Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga1000

PIELUCHY DO DUPY DOSŁOWNIE

Polecane posty

Gość aga1000

NIE KUPUJCIE HAGGIES SOFT&DRY. Skusilam się ofertą i mam 2 paczki tychże pieluch w rozmiarze 7-14 kg. BEZNADZIEJA. Mały jest przesikany mniej wiecej co 2 godziny. Zamiast 5 pieluch dziennie zużywam około 9. Najpierw myślałam-przypadek, potem-moja wina, źle założyłam. Ale teraz wiem, że po prostu one są do luftu.

Zgadzam się! Kupiłam te pieluchy rok temu, skuszona atrakcyjną ceną na promocii w markecie, no i tym, że to przecież Huggies Moja córeczka załatwiała te pieluchy w 2 godziny, tak jak piszesz :( Nie dajcie sie nabrać!

ja tez tak slyszalam, ze huggiesy niesa dobre, ze przeciekaja i takie tam... ja uzywam od urodzenia corki tylko pampersy, jesrem bardzo zadowolona. to chyba najlepsze pieluszki, warto zainwestowac, naprawde. moja mala nosi je nawet 8 godz czasami np. w nocy, a jak jej zmieniam sa przepelnione ale nigdy jeszcze sie nie zdazylo zeby byly mokre przy skorze. dodam ze corka nihdy sie jeszcze nie odparzyla. pozdrawiam :)

hhehe, do soft&dry tez mam uraz od roku.....nigdy juz ne kupie!!! normalnie lignina sama w pieluszce---totalne przesiki, heheh

Gość wyrodne matki
jak mozna trzymac dziecko w pieluszce 8 godzin ??? przeciez to sztuczne tworzywo :O:O:O:O:O:O:O biedne te wasze dzieci...

Gość wyrodne matki
nie mam ale wiem jak wyglada pieluszka...

Gość aga1000
Podobno super flex są lepsze. Ale czy ktoś mógłby to potwierdzić, bo nie mam kasy na eksperymenty? Albo jakie inne. Od razu mówię, że wiem o pampersach, ale finansowo...

Gość inga29
A ja się zraziłam do pampersów,wylewaja się z nich siuśki bokiem i ciągle córka ma mokre ubranka.I co gorsza kupka ZA KAŻDYM RAZEM wypływa na plecy.Dodam że zapinam je ciasno.Moim zdaniem sa do niczego.Obecnie używamy właśnie huggisów soft&dry,nie przeciekają,dupka sie nie odparza i córka spokojnie przesypia w nich noce.może trafiła wam sie jakas lipna seria,bo ja mam juz drugą paczke dużą isa naprawdę ok.Pozdrawiam

Potwierdzam. Soft&dry porażka. Za to Super-Flex rewelacja!!!!!!!!!!!! To zupełnie coś innego. Ostatnio nawet z braku Pampersów załóżyłam ją na noc i............... sucho! Tzn nic nie przeciekło! Super-flex sa świetne.

Slyszalam ze pieluchy z Biedronki sa bardzo dobre i tanie ale nie znam nazwy . Dziewczyny piszcie ktore pieluchy polecacie zeby nie byly za drogie .

o ile sie orientuje te z biedronki nazywają sie DADA czy jakoś tak i są ponoć bardzo dobrze grono moich znajomych je używa :)

Dziewczyny, używam różnych, w tym soft & dry, są cienkie, ale nie urażają nóżek dziecka (ma tłuściutkie :o), po prostu gumki nie są zbyt obcisłe, jak np. w pampersach. A więc te pieluchy sobie nawet chwalę... To, ze są cienkie, to nie jest żaden minus według mnie, bo ja dziecko przewijam właśnie co 2-3 godziny...

Jak już pisałam na jednym z topików o pieluchach, należy rozróżnić Huggisy Superflex od Soft&Dry. Superflexy są naprawdę najlepsze na rynku. Są lepsze od Pampersów i tańsze. A co do ceny, to za pieluchę wychodzi około 60 grodzy, czyli tyle samo ile za jedną pieluchę DaDa z Biedrony. Z tym, że Huggies Superflex są dużo lepsze od DaDa.

soft&dry są sztuczne,ale nigdy w życiu nie przemokły na pupci mojej córci!!!!!!Ja używam super flex i jestem z nich bardzo zadowolona.

nie za bardzo lubie eksperymenty ale doszłam do wniosku że wypróbuje tańsze pieluchy bo być może będą w działaniu takie same jak orginalne pampersy.I do czego doszłam?- NIGDY WIĘCEJ NIE ZROBIE Z MOJEGO DZIECKA KRÓLIKA, HAGGIES- mało chłonne,DADA- cholernie sztywne no i odparzają

Gość katinka78
dziewczyny ja sprubowałam pieluch tescco tych fioletowych są super takie same jak pampersy, a nawet byłam z nich bardziej zadowolona, tzn mniej przecieków. cena ok. 37 zł za paczkę. Naprawdę polecam i uważam że się nie zawiedziecie.

Gość marylcia
kupuję pampersy bo podobno są najlepsze. niestey bardzo .przeciekają . Zamówiłam nawet te zagraniczne pampersy. piszę że lepsze i że super chłonne i też lipa. Nie wiem co kupować bo myślałam że jednak pampersy są najlepsze, ale to tylko reklama. Albo inne są jeszcze gorsze.

Spróbuj tych Huggiesów super flex, albo kup jakieś inne, tylko o rozmiar większe. A jeśli chodzi o wspomniane wyżej \"przesikiwanie\" - chodziło o to, że te soft&dry przeciekają góra - może nie są chłonne, a może góra źle trzyma... Na pewno nie o to, że dziecko je moczy aż tak, że przeciekają ;)

Moją córcie Pampersy też obcierają w nóżki i tez zdarzyło mi sie że kupa wyszła na plecy. Ale bardzo spodobały mi się Happy. Niestety nie wiem ile kosztowały, bo mąż kupował...

moj synek w nocy spi 5-8 godz w 1 pieluszce i nie ma odparzen, przewijalam go czesciej ale nie bylo sensu bo pieluszka pusciutka i suchutka...po prostu jak spi w nocy to bardzo malo sika. Nie czuje sie wyrodna matka z tego powodu. W dzien przewijam co 2-3 godz, bywa ze czesciej, jak np nasika do swiezo zalozonej pieluszki:) DADY uzywalismy, ale te wieksze rozmiary wychodza drozej niz pampersy .Uwazam ze sa bardzo dobre, choc pampersy chyba troszke lepsze bo sa bardziej elastyczne na bokach i do tego ciensze (ale nie mniej chlonne) pielszek o ktorych piszecie nie mialam..ale mialam z plusa-rozmiar 5-9 kg jak na niska cene to w sumie OK choc jakies takie grube ...za to tych wiekszych nie polecam-sa dziwnie male i wąskie

a jesli chodzi o happy-nie wiem czemu ale jak mielismy ostatnio to synek byl przesikany kilka razy dziennie:O

Gość no powiedz
Polecam wam pieluch z Rossmana.. po wielu karkolomnych probach i meczarniach mojego dziecka.. po pampersach kupy na plecach i wilgotne body z bodu ( przesikane) i odparzeniach itd.teraz uzywam tych z Rossmana od biedy jak nie jade tam to te z Lidla .. Obydwa rodzaje polecam :) A reszta jak mawia moj brat "ino sie do pieca na napalenie nadaje! :P

Gość justa299
na ta chwile moge polecic BELLA HAPPY-nie sciskaja tłusciutkich udek -sa wysoki na pleckach i z przodu-i dosc dobrze chłonne

Mój synek również ma huggisy ale te super -flex z Kubusiem Puchatkiem i są rewelacyjne nie ma odparzeń ani nie nie przecieka a cenowo są naprewde tańsze od belli i pampersów bo za 78szt-36.60 w Kauflandzie tyle kosztują.Także naprwade się opłaca.

Zgadzam sie co do haggies. Ja tez sie pokusilam i kupilam je. Cala paczke- jumbopack. Zakladam Kubie pieluche tylko na noc wiec moj zakup starczy mi na 2 mc. na szczescie jakub w nocy robi 1-2 razy siku wiec pieluszka mu starcza. Ale jakosc pieluch jest do DUPY. Mlodszemu kupuje pampersy i jestem zadowolona!!!

Gość tatuś.
witam serdecznie, jako tatuś kilku tygodniowego synka muszę przyznać że ciężko jest wybrać dobre pieluch dla dziecka szczególnie jeśli nie miało się z tym do czynienia... ale razem z żoną metodą prób i błędów wybraliśmy optymalne pieluchy, mieliśmy do wyboru pampersy albo huggisy i muszę przyznać że pampersy jednak okazały sie lepsze chociaż metoda zakładania tych pielusze też wymaga jakiegoś doświadczenia bo każdy rodzic stara się nie skrzywdzić swojego dziecka i czasem zbyt lekko zapina "pampersa" a co za tym idzie przecieka, jednak ważny w pieluchach jest wkład który będzie chłonny i jego materiał z czego jest zrobiony i tu pampers okazał się lepiej chłonny... szkoda że tylko że cena nie jest mała za te pampersy ale jak sie poszuka to można kupić troszkę tańsze nie koniecznie na allegro:) Pozdrawiam wszystkich rodziców. PS. mam nadzieje że tatusiowie będą wykazywać więcej zaangażowania w pielęgnacje swoich dzieci...

ja używam huggies clasic i musze powiedzieć ze jestem z nich bardzo zadowolona, i są tańsze od huggins super flex-ów