Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aNiA 25

jak skutecznie sprzedawac odziez w sklepie?!?!

Polecane posty

Gość aNiA 25

hej! moze to jest dziwne pytanie ale dreczy mnie to poniewaz od 1,5tyg pracuje w sklepie z firmowymi meskimi ubraniami i staram sie bardzo robic wszystko i powiedzialabym ze idzie mi calkiem niezle za wyjatkiem tego ze sprzedaje niewiele rzeczy ktore ktos ktos-facet-przymieza.. gdzie tkwi tajemnica skutecznej sprzedazy?bo podejscie z usmiechem do klienta w tym wypadku nie wystarczy.. bede wdzieczna za kazda rade..pozdrawiam:)

Hejka, pracowałam kiedyś w takim sklepie i powiem ci ze usmiech owszem, jest bardzo ważny ale przedewszystkim musisz podchodzić do tego co robisz fachowo. Jeśli klient przymierza np. garnitur musisz wymienić wszyskie jego zalety (garniuturu oczywiście:) ), powiedzieć z jakiego jest materiału, jak jest uszyty itd. Nie mozesz być jednak napastliwa i wciskać komuś towar na siłę, nikt tego nie lubi:). Pracujesz króciutko więc nie dziw się że mało sprzedajesz, z czasem nauczysz sie wszystkiego i zobaczysz że bedzie ci szło znacznie lepiej, życzę powodzenia 🌼.

Gość aNiA 25
dzieki lol za slowa otuchy dolinuje troche bo wiadomo zalezy mi na pracy wczoraj bylam pierwszy dzien sama i sprzedalam tylko plaszczyk coprawda nie najtanszy ale zawsze..to tylko jedna rzecz.. piszcie prosze piszcie moze rady przydadza sie nie tylko mnie:)