Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 buraczanna

czerwienie si臋-help!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 czerwona jak burak
tez tak macie ze np jak podejdzie do was kanar to jestescie czerwone od razu jak burak mimo ze macie tez skasowany bilet?albo jak ktos poprosi ospocone rece co jest dodatkowa udreka.nie wiem jak sobie z tym radzic...probowalam roznych masek na pekajace naczynka ale nic nie pomoglo.z natury jestem bardzo blada wiec jak spale buraka to widac to od razu.ciesze sie ze nie jestem sama bo myslalam ze jestem jedynym takim burakiem na swiecie.pozdrawiam cieplo i zycze wszystki i droge,spyta sie o chlopaka albo niespodziewanie sie kogos spotka?to jest koszmar mojego zycia.non stop jestem czerwona.nawet w takich glupich sytuacjach.mialam ostatnio taka ze stalam w markecie i mialam duzo zakupow,wystarczylo ze zobaczylam ze kasjerem jest mezczyzna i od razu zwialam zostawiajac produkty na tasmie mimo ze kasjer wcale nie byl przystojny.czesto mam tez sobie ze nam to z czasem minie:D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czerwona jak burak
tez tak macie ze np jak podejdzie do was kanar to jestescie czerwone od razu jak burak mimo ze macie tez skasowany bilet?albo jak ktos poprosi ospocone rece co jest dodatkowa udreka.nie wiem jak sobie z tym radzic...probowalam roznych masek na pekajace naczynka ale nic nie pomoglo.z natury jestem bardzo blada wiec jak spale buraka to widac to od razu.ciesze sie ze nie jestem sama bo myslalam ze jestem jedynym takim burakiem na swiecie.pozdrawiam cieplo i zycze wszystki i droge,spyta sie o chlopaka albo niespodziewanie sie kogos spotka?to jest koszmar mojego zycia.non stop jestem czerwona.nawet w takich glupich sytuacjach.mialam ostatnio taka ze stalam w markecie i mialam duzo zakupow,wystarczylo ze zobaczylam ze kasjerem jest mezczyzna i od razu zwialam zostawiajac produkty na tasmie mimo ze kasjer wcale nie byl przystojny.czesto mam tez sobie ze nam to z czasem minie:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwona jak burak
tez tak macie ze np jak podejdzie do was kanar to jestescie czerwone od razu jak burak mimo ze macie tez skasowany bilet?albo jak ktos poprosi o droge.mam czesto tez spocone rece co jest dodatkowa udreka.nie wiem jak sobie z tym radzic...probowalam roznych masek na pekajace naczynka ale nic nie pomoglo.z natury jestem bardzo blada wiec jak spale buraka to widac to od razu.ciesze sie ze nie jestem sama bo myslalam ze jestem jedynym takim burakiem na swiecie.pozdrawiam cieplo i zycze wszystki i droge,spyta sie o chlopaka albo niespodziewanie sie kogos spotka?to jest koszmar mojego zycia.non stop jestem czerwona.nawet w takich glupich sytuacjach.mialam ostatnio taka ze stalam w markecie i mialam duzo zakupow,wystarczylo ze zobaczylam ze kasjerem jest mezczyzna i od razu zwialam zostawiajac produkty na tasmie mimo ze kasjer wcale nie byl przystojny.czesto mam tez sobie ze nam to z czasem minie:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ceg艂aburaczanka
czerwona jak burak mam takie sytuacje jak ty ale rzatko mam co膰 takiego 偶e jak co艣 m贸wie na jaki艣 istitny temat czy wymieniam sie pogladami to gemba czerwona 偶e ho ho

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bastian1995
Witam! Jestem zniesmaczony gdy "strzelam buraka" totalna klapa, dyskomfort wstyd... co wtedy zrobic? pomocy NIE NAWIDZE SIE CZERWIENIC!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ceg艂贸wkaburaczanka
je艣li jeste艣 facetem to masz gorzej bo podk艂adu raczej nie na艂o偶ysz ja nienak艂adam bo czuje sie z tym jak z mask膮 poza tym i tak buraka wida膰:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To kompromituj膮ce
Mam 14 lat i zacz臋艂o sie to chyba rok temu, teraz do gimnazjum chodze i koledzy, kole偶anki z mojej klasy cz臋sto przezywj膮 mnie 'burak' ja wtedy, si臋 strasznie denerwuje, zacz臋艂am nak艂ada膰 korektor i podk艂ad, tylko jest taki problem, mama jak zobaczy ti nie jest zbyt zadowolona, niechce by膰 ju偶 po艣miewiskiem...! Ratunkuu.!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ceg艂贸wkaburaczanka
A mo偶e pop臋kane naczynka a je艣li to unikaj gor膮cych k膮pieli przebywania w s艂o艅cu i uwa偶aj na kosmetyki. Ja osobi艣cie ostatnio mniej sie czerwienie prawie wcale bo s艂艂o艅ce mniej 艣wiecie a poza tym nosze kapelusik panamke wiec troszke sie to ograniczy艂o .Problem mo偶e by膰 r贸wnie偶 w tobie w twojej psychice mo偶e jakas fobia spo艂eczna albo co艣 napisz w jakich sytuacjach ci sie to zdarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Raczek31
To u mnie ten problem pojawi艂 si臋 nie dawno. Mam 31 lat na karku, nigdy nie mia艂am z tym problemu a teraz nie wiem co si臋 dzieje. Kole偶anki si臋 艣miej膮 z mojego buraka a ja robi臋 si臋 jeszcze bardziej czerwona to jest straszne. Prosz臋 pom贸偶cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 burak :(
Jej ... mam to samo :( kiedy艣 wyst臋powa艂o sie na szkolnych przedstawieniach , apelach i tak dalej .. by艂o w porz膮dku .. a teraz to po prostu tragedia ;( szczeg贸lnie mam problem z tym jak powiem cos g艂upiego i ca艂a klasa zaraz ryk 艣miechu albo gadam z ch艂opakami .. szczeg贸lnie takimi otwartymi ... co potrafi膮 dotkn膮膰 za ramie .. obj膮膰 :( najgorsze jest to 偶e do tego dochodz膮 poc膮ce sie r臋ce wi臋c ja mam najgorzej :( bo raczej nie pozostawiam dobrego wrazenia na ch艂opaku z kt贸rym ta艅czy艂am :((

Udost臋pnij ten post

Kiedy艣 te偶 mia艂am taki problem. Czerwieni艂am si臋 przy ka偶dej okazji - kiedy by艂am zm臋czona, zestresowana, za偶enowana.... Ale w ko艅cu odkry艂am, 偶e to przez alergi臋! Zacz臋艂am pi膰 wapno (tak raz na dwa/trzy dni) i wierzcie mi - praktycznie przesta艂am si臋 czerwieni膰! Wiadomo, kiedy np. 膰wicz臋 intensywnie albo co艣 to jestem czerwona (jak kazdy), ale w normalnych sytuacjach nie. Ka偶demu, kto ma problem z zbyt cz臋stym czerwienieniem si臋 polecam picie wapna.

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie - jednemu mo偶e pom贸c, a innemu nie, ale chyba warto spr贸bowac, nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 utgg
a ja z tego powodu my艣la艂em czasem 偶eby ze sob膮 sko艅czy膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 buraczek xd
cze艣膰 Wam wszystkim. Od mojego ostatniego wpisu min膮艂 ju偶 rok.Jestem teraz w trzeciej gim i wiecie co? jest lepiej :) Sama si臋 dziwi臋 dlaczego. Kiedy艣 przy beznadziejnych rzeczach typu sprawdzenie obecno艣ci, udzielenie w jakiejkolwiek sprawie nawet na g艂upie ''cze艣膰'' nie by艂am w stanie odpowiedzie膰 bez udzia艂u mojego buraka. teraz jest lepiej i to o wiele. nie przejmuj臋 si臋 ju偶 tym . Oczywi艣cie zdarza mi si臋 zaczerwieni膰 i nie obejdzie si臋 dnia bez ma艂ego buraka, ale zaraz staram si臋 my艣le膰 o czym innym bo przecie偶 nie jestem jedyn膮 osob膮 na tej ziemi i wi臋kszo艣膰 os贸b nawet tego nie zauwa偶a . za nied艂ugo czeka mnie zmiana szko艂y i troch臋 si臋 boj臋, ale my艣l臋, 偶e dam rad臋. Dziewczyny! po prostu starajcie si臋 nie zwraca膰 na to tak uwagi. w mojej szkole du偶o os贸b si臋 czerwieni, to jest normaln膮 rzecz膮. Ka偶dy mo偶e chocia偶 troch臋 to przezwyci臋偶y膰 tylko nale偶y uwierzy膰 w siebie. Nie zak艂adajcie od razu 偶e strzelicie buraka bo wtedy gwarantowany ju偶 jest. nie my艣lcie o tym! za dwa tygodnie czeka mnie referat, kt贸ry musz臋 wyg艂osi膰 na forum klasy, siedz膮c na miejscu nauczyciela. nie mam poj臋cia jak to b臋dzie, ale my艣l臋, 偶e dam rad臋 :) nie wa偶ne czy z burakiem, czy bez :) zmie艅cie podej艣cie do tego i nie b贸jcie si臋 otworzy膰. uda Wam si臋臋! serdecznie pozdrawiam kochane buraczki :-*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nooo dok艂adnie :)
Z wiekiem wam przejdzie :) Mia艂am ten sam problem, a teraz a偶 troszk臋 teskni臋 za odrobink膮 rymie艅ca bo taka jestem blada :)

Udost臋pnij ten post

Dawno nikt tu nie zagl膮da艂 opr贸cz 1 osoby;) ja mam r贸wnie偶 ten sam problem pojawi艂 si臋 w gimnazjum a teraz chodz臋 do technikum;(

Udost臋pnij ten post

Mam nadziej臋 偶e kto艣 kiedy艣 zajrzy na ten forum i odpisze. Z ch臋ci膮 porozmawia艂a bym z osob膮 kt贸ra ma taki sam przypadek jak ja ,, czerwono艣膰 na twarzy''

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 michoo
To straszne.. aczkolwiek ciesz臋 si臋, 偶e ten problem nie dotyczy tylko mnie. Moi znajomi nie rozumiej膮 co ja prze偶ywam, gdy ka偶dego poranka budz臋 si臋 ze 艣wiadomo艣ci膮, 偶e dzi艣 zn贸w zrobi臋 z siebie czerwon膮 idiotk臋. Bardzo chcia艂abym mie膰 ch艂opaka ale to niemo偶liwe dop贸ki nie przezwyci臋偶臋 tego cholerstwa. A jak przegram t膮 bezlitosn膮 walk臋 to si臋 za艂ami臋, zamkn臋 w domu i ju偶 nigdy nie wyjd臋 do ludzi ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mikalus
Nigdy nie s膮dzi艂am, 偶e a偶 tylu ludzi ma ten problem. W moim otoczeniu ten problem mam tylko ja. Jestem nauczycielem i przy moim zawodzie jest to prawdziwy dramat. Fakt, 偶e moja samoocena nie jest mo偶e najwy偶sza, ale te偶 bez przesady. Lubi艂abym siebie gdyby nie fakt tego czerwienienia si臋. Cz臋sto mam ochot臋 co艣 powiedzie膰, ale rezygnuj臋 z tego poniewa偶 wiem z czym to si臋 wi膮偶臋... wypowied藕 na forum grypy? Nie ma szans. Gorzej, bo nawet z przyjaci贸艂k膮 nie jestem w stanie porozmawia膰 na tematy takie jak k艂贸tnie z m臋偶em, bo o seksie to nawet nie wspomn臋. Jestem doros艂膮, dojrza艂膮 kobiet膮, a ten problem towarzyszy mi wci膮偶 od lat. I chocia偶 mam wra偶enie, 偶e przez pewien czas by艂o lepiej to teraz od nowa jest po prostu tragicznie. Wystarczy艂o, 偶e raz kole偶anka z pracy powiedzia艂a komplement o moim m臋偶u, po czym zauwa偶y艂a, 偶e si臋 zaczerwieni艂am i skomentowa艂a to (nie z艂o艣liwie). Od tej pory jest du偶o gorzej. Nie wychodz臋 z domu, z nikim si臋 nie spotykam... Pewnie czuj臋 si臋 jedynie gdy jest ciemno lub zimno (na dworzu). O zamkni臋tych pomieszczeniach - kawiarniach, restauracjach nie ma mowy. Nie chce mi si臋 偶y膰, gdyby nie moje dzieci nie wiem czy mia艂abym dla kogo wstawa膰 rano - jest to dla mnie ogromny 偶yciowy problem. Czy jest jakikolwiek spos贸b pozbycia si臋 tego? Oddam ka偶de pieni膮dze tylko pom贸偶cie mi!! Czy laser IPL jest w stanie cho膰 troch臋 pom贸c??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Extremalne rozwi膮zanie
jest na to pewien do艣c ekstremalny spos贸b. Czerwienisz si臋 w zwyk艂ych kontaktach mi臋dzy ludzkich. A co by艣 powiedzia艂a gdyby艣 mia艂a zrobic co艣 g艂upiego w miejscu publicznym na oczach obcych ludzi? Jeszcze gorzej. Wszyscy si臋 na Ciebie gapi膮 i nawet nie masz jak si臋 zakryc. Wi臋c moja rada - zr贸b kilka smiesznych rzeczy np. Spacer po centrum w szlafroku, za艣piewanie jakiej艣 g艂upiej piosenki w *****iwym fast foodzie nad jedzeniem, cokolwiek C**przyjdzie do g艂owy. Wiem 偶e s膮 to mega stresuj膮ce pomys艂y ale je艣li przez to przejdziesz i po jakim艣 czasie nawet to przestanie sprawiac 偶e si臋 czerwienisz, pogaw臋dka z atrakcyjnym go艣ciem b臋dzie tak lekkie i naturalne 偶e nie do艣c 偶e si臋 nie b臋dziesz rumienic to jeszcze b臋dziesz mia艂a ciekawe rzeczy do opowiadania ;) PS 偶eby nie by艂o 偶e wymy艣lam sobie misje z ksi臋偶yca, spacer w szlafroku sama zaliczy艂am z przyjaci贸艂k膮, i uwierz mi od tego si臋 nie umiera ;) A za to jaki fun!!!

Udost臋pnij ten post

+ zerkn臋艂am na kilka odpowiedzi i jest jeszcze co艣 - musisz wychodzic z domu CZ臉STO. Bo zamykanie si臋 sprawia 偶e jeszcze trudniej Ci si臋 przem贸c. Wiem 偶e na pocz膮tku mo偶e byc ci臋zko ale z czasem b臋dzie 艂atwiej, obiecuj臋! Na prawd臋, gwarantuj臋 偶e im cz臋艣ciej b臋dziesz robic rzeczy kt贸re Ci臋 przera偶aj膮 (czyt. przy kt贸rych si臋 rumienisz) z czasem przestan膮 Ci臋 zawstydzac :) (jeszcze kilka przyk艂ad贸w : patrz ludziom w oczy na ulicy, w autobusie, zagaduj obcych o godzin臋, o jak膮艣 b艂ahostk臋 w sklepie, gdy przymierzasz ubranie w sklepie, zapytaj kogo艣 obcego kto wydaje Ci si臋 ok co s膮dzi, ca艂kiem spontanicznie. Oczywi艣cie ca艂y czas si臋 u艣miechaj a nikogo nie wystraszysz ;) A kiedy b臋dziesz si臋 czerwienic po prostu to zignoruj, gdy b臋dziesz pogodna i przyjazna nikt nie zwr贸ci na to uwagi :) PS 2 nie wiem dlaczego w poprzednim wpisie zagwiazkowano kilka s艂贸w, w ka偶dym razie nie by艂o tam 偶adnych przekle艅stw ;) POWODZENIA!!! <3

Udost臋pnij ten post

I jeszcze jedno!!! :) Czyta艂am te偶 偶e piszecie o niskiej samoocenie i braku pewno艣ci siebie. To co napisa艂am Wam wy偶ej, nie do艣c 偶e sprawi 偶e przestaniecie byc nie艣mia艂e (cie偶ko jest byc robi膮c co艣 na forum ;D) oraz Wasza pewno艣c siebie niezauwa偶alnie skoczy do g贸ry. No bo przecie偶 偶eby si臋 odwa偶yc zrobic tak szalone rzeczy trzeba byc bardzo pewnym siebie, c'nie? ;) TO W艁A艢NIE TY! wystarczy pokonac strach. CHYBA 呕E mi臋czaki z Was ;) A gdyby艣cie jeszcze mia艂y opory to... od tego si臋 NIE umiera!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na sk贸r臋 naczynkow膮, kt贸ra bardzo lubi si臋 czerwienic dobrze dzia艂a co艣 takiego jak Mirvaso poczytajcie sobie o tym leku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rittia2
Mirvaso jest ok, kupi艂am i u偶ywam i si臋 z nim nie rozstaj臋. W ka偶dym momencie mog臋 normalnie wygl膮da膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lito艣ci! Ja da艂am sobie to Mirszajso wcisn膮膰... KOSZMAR!!! Wygl膮da艂am, jakby mnie kto艣 we wrz膮tku wyk膮pa艂, p贸艂 dnia nie mog艂膮m si臋 ludziom na oczy pokaza膰!!! dobrze, 偶e uda艂o mi si臋 znale藕膰 naiwnego, co to ode mnie odkupi艂, cho膰 cz臋艣膰 kasy odzyska艂am (a drogie to guano jest niesamowicie, ponad 200 z艂 za malute艅k膮 tubk臋 w aptece zaszczekali :o).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To samo Mirvaso to szmelc zrobi艂 mi z buzi plamy takie ze boje sie z lud藕mi rozmawia膰 Masakra nie dla wszystkich ten specyfik jest gorzej jak by艂o i jeszcze pryszcze po nim wychodz膮 wstyd z domu wychodzi膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mog臋 sprzeda膰 Mirvaso u偶ywa艂em 2 tygodnie jest ponad po艂ow臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 filista2x
U偶ywam Mirvaso od miesi膮ca i nie mam 偶adnego problemu ze sk贸ra tzn wreszcie normalnie wygl膮da. Mo偶e masz alergi臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Masakra ile lat ten w膮tek byl tu rozstrzygany. Daje ten komentarz 10 lat po jego za艂o偶eniu:ppp Ja te偶 niestety mam ten problem dlatego tu zaluka艂am :( Nie szukajcie 偶adnych krem贸w, podk艂ad贸w etc. Bo to tylko likwiduje skutek a nie przyczyne, kt贸r膮 jest nasza psychika. Radzi艂abym wam i艣膰 do psychiatry lub psychologa z tym problemem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cessia2
Mirvaso to 艣wietny lek na czerwienienie si臋, dzia艂a w 30min, polecam!

Udost臋pnij ten post