Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CIGNODERM

LUSZCZYCA to super choroba , jest wierna czlowiekowi , az do smierci !

Polecane posty

Gość Alija
ściągnełam sobie z e-bay-a Exorex Lotion, używam od 6 tygodni - DZIAłA!! nie wiem czy efekty się utrzymają.To lek z dziegciem, trochę zapach nieprzyjemny ale po nałożeniu wysycha, nie brudzi ani nie tłuści ubrań jak te polskie syfy.Przynajmniej na zmiany skórne. A na stawy biorę teraz cyklosporynę......

Gość arankaao2.pl
Przetestowałam w ciągu ostatnich 10 lat wiele "leków". Niech Was Bóg strzeże od sterydów- pomagają na chwilę- łuszczyca powraca ze zdwojoną siłą, a ja jeszcze po sterydach przytyłam 25kg... W tym 11kg dopiero się pozbyłam... Na chorą skórę głowy Cocois (maść bez recepty, bez sterydów, ok.30zł) Podaję przepis na mieszankę, którą testuję od dwóch dni, a efekty już widać gołym okiem. [żółtko jaja kurzego, 2-3 łyżki oleju/oliwy, pół wyciśniętej cytryny i łyżeczka miodu] Jak łuska zejdzie i trochę skóra zblednie smarować tą mieszanką. mi pomaga. tanio i przede wszystkim na naturalnych składnikach. Pozdrawiam. I uwierzcie że nie jesteście sami. Ja też jestem skazana. Tfu. Pozbędę się tego choróbska. I nie wierzcie w to że się nie da wyleczyć. Lekarze ch*ja wiedzą. Poprostu jak nie wiedzą jak wyleczyć to albo zganiają na papierosy i alkohol albo mówią że to nieuleczalne.

Gość Jadwiga567
Faktycznie jest to uciążliwa dolegliwość. Kiedyś były na nią wyłącznie maści sterydowe, ale teraz jest więcej moŻliwości. Mi pomaga Keranorm,ktory świetnie vdziała na nadmiernie łuszcz acy się naskórek.

Ja też od lat borykam się z tym problemem. Raz wyskoczy więcej, raz tylko jakieś pojedyncze plamy. Od lat używam Dermovate. Na mnie działa. Jak coś wyskoczy to regularnie 2 x dziennie smaruję i po okołu tygodniu/10 dniach mam spokój (na jakiś czas oczywiście). Ale... ostatnio byłam u dermatologa dowiedzieć się, czy nie ma jakichś nowszych leków na to świństwo bo w końcu Derovate używam już jakieś 10 lat (z przerwami oczywiście). Lekarka stwierdziła, że nic nowego nie wymyślono, i że właśnie ta maść jest najbardziej skuteczna. Aha, kazała mi brać 3 x dziennie kapsułki z wit. A+E (około 3-5 zł) i kwas foliowy też 3xdziennie (w podobnej cenie). Biorę gdzieś od 2 miesięcy, różnicy nie zauważyłam, ale możecie spróbować. No i jeszcze jedno, lekarka stwierdziła, że naukowcy odkryli niedawno przełomową dietę. Mianowicie dietę bezglutenową, ponoć działa cuda na łuszczycę. Nie wiem, nie stosowałam bo jest baaardzo restrykcyjna, tzn z wielu, na prawdę WIELU produktów trzeba zrezygnować. A poza tym jak na razie nie jest ze mną tak źle (pojedyncze plamki). Jak obsypie mnie bardziej to pewnie w akcie desperacji spróbuję i tego.

Gość cygnolinka
A mnie pomaga cygnolina. Trzymajcie za mnie kciuki :(

Gość przegwizdane jest zycie
z luszczyca !!!

Gość no i co robic

Witam Mam do sprzedania: - EXOREX LOTION 250 ml - EXOREX MOISTURISING CREAM 100 ml Zakupione zostały w aptece w Anglii. Są to oryginale produkty. Mogę przesłać zdjęcia. Zainteresowanych proszę o kontakt na emaila: czarownica06@o2.pl

Gość yyyyeeea
Ja zaleczyłem łuszczyce głowy clobexem, piszę bo może komuś się to przyda.

Gość Monika890
Na łuszczyce polecam szampon clobex...

Gość Seweryn Kraju Krajewski
Łuszczyca jest ze mną od dwóch lat, lubimy się i szanujemy Jak w każdym związku mamy wzloty, mamy upadki. Chętnie zamienię na coś "ciekawszego" a zupełnie poważnie to lusia nie jest taka zła. Jestem 31-letnim facetem i może stąd to podejście, kobiety do tematu podchodzą zupełnie inaczej. Głowwy do góry! przecież mamy inne zmartwienia!

Gość gość
choroba jak choroba, znam kilka osób z tym schorzeniem, najgorsze w tym jest to ze Ci chorzy sie izoluja od ludzi, zupełnie bez sensu!

Próbowałaś pić dużo wody i herbaty? Stosowałaś krem na łuszczycę który zawiera olej konopny? Wyszedł ostatnio Psoris Premium, bo od niedawna można stosować właśnie konopie leczniczą w medycynie. Może to ci pomoże?

Gość gość
Dokładnie, choć Prosis Premium nie zawiera tylko oleju konopnego ale też dużo ekstraktu z propolisu i lanoliny a to jest skuteczne przy walce z łuszczycą ;) Obadaj temat ;P