Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowiec ...

Praca w Banku

Polecane posty

Gość Mille Bank
Doradca w Millenium - Warszawa - 8-10k brutto (firmy)

Gość Guder
Mille Bank ---> a jaka jest różnica w millenium między zarobkami asystenta a konsultanta klienta? i jak w millenium wygląda droga awansu? długo trzeba na samym dole się męczyć zanim ktoś da szanse iść na specjaliste lub kierownika?

Gość nowy WBK
Kolego WBK daj maila jak mozesz - mam parę pytań...

Gość Mille Bank
Guder Niestety nie inetresowałem się stanowiskami asystenckimi oraz detalem. W firamch naprawdę dużo się uczy, zwłąszcza w corporate i można dość szybko awansować. W wieku 30 lat nie ma problemu aby stać się dyrektorem.

Gość Bank Spółdzielczy
Ja pracuje w jednym z Banków Spółdzielczych. Zarobki marne - jedynymi dobrze zarabiającymi są osoby zasiadające w zarządzie (w tym Pani Prezes, Dyrektorka, Księgowa).Osoby pracujące już nawet 8-10 lat mają zarobki rzędu 1400 - 1170 zł (zależy czym się zajmują). Zatrudniając się do banku miałam wrażenie że zarabia się dużo większe. Studiuje też bankowość, ale zaczynam się zastanawiać czy to się opłaci. Chyba że dobrym rozwiązaniem było by dostanie się w szpony bankowości inwestycyjnej (tam się dopiero kasę zarabia :D ) Ogólnie lubię swoją pracę, lubię mieć kontakt z klientem (który się już wypracował) i lubię swoich stałych klientów którzy przychodzą stale do naszej placówki. Jedyne czego będzie mi brakowało po zwolnieniu (a chcę się zwolnić - to moich klientów i niektórych koleżanek z pracy). Tak więc na dłuższą metę w BS z tego co słyszę zarobić się kokosów nie da, bynajmniej na stanowisku pracownika szeregowego :/ Jestem zdruzgotana bo inflacja ładnie się nakręca a zarobki stoją w miejscu. Nic tylko szukać czegoś lepszego.

Gość lukasek
Witam.odpowiedz odnośnie lukas banku.Doradca klienta w placówce(doradca junior)zarabia 1700 zł brutto podstawy plus premia.Plan sprzedażowe spokojnie do wyrobienia.Atmosfera w pracy rewelacyjna.Polecam

Gość do lulkaski
dziękuję za odpowiedź. mam do ciebie jeszcze jedno pytanko.. czy możesz zdradzić w takim razie ile wpływa ci wynagrodzenia na konto już z tą prowizją? bardzo proszę o odpowiedź, bo zastanawiam się nad zmianą pracy na Lucasa..i wszystko zależy ile tam się zarabia...netto+prowizja :-) dzięki czekam aż odpowiesz

Gość katarinka27
Witam wszystkich! Mam takie pytanie ,otóż bardzo chciałabym dostać prace w Banku.Ukończyłam studia magisterskie z zakresu zarządzanie finansami.Niestety nigdy nie pracowałam w banku,nie mam rzadnego doświadczenia jeśli chodzi o prace w banku:(Jak do tej pory są to sklepy i stanowiska kierownicze,obsługa klienta itd.Moje pytanie brzmi:czy osoba bez doświadczenia w bankowości(jedynie studia,kurs z zakresu kadr i płac,szkolenia z tech.sprzedaży,zarządzania przez cele itd.i doświadczenie jedynie w handlu na stanowiskach kierowniczych)ma szanse na prace w banku???Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam

Gość tomas_1982r
Jak czytam to forum to się trochę przeraziłem. Szukałem informacji o zarobkach w BZ-WBK i jestem w szoku. Dostałem propozycje pracy na stanowisku Doradca Klienta (sami mnie znaleźli) i dziś zadzwonili wstępnie potwierdzić moje zaintersowanie pracą. Głównie chodzi mi o zarobki 2200-2400 brutto to zdecydowanie za mało jak dla mnie, obecnie pracuję jako Doradca Klienta w pośrednictwie finansowym i co prawda podstawa to 1000 brutto ale z premią za obrót mój dochód wynosi około 3500 brutto miesięcznie i liczyłem że praca w banku poprawi moją sytuację finansową, a z tego co czytam to może być gorzej niż obecnie... chyba trzeba się doszkolić i aplikować na wyższe stanowisko :)

Gość czy mógłby ktoś mi pomóc
mam prośbę czy ktoś mógłby mi udzielić wskazówek dotyczących pracy w Getin Bank na stanowisku doradca klienta? Jak przebiega rozmowa, o co pytają. Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za: * aktywną sprzedaż produktów bankowych w obszarze klientów detalicznych, w tym z wykorzystaniem telemarketingu i sprzedaży bezpośredniej, * realizację zadań sprzedażowych, * inicjowanie działań wspierających sprzedaż, * organizowanie i uczestnictwo w prezentacjach, spotkaniach z klientami, * pozyskiwanie i profesjonalną obsługę klientów, * kształtowanie pozytywnego wizerunku Banku, * przestrzeganie procedur i standardów, * obsługę kasowo – dysponencką. czy te wymagania są ciężkie tzn czy osoba która nie ma doświadczenia w bankowości sobie poradzi? I kto ma największa szanse na dostanie tej pracy?

Gość silya
Dostałam propozycję pracy w nowotworzonym pododdziale BZWBK w Łodzi na stanowisko doradzcy dla firm. Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć mi na pytanie dotyczące pracy w tym banku. Jak się tam pracuje czy są nadgodziny, ile szkoleń itp. Bardzo mi by to pomogło gdyż nie jestem pewna czy zmienić dotychczasową pracę na tę w BZ WBK nie wiem czy warto. Z góry dziękuje

Gość Ja byłam
na rozmowie w lukasie na doradce klienta ale mnie nie przyjeli bo nie przygotowałam sie do rozmowy czego bardzo żałuję ( była to moja 1 rozmowa w życiu) Wysłałam CV jeszcze do 2 banków.Pierwszy to eurobank drugi nie wiem bo oferta przez firmę doradztwa.Czy ktoś może mi powiedzieć jakie zarobki w eurobanku?

Gość student Marcin
Hej wszystkim. Mam pytanie, dwa lata temu skończyłem fin+bankowość póżniej 2 lata spędziłęm w anglii i w tej chwili jestem studentem 1 semestr SUM na akademii finansów(bankowośc), czy bez doświadzcenia pracy w banku mam stale duże szanse na pracę w banku. I gdzie najlepiej wysłać lub podrzucić CV. Dzięki za odpowiedź.

Gość jota
w eurobanku na początek dostaniesz 1700 brutto a po trzech miesiącach 2000 brutto

Gość kalergis
dziś byłam na rozmowie w Lukasie. Pytano mnie czy wiem o mjakie stanowisko sie ubiegam,czy lubie pracę w zespole, na czym polegała moja poprzednia praca, co mogłabym wnieść nowego do zespołu itp. zarobki ok 1000/netto + premie, acha na 3/4 etatu

no na prawdę nikt nie miał do czynienia z Getin Bankiem????????????? Proszę!!! :) :) :)

Na początek 1500 opiekun, 1800 doradca (brutto). W zależności gdzie będziesz pracował premie dodatkowo do wynagrodzenia..

Getin ! Z nieba mi spadłeś! Czy mógłbyś mi powiedzieć jak przebiega rozmowa? O co pytają? Z czego się mam przygotować?

Typowa rozmowa z tego co wiem. Ja na rozmowie byłem w innym departamencie, po czym zostałem przeniesiony do oddziału. możesz miec jakąś scenkę - pamiętaj o jezyku korzyści..... Bądź pomysłowa, wykazuj inicjatywę w sprzedaży. Będzie dobrze :)

Gość Ja byłam
zapomniałam dodać że w eurobanku to praca na pół etatu (na początek dobre i to) nie wiem ile powiedzieć jak spytają jakie wynagrodzenie mnie satysfakcjonuje. I ile sie czeka na telefon ( CV wysłałam tydzień temu) bo dzisiaj znów widzałam to ogłoszenie i nie wiem czy to nie czasem jakaś fikcja.

Gość optymistka...chyba...
A czy jest tu ktoś kto dostał pracę w banku, mimo, że ukończył studia humanistyczne i dopiero zaczął szukać pracy???

Gość pracowniku lukasa
interesuje mnie ile dostajecie standardowo wynagrodzenia netto :) bo podanie podstawy 1100+prowizja to troszkę za mało informacji jak dla mnie..zamierzam zmienić pracę i zastanawiam się nad lucas bankiem, bo mam się tam zgłosić na rozmowę na stanowisko doradcy klienta...

Gość Anulaaa24
Witam Wszystkich! Chiałąm zapytac kto udzielilby mi informacji dotyczacej banku BZWBK.Tzn interseuje mnie kto byl moze na rozmowie na DORADCY BIZNESOWEGO?Jak wygladaja zarobki na takim stanowsiku?Rozmowa(jestem na razie po dwóch)Czy warto sie starac o prace w tym banku. Please o odp...w szczegolnosci osob pracujacych w WBK. Z GORY DZIEKUJE....POZDROWKA...

Gość jota
do ja byłem - płące w eurobanku zależą od wielkości miasta w małym mieście na początek dają 850 brutto. Zazwyczaj odzywają się szybko w ciągu dwóch tygodni od pojawienia się ogłoszenia. O zarobkach powie Ci pani przez telefon która będzie Cie zapraszać na rozmowę, nie będą cię pytać ile byś chciał zarabiać tylko sami podadzą ci stawkę

Gość Ja byłam
Do Jota. To miasto ok 230 tyś to nie wiem na jaki zarobek mogę liczyć. Nie wiem też czy mi sami powiedzą ile bo w lukasie pytali ile bym chciała zarabiać.

Gość aig bank
Doradźcie - warto zacząć pracować w Aig Bank? jesli ktos pracuje to proszę o info jakie zarobki, atmosfera, możliwość awansu? z góry dziękują za każdą odpowiedź.

Getin! Dzięki za info ale będę wdzięczna za jakieś szczegóły. Pisałeś o scence. Czyli np mam sprzedać kartę ale skąd ja mam wiedzieć jak to zrobić jak nie mam doświadczenia. Język korzyści??? Myślałam że umiejętności sprzedażowe nabywa się po szkoleniu... Proszę napisz jeszcze cos o tej rozmowie czego się można spodziewać. Chciałabym dobrze wypaść ale...

zorientuj sie np trochę w temacie kart kredytowuch i mów samymi pozytywami - to już będzie sprzedaż poniekąd ;) Osoba z którą będziesz rozmawiała będzie potencjalnym klienttem, więc mów o niskim oprocentowanieu, o wypłacie z bankomatów bez prowizji itd. Wskazuj pozytywne cechy i jakie korzyście z tego płyną. Czyli np \"dzięki naszej karcie kredytowej moze Pani wypłacać pieniądze we wszystkich bankomatach bez prowizji, przez co nie zaoszczędzi Pani czas i pieniądze\".... coś w tym rodzaju staraj sie mówić...