Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieuswiadomiona

KOT A NIEMOWLĘ- MOGĄ MIESZKAC RAZEM?

Polecane posty

Gość nieuswiadomiona

mam malutka coreczke, obawiam sie ze kot mojej tesciowej z ktora przyszlo mi mieszkac :( moze miec jakis negatywny wplyw na prawidlowy rozwoj maluszka, np. jakies choroby, zrobic krzywde itp. slyszalam wiele takich opinii juz jak bylam w ciazy. czy powinnam sie pozbyc kota z mieszkania ?

pozbywac może zaraz nie, w każdym razie pilnuj żeby nie miał swobodnego dostępu do pokoju w którym przebywa dziecko, choćby dlatego że nie wiadomo czy dziecko nie będzie miało na przykład alergii na sierść... a później to zobaczysz jak będą na siebie nawzajem reagować, dziecko z pewnościa będzie szczęśliwe ponad miarę, że jest zwierzątko, może kot tez bez problemu je zaakceptuje

Dużo zależy od charakteru kotka. Jeśli będzie zazdrosny może zagrażać,ale nie można też tak poprostu wyrzucić zwierzęcia na dwór. Lapiej niezostawiać dziecka sam na sam z kotkiem bez opieki. Można zamknąć dzrzwi ;)

Gość hhjtjgu7t
nie ma problemu z kotem wiem z doświadczeniq, tylko kot musi dobrze poznać dziecko, obąchać i będzie dobrze u mnie było super choć kot jak się pojawiła dzidzia miał 9 lat. Na początku dziwnie reagowała, bała się płaczu a teraz po 10 miesiącach bawi się z małą i jest ok. Tylko nie wolno karcić kota jak chce dziecko powąchać itp.