Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki25

RODZIMY w SIERPNIU 2006

Polecane posty

Sierp.06 możesz zakładać bloga. Uznałam, że raczej nie będę miała czasu ze względu na zbliżające się remonty.

Ale jesteśmy, obe zaczęłyśmy i obie się wycofałysmy. No ładnie.

Chyba mój suwak się nie aktualizuje. Wczoraj miałam tyle samo do końca co dziś. ;(

Sierp.06. śmiało możesz zakładać bloga. Będę służyć radą :D

zaproponowalam bo nikt sie nie zglaszal, ale jak jestes chetna to sie wycofam. czas mam ale za bardzo nie wiem jak mam to robic

Gość agula30-kruszyna
witam brzuchatki🌻,piekna pogoda w malopolsce,z tymi stopkami to swietny pomysl.Ciesze sie ,ze wszystkie takie szczesliwe:)Kotunia-piekne skarby wynajdujesz dla nas,dzieki:)

Joanka, gratuluje coreczki! 🌼 🌼 🌼 Kotunia, rozbrajasz mnie tymi linkami, na wsyzstkich bylam i oczu oderwac nie moglam... Pogoda jest przecudna, a ja niestety musze isc spac... W nocy zmruzylam oczy na trzy godz. potem po sikaniu byla tylko tortura na zywca. Na szczescie maluch ma sie dobrze, bo kopie rowno. :-) Jak juz zalozycie bloga, to natychmiast dajcie znac ;-) Buziaki,pa. 👄 🖐️

joanka gratuluję córci :-) Ja Ciebie rozumiem, że Ci przykro, że dla córeczki nie macie jeszcze imienia. My też mieliśmy tylko dla chłopca i dopiero jak ustaliliśmy jak będzie nazywała się córeczka to mi ulżyło. Teraz masz jednak jeszcze mase czasu na wyszukanie imienia :-) To przyjemne zajęcie :-).

Uf już prawie koniec pracy, 14.00 i już mnie nie ma. Dokulam się do domciu i zrobię dobry obiadek, potem na kanapę żeby rozprostować kości po 8 godzinach siedzenia. Śmiać mi się chce bo dziś na fiszce zauważyłam że zabierają mi połowę godzin z dodatku szkodliwego za pracę przy komputerze, wg kodeksu mam pracować 4 godziny bo jestem w ciąży i płacą mi szkodliwe za 4 godziny, a przez następne 4 też siedzę przy kompie i nikogo to nie interesuje. To się nazywa sprawiedliwość. Ciężarną jeszcze z pensji ograbiają :) w imię prawa :). Powinni mi dopłacić że w tak ciężkich czasach urodzę dziecko :) Jedynie to że jest piątek poprawia mi humor chociaż pogoda zmienna. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i maluszki.

Zagladam tu pewnie ostatni raz przed jutrem, przegladam nerwowo wszystkie ksiazki, a wieczorkiem maz i siostra (ktora zreszta zdaje razem ze mna) wyciagaja mnie do kina - na odstresowanie, sama sie waham czy isc, ale przeciez te kilka godzin to i tak juz mi zadnej rozncy w nauce nie zrobi:( - wiem, ze Was nudze, ale jutro musicie sie skupic i telepatycznie mi jakos pomoc!!!! Trzymajcie kciuki, a wieczorkiem to sie chyba na jakies wirtualne \"mleczko\" umowimy:) Pamietajcie - jutro od 11 prosze trzymac za mnie kciuki - nie bede dziekowac, bo to przynosi pecha (podobno)!!! Jak ja te 4 godziny tam wysiedze? Koszmar!!! No to do jutra, pozdrawiam wiosennie i slonecznie, choc ja z tego slonca to jeszcze w ogole nie skorzystalam:(

Stokrotko tylko 2 gramy przytyłaś ?? ;) A tak co do pracy to ja siedzę od 8.00 do 17.00 i mąż jakoś nie chce mi płacić szkodliwego ;) a u ciebie w pracy to robią to tylko po to aby mieć czyste papiery, nie wiem jakie są tam u was warunki i układy ale poszłabym z tym do szefa i zapytała czy w związku z tym będziesz pracować mniej, bo jak nie to niech ci te szkodliwe tzw, płacą pod stołem i ciebie wtedy nie będzie obchodziło co jest w tych papierach. Ja jestem pracodawcą i prowadzę papiery kadrowe więc też wiem jak niektóre rzeczy zakamuflować, a jak się pracownik nic nie odzywa to po co będę sobie robić pod górkę, jeśliby natomiast dał znak że mu się to nie podoba to dogadałabym się tak , aby i mi pasowało i jemu, taka jest już polityka. Co do blogu-fajna sprawa, ale nie mam czasu na to niestety, tylko materiały mogę przysłąć co najwyżej. I mam propozycję, gdyby tak któraś z was miała czas i chęci pospisywać wszystkie maile, zrobić ich listę i wysłać na skrzynki, to mogłybyśmy się i zdjęciami powymieniać. Co wy na to?? Aha a te krótkie filmiki z usg 4D są ekstra właśnie coś takiego widziałam na własne oczy-mówię wam niesamowite uczucie jak się swojego maluszka ogląda w kolorze.

oki Doris jeden trzymam za ciebie a drugi za Jonkę będziecie chyba razem zdawać-znam ją z topiku \"rocznych urwisków\", też się tak stresuje jak ty. A na pewno obie sobie świetnie poradzicie. Powodzenia.

ok. ja zalozylam bloga ale na razie tam jeszcze nic nie ma. Zabiore sia za niego w poniedzialek. Przez ten czas sie podszkole co i jak trzeba robic. Jesli macie jakies materialy to wysylajcie je na adres nutri23@poczta.onet.pl

doris trzymam już kciuki :-) Koleżanka przed chwilą dzwoniła, urodziła córeczkę przed godziną. Męczyła się od 4 i w końcu zrobili cesarkę. Dziewczyny jak sie cieszę!!! jestem wzruszona aż do łez. Już sie nie mogę doczekać, aż zobaczę maleńką. Życie jest cudne :-)

Roxelka >>a czemu nie mozna suszyc??? dziewczyny czy wybieracie sie do szkoly rodzenia?? i kiedy?? bo ja mysle ze gdzies w maju by bylo dobrze ale nie mam pojecia jak dlugo to trwa?? a jakos nie moge sie zebrac zeby zadzwonic... moja szwagierka, ktora ma juz 2 chlopczykow 1i 3 latka, mowi ze ta szkola i tak nic nie da , ale ja mysle ze jednak czegos tam sie mozna nauczyc....

Dzień dobry wszystkim mamusiom:) Ja czytałam,że do szkoły rodzenia można się juz wybrać w 20 tygodniu i przeważnie zajęcia trwają około 10 tygodni!Mialam zamiar skorzystac z takiej szkoły,ale jakoś mi przeszło:)może dlatego,że moj ukochany nie zabardzo chciał chodzic na takie zajęcia?! Dziewczynki mam pytanie czy wy ruchy dziecka czujecie mocno czy tak lekko?ja jestem w 23 tygodniu ciązy i moje maleństwo jest bardzo spokojne.kopie oczywiście co dziennie,ale tak lekko i spokojnie.pytam,bo słyszałm od innych ciężarnych,że one to spac po nocach nie moga bo tak ich okruszki kopią...a moje maleństwo takie spokojne:)Gratuluje wszytskim mamusiom,które zanją juz płec dzidzi:)my pozanmy za 2 tygodnie(akurat na urodziny przyszłego tatusia!!!).Pozdrawiam Was serdecznie i całuje wszytkie maluszki:) taka piękan pogoda a ja muszę leżec w łóżku(doktor mi kazał),bo mam nadwrażliwą macice:( jem no-sp\'ę i aspargin!mam nadzieje,że wasze ciąże nie są zagrozone tak jak moja:( mam nadzieje,że na następnej wizycie lekarz powie mi,że wszytsko sie unormowało:)trzymajcie za nas kciuki!!!!! koncze juz te moje bazgrołki i ściskam was serdecznie:)papa

Doris, idz do kina, przed egzaminem najlepiej dac odpoczac mozgowi i odwrocic jego uwage ;-) a poza tem jestem pewna, ze pojdzie swietnie! Wyobraz sobie scene, kiedy Ci gratuluja fantastycznych rezultatow- taka wizualizacja dziala przynajniej na mnie i nic nie przeszkodzilo mi w zdaniu mgr na bdb, nawet fakt, ze zdawalam 13-tego o 13:00! :-) No ale oczywiscie kciuki trzymac bede a jak ;-) Dlugo sobie nie pospalam, zadzownila szefowa w sprawie nowego grafiku i juz mnie chyba nic dzisiaj nie uspi...Poza tem maly sie kreci i hopsasasa jak zajaczki na lace :-) A jak zaczelam puszczac mu Mozarta, to od razu zwiekszyl czestotliwosc ;-) Wcinam kompoty ze sliwek, juz nie nadazam z ich kupowaniem. J mowi, ze za kaloryczne ze za duzo cukru, a mi wegierki rozplywaja sie w ustach i nic na to nie poradze, mniam, mniam :-) :-) :-) Wy tez macie takie kulinarne zachcianki ???

plusia>> co do kulinarnych zachcianek to zjadlam dzisiaj 2 batony czekoladowe a czekolady nie lubilam wczesniej i nie jadlam, no i myslalam ze sie pozygam po nich ale nie... a teraz kupilam sobie kg winogron...... :)

A ja wlasnie zjadłam tyle, ze chyba zaraz polece do kibla .... ;) Nie moglam sie opanowac.... Wczoraj rodzice przywiezli mi od znajomej kilka siatek ciuchow dla maluszka. Sa urocze :) Chyba nie wiele bede musiala juz dokupic, a jak zobaczylam co mam - latwiej bedzie poruszac sie po sklepie ;) Buziaki wiosenne!! Joanka - nie przejmuj sie tymi humorami - moja kolezanka jak na usg dowiedziala sie ze bedzie miala chlopca a nie dziewczynke plakala 2 dni. Najpierw nad tym, ze nastawila sie na dziewczynke, pozniej, ze jest wyrodna matka i nie cieszy sie ze zdrowego dziecka. Dzis ma półrocznego mateusza i nie wyobraza sobie ze mogloby byc inaczej :) Papapapa :)

Moje małe szczescie dzisiaj wyraźnie dało mi znać ze jest tam w srodku i ze mu dobrze...poczułam wyraźne pierwsze ruchy, wczoraj wieczorem cos juz czułam ale nie była pewna,,,teraz wiem na pewno,,,buzia śmieje mi sie cały czas,,,a stało to sie przed chwilką,,,uczucie nieziemskie nie mozna nawet tego opisać, jak bym miała kogos zamknietego w sobie,,,niewyobrazalne:):):) ale jestem szczesliwa:) przyszły tatus dzwonił z pracy i tak sie ucieszył jak dziecko:) codziennie rozmawia z babelkiem to i pewnie nie długo wyraźnie go poczuje:) niesamowiete:):):):):):):):):):):):):):):):):):) Doris...nie mam najmniejszych wątpliwosci co do egzaminu,,, pójdzie ci jak po maśle:) wiem to na 100% mam intuicje i to bardzo dużą i nigdy mnie nie myli;) wiec niczym sie nie denerwuj,,,nie ma czym:) czuj sie tak jak byś była juz po zaliczeniu:)mówie ci,,,do pikus dla ciebie:) buziaki dla gwiazdeczek i gwiazdorków:)😘😘

wlasnie to znalazlam na jakims topiku :D :D :D to tak na poprawe humoru.... Modlitwa kobiety: Panie, proszę Cię obdarz mnie mądrością, abym mogła zrozumieć swojego męża, daj mi cierpliwość, abym mogła wytrzymać jego idiotyczne pomysły. Proszę Cię, daj mi też miłość, bym mogła mu wszystko wybaczyć. Tylko o siłę Cię nie proszę, bo bym go k...a zabiła!!!

Matka przyprowadziła swoją osiemnastoletnią córkę do lekarza, informując go, ze córka nieustannie cierpi na mdłości. Lekarz po zbadaniu córki stwierdził, ze jest ona mniej więcej w czwartym miesiącu ciąży. Co też pan mówi, panie doktorze, moja córka nigdy nie miała doczynienia z żadnym mężczyzną ! Prawda, córeczko? Prawda, nawet sie nigdy nie całowałam - zapewniła córeczka. Lekarz bez słowa podszedł do okna i zaczął sie intensywnie wypatrywać w dal. Panie doktorze, czy coś nie tak?- pyta po pięciu minutach zaniepokojona mamuśka. Nie, nie! Po prostu w takich wypadkach zazwyczaj na wschodzie ukazuje sie jasna gwiazda i przybywa trzech króli. I za nic k....a nie chce tego przegapić. miłego wieczoru:)

trzymam kciuki za Twoj jutrzejszy egzamin Doris! wszystko bedzie ok zobaczysz:) To tyle, bo wpadłam tylko na chwilke