Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

judyta_2005

czy to ciąża-pomóżcie!!!

Polecane posty

mam pytanie-okres spóżnia mi sie już 3 tygodnie a co najgorsze robiłam test ciązowy (aż 2) I obydwa wyszły pozaytywnie!Nie współżyłam i wraz z partnerem unikaliśmy sytuacji niebezpiecznych,byliśmy jak zawsze ostrożni.Co o tym sądzicie,czy jest taka możliwość,iż byłaby to wina tesu, spowodowana naprzykład moją chorobą,tak gdzies wyczytałam,że istnieje taka możliwość.prosze o rade,pomóżcie!!! :(:(

Hej Judyta! Nie jestem jeszcze w ciąży ale testy ciążowe raczej się nie mylą.... W sumie 3 tyg jak spóxnia Ci się okres to bardzo długo! To że unikaliście z partnerem sytuacji niebezpiecznych to i tak nie daje pewności. Moja kumpela też nie planowała ciąży, współżyła w dni (teoretycznie )niepłodne i mam teraz córeczkę! Ja tez byłam zdziwiona, ale tak było. Nie jestem specjalistą i całkiem możliwe że to np. jakieś zaburzenia hormonalne. jedyne co polecam Ci zrobić to udać się do ginekologa i sprawa na pewno się wyjaśni!!!!Jesli jest ciążą to ją potwierdzi, jeśli nie to Ci pomoże w przypadki innej przyczyny! Pozdrawiam!

Są choroby, które powodują pozytywny wynik testu mimo braku ciąży, ale to ciężkie schodzenia i na szcęście rzadkie. Czytałam kiedys, że 75% ciąż jest nieplanowanych, to daje do myślenia, prawda? Zachowanie ostrozności, to mało. Według mnie jsteś w ciąży.

Gość olalaaa
No, ale skoro nie współżyła to jakim cudem może być w ciąży?

oczywiście ,że pojde i to na dniach,mysle ze to powinno rozwiazac watpliwosci.Mam nadzieje,ze niejestem,niejestem jeszcze na to gotowa :(:(

Gość do judyta
judyta ,nie rozumiem już nic.najpierw piszesz,że nie współżtyłaś,a potem ewentualności ciaży nie wykluczasz.no to juz nie pojmuje niczego.są 2 możliwości przy którym hcg pokaze sie w moczu,pierwsza to ciąza,drugiej ci nie życze ani żadnej z nas.takze powodzenia.

skoro nie współzyłam to jakim cudem test wyszedł pozytywnie?-nawet sporo sie słyszy ze do ciazy moze dojsc nietylko przy współzycie nieprawdaż?Ja niemam pojecia jak lekarz stwierdzi brak ciaży tu juz nigdy nieuwierze tym gownianym testom :-/

Judyta a po co robiłaś test skoro nie współżyłaś, a co za tym idzie nie było możliwości zapłodnienia?

niesłyszałaś nigdy o mozliwości zaplodnienia bez stosunku?-bo ja tak! Coprawda szanse są nieduże, ale prawdopodobieństwo istnieje- skoro sie o tym tyle słyszy i mowi-to niejedna kobieta musiala w ten sposob zajsc w ciąze.

A jak to zrobiłaś? Bo ja mam jedno dziecko i drugie w drodze,ale jakoś tak nie wiem jak można być w ciąży beż stosunku.No chyba,że to invitro...ha ha ha. Nie,no jaja sobie robię,ale wytłumacz jak to zrobiłaś?

Cyt:Nie,no jaja sobie robię,ale wytłumacz jak to zrobiłaś? Ja jeszcze nic niezrobiłam!!!jak napisałam na poczatku ze nie wiem czy jestem w ciaży.To,że testy wyszły obyda pozytywnie to chyba niedaje 100% pewnosci nieprwdaz?Mi sie wydaje ze to wina testow albo naprzykład zmian chorminalnych i dlatego wyszły \"chore wyniki\" co tym sadzicie

Gość buziolezozole
Skoro nie jestes gotowa na dzidziusia to po co sie pieprzysz???????????

No to ja już nic nie rozumiem...?!Serio. Czy sperma mogła wtargnąć do twojej pochwy i tam jeszcze dalej? Czy miałaś jakiś z nią kontakt? Jak można zrobić sobie test ciążowy,kiedy w ogóle nie miało się doczynienia ze spermą?Weź Ty mi to wytłumacz.Ja gdybym się nie kochała,to na bank nie robiłabym testu-bo nie miałby on sensu! Tłumacz mi dalej,bo ja tego nie rozumiem.

jest tez mozliwe ze zaszlas w ciążę ok. 3 miesiecy temu, są kobiety które mimi ciąży mają okres i dopiero w 3- 4 miesiacy on sie nie pojawia. a 3 miesiace temu tez nie kochala sie bez zabezpieczenia? idz do lekarza :)

seksu nieuprawialismy i niepamietamy niebezpiecznej sytuacji(chyba ze cos przoczylismy ale watpie)Istnieje coś takiego jak Ciąża biochemiczna.Hcg jest podwyższone,test pokazuje ciążę aw rzeczywistości ciąży nie będzie. ...

Judyta Ty się nie denerwuj na nas,tylko wytłumacz o co chodzi.No bo jak można być w ciąży nie uprawiając stosunków płciowych??? Mam już trochę lat,ale wiem,że do tego jest potrzebny facet i kobieta,sperma i pochwa.

ja sie naprawde niedenerwuje:) Skoro jestes starsza i nawpewno mądrzejsza odemne to prosze wytłumacz mi to jakim cudem(nieuprawiajac seksu)co najwyzej petting(napewno sperma sie niedostała) niedostaje cioty a na tescie wyszły dwie krechy?przecież to niemożliwościa jest i w glowie sie niemieści.Dodam jeszcze,że przez okolo rok co okres jadłam ketonal na ból brzucha,to może przez to jakies zaburzenia hormonalne?

Gość tammy
Judyta - ja dzis tez zrobilam 2 testy oba pozytywne. Tydzien spoznony okres. Jestem zalamana.

Najlepiej idz do lekarza,wtedty przynajmniej bedziesz na 100% pewna,jesli bedzie + a sadze,że tak to niezałamuj sie,bo życie dalej sie toczy i trzeba dalej żyć i nic na to nieporadzisz.Ja dziś byłam-lekarz potwierdził.I co mam zrobić,przecież sie niezabije,to byłaby jeszcze wieksza tragedia :-)trzymaj sie,bedzie dobrze.

Judyta ale mnie zaintrygowalas serio jestes w ciazy a nie wspolzylas z partnerem???? Normalnie wierzyc mi sie nie chce!!! Napis zktory tydzien i przypomnij sobie moze byla jakas sytuacja a ktorej byc moze zapomnialas a wlasnie wtedy zaszlas w ciaze. Moze tak jak pisala duchessa bylas juz w ciazy a mialas okres? W kazdym razie wszytskiego dobrego i nie zalamuj sie dbaj teraz o siebie:-)

Gość Kaszmirek
potwierdzil ze jestes w ciazy??????no i jak to jest mozliwe skoro czytam powyzsze i tam stoi czarno na bialym,ze seksu i pettingu brak ????no chyba juz niczego nie mozna byc pewnym :-( jesli mozesz to odpisz co i jak,bo ja naleze do kobiet panikujacych ;-)

Gość Kaszmirek
ach no i trzymaj sie dzielnie,gratuluje :-)

doktor określiła na 5 tydzień. A czy była jakaś sytuacja niebezpieczna?- Ja przynajmniej jej niepamietam tzn,że jej niebyło. Ktoś mądry powiedział- Z dupą niema żartów i miał świeta racje.Jak widać na świecie jest wszystko możliwe(chyba,że tylko w moim wypadku) i szkoda,że sie o tym dopiero teraz przekonałam.pozdrawiam

Gość Kaszmirek
cholera jestem teraz w szoku,no wiec moje roznorakie schizy typu a moze jakis paluszek mial stycznosc ze sperma a pozniej ze mna albo costam itd okazuja sie miec pokrycie w rzeczywistosci ............ mam nadzieje,ze jednak wszystko bedzie ok i ze po pierwszym szoku nastapi radosc.

Gość Kaszmirek
Pozdrawiam 🌼 🌼 🌼