Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lazygirl

Ratunku! Wf

Polecane posty

Gość lazygirl

Muszę za karę przygotować 45 minutowy aerobik i poprowadzić na wf!!! Jest to kara, bo nie ćwiczyłam na lekcjach przez 2 miesiące. Jestem przestraszona, bo mam dużą nadwagę. Nauczycielka to chyba chyba specjalnie kazała mi, aby przez 25 minut były ćwiczenia na mięśnie brzucha. Mam na to czas do końca semestru. Ne wiem co robić i od czego zacząć. Co robić?

Gość kati23
wejdź na google i wpisz coś w stylu "aerobik" lub po prostu "ćwiczenia". Wyskoczy duuużo linków do stron z propozycjami ćwiczeń. Wybierz sobie te łatwiejsze i gotowe

Gość lazygirl
Ale ja nie potrafię ćwiczyć dłużej niż 10 minut, a już mięśni brzucha to wcale!

Gość no to zacznij
ćwiczyć, żeby nie dać plamy na lekcji i przytrzeć nauczycielce nosa

Gość kati23
no niestety inaczej nie umiem Ci pomóc. Może naprawdę zacznij ćwiczyć to chociaż troszkę się "rozruszasz". I sprawdź dobrze te ćwiczenia na google bo niektóre naprawdę nie wymagają wielkiego wysiłku - musisz tylko dobrze poszukać.

Boże! Szczerze Ci współczuje dziewczyno... Ja pomimo, że jestem szczupł (ale to dzięki uwarunkowaniom genetycznym), kondycje mam jak osoba po wieloletniej śpiączce, bo inaczej nie potrafię tego określić. Jestem nieporozciągana i niewyćwiczona, moje mięśnie nie potrafią utrzymać mojego ciała, przy na przykład staniu na rękach, ćwiczeniach na drążku. Osobiście nienawidze aerobiku, uważam, że jest to najdebilniejsza rzecz jaką można robić na wuefie. My mamy aerobik na lekcjach wuefu kilka razy w roku szkolnym. Wiesz co jest w tym najgorsze? Uwielbiam słuchać rocka i punkrocka. Nie toleruje techno itp. A w aerobicu właśnie to jest podstawą - daremna głośna muzyka ( jeżeli to dudnienie w ogóle można nazwać muzyką...). Jak to słyszę to mnie mdli. A te \"pozycje\" czy jak to się nazywa, w aerobicu to jedna wielka ściema, nic przy tym się nie ćwiczy, żadne konkretne mięśnie. Moim zdaniem ta głupia rura chciała Ci zrobić na złość. Ona pewnie sądzi o tobie to co moja wuefistka o mnie (nie powiedziała mi tego wprost ale daje mi to do zrozumienia na każdej lekcji): \"leniwy, nieruchawy, sflaczały kloc, bez mięśni\". Ona często puszcza na lekcji takie złośliwe uwagi, niby do ogółu ale patrzy się na mnie. Dlatego musisz jej pokazać, że jesteś dobra, i nie daj jej powodów do opieprzenia ciebie. Po pierwsze znajdź dobrą muzykę (jeżeli lubisz techno to raczej nie będziesz miała z tym problemów), ważne jest żeby była rytmiczna. Po drugie popytaj wśród koleżanek na pewno któraś z nich zna się na aeorobiku niech pokaże ci kilka tych podstawowych kroków w aerobiku. Po trzecie: opracuj nad choreografią, musisz to wiele wiele razy przećwiczyć, żeby nie mylić się na lekcji wfu Po4 kondycja - jeżeli ty zaczniesz wymiękać przy twoim układzie to zostaniesz wyśmiana. Możesz poszukać w googlach coś o tych pozycjach w aerobiku. Życzę ci powodzenia z całego serca, pa :*

Gość lazygirl
Dzięki Kurtka. Nareszcie mnie ktoś rozumie.

Gość Kaska980
Powiedz ile wazysz i jaki masz wzrost?

Gość lazygirl
Ważę 75 kilo przy wzroście 1.64 niestety.

Gość Granitowa Tekla
lazygirl chcesz się dowiedzieć jak poprowadzić aerobik? kroki mamy ci podać?

Gość lazygirl
Myślałam, że mi coś doradzicie. Ja strasznie nie lubię ćwiczyć!

Gość lazygirl
Tak poza tym strasznie się wstydzę mojego tłuszczu bo to bardzo widać podczas ćwiczeń, a u nas w klasie same szczupłe laski. Na pewno będą się ze mnie śmiały.