zycze :)

jesteś super odawazną dziewczyna . musisz być bardzo szczęsliwa .podziwiam cię w kazdym calu ( troje dzieci , bez wykształcenia i z taką radoscia na przyszłośc ) życze ci powodzenia w dalszych planach . życzę ci także ,siły w realizacji twoich planów i zamierzen na przyszłośc . POWODZENIA

ja mam dwoje dzieci (córkę 11lat i syna 2 latka ) - planuję trzecie !!!!!!!1

ja jestem w szoku,,,,,dziewczyno ty masz 22 lata a nie 40 nawet zdziwiłabym sie gdyby 32 latka miała na końcie juz 3jkę. powiedz ale szczerze czy dwójka ostatnich była planowana (bo dzieciątko w wieku 17 lat na pewno nie)... podziwiam cie i zycze ci duzo wytrwałosci i powodzenia ..... ja mam 25 lat i nie mysle o dziecku jeszcze..no moze czasami

A ja mam piątkę i skończyłam studia i w tym roku zamierzam robić kolejny kierunek i sobie dość dobrze radzimy i nie rozumiem tych krytycznych uwag. Pozdrawiam wszystkie mamusie.

zosia5 dobrze ze masz za co je utrzymac bo jak bys nie miała i zyła na kredytach to bys inaczej mówiła....i napewno nie miałabys 5 ale góra 2moze 3jke

Niki nie masz jeszcze dzieci to chyba nie na miejscu jest wypowiadanie się na ten temat. Nie masz pojęcia ile dziecko daje szczęscia w zyciu. To, że ktoś ma ich 3 czy 5 nie oznacza, że jest skazany na biedę. Rany kobieto jakie Ty masz pojęcie o życiu, o utrzymaniu dziecka, o uczuciach matki do dziecka, patrzeniu jak się rozwija.... ciężko teraz z pracą, ale wierz mi, że mozna utrzmać 3 czy 5 dzieci jak się chce i tego pragnie, można skonczyć studia...

Gość ania2
Ja mam córke ma 13 lat Ale tak naprawde chciałabym mieć jeszcze jedno Ale boje sie utraty pracy

Gość nikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii25
kroma nie mam dzieci na razie ale mam zamiar niedługo miec ...nikogo nie chciałam urazic moja wypowiedzia ale pomysl.....jak bys miała nie zacieawa sytuacje finansowa czy decydowałabys sie na wiecej niz 2 dzieci.........ja tylko stwierdziłam ze zosia napewno na za co utrzymac pociechy i chwała jej za to......i jest szczesliwa z tego powodu inaczej by sie tu nie wypowiadała pozdrawiam

Ja też pochodzę z rodziny wielodzietnej i nie narzekam, bo jak potrzebuję opieki na kilka godzin przy dzieciach to nie ma problemu i zawsze ktoś mi pomoże.

VIKI2 WOW jestem zachwycona uroda dziewczynki śliczna czarnulka pewnie to malenstwo bedzie do niej bardzo podobne...... wszystkiego naj pozdrawiam

Niki rzeczywiście sytuacja finansowa jest ważna, ale gdybym tylko na to patrzyła to bym została bez dzieci. Najważniejsze, żeby stać Cię było na potrzebne rzeczy. U mnie też nie było dobrej sytuacji finansowej. Starczało, ale skromnie. Wspólna praca z mężem doprowadziła, że osięgamy po malutku cel. Dodam, że mam 25 lat, 5 letniego syna i 10 miesięczną córkę, dzieci planowane, jestem szczęśliwa! viki dzieci śliczne:)

kroma gratulacje dla ciebie ze zdecydowałas sie na 1 dziecko w wieku 20 lat ......kurde ja jestem jeszcze nie gotowa ale jak byłabym w ciąży to napewno szybko moje myslenie by sie zmieniło.....wiadomo dzieciatko duzo daje i zmienia poglądy ale ja nie potrafie sie zdecydowac i w srodku chyba tylko udaje ze moze bym chciała ale tak naprawde nie zdecydowałabym sie .......szkoda mi wolnosci bo wiadomo potem z dzieckiem juz nigdy nie bedzie tak jak teraz......

To prawda Niki, Już inaczej jest z dziećmi. Fakt, że czasami człowiek chciałby się wyrwać, ale nigdy nie zamieniłabym swojego teraźniejszego życia. Nigdy niewiadomo jak Nas los pokieruje, nawet jakbyśmy mieli wszystko zaplanowane to życia płata nam różne figle;) Ja szanuję to, że nie chcesz mieć jeszcze dzieci i mam nadzieję, ze Ty również szanujesz ludzi ,którzy pragną mieć dzieci w tak młodym wieku, przy różnych sytuacjach finansowych;) :) pozdrawiam Anulka 🖐️ ;)

jasne ze szanuje....jestem bardzo tolerancyjna i wyrozumiała....papa

Gość Musha
ja mam syna 4 lata i corke 3,,,,mozna oszalec , ciezko mi sie chowa je samej bo maz pracuje i mieszkam w Niemczech bez ani jednej osoby mi bliskiej,,,to okropne!!!

Ja mam trójkę, w czerwcu czwarte:) I już nie mogę się doczekać. Nie korzystamy z opieki, co roku jeździmy na wakacje, ja po zwolnieniu z etatu po 3 dziecku nie zrezygnowałam z działalności gosp. więc sobie radzę:D (ubrania dla nas i waciki mogę kupić za swoje:D) Na szczęście nie płacimy czynszu, a mamy spore mieszkanie (tylko podatek roczny - 250 zł/rok:D), więc też \"zostaje\" w kieszeni. Cały czas się uczę:) Dodatkowo ciągle biorę udział w jakiś konkursach organizowanych z mojej dziedziny i mieszczę się zawsze w pierwszej trójce zwycięzców. A co!:D:D:D Wczoraj dodatkowo dostałam nagrodę od dyrektora szkoły i dyplom z podziękowaniami za promowanie szkoły w regionie. Wiem, chwalę się, ale sprawia mi satysfakcję ucieranie nosów tym, którzy rodziny wielodzietne traktują z góry jak patologię (ostatni konkurs był o równych szansach dla wszystkich;) ) Pani poseł obecna przy wręczaniu mi nagrody powiedziała \" inteligentnych nie sieją, oni się rodzą, więc gratuluję z całego serca czwartej pociechy\" ;) Tak więc Ewo, głowa do góry, życie przed Tobą, przeżyj je najlepiej jak potrafisz i nie daj sobie wmówić, że jesteś gorsza. Bo nie jesteś. To nasze dzieci będą pracowały na nasze emerytury i na wszystkich tych, którzy myślą tylko o sobie;) Teraz mnie zajadą żmije:) Miłego dnia:D

Gość Usmiac
mam trojeczki rodzisz po to dzieci aby na ciebie na starosc pracowały??

o kurcze no to mamo trójeczki będziesz musiała zmienić nicka :) ja mam synka 8 lat, sama mam 27, więc dosc wczesnie mi sie urodził, ale nie narzekam mój mąz pochodzi z większej rodziny, jego mama miała 4 dzieci, i właśnie pierwszego syna w wieku 19 lat, a pozostałą trójkę z drugim mężem kilka lat później on mysli, ze powielimy ten wzorzec mamy niestety zgrzyty na tym polu, bo ja nie chce mieć więcej dzieci :( bardzo ładna ta dziewczynaczka na zdjęciach :)