Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kicia187

chyba sie zabijeprzez ta opryszczke

Polecane posty

Gość kicia187
latwo mowic:(jak wygladam brzydko i boli(:to

Gość kicia187
placze:(:(:((::((::(:((::((::((:(:(:(:(::(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(::(::(:(:(:(:(:(::((:(::((:(:(:::(:(:((::((:(::(:(:(:(:(::((:(:(:(:(:(:(:

Weź cienki plasterek czosnku i smaruj tym często. Jeśli możesz to przyłóż na parę minut.

Gość Calcium
ja byłabym ostrozna z tym vczosnkiem bo możesz się poparzyć. Mi pomaga cebula. Przepoławiasz cebule na pół i pare sekund smarujesz pęcherzyki. Po paru minutach odkrawasz cieniutki plasterek (aby strona którą smarujesz była świerza i wilgotna) i znowu smarujesz. Jeżeli masz juz opryszczke to szybciej Ci zejdzie i nie bedzie tak bolało i swędziało. Najlepiej tak zrobić gdy czujesz ze zaraz ci wyskoczą pęcherzyki.

Gość kicia187
hexi ale teraz mam zowirax(:zeby mi sie nie pogorszylo o ile jeszcze moze(:gorzej(:mam cale spuchnite usta9;i zyc mi sie nie chce do szkoly nie poszlam..nawet;(

Gość rmarynata owocowa
jeśli masz w domu kaktus, odetnij kawałek i przyłóż sobie. tylko ostrzegam, w smaku to jest obrzydliwe! no i... nie dotykaj palcami!! najlepiej posmaruj maścią cynkową i zostaw. i nie przejmuj się, nie Ty jedna na świecie miewasz opryszczki :)

jak ci już \"wywaliło\" pęcherzyki to nic nie poradzisz.. Najwyżej zrób coś by szybciej przysychały... Tylko nie drap bo rozniesiesz jeszcze bardziej:( Mnie pomaga hascovir - ale najlepiej smarować jak dopiero usta zaczynają swędzieć...

Gość kicia187
mi juz nic nie pomoze mam wielka opryche na gornej wardze;(wygladam fujjjj i biore przecwbolowe tabletki bo nie wytrzymje9;(::(:(:(:((:(:((::((::(:(:((:(:(::(

Gość marynata owocowa
to Ciebie to boli?? matko.. może to nie opryszczka?.. mnie tam co najwyżej swędzi..

Gość kicia187
frostka witaj w kregu:(ale zeby to byla moja pierwsza opryszczka wtym miseiacu ale to jest juz 3!!!co zejdzie mi to po 2-3 nowa wyskakuje:(tamto sie zdazylo wygoic ale ta to juz jest big ogromna smaruje Zowiraxem i gowno daje chyba mi sie w kaciku ust zaczelo tez robi(:(::((:(:(:(:jak dlugo t bede jeszcze miala bo nie daje rady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:((:(:(:(:(:(:(:(:(:((:(:chyba sie potne nozem

Gość kicia187
tak boli mnie to strasznie nie swedzi a piecze ,szczypie,kloje,,normalnie przeklentwo(:a wargi to mama tak spuchniete jak whitney Huston:(

Gość kicia187
:((:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:((:(:(:(:((::((:(:(:(:(:((:(:(:((:(:(:(((:(:(:((::((:(:(:(:(:(::((:(:(:((:(::(:((::((:(:((:(:((::((:((:(:(:(:((:(:((:(:(((:(:((:(

Opryszczkę powodują wirusy, a na wirusy nie ma lekarstwa, niszczy je czosnek. Ja smaruję czosnkiem jak tylko zaczyna sie robić, kiedyś zaniedbałam i miałam problem.

Gość kicia187
zabije sie

Gość Jest lek na opryszczke
Nazywa sie Heviran i bardzo mi pomógł. Miałam dawke najsilniejszą 800 mg (30 tabletek). Wysiewało mnie często i mocno (przez ostatnie 8 lat). A ostatnio- 3 mies. temu- tak mocno, że poleciałam do lekarza, który przepisał mi HEVIRAN :) Kolega mówił mi, że po tym leku już ponad 2 lata ma spokój. Mam nadzieje, że ja też zapomne o herpes simplex!! Polecam z całego serca!! Oby Wam pomógł:) Pozdrawiam, Natalia

Gość kicia187
od wczoraj smaruje zowiraxem/jaki skutekopryszczka grubosc ok 1 cm zerokosc 2 cm na gornej warddze a druga zaczyna sie twozyc:0w kaciku ust jestem zajebiscie zadowlona)nic tylko sie zamordowac(:(::(:(:(:(:((::(

Gość kicia187
pomozcie mi bo umre z bolu(:(:(:(:(:(::(:((:(:(:(:(:(:(::((:(:(:(:(:(:(:usta mam tak spuchniete a przeciwbolwe dzialaja na godzine

Gość możesz profilaktycznie zażywać
wit.B compleks. Zażywanie w czasie "wysypu" przyspieszy gojenie. Też mnie dopada czasami to śwństwo, najgorzej, jak wyskoczy w nosie :O

Gość a jak cię boli to moze okłady
z rumianku ?

Gość MALA RADA
nie smaruj zoviraxem on powoduje ze bedzie ci sie dluzej goic ,leciec ropa itp ja jak mam opryszczke to kupuje alantan(taki puder ktory powoduje szybsze gojenie) poza tym zimno przysycha i szybciej znika, przerabialam juz to wiec polecam ALANTAN( niedrogi i skuteczny)

Gość Do kicia 187
Dziewczyno nie czytasz co ci piszą inni?????!!!!!!!!! Jest lek- tylko szybko leć po niego do lekarza!!! Heviran naprawde pomaga. Poproś o najsilniejsza dawke 800mg Kosztuje ok. 50 zł Ale warto :) Więc już nie użalaj sie tylko biegnij do doktora!!!!!

Gość pomaga na pewno
Heviran jest bardzo skuteczny, ale musicie iść po receptę do lekarza, bez recepty polecam z własnego doświadczenia żel Viru-Merz (ok12 zł), jest o tyle inny od wszytkich zoviraxów i odpowiedników, ze działa na innej zasadzie (zawiera substancje inne niż acyklowir) . Kiedy zaaplikujesz na ranę zovirax i temu podobne rana nie goi się szybko, pęcherze rozlewają się dalej, słowem- rana się ślimaczy. Viru-Merz przylega do pęcherzyków tworząc taki "opatrunek" który szybciutko zasycha.Łagodzi swędzenie i ból, działa w każdym stadium opryszczki. Żel jest wydajny-i przede wszystkim skuteczny. "zoviraxy" mogą się schować!!!! życzę dużo zdrowia

Gość pomaga na pewno cd
aha, i dajcie sobie spokój z przykładaniem czosnku i cebuli-nabawicie się tylko dodatkowo reakcji uczuleniowej i jeszcze bardziej podrażnicie chore miejsca..a po co to wam do kompletu z opryszczką ??

sluchaj,jak dobrze zagadasz aptekarza to ci tez bez recepty sprzeda. mi zawsze pomaga,ale biore dawki wstrzasowe 6 sztuk,za dwie godziny-5 sztuk za nastepne dwie godziny 4 sztuki i tak przez caly dzien. mi opuchlizna schodzi juz na drugi dzien i blizna jest w polowie zasuszona.wiem,ze ta dawka wplywa karastrofalnie na watrobe ale coz,cos za cos.to jest jedyny sposob uporania sie szybko z bolem ktory znam ale i tak wybor nalezy do ciebie. ja to juz stosowalam heviran z 5-6 razy i zawsze mi to pomoglo.

Gość kicia187
mam wirusowe zapalenie watroby typuB9czyli tzw.HBS +)i to ponoc playwa na to ze jestem bardziej narazona na wirus opryszczki..a ten Heviran moze mi troszkie zaszkodzic na watrobe.Jutro zapisze sie do lekarza i pewnie znajac zycie wizyte bede miala za 3 miesiace ale pojde i kupie te tabletki a teraz pozstanowilam kupic ten zel..jutro ide kupic veru merz..rzeczywiscie te mascie opozniaja gojenie wydaje mi sie ze ona sa dobre zanim pecherzyki sie pojawia..no ale coz opuchlizna jeszcze jest i pewnie do jutra nie zejdzie wygladam strasznie:(dzieki wszystkim za rady jestescie kcohani:*

Gość kicia187
wlasnie kupilama sanol i zel viru merz jak przyjde z miasta sie posmaruje zel fajnie wyglada bo jest przezroczysty i go nie widac wiec chyba zaraz naloze;0czuje ze do czwartku mi zniknie to dziadostwa a po zoviraxie mi sie porobily strupy z ropa racja .Dzis bede smarowac tym zelikiem przemyje z dwa razy sonolem i na noc masc cynkowa:)dzieki wszystkim;*a teraz zapisuje sie na wizte u dermatologa po te tabletki:zeby nastepnym razem juz nie miec tego dziadotwa 9opuchlizna juz zeszla na szczescie i nie noli juz0zostaly strupy z ropa ,,ktore pomalu same odpadaja....:pozdrawiam wszystkich

Gość kicia187
rozdrapalm to gowno i krew mi sie leje jak teraz to wyleczyc?zeby nie sotal strup czerwony?czym smarowac/

też polecam Heviran (w tabletkach). latem wywalało mi po każdym weekendzie na słońcu, po dawce Heviranu mam już od pół roku spokój.