Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo zmartwiony

Czy w wieku ?

Polecane posty

Gość ja mam 23 lata
Taktak masz racje. Trzeba wyjść do ludzi, ale wałaśnie zrozumiałam że mi sie nie chce. Mieszkam na zadupiu i wyjście gdziekolwiek niejest takie proste, oczywiście dla chcącego nic trudnego ale mi sie jednak nie chce ;)

Gość kasztanowiec
E, przestań, kupę ludzi poznało swoje połówki półówki w wieku późniejszym niż 24 lata! Choćby mój narzeczony;-).Wszystko przed Tobą, bądź cierpliwy...

A ja to myslisz na czym mieszkam 3 bary na krzyz i jedna niby dyska ale sie staram do duzego miasta niedaleko...i wogole mysle ze czas tam sie przeniesc bo tu to nic ciekawego sie nie dzieje..

Aha do Autora tego topiku Stary nie rozwalaj mnie bo tez mi walnie w tym roku 24 krzyzyk i nie trace nadziejii Nie trafiles na ta vo trzeba albo trafiles ale to jeszcze nie czas... Szukaj w kazdej sytuacji czegos dobrego i radosnego pomaga zawsze..

Gość RoYal
>nomen82

Gość ja mam 23 lata
moja wiocha to jeden zakręt, a miasto najbliższe to tez wiocha (kiedyś województwo) moze sie kiedys wyprowadze, pewni bedzie ciekawiej. Wiekszość moich znajomych poznała sie na PKS-ie. Może na dworcu zamieszkam ;P

Gość RoYal
coś zjadło moją wypowiedz? dziwne .... >nomen82< ładna stopka:D

Gość RoYal
...82...Twój uśmiech czaruje , pięknie , czule tak Wiesz ;)

Kazdy sposob dobry..trzeba tylko wierzyc i nie martwic sie na zapas..Heh i to mowi ktos kto dokladnie tydzien temu zalewal sie z powodu rostania ale co tam raz sie zyje...PRzedewszystkim trzeba wyjsc z domku samo sie znajdzie...

Gość ja mam 23 lata
ale mam głupi nick

a co ja mam powiedzieć: mam 28 lat i jestem sama... od niedawna :(:(:( gdzie ja mam się rozglądać? czuję sie i wyglądam młodo (studiuje jeszcze), ale co z tego, skoro chłopcy wokół mnie (zainteresowani, nie powiem, zapewne nie zdający sobie sprawy, ile mam lat) są młodsi o kilka dobrych lat??

Autorze topicu! Ja poznałam mojego Misiaka mając 23 lata...on mial 24. Tez czekałam na niego całe życie :-D Rozpaczałam tak samo jak Ty... wypowiadałam identyczne słowa , ze nikt mnie nie chce, dołowałam się. Byłam w marnej sytuacji psychicznej, czułam sie wrecz starą panną :-O i taki sobie przepowiadałam los. A pewnego dnia powiedzialam sobie \"mam gdzies facetów\" Postanowiłam że nie bede sie za nimi uganiac jak desperatka, bo jak to wygląda... Zaczęłam wychodzic czesciej z kolezankami, na kawe, na piwko, na dyskoteke...i wogóle nie istnieli dla mnie faceci, nie zwracałam na nich uwagi. Mialam na prawde fajne kumpelki! Odżyłam wewnętrznie i przestałam sie dolowac dzieki nim. I WTEDY WLASNIE pojawil sie ON.... Wtedy gdy przestało mi zależec na facetach, gdy przestałam wysylac sygnaly ze kogos szukam... Drogi kolego, przestań szukac na sile, zacznij zyc, rozwijaj sie towarzysko... zacznij czesciej wychodzic z kumplami. Milosc sama Cie znajdzie, gdy uzna to za stosowne :-D I tego Ci zycze z calego serca!!!

Tak sobie czytam i się zastanawiam... w tym tyg na Kafe rozmnożyły się tematy o samotności, poszukiwaniach \"inteligentyej i inteligentnych\" itp. W większości wypowiedzi widać zrezygnowanie, wypalenie, zupełny brak chęci do czegokolwiek- zupełna rezygnacja, bo \"po co się starać jak nic dobrego mnie nie czeka\". sama przez to przechodziłam, prez wszystkie etapy samotności. Teraz jestem na takim, w którym czuję się szalenie dobrze! I nie jest to tylko takie gadanie, żeby jakoś zagłuszyć w sobie potrzebę bliskości...prawdziwe i szczere przyjęcie sytuacji. Zrozumiałam, coś co słyszałam wiele razy i zawsze wydawało mi się tylko postum zdaniem - zaakceptuj siebie, poznaj siebie i zaprzyjaźnij się, NAUCZ SIĘ ŻYĆ SAMA, dla siebie ! Kiedy się to zrozumie, zacznie wstawać rano dla siebie, uśmiechać dla siebie itp jest lżej, łatwiej, nie czuć tego wewnętrznego rozdarcia. I chyba to widać, bo ludzie dostrzegają zmianę ! I pomyślcie jeszcze o tym, że wypaleni, bezsilni i zrezygnowani nie jesteście w stanie dać nic swojej potencjalnej drugiej połówce. Nie jesteście w stanie jej nawet odnależć, dostrzec, bo tak jesteście skupieni na swoim przygnębieniu. Myślę, że po prostu trzeba być gotowym na spotkanie drugiej połówki. I nic na siłę, bo to się nigdy nie sprawdza... powodzenia wam życzę, ;)

Gość RoYal
>nomen82< może nie Twoje jednak brzmią bardzo pozytywnie ;) wiesz chciała bym aby jakiś `ktosiek` każdego dnia przypominał mi o tym ....to miłe ...;) ...nikogo nie bije , moze czsami moje słowa ranią ...:P

Gość a jak to zrobić
Piekne słowa i niezwykle trafna stopka. I tu jest właśnie problem. Nie lubie siebie i nie wiem jak to zmienić? Wiem że trzeba siebie zaakceptować itd. ale łatwo sie mówi...

Heh na moim łóżkiem na suficie jest kartka ze pojedynczym słowem \"Oddychaj\" tak dla przypomnienia ze musze to robic aby zyc.. Jak juz pisalem ano jestem po rozstaniu i pewnie te etapy przede mna i oby nastapily jak najszybiej ale serce musi swoje zaleczyc prawda.. Khem RoYal na pewno jest Ktos kto ci o tym bedzie przypominal swoim widokiem codziennie rano nie dzis to jutro i napewno kiedys...:)

Jesli masz prace szkołe lub robisz cokolwiek cos Ci wychodzi i wiesz ze robisz to dobrze ciesz sie tym zaczniesz od malych sukcesow napawaj sie nimi a z czasem zobaczysz roznice, poczujesz sie pewniej i to ze zyjesz i ze warto zyc bo tylko raz dostajemy taka szanse...Bo dla wszechswiata nasze zycie to tylko mrugniecie a dla naszych dusz to wiecznosc..na wspomnienia oby byly jak najciekawsze i radosne..

Nomen :) popieram obiema rękami... ale co robic jak to nie wystarcza?

Gość do wszystkich optymistów
na tym topiku -> Oby tak dalej! Jesteście cudowni, pocieszacie, niesiecie radość, dajecie nadzieję, gadacie z pokręconymi ludźmi i do tego jestećie uprzejmi i sympatyczni. Podziwiam i pozdrawiam :)

hagnee jak to nie wystarcza?To szukaj dodatkowo w otoczeniu radosnych zbiegów okolicznosci...Popatrz masz 28 latek i martwisz sie czy spotkasz ta druga polowke Kobieto 28 latek to piekny wiek jestes doswiadczona jak 30 latka i wiesz czego chcesz od zycia a jednoczesnie jestes wystarczajaco mloda (na to zreszta nie jest sie nigdy za starym!!) aby brac z zycia to co najlepsze ( i nie pisze tu tylko o seksie khem...) bo masz dopiero... dwadziescia pare lat...:) Jacy pokreceni ?? Zycie pisze takie scenariusze ze najlepiej oplacani scenarzysci Hollywood to przy nim Amatorzy najnizszej ligi...

a jednak strach przed tym, że będę sama paraliżuje mnie. Otoczenie nawet nie domyśla się, że pod maską radosnej, wiedzącej czego chce od życia i odnoszącej sukcesy dziewczyny siedzi taki cykor :O niedawno w rozmowie wyszło, że z facetem z którym byłam od lat już nie jestem.. hmmm chyba nie wiedzieli jak zareagować... a może nie do końca uwierzyli? gdzie szukać tych radosnych zbiegów okoliczności?? :(

Gość RoYal
>nomen82< Twoje rozstanie ....niech żałuje bo straciła Ciebie ;) tworze w przelotach tworze ...;) Twoja wypowiedz o życiu mam wrażenie że wiem o czym piszesz i że to dotyczy moich spraw ;)

Wszedzie!!! Absolutnie...Przyklad prosze bardzo idziesz ulica i z naprzeciwka idzie jakis przystojniak Smile na twarzy i cieszysz sie ze takiego spokalas albo idzisz ze znajomymi na piwo milo spedzasz czas i wracasz do domku pelna radosci...Bo milo spedzilas czas...Nie mysl JEzu co oni pomysleli nie jestem z tym z kim byla x lat to przeszlosc doswiadczenie ktore czegos nauczylo...Mieszkam na osiedlu w domu moja dalsza sasiadka ma 4 pudle prawie takie same do poludnia wychodzi tylko z jednym (ide wtedy do pracy wiec widze) a popoludniu ze wszystkimi ..Przedwczoraj cieszylem sie z tego ze utrafilem w przewidywaniach ktorego dzis na spacer wezmie poranny..Takie zbiegi okolicznosci sa wokol nas trzeba je tylko dostrzegac.. Thobra czas leci praca nie zajac ale trza wstac..Jakby co to adres mailingowy znacie pozdo :PP

Gość RoYal
>noman82< dobranoc , miłychsnów ;) i jeszcze milszego poranka;) powodzenia :D😘;)

dzięki nomen za optymizm :) jak jestem wśród ludzi to też tak mam... gorzej, jak wracam do domu.. chyba sobie też powieszę nad łóżkiem kartkę \"oddychaj\" :P własnie brakuje mi takiego oddechu pełną piersią... jak jestem sama czuję bezustanny ścisk gardła... :( no ale koniec z jojczeniem! :)

Gość zwiędły kwiatek
Nomen Bo faceci to tylko wśród tych niedojrzałych, puszcalskich szukają, a jak jest fajna ładna babka, która ma dobrze poukładane w glowie, ale jest nieśmiała, to mają ją glęboko w d... Wiem, co mówię. A potem żalicie się, że one takie wredne są, że kochać nie umieją. A sami jesteście sobie winni, bo te co kochać umieją to wy olewacie!! Takie mam doświadczenia. Pozdrawiam.

Gość zwiędły kwiatek
To moja odpowiedź na Twoją z poprzedniej strony: "No tak tylko gdzie sa te fajne mile kobiety .. bo jakos nie potrafie zadnej trafic ( ok dobra trafilem 2 ale zostalismy przyjaciolmi heh) czyli jednak sa to dlaczego trafiamy na jakies potyrtane pokrecone niedojrzale itp?? Przepraszam Panie wiem ze jestescie wspaniale ze chlopaka pocieszacie ale to tak wyglada zapewne i z drugiej strony podobnie..."

zwiędły kwiatek ja wiem ze takie sa tylko ze jak wlasnie na takie trafimy NORMALNE to one tez sie z tego ciesza ze trafily na NORMALNEGO faceta i jak jest dobrze to wybierajaj przyjazn a ni ejakies uczucie ..i nie chodzi ze to sa jakies tam maszkary czy maja kilka kilo za duzo . . tak wybieraja to sa moje doswiadczenia...

witam wszystkich tak sobie usiadlam i czytam ten temat i musze pwoiedziec ze jestem zaskoczona otwartoscia jaka tu mozna zobaczyc..... przyznam sie ze wasze niektore uwagi sa bardzo trafne ze nie warto nic robicna sile ale to nie takie łatwe bo jak sie ktos czuje samotny.A wychodzenie do ludzi tez nie takie łatwe owszem facetom jest duzo łatwiej a szczegolnie jak sie mieszka w malym miescie w ktorym sie wszyscy znaja ... ja tez studiuje i zawsze faceci i mowili ze jestem fajna dziewczyna i nie tylko jesli chodzi o wyglad ale o calokształt. mam wielu kumpli ale to sa tylko kumple ktorzy juz zaczynaja ukladac swoje zycie na powaznie a taka wolna kumpela jest niezbyt mile widziana w otoczeniu zajetego faceta ...a oni zawsze mi powtarzaja ze zasluguje na kogos kto mnie uszanuje jako kobiete i jako czlowieka a nie jakiegos dupka byle tylko miec ... takiego ktory doceni to jakim jestem czlowiekiem i co moge zaoferowac tej drugiej osobie ...czy trafie na kogos takiego???????