Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 buraczanna

czerwienie si臋-help!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 fsdfsd
dziewczyny ja nie wiem czym wy sie przejmujecie, chodzi ze mna dziewczyna kt贸ra sie czerwieni i to wygl膮da s艂odko:), nie my艣lcie o tym i tyle ja mam i tak od was ow iele gorzej :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Justyska12
moja droga Ty chyba nie wiesz co my czujemy... ;( wiemy, 偶e bedzie nam trudno znale偶膰 ch艂opaka, kt贸ry polubi nasze wypiieki :/ nie znosze ich a one doprowadzaja mnie do sza艂u..;( je艣li chce kto艣 porozmawia膰 o tym problemie s艂u偶e pomoc膮 ;) m贸j nr gg to 9832484 ;) zapraszam i pozdrawiam :**

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dakota11111
ja mam ten sam problem , wrecz identyczny wiec nie bede opisywala mojej sytuacji :) dzis spalilam takiego buraka ze szok , sama nie wiem czemu ;/ tak strasznie mi bylo glupio czulam ze jestem bordowa na twarzy i ze pal膮 mi sie policzki;/ mysle nad tym probleme juz dlugo i wg mnie to kwestia psychiki... wiem ze ogolnie mam taka cere , np pije alkohol to jestem czerwona, zmecze sie tez , denerwuje sie tez, ale to mi nie przeszkadza, chodzi mi o palenie buraka przy ludziach w szkole - ciagle !! to mi zatruwa zycie .... slyszalam o braniu rutinoscorbin , o magnezie itd itp , jdnak mysle ze trzeba zacz膮膰 od zmiany swojej psychiki bo wszystko tkwi w m贸zgu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulisia22
hej dziewczyny. Mam r贸wnie偶 problem z czerwono艣ci膮, lecz u mnie nie pojawia si臋 on na twarzy lecz na szyi i dekoldzie. Jest to bardzo kr臋puj膮ce, gdy偶 ca艂y czas chodz臋 w bluzkach pod sam膮 szyj臋 bo obawiam si臋 偶e nadarzy si臋 w ci膮gu dnia sytuacja kt贸ra w jaki艣 spos贸b spowoduje 偶e zrobi臋 si臋 czerwona! Mam to przede wszystkim w sytuacjach stresuj膮cych, oraz jak wypij臋 kieliszek alkoholu, ale r贸wnie偶 zdarza mi si臋 偶e siedz臋 sobie ze znajomymi rozmawiam na luzie i nagle czuj臋 uderzenie gor膮ca jest to cos okropnego, ci臋zko si臋 z tym 偶yje. B臋d膮c u Pani dermatolog powiedzia艂a, 偶e taka moja natura i nic si臋 z tym nie zrobi :( jednak mam zamiar dalej pr贸bowa膰 z tym walczy膰 i si臋 nie poddam! Pozdrawiam was wszystkie i si臋 nie martwcie nie jeste艣cie same!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 buzka1991
Te偶 mam taki problem, czerwienie si臋 prawie przy kazdej okazji, jak odpowiadam na lekcji, jak mi jest zimno, cieplo. Ostatnio nawet w szkole by艂o mi zimno, a twarz mia艂am taka czerwona ze masakra, ale nie wiem dlaczego:( naprawde da艂abym wiele zeby sie tego pozbyc, strasznie mnie to wkurza i krepuje. Moje kolezanki jakos nigsdy nie widzia艂am by sie zaczerwieni艂y, a ja?? prawie zawsze:(:(:( sa jakies moze kremy, zele lub cos podobnego?? mam prawie 18 lat i mam to od dziecinstwa.najgorzej jest latem gdy jest goraco, wchodze do autobusu i zaraz jestem czerwona. Ja jestem jakas uczulona na slonce, bo gdy tylko wyjde na slonce to od razu burak na twarzy ze masakra i w艂asnie za to nienawidze lata!!! sa sporadyczne dni ze s9ie nie czwerwiene, ale to rzadkosc. Na wf w szkole tez mnie to spotyka...niestety. jesli komukolwiek cos pomoglo, prosze napisac do mnie na maila, bede niezmiernie wdzieczna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dakota11111
a ja mam na siebie dobry sposob tzn pomogl mi teraz w paru sytuacjach :) cos w stylu autosugestii... kiedy spotyka mnie sytuacja w ktorej powinnam byc czerwona jak cegla - mowie sobie w mysli - " jestem opanowana jestem opanowana" wrecz wmawiam to sobie i wiecie ze mi to w paru sytuacjach pomoglo juz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mirabelle****
nie wiem jak wy , ale ja jak staje sie burakiem , to ca艂a twarz jest czerwona, ca艂a calutka, a nie tylko policzki, chcia艂abym zeby same policzki mi sie czerwieni艂y, zawsze to mozna zwalic na taki rodzaj cery, a ca艂a twarz purpurowa to juz wiadomo o co chodzi. to jest okrpone jestem czerwona nawet jak gadam z kolezankami tka sobie o pierdo艂ach, nie m贸wi膮c juz o tym jak gadamy i jest jakas dyskusja ze ja mam inne zdanie.boze wtedy to ja p艂one. albo nawet jak ide ulic膮 i ktos znajomy idzie, alboktos kogo nie lubie.rany jaki wstyd.nienawidze siebie za to

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dakota11111
ja tez mam cal膮 twarz czerwon膮 , nie tylko policzki :P to jest wkurzajace...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lady m.m.
Ja te偶 si臋 robie czerwona.. przeczyta艂am na innym forum 偶e mo偶na stosowa膰 aspiryne ale najpierw trzeba isc do lekarza na konsultacje.. ale zacze艂am dalej szuka膰 czego艣 na ten temat i znalaz艂am 偶e trzeba bra膰 witamine B i powiem wam 偶e mi pomog艂o mam 16 lat i od 3 lat biore codziennie jedna tabletke witaminy b i sie nie czerwienie. Moze wam nie pomoc bo wiadomo kazdy ogranizm inaczej reaguje ale sprobowac zawsze trzeba. Powodzenia!:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lady m.m.
Dlaczego si臋 czerwienimy? I znowu wszystko przez naszych odleg艂ych przodk贸w. W obliczu zagro偶enia m贸zg wysy艂a do uk艂adu krwiono艣nego sygna艂, 偶e potrzebuje wi臋cej krwi, serce zaczyna bi膰 偶ywiej i dostarcza jej dodatkow膮 porcj臋. R贸wnie偶 do twarzy. Dzi臋ki temu jeste艣my wstanie reagowa膰 szybciej, szybciej my艣le膰 i szybciej si臋 porusza膰. Jedna z teorii m贸wi te偶, 偶e przed laty, gdy mieli艣my jeszcze futra, ale ju偶 go艂e twarze, czerwony kolor odstrasza艂 napastnik贸w. Dzi艣 nikogo ju偶 nie odstrasza rumieniec na twarzy jest raczej dowodem skr臋powania. Czerwieni si臋 wi臋kszo艣膰 z nas, niekt贸rzy bardzo cz臋sto ? rumieniec wywo艂uje u nich ju偶 np. ka偶de wyst膮pienie publiczne, inni za艣 czerwieni膮 si臋 dopiero, gdy zostan膮 przy艂apani z opuszczonymi spodniami pod p艂otem s膮siada. S膮 te偶 ludzie cierpi膮cy na tzw. erytrofobi臋, czyli l臋k prze rumienieniem si臋. Ci maj膮 dopiero k艂opot, poniewa偶 rumieniec wywo艂uje w nich sam strach przed rumie艅cem. I ten stan nale偶y ju偶 leczy膰, gdy偶 mo偶e skutkowa膰 powa偶nymi zaburzeniami wi臋zi spo艂ecznych. Je偶eli masz sk艂onno艣膰 do czerwienienia si臋 w sytuacjach publicznych, a wiesz, 偶e np. za tydzie艅 masz mie膰 wyst膮pienie, na kilka dni przed tym wydarzeniem zacznij 艂yka膰 witamin臋 B complex, kt贸ra wzmacnia uk艂ad nerwowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annnnka
ja mam to samo. ale to nie jest tak ze robie sie czerwona tylko. ja nie jestem w stanie sie odezwac. dzisiaj cos prezentowa艂am na lekcji ca艂a klasa sie na mnie patrzy, cisza i ja oczywiscie burak na calutkiej twarzy wtedy sobie mysle \'\'o nie- burak\'\' i jest jeszcze gorzej. ale tak maksymalnie, robi mi sie tak gor膮co, czuje buraka tak jakym bardziej czerwona juz nie mogla byc. chodzi o to ze wszyscy si臋 patrz膮,w tym jest problem. nie mam klopotu z rozmow膮 z kolezankami, jestem bardzo towarzyska i nie jestem niesmia艂a! nie wiem o co chodzi.! juz mam to od kilku miesi臋cy, wczensiej mialam to jak bylam m艂odsza ale przesz艂o. zalezy to od psychiki i od oswojenia sie ze 艣rodowiskiem- tak mi sie wydaj臋. biore magnez i nic nie pomaga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zburacza艂a D
Siema. Jestem teraz uczennica gimnazjum. Burak zdarza mi sie chyba od czwartek klasy podstaw贸wki. Bardzo d艂ugo nie mog艂am sobie z tym poradzi膰. Cokolwiek by si臋 nie zdarzy艂o - burak. Przechodze obok kogos kto mi mowi czesc-burak. Ale wiecie co? Mi to ju偶 tak bardzo nie przeszkadza ; ) bo co to kogo interesuje ze ja czerwona jestem ; D okej, pale buraka z byle powodu, kto艣 pyta si臋 dlaczego ja taka czerwona jestem to odpowiadam mu ' ja ju偶 tak mam' lub ' nie zauwazyles jeszcze, ze czesto mi sie to zdarza ? ' ale oczywiscie mowie to z usmiechem, w ten sposob jakbym po prostu nauczyla sie z tym zyc i nie przejmowala si臋 tym. Ludzie sie juz przyzwyczaili, nie pytaja 'dlaczego' bo znaja odpowiedz ; ) szczegolnie czesto tez zdarza mi sie to na lekcjach kiedy nauczyciel o cos pyta. Wtedy cala klasa sie na mnie patrzy jak na debila a ja z usmiechem na ustach odpowiadam i nie przejmuje sie buraczkiem ; D Lub tez kiedy mijam starsze klasy na korytarzu a one sie patrza na mnie to probuje zagadac do kolezanki i nie zwracac na nich uwagi a koncentrowac sie na rozmowie i wtedy sie nie buracze ; DD zdarzalo sie Wam mijac kogos na ulicy kogo nie chcielibyscie widziec i tak jak ja - ciach do kieszeni po telefon i ga艂y wlepione w komorke, ze niby sms ; D mam juz rozne sposoby na ukrywanie mojego buraczka ale coz, i tak widac ze jestem czerwona. W koncu inny kolor twarzy to nie taki powod do rozpaczy ; ) tolerancja xD przede wszystkim luzne podejscie do sprawy i wiecej spokoju ducha ; )) Pozdrawiam ; )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 24razyA
Mi to przeklenstwo zrujnowalo zycie,mam juz tego dosyc probowalam wszystkiego laserow kremow tabletek i nic i do tego mam plamki i zaskorniki i zmarszczki a mam 24 lata prawie nie wychodze z domu nikt na mnie nie zwraca uwagi a jak juz to sie smieja o jaki burak koszmar zyc sie nie chce i to nie rumien tylko ochydna czerwien

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2
Booshe , pom贸偶cie , ratujcie nie wiem co ;( Ca艂y czas sie czerwienie z byle powodu , jest to dla mnie krempuj膮ce .! Bo si臋 nie kt贸rzy ze mnie 艣miej膮膮.!! I m贸wi膮 : O , buraka pusi艂a艣.!hahaa Aa , zdarza sie tak , 偶e nie jestem zawstydzona tylko sma z siebie sie czerwieniee.!! [ boshe , pom贸偶ciee ] Kto napisz gg , to jeszcze podaam jeden pow贸d , ale jeste to dla mnie krempuj膮ce , 偶eby tu na forum pisa膰.!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 n-ta
wsp贸艂czuje i sobie i Wam wszystkim.. to przekle艅stwo nie pozwala normalnie funkcjonowa膰! spr贸bujcie w stresuj膮cych sytuacjach, jakich艣 wypowiedziach, wyst膮pieniach, pomy艣le膰 sobie "nie jestem od was gorsza". bo to w sumie prawda i to dzia艂a:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2
No , to jest krempuj膮cee ;( I ka偶dy si臋 z tego smieje .!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 terefere te偶 si臋 czerwieni臋 D
Mam to odk膮d jestem w liceum (Od wrze艣nia ;p) . :] Straszne.. Ale dzisiaj zanim przeczyta艂am ten temat sama du偶o o tym my艣la艂am, no i tutaj potwierdzi艂y si臋 moje przemy艣lenia, i偶 musz臋 sobie wm贸wi膰, 偶e wcale si臋 nie czerwieni臋.. ;p Wiem, 偶e mi to pomo偶e, zawsze mia艂am siln膮 psychik臋, wi臋c sama nie wiem dlaczego mnie to spotka艂o. A nigdy wcze艣niej takiego problemu nie mia艂am, no i oczywi艣cie nie b臋d臋 go mia艂a. ;) Jestem w o tyle lepszej sytuacji, 偶e nie mam plam na dekolcie etc. Po prostu robi臋 si臋 mega czerwona na twarzy.. Dobrze, 偶e nie spotyka mnie to tak cz臋sto. A! I zauwa偶y艂am, 偶e w艂a艣nie je艣li powiem co艣 g艂upiego, kto艣 si臋 na mnie dziwnie spojrzy ja z zawrotn膮 szybko艣ci膮 my艣l臋 nad tym jak wygl膮dam w tej chwili (czy jestem czerwona) i bach! Jestem czerwona :D Wtedy my艣l臋 sobie '艣wietnie!;]' Czzyyli mam co艣 nie tak z psychik膮. :D Nie藕le. 呕ycie ;] Lud w klasie si臋 przyzwyczai艂, gorzej z lud藕mi, kt贸rzy mnie nie znaj膮. ;p Jak mi nie pomo偶e autosugestia, to b臋d臋 w siebie wciska膰 t膮 witamin臋 B. A co! ;] (Albo poczekam a偶 samo mini臋 i.. zapomn臋 o tym w ko艅cu;D) Pozdrawiam i 偶ycz臋 wi臋cej wiary w siebie! :D [Napisz臋 jak tylko przekonam si臋 czy da艂am rad臋.]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Burak my friend
Rany dlaczego dopiero teraz zda艂am sobie spraw臋,偶e nie jestem w tym osamotniona albo by艂am.Najlepszy spos贸b na pokonanie buraka to zaakceptowanie GO!Wiem,straszne to trudne zaj臋艂o mi to 10 lat:/ od 15 roku 偶ycia teraz mam 25 i w og贸le si臋 tym nie przejmuj臋 bo przesta艂am si臋 czerwieni膰,no prawie.Pokona艂am GO akceptuj膮c siebie taka jak膮 jestem.To tkwi w naszej psychice wyolbrzymia艂am sytuacje kt贸re mog艂y si臋 zdarzy膰 i sama si臋 nakr臋ca艂am i spotykaj膮c kogokolwiek p艂on臋艂am.Pomog艂o mi jedno pytanie do siebie JAKIE TO MA ZNACZENIE?Ze inni sobie co艣 pomy艣l膮 偶e kto艣 si臋 o co艣 zapyta? I co z tego? Z czasem dosz艂am do wyzwolenia z buraka i nie艣mia艂o艣ci.Od czasu do czasu zdarza mi si臋 zaczerwieni膰 znam Te plamy na dekolcie ale to tylko w sytuacjach stresowych, rzadko ,w艂a艣nie zadaj膮c sobie TO pytanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liliana18
Bo偶e dziewczyny b艂agam pom贸偶cie mam prawie 18 lat mam nadwage walcze z nia od lat w艂a艣nie dzisiaj zda艂am sobie sprawe ,偶e to ju偶 mnie m臋czy i pora cos z tym zrobi膰,mam dobre relacje z kole偶ankami z klasy z ch艂opakami nie jest uz tak mi艂o poniewaz mam starszne kompleksy n a swoim punkcie robie sie czerwona z byle powodu nawet jak rozmawiam z babci膮,tata itd nie wychodze nigdzie z domu nie mam prawdziwych kole偶anek boje sie sama sibie co robic jak przezwyci臋偶y膰 l臋k, a przedwszystkim jak sie nie peszy膰!?b艂agam o szybk膮 odpowied藕 z g贸ry serdecznie dziekuj臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adam_blue
Tyle post贸w i w zasadzie nikt nie da艂 jednoznacznej odpowiedzi sk膮d to si臋 bierze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggggggg
mi sie wydaje ze na to nie ma sposobu.mozna sie zaczerwienic delikatnie na policzkach ale zeby od razu na clj glowie i gornej czesci tulowiu? boje sie ze nie znajde dziewczyny bo bedzie to wygladalo jkakbym sie jej wstydzil..co za kurestwo. w nocy gitara, wesoly,pozartuje a w dzien? katastofa..to jest w sumie podwojny problem bo raz ze sie czerwienimy a dwa ze nam goraco jak w piekle..stres, przyspieszone bicie serca, pot no iwez tu cos normalnie zrob.NIE IDZIE..teraz mam zlewe z tego ale na codzien to choroba;/ rozumiem was i w iem co czujecie..ale dziewczyny macie latwiej z tymi kremami;p;p POZDRO!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pusiaaaa
Nom ja te偶 sie czerwienie. Ale zacz臋艂o to sie jakos w 3 gm. Najgorszy dla mnie czas na pojawianie sie takich rzeczy. My艣la艂am ze to moze wina Antidrala (takie na pocenie sie cos, jakby dezodorant), bo po tym to wszystko sie zacze艂o... MASAKRA!!! Robi mi sie czesto tak goraca i bum! Burak! A na rowerze to nawet juz nie chce je藕dzic. Nawet jesli sie nie zmecze to i tak mam rumience ze hej. Ostatnio nawet zauwa偶y艂am, ze je mam jak chodze.. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CzerwonaBu藕kaaa
Te偶 ma taki problem. To jest straszne. Ostatnio w ko艣ciele ksi膮dz na mnie spojrza艂, a ja BURAK. Co jest? Przecie偶 nie podobaj膮 mi si臋 ksi膮偶a. O Bo偶e! Co robi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anka123burak
Ja mam juz prawie 16.. zaczelam sie czerwienic w 2 gimnazjum.. w 1 wszytsko bylo okej, moglam sobie gadac zronzymi ludzmy..a teraz? Przy moich bliskich znajomych prawie wgogole sie nie czerwienie.. ale jak mam isc do jakis innych to sie boje ze gdy tylko spytaja sie mnie chocby o imie to odrazu zrobie sie cala czerwona. Chociaz najgorzej jest w szkole.. a babka nam jeszcze treaz zapowiedziala ze bedziemy musieli wyglaszac referaty przed cala klasa.. w gimnazjum przynajmniej czegos takiego nie by艂o. Jak babka mowi : no to teraz sobie kogos przepytamy.. mam stresa ze to ja bede.. no i akurat babka mnie wybra艂a - burak na zawo艂anie. Nawet jak umiem to sie czerwienie, jak nie umiem to juz szkoda gadac. Czerwienie sie tez np jak s膮 jakies urodziny i cala rodzina przyjezdza i siedzimy przy stole.. a ja wtedy jestem cala czerwona i nie wiem jak temu zaradzic ! Tak samo jesli chodzi o s艂owo SEKS jak juz tu ktos wyzej wymienia艂. Jenie moge sie pocieszyc ze nie mam plam na dekoldzie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ToTakJakBy艣Nie呕y艂
Anka, wiem co masz na my艣li. Mam to Samo i mam 16 lat. Wydaje mi si臋, 偶e masz erytrofobi臋. My艣lisz ci膮gle o tym czy si臋 zaczerwienisz czy te偶 nie? Nad Twoim postem poda艂em link w kt贸ry dobrze by by艂o gdyby艣 zajrza艂a. Mo偶liwe, 偶e to Ci co艣 pomo偶e.

Udost臋pnij ten post

Przepraszam, ze to powiem ale posmialam sie troche z Waszych postow.. z tych wesolych oczywiscie.. ;) i tak jak wiekszosc ludzi, zauwazylam, ze nie jestem z tym sama.. tylko u mnie zaczelo sie od kolegi z klasy ktory RAZ powiedzial mi, ze sie zarumienilam. i potem juz poszlo gladko - za kazdym razem gdy sie patrzyl czulam ze zaczynam sie czerwienic. w sumie trwa to juz 3 lata a nadal nie wiem co zrobic. u psychologa/psychiatry nie bylam i narazie nie mam mozliwosci go odwiedzic, jest to zwiazane z moja sytuacja prywatna, nie bede sie tu rozpisywac ;] w kazdym razie nadal jestem w kropce.. za kazdym razem jak ktos na mnie spojrzy to sie czerwienie, ide do sklepu, na poczte, banku, do pracy i huhuhuh ;D nie moge sie przed tym powstrzymac, czasami nikt na mnie nawet nie patrzy a ja pomysle 'zaraz pewnie bede czerwona' i.. oczywiscie buraczek :D i niestety nie dotyczy to tylko osob nieznajomych.. dziewczyny/chlopacy/rodzina.. wszyscy maja na to u mnie wplyw. mysle o tym 24h na dobe.. przeraza mnie to, w 'trudnych' dla mnie sytuacjach probuje sobie wmawiac, ze sie nie zaczerwienilam ale to tylko bardziej poteguje buraczenie. ale najlepiej rozmawia mi sie z ludzmi ktorzy nie zwracaja uwage. zauwazylam ze jak ktos mi dlugi czas nic nie mowi, albo raz powie i pozniej jak wytlumacze to to olewa, to duzo mniej sie czerwienie przy tej osobie! szkoda, ze tylko przy tej.. jedyne co moge polecic to roz na policzki i solarium 2 razy w tygodniu.. 5 min, zeby nie przesadzac ale zawsze cos ;] i mozna zwalic 'a wiesz, bylam na solarium i tak mi goraco teraz' :D:D pozdrowienia i mam nadzieje, ze medycyna szybko wymysli cos skutecznego na tego upierdliwego buraka:) pozdrawiam :*

Udost臋pnij ten post

Jestem z tego typu ludzi, kt贸rzy wszystkim si臋 za bardzo przejmuj膮. Zawsze dobrze si臋 uczy艂am. A zawdzi臋czam to przede wszystkim ci臋偶kiej pracy. Nauka Zasze pierwsza, przed wszystkim.. Bo ja zawsze musia艂am mie膰 5, bo co by sobie nauczyciel i koledzy pomy艣leli, jakbym dosta艂a 1, 偶e jaki艣 nieuk jestem, le艅, albo co gorsze, 偶e nie jestem na tyle zdolna, aby poj膮膰 ten materia艂, 偶e nie nadaje si臋 do tej szko艂y?? Tak wi臋膰 ry艂am i ry艂am..zawsze do upad艂ego, a偶 wszystko umia艂am. Jestem r贸wnie偶 zbyt wra偶liwa. Bardzo szkoda mi ludzi, kt贸rym wiedzie si臋 gorzej w r贸偶nych sferach 偶ycia, tych bezbronnych jak i r贸wnie偶 ca艂ej reszty.. Cz臋sto boje si臋, 偶e przez to co powiem, zrobi臋, mog臋 kogo艣 zrani膰, wprowadzi膰 w zak艂opotanie.. Nie lubi臋 sprawia膰 k艂opotu. Je艣li wiem, 偶e to mo偶e si臋 zdarzy膰 unikam takich sytuacji. Bardzo boj臋 si臋 odrzucenia i pora偶ki.. No bo znowu, co inni sobie pomy艣l膮?? 呕e jaka艣 g艂upia jestem, 偶e np. powiedzia艂am mu, 偶e mi zale偶y, a on mnie wy艣mia艂.. o mi艂o艣ci, ch艂opakach r贸wnie偶 my艣la艂am, ale wiedzia艂am, 偶e i tak mi si臋 nie uda przez to czerwienienie.. To jest jak taki mur.. je艣li uda艂oby mi si臋 go przeskoczy膰.. Czuj臋, 偶e tam jest tak pi臋knie.. 偶e by艂abym wolna, 偶e nareszcie mog艂abym pokaza膰 ludziom kim tak naprawd臋 jestem bez ci膮g艂ego uciekania, unikania ludzi, nawet spotka艅 z przyjaci贸艂mi, je艣li wiem, 偶e w pomieszczeniu zapalone b臋dzie 艣wiat艂o… 艢wietnie, co?? Erytrofobia.. l臋k przed czerwienieniem.. To, co wype艂nia ka偶dy m贸j dzie艅, ka偶d膮 minut臋, kt贸ra sp臋dzam w jednym pomieszcznieniu z jakimkolwiek cz艂owiekiem.. czy jest to mama, tata.. „bo przecie偶 mog膮 poruszy膰 temat ch艂opak贸w, mi艂o艣ci!!” czy zapyta膰 o jakiego艣 koleg臋.. a ja.. czerwona.. Nie wspominam o innych ludziach.. ; ( przyjaciele, znajomi, nieznajomi.. Przytrafi膰 mo偶e mi si臋 to zawsze. Podczas zwyk艂ej rozmowy „o pogodzie”, bo tak, bo tak si臋 durnemu m贸zgowi umy艣li, 偶e teraz sobie cegie艂k臋 spalimy. Podczas rozmowy na temat z podowu kt贸rego mam wyrzuty sumienia. Np. Raz w przedszkolu zdarzy艂o mi si臋, 偶e wzi臋艂am 2 z艂ote kt贸re le偶a艂o na stoliku i nie powiedzia艂am pani, 偶e znalaz艂am. Wiedzia艂am, 偶e kradn臋. I teraz, gdy kto艣 wspomina o kradzie偶y, to zawsze mo偶e mnie dopa艣膰 Podczas rozmowy o ch艂opaku do kt贸rego co艣 czuj臋, czu艂am, podoba mi si臋, jest przystojny.. Podczas spotka艅 rodzinnych, gdy pytanie jest skierowane do mnie.. Ehh wyliczy膰 mo偶na by by艂o!! Wiele lat ju偶 z tym 偶yj臋.. i na przyk艂ad mog臋 powiedzie膰, 偶e dpbrze si臋 czuj臋, jak jest mi zimno, mam zimne d艂onie, kt贸rymi mog臋 si臋 sch艂odzi膰 w razie czego, czy w zimie na dworze praktycznie mnie to nie dopada ;) bo jak mro藕ne powietrze owiewa mi twarz czuj臋 si臋 bezpiecznie.. R贸wnie偶 zaraz po spaleniu buraka.. Wtedy jak ju偶 spal臋, rumieniec zejdzie.. mog臋 rozmawia膰 przez par臋 minut swobodnie! Oczywi艣cie czuj臋 ogromny dyskomfort po tym co si臋 sta艂o.. i za ka偶dym razem coraz bardziej mam tego dosy膰 ; ( W pa藕dzierniku id臋 na studia. Ludzie tam nie znaj膮 mnie od „buraczanej” strony..i co ja mam zrobi膰, aby z takowej nie poznali?? Wiem, 偶e moja chorobliwa nie艣mia艂o艣膰 wynika z tego, 偶e jestem nadwra偶liwa.. zupe艂nie jakby nie z tego 艣wiata  Zbyt du偶o od siebie wymagam.. A z czego to z kolei wynika?? Chyba z pewnych przykrych wydarze艅 z przesz艂o艣ci, z dzieci艅stwa, kt贸re we wmnie siedzi膮.. Bo ja nie wierz臋, 偶e kto艣 pokocha mnie tak膮 jaka jestem.. Bo wci膮偶 nie jestem wystarczaj膮co inteligentna, bystra, u艣miechni臋ta, 艂adna, szczup艂a, zaradna.. Dla siebie nigdy nie b臋d臋.. Takie to egoistyczne. Tak naprawde mam te wszystkie wymienione wy偶ej cechy. A wci膮偶 chc臋 wi臋cej. Bo my艣l臋, 偶e w ten spos贸b uwolni臋 si臋 od erytrofobi i osi膮gn臋 szcz臋艣cie. Taka niby niewinna przypad艂o艣膰, a tak mo偶e uprzykrzy膰 „偶ycie”. Tak naprawd臋 moje „Zycie” sko艅czy si臋 zanim zaczn臋 偶y膰. Je艣li si臋 o tego nie uwolni臋. Bo na dzie艅 dzisiejszy, to trwam z dnia na dzie艅, eliminuj膮c sytuacje w kt贸rych mog臋 si臋 zaczerwieni膰. A tyle mog艂abym mie膰, tyle osi膮gn膮膰.. pozdrawiam wszystkie kochane czerwone bu藕ki ;*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwony nixon
Mam problemy jak wszyscy. Moze zobimy zlot buraczkow? Mogloby byc wesolo hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anonim 19
zgadzam sie z tym zeby zorganizowac jakies spotkanie!!! simply red chcialbym z toba pogadac na gg to moj nr 10263892 odezwij sie jesli mozesz

Udost臋pnij ten post