Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CIGNODERM

LUSZCZYCA to super choroba , jest wierna czlowiekowi , az do smierci !

Polecane posty

Gość Luszczyca jest bleeeeeeeee
Paskudnie wyglada

Gość Bleeeeeeeeeee

Witam, ja swoja łuczszyce poznalem w pazdzierniku 2002 roku jak mialem byc przyjemnosc w wojsku, od tego czas lekarzy zmieniam jak rekawiczki i lekarstwa tez. Ostatnio lecze sie w szpitalu wojskowym u jednego lekarzyny. Ktory zastosowal mi masc za smoly sosny, i masci salicynowej oraz lampy typu tlo. Ta kombinacja jak na razie jest najskuteczniejsza w moim przypadku, a posiadam odmiane luszczycy plackowatej rozsianej na calym ciele. Minusem tej choroby jest to ze oslabia stawy i czesci miekie kregoslupa dzieki czemu odczulem to na sobie bo w zeszlym roku wypadly mi dwa dyski w odcinku ledzwiowym z wypuklina jadra miazdzystego i uciskiem na nerw. Pozdrawiam wszystkich naznaczonych;)

Gość do11111111
a moze podaj nazwę tego leku:)może komuś też pomoze

Gość do11111111
Czy córka miała tylko na głowie,czy też na innych częsciach ciała?

Gość To ja ........
NAJpierw trzeba wyleczyc wnetrze potem wyzdrowieje skora. A wiec trzeba pojsc do naprawde dobrego lekarza i ten powinien wyslac na badania kalu na grzyby i robaki np. lamblie. Samemu tez mozna zrobic te badania ale trzeba wiedziec w jakim labolatorium. POtem trzeba pozbyc sie tych robali bo 90% ludzi je ma a nawet nie wie. Ale to musi byc naprawde dobry lekarz co sie zna na tym bo jak zle poda leki w zlej kolejnosci to weicej szkody wyzadzi.

na luszczyce b dobra jest masc Dermovate(na recepte). Ja mialam luszczyce na 80 % ciala. To byla dla mnie tragedia- mialam wtedy 15 lat.. Jednak moich rodzicow bylo stac i pojechalam nad Morze Martwe z moja mama , ona tez jest chora ale ma tylko plackow.. Ja od tego czasu nie mam nic.. Sama nie moge uwierzyc w moje szczescie...

Gość do11111111
Robiłam takie badania i nie mam robali,łuszczyca wyszła mi po ciężkim stresie:(mam na łokciach i nogach,chociaż wczesniej wywalało w różnych miejscach,próbowałam wielu rzeczy i już mam dośc:(

co do masci Dermovate to mi nie pomogla ani nie zaszkodzila. Osoby ktore sie lecza powinny sprobowac wszystkieg. Tak jak pisalem wczeniej mi pomogla masc ze smoly sosny, jest to masc robiona na zamowienie i kosztuje przynajmniej u mnie we wrocku 5 zl.

Gość do11111111
owszem dobra jest ta masc,ale zostają białe place:(

a te biale place to tez kiedys mialam, lepsze przeciez to niz luszczyca... Czy jest tu ktos kto byl w Izraelu nad Morzem Martwym? ja po slonej wodzie tam mialam tez biale placki ale po opalaniu wszystko sie zrownalo i nawet jak opalenizna zeszla to plam nie bylo.

Gość do11111111
Po masciach ze smoły miałam okropne rany:(

moze mialas za silna, tez raz mi sie tak zdazylo ale tylko lekkie popazenir mialem, powiedzialem o tym lekarzowi i zmniejszyl jej zawartosc i jest teraz dobrze.

Pozdrawiam wszystkich naznaczonych, dobrej nocy zycze :)

Gość 11111111
moja córka miała na całym ciele ale po kilkumiesięcznej kuracji z ciała plamki zeszły pozostawiając jasne przebarwienia,które są do tej pory(na szczęście mało widoczne),pozostała natomiast głowa z którą nie mogłam sobie w zaden sposób poradzić i dlatego zaczęłam szperać w internecie i trafiłam na ten chiński specyfik i nie pozostało mi nic innego jak go wypróbować

Gość do11111111
Ja zrobiłam błąd smarowałam się maścią i na słonce,a tego nie wolno robic,po czasie się dowiedziałam,skóra w tych miejscach nie opala się.

Gość 11111111
mi lekarka powiedziała,ze te przebarwienia z czasem znikną,córka ma do tej pory

ja juz nie mam, te miejsca opalalam i sie wurownalo, moze corka tez powinna na slonce wyjsc, albo na solarium? Ja zima na solarium chodzilam i po plamach ani sladu.

Gość do11111111
Przebarwiania zostają:(wypróbuje to cudo Dobranoc

Witam, i znow mija dzien z najwierniejszym przyjacielem czlowieka LUSZCZYCA;):);):)

Gość Apeironka
Moja łuszczyca ostatnimi czasy ograniczyła się do łokci- malutkie zmiany chorobowe. Teraz CODZIENNIE podczas nakładania balsamu oglądam skórę i jeśli tylko zauważe jakieś zaczerwienienie to od razu smaruje, czym się da. Polecam tłuste kremy oliwkowe. Udało mi się zaleczyć kilka lat temu i od tego czasu- nie chcę zapeszać- zostały mi tylko te łokcie, które w zasadzie nie są problemem. Pozdrawiam wszystkich łuszczyków! I wierzcie mi, że da się zaleczyć tę chorobe bez wstrętnych maści sterydowych.

Gość ja agnieszka
ja luszczyce zwalczylam przede wszytkim duza dawka slonca (odparu lat mieszkam we wloszech i klimt srodziemnomorski naprawe dobrze dziala na moja skore), duza iloscia witamin a i e lub wiesoilek, zdrowym odrzywianiem sie i staram sie tak nie stresowac bo to oslabia organizm i powoduje nawroty choroby. chorowalam na to chorobe jako dziecko, potem przez dluuuugie lata nic i nastal nawrot choroby jak zdawalam mature. lekarka powiedziala ze to przez stres. teraz odpukac skore mam gladziutka ale prewencyjnie biore wiesiolek i skrzyp. i staram sie nie byc nerwowa. pomaga

Gość pablospawel
Z tym wiesiołkiem to świetny pomysł ... a i z nerwami też ... skoro przyzwyczailiście się do chorób, to czy nie warto zmienić przyzwyczajenia? Jesteś dowodem, że jest to możliwe. I za to Ci szacunek ...

Nie stresowac sie to podstawa plus myslenie pozytywne naprawe duzo daja. latwo nie jest ale warto. wazne jest tez jest wsparcie ze strony bliskich. Chyba wlasnie ta strona psychologiczna jest najwazniejsza w walcez luszczyca. Nie wolno sie zalamywac. reszta to juz zalezy od tego co potrzebuje organizm: mnie bardzo pomaga wiesiolek plus silica ( zawiera skrzyp)co dodtkowo pomaga na wlosy no i wloskie sloneczko poprwia humor i wyglad skory pozdrawiam wszystkich

Witam! Na łuszczycę choruję od roku- u mnie wystepuje na skorze głowy na tylnej jej czesci....Nie wiem już co mam robić- próbowałam maści clobederm, ale nie pomogła mi :( czy ktos z was też walczy z łuszczycą na głowie?? Pozdrawiam wszystkich naznaczonych!

Gość Kurczaki wodne
Przegwizdane !

Gość ppawwell23
co wy na ten temat wiecie!!! ludzie każda łuszczyca ma swoje powody! każdy organizm wybiera coś innego. ja jestem chory już 4 lata i pomaga mi tylko on - clinig. a cignoderm o którym piszecie to jest trucizna waszego zdrowia. przeczytajcie coś na ten temat i dopiro sie wypowiadajcie a jak chcecie wiedziec więcej na ten temat to piuszcie na gg 3211191. pozdro!