Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troza23

sucha skóra - na rękach

Polecane posty

Gość troza23

mam strasznie sucha skóre na rekach co robic.

Gość kolacyjka20
na calych rekach czy tylko na dloniach? proponuje zakup jakiegos dobrego balsamu, osobiscie moge polecic mleczko czerwone z garniera - dla mnie rewelacja (tez mialam strasznie sucha skore na "bicepsach" i na udach , i on sobie z tym poradzil) zas do rak stosuje krem z gliceryna i silikonem z avonu- jeden z najlepszych jaki mialam, juz od paru lat tylko go uzywam

Gość też
Możesz jeszcze zamiast zwykłego mydła używać kostki myjącej, np. Oilatum, do kupienia w aptece.

Gość kolacyjka20
a w jakiej cenie jest to mydelko?tzn kostka myjaca?

Gość papa smerf
nawilzaj kremem po kazdym myciu rak i raz w tygodniu mocz w cieplej oliwie z oliwek

Gość troza23
dziekuje za info. ale moja skóra jest sucha na całym ciele. Mam to od urodzenia I NIE POMAGAJA MI ZADNE BALSAMY. Pomaga mi jedynie solarium ale ne na dlugo i slonce w lato jak sie opale. mam stasznie rece podobne do spracowanej praczki. Mam 23 lata a rece jak np. murzyn czyli wewnatz widac baardzo zarysowane linie papilarne. sa takie nienaturalne czyli takie *nie potrafie tego opisac) suceh ale ..... jakby pogiete.

Gość troza23
dziekuje za info. ale moja skóra jest sucha na całym ciele. Mam to od urodzenia I NIE POMAGAJA MI ZADNE BALSAMY. Pomaga mi jedynie solarium ale ne na dlugo i slonce w lato jak sie opale. mam stasznie rece podobne do spracowanej praczki. Mam 23 lata a rece jak np. murzyn czyli wewnatz widac baardzo zarysowane linie papilarne. sa takie nienaturalne czyli takie *nie potrafie tego opisac) suceh ale ..... jakby pogiete.

Gość też
Niestety ze 23 zł. Może więc zacznij od kremu z gliceryną :)

Gość troza23
sory za zdublowanie... mialo byc raz...ale komp. mi nawala. Ale dzieki za info i jeszcze piszcie bo nie potrafie tego opisac co mi dolega trzeba to zobaczyc.

Gość kolacyjka20
hmy , a moze emolienty- ten najbardziej tlusty. a bylas z tym u lekarza? moze masz luszczyce?

Gość też
A, sorry, to zmienia postać rzeczy. Obawiam się, że nawet arsenał środków może tylko załagodzić sytuację. Ja mam podobnie, tyle że na wierzchach dłoni, każdej zimy :(

Gość troza23
byłam u lekarza nie mam łuszczycy. najbardziej mnie wlasnie denerwuja wewnetrzne strony dłoni.... o to jest tak jabym cały czas np. prała i miała zniszczone od detergetnów.... Bardzo bardzo widac linie papilarne. U innych ludzi tego nie widze. (zdrowych).

Gość też
To doradzam jednak to Oilatum i jeszcze apteczny krem Nanobase. Co do wizyty u lekarza - no cóż, można, ja się dowiedziałam, że mam tzw. "wyprysk z wysuszenia" i generalnie taka moja uroda... Troza, doskonale Cię rozumiem - ja mam zimową porą ręce w gorszym stanie niż ludzie pracujący fizycznie, z gołymi rękami na mrozie (a przecież noszę rękawiczki, stosuję kremu itd.).