Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusterko

w jakim czasie po porodzie rozpoczęłaś współżycie

Polecane posty

Gość lusterko

Wiem ze powinno odczekac sie 6 tygodni, ale czy któras z was próbowała wczesniej, jesli tak to czy zaszkodziłyscie tym sobie?

Gość ja akurat
po tych 6 tygodniach, a i tak trochę bolało:( także przypuszczam, że wcześniej by było jeszcze bardziej boleśnie.

Gość IWKA26
ja po 2,5 miesiaca sie dopiero zdecydowalam:)

Gość po 7 tygodniach

Gość zzzzzzzz
To chyba indywidulana sprawa danego organizmu, u jednej osoby szwy goją się w ciągu 5 dni (np mi), a koleżance 4 tygodnie. Druga sprawa to delikatność partnera, wiadomo, że trzeba uważać na początku, nie uprawiać sexu "wyczynowo"

więc ja wyjde z innej beczki. 7-8 dni po , ciągły mi troszke szwy na brzuchu ale to też zalerzało od pozycjii. Swojej decyzji o szybkich powrocie do współżycia nie żąłuje

za wczesnie dla mnie :-( po 6-ciu tygodniach od porodu. Po drugim porodzie bede madrzejsza, poczekam troche dluzej

Gość a ja spróbawałam
po tygodniu................ i było wspaniale. Miałam cesarkę i oczywiście te pierwsze razy mósiały być w pozyci klasycznej tak abym nie musiała się za dużo ruszać :) Ale szczerze powiem, że po porodzie sex stał się duuuuuuuuuużo przyjemniejszy..................chmmm to chyba sprawa hormonów czy co??

Gość przyznaję
że dla mnie również seks po porodzie jest jakiś przyjemnieszy i stałam się wrażliwsza na odczucia wewnątrz;) tyle, że ja rodziłam naturalnie - więc skoro w tak różnych przypadkach porodu odczuwa się poprawę to może fatycznie to sprawa hormonów, albo nie wiem o co chodzi;):)

Gość a ja spróbawałam
no właśnie tyle tu tematów o porozciąganych pochwach........... a ja słyszałam, ze gdy dziecko przeciska się przes pochwę to pobudz jakieś nerwy i sex jest przyjemniejszy???????????? ciekawe czemu o tym nikt nie napisze????????? moja cesarka była z konieczności...........jak główka dziecka już przypierała do tego kanału rodnego..... chmmm może to miało znaczenie. W każdym razie dla mnie po porodzie doznania się podwoiły.............. i mąż też jest z tego powogu zadowolony bo go po prostu bardziej podniecam jak sama jestem taka napalona..............

Gość przyznaję
to witaj w klubie, bo u nas podonie;):D a dziś wraca mąż;)

Gość ahduerjjmswdqp
jak tylko dostaniesz pierwszą miesiączkę.

Gość maaajaaa
> a ja słyszałam, ze gdy dziecko przeciska się przes pochwę to > pobudz jakieś nerwy i sex jest przyjemniejszy???????????? hahahahahahahahaha, litości, a może to położna pobudza nożycami krocze? to ukrwienie tamtych rejonów które zwiększa się w ciąży - zostaje często już na dużej

Gość a ja spróbawałam
ciekawe................. że przez całą ciążę było tak samo jak przed.................... a po porodzie....... zupełnie inna jakość seksu............... i zostało tak do dziś............ a to już pare lat...................