Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CIGNODERM

LUSZCZYCA to super choroba , jest wierna czlowiekowi , az do smierci !

Polecane posty

Gość ppawwell23
o-ren-ishii1 witam cię! jak masz problem na ten temat to chyba wiem co może ci pomóc. napisz na gg ..... (3211191)

Gość ppawwell23
a przy okazji ...... nie odwiedzajcie polskich dermatologów bo to nie daje nic............ państwowe 0% prywatne 2% .. poważnie mówie !!!!!

Gość załamana biedroneczka
ja tez choruje na luszczyce od kilku lat ( zrujnowalo to moja kariere modelki , zalamałam sie strasznie) ta choroba zniszczyla mi najlepsze lata mojego zycia .. teraz gdy mam 25 lat na ciele juz jej nie mam ( czasem pojawiają sie na ludkach z 3-4 male krostki luszczycowektore znikaja jak posmaruje dermovate) dodam ze luszczyza zniknela mi po lampach , ktore mialam co roku w okresie 3 lat .. od czasu ostniego naswietlnia minelo juz chyba ze 4 lata czy 5 jednak z glowy nie chce mi zniknac :( od wielu lat leje na glowe dermovate ( lekarze nie chca mi juz przepisywac bo jest to najsilniejszy steryd ktory powoduje zanikanie skory ) ale co mam robic jak nie poleje na glowe dermovate to po tygodniu juz mnie cala swiedzi i cala jest w czerwonych plamach? blagam was czy znacie jakis sposob na luszczyce na glowe????/ smaruje czesto tez robionymi pomadami na bazie cygnoliny ale to tez starsza na krotko a przeciez ni emoge codziennie smarowac bo to trzeba zmywac po 2 gofzinach i pol dnia mam zawalone moja glowa :( blagam pomozcie

Gość 231231231331
ehhh ja obecnie mam 16 lat ( z choroba borykam sie chyba 6 lat)i też niestety mam łuszczycę na poczatku strasznie mi to przeszkadzalo zawsze balam sie ze ktos ze znajomych zobaczymy i bedzie sie pytal ,, a co to jest '' probowalam wielu metod ktore przewznie nie pomagaly i raz mama kupila masc chinska bylo napisane chyba cos takiego ,, 999' naprawde pomagala teraz mam ja tlyko na skorze glowy co nie jest juz tak wielkim problem. i racje maja tez osoby ktore mowia ze stres daje w dupe, naprawde nie warto tak sie tym przejomwac ( wiem ze moze glupio mowie) ale jesli zaakceptujemy sie takimi latwoeij bedzie nam sie tego pozbyc. pozdrawiam was wszytskich :*

Witam! czy ktoś ma łuszczycę ale tylko na paznokciach? ja mam taki przypadek od lat stwierdzony przez 3 różnych dermatologów, czy leczenie ma wogóle jakiś sens, lekarze twierdzą że to na całe życie podobnie jak przy łuszczycy skóry. Pozdrawiam serdecznie

Gość Biedroneczka17
Jeszcze dwa lata temu całe moje ciało pokrywały wykwity łuszczycowe. Na szczęście trafiłam na wspaniałą zielarkę, która przepisała mi równie wspaniałą mieszankę ziołową. Już po tygodniu picia ziół zaczęły znikać pojedyncze plamki, a po dwóch miesiącach mogłam już cieszyć się zupełnie czystą skórką. I tak jest do dziś (odpukać:P).

Gość Kryscypolka
Choruje od 30 lat na luszczyce .Raz mi zeszla ta choroba po dermowate ktora przywiozlam z Iraku.Potem calkowicie zeszla po psiorisanie lecz na krotko z powrotem mnie obsypalo lecz psiorisan wycofali z produkcji.

Ja choruje od 5 roku życia. I udało mi się \"uzyskać\" stan remisji. Trzeba się trochę pomęczyć, to prawda, ale jak ktoś olewa te wszystkie maści i zalecenia lekarzy to trudno żeby się wyleczył.

Gość popieram - To ja ........
popieram wypowiedź To ja ........ "NAJpierw trzeba wyleczyc wnetrze potem wyzdrowieje skora. A wiec trzeba pojsc do naprawde dobrego lekarza i ten powinien wyslac na badania kalu na grzyby i robaki np. lamblie. Samemu tez mozna zrobic te badania ale trzeba wiedziec w jakim labolatorium. Potem trzeba pozbyc sie tych robali bo 90% ludzi je ma a nawet nie wie. Ale to musi byc naprawde dobry lekarz co sie zna na tym bo jak zle poda leki w zlej kolejnosci to weicej szkody wyrzadzi" Przeczytajcie ten artykuł: http://www.igya.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid=43 tam jest dokładny opis leczenia i kolejnego podawania leków.

Gość Kryscypołka
Mam pytanie, czy ktos posiada adres hurtowni w ktorej produkują maść PSIORISAN, pojade wszedzie nawet do Warszawy

Gość Zuz
Wszyscy łaciaci ......Kontaktujmy sie wszyscy razem na tej stronce

Gość Kryscypolka
Czy można gdzieś w Polsce kupić PSIORISAN (maść).Bardzo proszę o wiadomość...wszyscy łaciaci kontaktujmy się na tej stronie... Krótki opis o mnie: nazywam się Krystyna mam łuszczyce od 10 lat niedawno pomogła mi maść o nazwie PSIORISAN ale niestety wycofano ja z produkcji.Dlaczego gdy jakis lek człowiekowi pomaga to zawsze wycofuja go z produkcji? A no wycofano go ponieważ miał jakieś składniki niebezpieczne dla naszego ciała. Proszę powiedzcie mi czy kto kolwiek kiedys miał łuszczyce i pomogła mu jakas maść bardzo mi jest to potrzebne. Kiedys w bardzo upalne lato musiałam chodzić w płaszczu bo wstydziłam się pokazywać moich rąk ...Wszyscy pytali się mnie dlaczego chodzę w płaszczu a ja im odpowiadałam że się wstydzę. Codziennie musze sie smarować ponieważ to to tak bardzo mnie swędzi a używam teraz maści o nazwie LORINDEN który pomaga mi jednorazowo czyli po nocy nadal swędzi mnie moje ciało i czasami drape się aż do krwi.Dlaczego nie chceci podzielić się tym jakie macie życie z ŁUSZCZYCĄ czy nie było by wam łatwiej gdybyście powiedzieli o tym innym i nie bylo by Wam lżej ja naprawde nie kłamię możecie mi zaufać. ja zawsze bedę się reklamować na tym pseudonimie czyli KRYSCYPOŁKA... Pozdrawiam...

Gość stokr1
jesli ktoś bylby zainteresowany mam do odsprzedania maść daivonex (vit.D3) 30 g , jest to maść niesterydowa. ja mam niestety zmiany na glowie (w ulotce jest napisane, że nie można jej tam stosować) pozdrawiam

A czy słyszeliście o tym, ze łuszczycę mozna wyleczyc kąpiąc sie w morzu Martwym?

Gość Kombucza
"Lekarze, którzy uznają stosowanie kombuczy, zalecają ją szczególnie przy chorobach takich jak łuszczyca. Kobieta, która cierpiała na łuszczycę przez przeszło trzydzieści lat i leczyła się bezskutecznie, uzyskała poprawę po rozpoczęciu kuracji kombuczą." To fragment z książki o kombuczy, a od siebie dodam, że kombucza działa rewelacyjnie. Po pierwsze jest smacznym napojem, a po drugie można robić z niej okłady - więc działa też bezpośrednio na chore miejsce.

Amber99, ja kiedyś miałam robione takie \"maseczki\" na całe ciało z błota z Morza Martwego.Ogólnie polecam sanatoria, wyjazdy nad morze, mi to pomogło najbardziej ze wszystkiego. Można też brać kąpiele w solankach.

Gość guniaG
Ja zachorowałam na ł. w lipcu 2006 roku.Do grudnia miotałam się z różnymi sposobami i depresją (straciłam przy usuwaniu łuski dużo włosów).Ale w końcu się udało.Na ściąganie łuski SQUAMAX,a na zmiany sorel w płynie(tańszy odpowiednik daivonexu).Zmiany smarowałam 2 razy dziennie.REGULARNIE.Wiedziąłm,że nie pomoże w parę dni jak sterydy.Byłam cierpliwa.Powoli znikało.Po 5 miesiącach znikło wogóle!!!Czyli od maja 2007 mam spokój.Czasami pojawią się malutkie zmiany(jak na razie 2 razy), ale posmaruję parę dni i po problemie.Moja znajomą lekarka katowała dermovate.Dziewczyna była załamana.Poradziłam jej mój sposób.POMOGŁO.Spróbujcie.Może pomoże i Wam.Ale uprzedzam - trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Gość Kryscypołka
Ja w sprawie tej masci na odkupienie od pseudonimu STOKR1 . Pytania o ta maść : w jakiej cenie i jak sie skontakyujemy ;p prosze o pilny kontakt 0420-277-20-89.

Gość gosia83
sprobuj produktow herbalife.. daja efekty w przypadku luszczycy...

Gość qbus
Jesli uwierzyliscie w temat dyskusji, to przegraliscie z choroba i bedzie wasza zona "do smierci" jesli nie mam mozliwosci wyjscia z tego dziadostwa. Pozdrawiam! PS: czasem jestem na gg: 9000191

Gość stokr1
Do kryscypołki podaję mojego maila b.b7@interia.pl (w sprawie masci0 pozdrawiam

Gość asiorka
Witam!!!od sierpnia br zauwazyłam czerwone plamy ma swoim ciele najpierw na głowie a teraz mam na piersi i rekach co ronic???czy to luszczyca????mam masc dermowate lekarka mi przepisała .po stosowaniu na rence znikło ale na pierai ustapic nie moze.Byłam teraz u innego lekarza niby mowi ze to nie łuszczyca prepisał masc Protopic ale to mi nic nie daje.jestem przerazona nie wiem co robic????prosze pomozcie jak cos wiecie !!!!!

Gość do Kryscypolka
Psorisan ywcofano, bo jakoby smola weglowa jest szkodliwa, podobnie jak delatar, ktory uzywalam od lat. Szukajac w necie znalazlam EXOREX. Byl do kupienia na alegro, ale jak zabronili sprzedawac w Polsce leki przez internet, to sprzedawcy sie wycofali. Ta masc exorex (tez szampon, lotion itp) jest na bazie smoly weglowej, tyle, ze o ile delatar kosztowal kilka zlotych, to lotoion exorexu kosztuje ponad 100. Teraz kupowam na swistaku, to sa zamowienia z zagranicy. Jesli u Ciebie smola weglowa zalecza (bo nie wierze w wyleczenie luszczycy), to ta masc moze sie okazac skuteczna. Dla mnie jest zbawieniem, wszystko inne nie daje u mnie rezultatow a zmagam sie luz lata cale.