Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flinka

porost włosów

Polecane posty

Gość Camao
lencia na wypadanie wlosow dobry jest szampon z wichy ktory chamuje wypadanie i witaminy, ja bralam belisse

Gość zmiana pola
polecam Skrzyp z Olimpu

Gość bianccia
moja siostra kupowała sobie kiedyś tabletki Inneov na wzmocnienie i porost włosów i były super skuteczne, ja ostatnio kupiłam mojemu chłopakowi też Inneov na włosy, ale dla facetów - Inneov Homme. również liczę na szybkie efekty - jak już będzie widać, dam znać.

Gość też studentka
czy któraś z Was stosowała naftę kosmetyczną? Ja stosowałam przez tydzień ale włosy zaczęły mi wychodzić jeszcze bardziej, nie tylko przy myciu ale w ogóle. Czy któraś z Was tak miała? Teraz stosuję szampon z czarnej rzepy i odżywkę ze skrzypem polnym i troche się poprawia. Czy może na poczatku stosowania nafty tak jest i trzeba to przetrwać czy lepiej przerzucić się na rycynę?

Gość też studentka
czy któraś z Was stosowała naftę kosmetyczną? Ja stosowałam przez tydzień ale włosy zaczęły mi wychodzić jeszcze bardziej, nie tylko przy myciu ale w ogóle. Czy któraś z Was tak miała? Teraz stosuję szampon z czarnej rzepy i odżywkę ze skrzypem polnym i troche się poprawia. Czy może na poczatku stosowania nafty tak jest i trzeba to przetrwać czy lepiej przerzucić się na rycynę?

Gość szatynka-de-lux
osobiście nafty nie stosowałam, a to dlatego że moja mama miała o niej nie najlepsze mniemanie. to już lepiej rycyna, tylko to tłuste strasznie i źle się potem zmywa/spłukuje. jak włosy wypadają, to trzeba je wzmocnić "od środka" przede wszystkim. sam skrzyp polny to tylko jeden z wielu składników, warto np. zainwestować w ten inneov, on jest wieloskładnikowy i po 4 miesiącach kuracji masz wręcz zupełnie inne włosy. ale o tym dla mężczyzn nie słyszałam, to jakas nowość?

Gość bianccia
wiesz szatynka, czytałam w necie sporo pozytywów o tym Inneov homme, poza tym głównie za namową mojej siostry zdecydowałam się kupić ten męski odpowiednik. no a w Polsce to faktycznie nowość - bodajże od września jest w sprzedaży.

Gość do szatynki-de-lux szynki
szatynka głupia kretynka - zastosuj se rycyne i mózg sobie polej i podpal!! przecie rycyna to samo co nafta i naftalina, sztynka głupia dziewczynka!! buuuuuuu!!

Gość alison33
haha, jeżeli uważasz, że nafta i naftalina to to samo, to ja ci szczerze gratuluję :P a nafta kosmetyczna i olej rycynowy (bo mniemam że o tym szatynka pisała) to nei to samo, wystarczy spojrzeć, że są rodzaje nafty kosmetycznej z dodatkiem olejku rycynowego - to co, dodawali by to samo do tego samego? śmieszne :P inneov jest dobrym pomysłem, jeśli chodzi o wzmacnianie włosów, myślę że warto spróbować.

Gość aDWG
a JA MIESZAM 3 łyżki odżywki do włosów z trzema łyżkami nafty kosmetycznej i jedną łyżką oleju rycynowego i nakładam na dwie godziny na suche włosy. są lśniące i miękkie dzięki czemu bardziej odżywione szybciej rosną. Nie wiem jak od nafty mogą wypadać włosy przeciez ona ma same wiatminy a,e,f,h,b i jest przeznaczona do pielengnacji włosów a ponadto jest sprzedawana w APTECE a nie DROGERII.Ajj

Gość opiumm
a mi by się nie chciało robić tych mieszanek, naft kosmetycznych i rycyny sobie nakładać na głowę, spłukiwać, wycierać itp. już bym naprawdę wolała łyknąć sobie taki Inneov i po kłopocie.

Gość szatynka-de-lux
pewnie że zdecydowanie łatwiej łyknąć tabletkę, niż stosować odżywki i maseczki, szczególnie te które trzeba samemu przygotować. ale w pewnych sytuacjach pomaga jedno i drugie, bo tak naprawdę każde działa nieco inaczej i często przydaje sie pomoc zarówno od zewnątrz jak i od wewnątrz. jeśli chodzi o odżywki to ja bym zdecydowanie bardziej polegała na aptecznych, a nie drogeryjnych. a tabletki, to juz wszystko zależy - dla mnie inneov est super.

Gość alleluja
hej dziewczyny. Moje włosy to tragedia: są rzadkie, cienkie, przetłuszczające sie bardzo szybko. Nic na nie nie działa. wpadłam dzisiaj na pomysł po przeryciu całego neta żeby zrobić sobie płukanke tak po swojemu. I zrobiłam :) Strałam duża cebule na tarce i 4 ząbki czosnku. Miąższ z sokiem włożyłam do garnka z wodą: proporcje pół na pół czyli tyle ile tego soku i miąższu tyle wody. W tym samym czasie zaparzyłam pół szklanki herbaty z pokrzywy ( 2 torebki) i sie parzyło. Gdy ta cebula itp w tym garnku sie zagotowała dodałam łyzkę stołwą miodu ( mój dziadek jest pszczelarzem więc mam prawdziwy miodek 1 klasa), wymieszałam. Cały czas to gotując dodałam ten wywar z pokrzywy i zostawiłam pod przykryciem na ok 15 min na małym ogniu. Potem przez sitko do ostatniej kropli przecedzić trzeba i ostudzić. Mam zamiar uzyć tej (zielonej?) mikstury jutro :) narazie wlałam sobie do pustej butelki po szamponie. Nie śmierdzi cebulą ani czosnkiem, aczkolwiek jakiś tam zapach posiada, nie sądze by on pozostał po umyciu. Aaa i chce tego używać w następujący sposób: myje włosy podczas kąpieli w wannie, najpierw myje właśnie włosy więc po ich umyciu szamponem i osuszaniu delikatnym wetre we włosy troche, w skóre głowy konkretnie, w reszte włosów odżywe i po 15 minutach kąpieli spłucze. Cebula i czosnek mają ogrom witamin mikroelementów, dziajają odkażająco, pobudzająco na cebulki włosowe. Za dużo tych zalet żeby pisac o tym tutaj, pokrzywa podobno też wpływa na porost. Miodu nie zaszkodzi dodać, działa tonizująco ma tez wiele cennych składników. Co o tym myślicie?

Gość LAYLA*************************
WITAM DROGIE PANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tabletki innev są świetne polecam biore je miesiac drugi i jestem super zadowolona aż moj chłopak chce żebym mu je kupila tylko te innev home czy coś takiego ponadto stosuje odżywkę extracto care która kupilam w lovely look i ze wszystkich odżywek które stosowalam ta jest cudowna włosy są miękkie błyszczące naprawde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a stosowalam juz ich naprawde multum.................................. tabletki tez różne bralam Revalid jest dobry, Belissa taka sobie, te Skrzypy tez takie sobie.............. najlepszy jest innev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aha i kobiety ktore rozjasnoaja włoski; jesli naprawde chcecie efektów to musicie je zafarbowac na inny kolor wiem ze to straszne ale to naprawde polepsza kondycje włosów jesli nie beda rozjasniane przez pol roku, rok to zobaczycie jakie beda ladniejsze........... niestety rozjasniany włos jest martwy................ na temat ścinania końcówek mam zdanie takie że sprawdzaja sie tylko w przypadku prostych włosów , w przypadku kręconych czuprynek stanowczo to odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja zrobilam sobie takie ała rok temu........ płakałam z tego powodu bo tak własna fryzjerka mnie zŁATWIŁA JUŻ DO NIEJ NIE UCZESZCZAM ZETNE CI TYLKO TROSZKE 1 CENTYMETR...... KONDYCJA TWOICH WŁOSKOW SIE ZNacznie poprawi zobaczysz...... i z włosów za ramiona zrobiły sie włoski ledwo dochodzace do ramion , wygladalam strasznie!!!!!!!! sterczaly mi na wszystkie strony!!!!!!!!!! teraz urosły mam za łopatki po wyprostowaniu, ale raczej nie prostuje to tez strasznie niszczy!!!!!!!!!!!! pozdrawiam jesli macie pytania to piszcze jak bede miala troszke czasu to chetnie odpowiem na Wasze pytania Z WŁOSÓW DO

Gość IZABELLLA
WITAM WAS DZIEWCZYNY! OCZYWIŚCIE TAKŻE MAM PROBLEM Z WŁOSAMI, ZWŁASZCZA, ŻE FRYZJERKA OBCIĘŁA MI Z DŁUGOŚCI "PAS" DO UCHA. JESTEM ZAŁAMANA I CHCĘ, ŻEBY WŁOSY JAK NAJSZYBCIEJ MI ODROSŁY. RADZIŁAM SIĘ WIELU OSÓB (FRYZJERKI ITP) I CZYTAŁAM WIELE FORUM... PO ZDOBYCIU SPOREJ WIEDZY - POLECAM SZCZERZE: WAX WAX I JESZCZE RAZ WAX! DODAJMY DO TEGO WITAMINY INNEOV - droższe i b.dobre LUB REVALID - tańszy ale także bardzo skuteczny. ODNOŚNIE MASECZKI Wax I KOLORU WŁOSÓW: Kobiety, które rozjaśniają włosy weźcie sobie WAX dla BRUNETEK, gdyż dla blondynek ma właściwości "rozjaśniające", co jest uciążliwe dla takiego koloru. A dla BRUNETEK jest delikatniejszy a równie skuteczny, nawet bardziej odpowiedni dla tego włosa, który jest w ten sposób dodatkowo obciążony. Temat ROGAINE 2% - nie ma wątpliwości SKUTECZNY!!! ALE...!!! Masując skórę głowy płyn ten dochodzi do wszystkich cebulek. Włos ma żywotność 7 lat i pytanie: Co będzie się działo po stosowaniu tego płynu za kilka lat??? Otóż urosną nam nowe włosy - niewątpliwie :) A co ze "starymi"??? Najprawdopodobniej szybciej Nam wypadną! Nie mamy wiadomości na ten temat od doświadczonej osoby, która stosowała już ten płyn chociażby 3-4 lata temu i usłyszałam bardzo mądre rady na ten temat. Musimy się zastanowić kilka razy zanim sięgniemy po taki środek, bo to jest jednak CHEMIA. Włos szybko rośnie ale takze szybko się starzeje. Ja odpuszczam, bo wolę poczekać 6 miesięcy dłużej i za 5 lat mieć wszystkie włosy na głowie bez obawy, że będą wychodzić mi garściami! Wy oczywiście macie swoje zdanie. Ja życzę rozsądku, cierpliwości i POWODZENIA! :)))

Gość nikotra
dzis kolega pokazal mi buteleczke Rogaine dla mezczyzn i wydrukowal stronke o tym leku dla kobiet. Jest o, jak wyczytalam, na CALE ZYCIE, czyli jesli przestajemy go stosowac to wlosy i tak wypadna!!! Nie dla kazdego jest on przeznaczony!!!! Ten lek jest na recepte. Druga sprawa, jest on tani w UK a na Allegro ludzie sprzedaja go za ogromne pieniadze. To jest nieuczciwe, bo efekt jest krotkotrwaly i ludzie tylko traca nadzieje i pieniadze.

Gość IZABELLLA
Od mojego wpisu troszkę minęło... :) Ale dla ewentualnych zainteresowanych mam nową idee - jest specjalistyczny zabieg dermatologiczny, który odżywia włosy i pobudza wzrost! MEZOTERAPIA włosów :) Polega na wstrzykiwaniu cieńką igłą substancji odżywczych w skórę głowy, zabieg kosztuje od 150zł do 300zł - zależnie od miasta i gabinetu. Dzisiaj miałam pierwszy zabieg - może nie jest on przyjemny ale poczytałam troszkę na ten temat i sądzę, że jest to rozsądne rozwiązanie dla osób, które maja bardzo słabe włosy lub problemy zdrowotne na skutek których nadmiernie je tracą. Oczywiście efekt pewnie będzie murowany, gdy połączymy go z suplementem, który wymieniałam wcześniej. Dostałam także jakiś płyn na recepte, Loxon chyba - nie pamiętam dokładnie ale na innych forach dotyczących \"mezoterapii\" jest specyfik ten wymieniany...

Gość ymsf
ja stosuje nafte z witaminami ( taka specjalna do wlosow pan w aptece mi polecil ;D ) raz na tydzien... wieczorem nakładam na wlosy a rano je myje. Kocham wtedy moje wlosyy.. tak bosko sie układają i nawet w zime nie elektryzuja sie ani nic.. niestety efekt utrzymuje sie tylko do pierwszego mycia wlosow.. ( wlosy musze myc codziennie wiec efekt nie jest na dlugo ) Nafte mozna stosowac tylko raz w tyg wiec nie stosuje jej czesciej.. ale zadna odzywka nie dziala tak jak nafta!

CRESCINA STEM jest dobrym środkiem na porost włosów. W najlepszej cenie znalazłam go na e-lek.pl - generalnie mają tam bardzo przyzwoite ceny, więc nie dziwię się, że akurat tam znalazłam najtaniej. W każdym razie środek jest bardzo dobry, nawet osoby, które maja problem z łysieniem go stosują i naprawdę pomaga. Wiem, bo moja przyjaciółka stosowała i bardzo jej to pomogło.

Gość Majta
widzie moze czy skrzyp polny jest dobry na porost włosów.? słyszałam ze tak , ze w przeciadu kilku tyg wlosy rosną 6 cm. ;d

Gość baśka_jj
No własnie , fajnie byłoby dowiedziec sie czegoś wiecej na temat mezoteriapii...Ja slyszałam ze wskazaniem do jej wykonania jest równiez zapobieganie wypadaniu włosów to prawda?

Gość greenwitch
ja wam coś powiem... Dziewczyny, nie dramatyzujcie!! I chociaz dawno ktokolwiek odpowiadal na ten temat to moze przyszlym pokoleniom,ktore wejda na to forum z podobnymi problemami jak my - odnosnie wlosow - cos to pomoze! a wiec sluchajcie.. na glowie mialam/JESZCZE MAM-ALE TO SIE ZMIENIA- siansko - sama nie wiem kiedy to sie stalo,moje zdjecia z gimnazjum naprawde dalece odbiegaja od tego co mam teraz na glowie! na swieta ktoregos tam roku,no jakies 3 lata temu mialam robione zdjecie w fryzurze "dobierany". zdjecie? piekny polysk wlosow, lsniace WLOSY,bez zadnych kosmetykow,masek,maseczek,naft i innych bo tego jeszcze nie uzywalam - jedynie szampon - piekne zdrowe wlosy! a teraz? 3 lata pozniej,jest tragedia,na glowie siansko,choc farbuje raz do roku!! przy tym uzywalam miliona roznych specyfikow - skrzypy,tabletki,nalewki,pokrzywy - slowem,wszystko co zdawalo sie pomoc. efekt? ŻADEN !!! NIE SCINALAM WLOSOW Z MYSLA,ZE PRZEZ TO NIGDY NIE ZAPUSZCZE DO PASA - EFEKT BYL TAKI,ZE KONCOWKI ROZDWOJONE,WLOSY OD NASADY SIANOWATE - BEZ WZGLEDU NA TO CO Z NIMI ROBILAM - DODAM,ZE NIE UZYWAM PROSTOWNICY A SUSZARKE MOZE Z KILKA RAZY ZIMĄ - STOSUJAC PRZY TYM WSZYSTKIE WYMIENIONE PRZEZE MNIE SPOSOBY - POCZAWSZY OD ZOLTEK I POKRZYW,A KONCZAC NA SKLEPOWYCH SPECYFIKACH. ŚCIELAM W ZESZLYM TYGODNIU WLOSY - JAKIES 10 CM. BO NIE MOGLAM PATRZEC NA PRZESWITUJACE SIANSKO U DOLU WLOSOW - MIALAM KONCOWKI JUZ W ZUPELNYM KOLORZE NIZ RESZTA WLOSOW I CHOC POWINNAM BYLA SCIAC JAKIES 20 TO ZDECYDOWALAM SIE NA 10. BYLAM ZLA NA SIEBIE,BO MOWIE SOBIE "TYLE ZAPUSZCZANIA A I TAK CH* WSZYSTKO STRZELIL" - ALE DZIEWCZYNY NIE ZALUJE!!!! UWIERZCIE MI!! WYPROBOWALAM WSZYSTKO,ALE TERAZ WIEM,ZE BEZ REGULARNEGO PODCINANIA NIE WSKORAM NIC!!! NIE ZAPUSCICIE JAK NIE BEDZIECIE PODCINAC - MOJ BLAD JEDYNIE TAKI,ZE NIE ZROBILAM TEGO O WIELE WCZESNIEJ BO JUZ WIDZE ROZNICE W STANIE WLOSOW. I CHOC WIELU MOWI,ZE WLOS JEST PRZECIEZ MARTWY TO UWIERZCIE ZE PODCINANIE ZMUSZA WLOSY DO WZROSTU!! DZIEJE SIE TAK BYC MOZE DLATEGO,ZE WLOSY NA KONCACH KIEDY SA PODCIETE PROBUJA "DOBUDOWAC" AMINOKWAS,KTORY ZOSTAL "ODCIĘTY" - TAK SLYSZALAM. W KAZDYM RAZIE - POMAGA!!!!!!!

Gość Kaarolcia
Hejka.. Ja robię tak : Codziennie masuję skórę głowy przez 10 min, gdy myję głową lekko ją masuję a następnie płuczę zimną wodą(troszkę piecze, ale skuteczne), dziś kupiłam Seboravit(odżywka do włosów do wcierania w skórę głowy) i Radical mgiełka wzmacniająca.. Zobaczymy czy pomorze... Ale polecam te 2 pierwsze sposoby które podałam ;) Możecie spróbować wetrzeć we włosy żółtko jajka. A tych wszystkich tabletek nie polecam!! Chcecie się nie potrzebnie faszerować jak można naturalnie od zewnątrz zapuścić piękne włosy..?;)

Gość zyleta1986
do mala myszka słuchaj myjesz wlosy wlasnym moczem z szamponem? i to działa??

Gość toffq___
z tym moczem lepiej dajcie spokój, bo jeśli włosy wypadają to raczej nie dlatego, że potrzeba im mocznika czy innych toksyn zawartych w moczu, jeśli już to od wewnątrz trzeba im dostarczyć minerałów, białka witamin i tłuszczy, a z zewnątrz stymulować porost profesjonlanymi preparatami, przy intensywnym wypadaniu włosów nafta czy olejek rycynowy nie wystarczą, konieczne są wręcz leki a nie kosmetyki, czymś z pogranicza jest revita (http://szamponrevita.pl)

Gość Mka_mini
może sprawdź taki środek? http://www.procerin.pl/ swoją drogą nie wiem czy to, aby na pewno to czego szukasz, ale jeżeli miała bym się założyć w czym problem to pewnie palisz i pijesz sporo alkoholu w większość przypadków to głównie przeszkadza włosom

Woda brzozowa pobudza cebulki do wzrostu, poza tym ma właściwości pielęgnacyjne. Można też się wspomóc preparatami z łopianem i wewnętrznie pokrzywa. Oczywiście zrównoważona dieta i suplementy witaminowe nie są bez znaczenia. Na efekty trzeba oczywiście poczekać, ale nie od razu Rzym zbudowano. Zapuszczanie/zagęszczanie to żmudny, długotrwały proces