Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puszka1984

Dziwny sluz ?!

Polecane posty

Gość puszka1984

Witam wiem ,ze wizyta u lekarza mnie nie ominie ale wole najpier dowiedzieć sie paru informacja na forum :) mianowicie od jakiś 2 lat mam upławy z dróg rodnych wyglądem przypomina ropna wydzielinę biało - lekko brązowy kolor zwłaszcza jak robie siusiu ona wtedy spływa nie ma jakiegoś szczególnie brzydkiego zapachu , byłam z tym u ginekologa ale on powiedział ze drogi rodne mam czyste ze wszystko w porzadku jesli chodzi o te sprawy ?! jak mu powiedziałam o omim problemie nie potrafił powiedzieć skąd może brać sie ta wydzielina ?! może któraś z was tez ma taki problem i potrafi mi odpowiedzieć na pytanie skąd ta wydzielina sie bierze ? czy możliwe ze mam jakies zapalenie innego narządu z którego spływa mi ten śluz ? do jakiego lekarza powinnam pójść ? dodam tylko ,że leczyłam sie u ginekologa już wiele razy dostawałam dobre , drogie tabletki dopochwowe a śluz nie znika ? ! zaczynam sie powaznie martwić , myślałam nawet że może mam grzybice nerek albo ukłądu moczowego i dlatego spływa mi z dróg rodnych hmmm dzięki i pozdrawiam :) ps: czy jeśli zrobiłabym sobie wymaz z pochwy to czy lekarze byliby w stanie określić skąd to sie bierze ?

Gość puszka1984
tzn : miała mi robić cytologie ale najpierw zapisała mi globułki stwierdziła ,ze mam lekkie zapalenie i wypisała mi recepte twierdząc ,że jak mi nie przejdzie to zrobi mi biocenoze i oceni co jest nie tak ! no więc wykupiłam globułki stosowałam przez 2 tygodnie po czym przyszłam do kontroli a ona stwierdziła ze juz wszystko w porządku a ja jej na to ,że wciąż mam upławy a ona ,że nie wie skąd nie potrafi powiedzieć bo drogi rodne są wyleczone i czyste ! i tak jest za każdym razem od 2 lat chodze przyjmuje jakies leki ale śluz nadal jest ! nawet nie wiem do jakiego lekarza powinnam iść bo cięzko stwierdzić skąd ten sluz sie bierze :(

Gość puszka1984
Aha to była ginekolożka , nie wiem czemu w temacie pisałam o niej ze to jest on , pomyłka :):):)

Gość kaśka_83
Może zmień ginekologa! Skoro ten nie potrafi okreslic skad problem! Ja mialam podobny sluz do tego ktory opisujesz i okazalo sie ze to nadrzerka! Trafilam na dobrego ginekologa ktory to zdjagnozowal! Wyleczyl mnie no i sluzu nie ma :) Naprawde radze ci skonsultowac sie z innym ginekologiem! Powinnas miec zrobioną przede wszystkim cytologie i wewnętrzne usg aby wykluczyc jakies mozliwe zmiany rakowe! Powodzenia!

Gość do kaski
po wyleczeniu nadzerki - w ogole nie masz juz zadnych opławow? ja mam wyleczona ale nadal nosze wkladki- bo mam sporo sluzu :(

Gość kaśka_83
Nie mam juz takich obzydliwych uplawow, mam tylko wiadomo te zwykłe jak podczas normalnego cyklu! Ale tamte przed leczeniem to byly złe,brzydkie i "chore" uplawy! Moze nie masz wyleczonej tej nadzerki do końca!? I stąd jescze te uplawy? A kiedy zakonczyłas leczenie bo wiadomo musi upłynąć czas zanim sie to zagoi!

Gość niania212
mam podobna sytuacje powiedz mi nie uderzylas sie kiedys mocno w tych okolicach??

Gość niania212
jezeli tak to zerwala i sie siateczka ochronna tak jak mi i musisz isc z tym do lekarza jak najszybciej

Gość kalllliani
Jaka siateczka ochronna ? Co Ty opowiadasz za cuda ? Do autorki - dziwi mnie jedno , nie wspominasz o zadnych badaniach, a w jaki sposób lekarka może stwierdzić ,ze wszystko jest w porzadku bez badań ? Na "oko" ? Marna szansa . Taki podbarwiony sluz nie jest normalny. A rada jedna - zmiana lekarza.

Gość puszka1984
No właśnie mnie też dziwi że pomimo iz mówiła ze jak objawy nie znikną to zrobi mi badania , po czym zapisała mi leki stwierdziła ,że pomogły bo ona żadnego sluzu nie widzi i nie potrafi mi odpowiedzieć na pytanie skąd sie bierze ! pojde do innego lekarza ale do ginekologa nie mam po co isc bo ten śluz to nie jest na tle ginekologicznym ! ja mam wrazenie ,że spływa mi z jakiegoś innego narzadu i spływa tą droga a nie inna , po prostu nie mam pojęcia do jakiego lekarza mam pojsc z tym problemem ani jakie badania zrobic ps jeśli chodzi o to czy sie uderzyłam w tym miejscu to nie przypominam sobie wiec chyba nie :)

Gość do kaski
po wyleczeniu nadzerki jest roznica- jest mniej i sa przezroczyste,badz biale -moj gin powiedziala ze to jest zwykly sluz- pytalam sie co zrobic zeby go bylo mniej to ona mi powiedziala "ze kiedys to pani bedzie narzekac ze jest go za malo :P ) nie wiem ile inne kobiety maja tego sluzu, jaka jest "norma"

Gość wlasnie
Mnie tez sie wydaje, ze mam jakos za duzo sluzu, mimo, ze jestem zdrowa. Z reguly caly czas nosze wkladki higieniczne, bo bez nich czuje sie jakos mokro. Moze jakies dziewczyny sie wypowiedza na ten temat? Czy duza ilosc sluzu jest normalna?

Gość witam wszystkich
Tak normalne...ilosc sluzu jest zalezna primo osobniczo secundo w zaleznosci od dnoia cyklu...no i odnosnie od dnia jest inna konsystencja.na poczatku bardzo potem gesty i ciagnacy. sluz tez moze byc lekko podbarwiony, moze byc lekko kremowy badz zoltawy. Uplawy chrakteryzuja sie przede wszystkim tym ze towarzyszy im jakis bol, badz uczucie pieczenia, plamienie, brzydki zapach itp cos co swiadczy jeszce o pewnych niefajnych rzeczach... Duza ilosc sluzu moze byc ca;kowita norma, (ze mnie w niektorych dniach cyklu po prostu cieknie...) i teraz tak...z drog rodnych nie moze tobie nic splywac jak masz problemy z ukladem moczowym!! te struktury natomiczne lacza sie tylko tak ze razem uczodza do przedsionka plciowego.... o problemach z ukladem moczowy swiadzcy najlepiej bierzace madanie moczu... co moze powodowac ropna wydzieleine..hmm choroby weneryczne.....ale towarzysza im tez inne objawy nie wiem zcy problem nie polega na tym ze masz naturalnie duze wydzielanie sluzu i lekkie plamienie- moze na skutek stresu i zachwiania rownowagii hormonalnej...Jejciu mozliwosci jest duzo... masz to caly czas, z rowna czestoscia czy zalezne okresowo- barwa i ilosc?

Gość ja nawet wtedy jak mialam
nadzerke to nic nie odczuwalam tz mialam spore uplawy- ale biale, przezroczyste ale nic mnie nie pieklo ani nie swedzialo.. a wykrytow ja poprostu na badaniach- i to w wieku 19 lat ale teraz jest juz wyleczona ale nadal mam uplawy- a raczej sluz biore tabletki wecej w sumie przez caly czas jest taki sam- teraz troche gestszy, czasami nie mam go wcale ale i tak nosze caly czas wkladki - choc moj gin powiedzialo ze sa one przyczyno roznych infekcji- stresowalabym sie ich nie noszac- np przed okresem bo nigdy nie wiem kiedy... moze tez zdarzyc ze dostane jakis plamien- w pierwszych miesiacach stosowanai pigulek.. ale i tak sie zastanawiam czy ilosc sluzu mam w normie- czy jest cos taiego ja norma? ile tego macie?