Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja1

to co wkoncu z tą dziwną gesią skorą na posladkach, udach i lydkach???

Polecane posty

Gość alicja1

jak sie tego pozbyc???? czy zostaje tylko dermatolog?

Gość podciągam topik bo też mam
ten problem :(

dzięki Alicja za ten topik :) też mam problem z \"gęsia skórką\" na udach, łydlkach i pośladkach. Nie wiem, czy nie jest to spowodowane używaniem depilatora :( Poszperałam trochę w necie i wklejam, to , co znalazłam :) GĘSIA SKÓRKA Sygnalizuje niedobór witamin, zwłaszcza witaminy A. Można ją uzupełnić, stosując preparaty witaminowe, najlepiej jednak wzbogacić codzienny jadłospis, przede wszystkim w świeże owoce i warzywa. Duża dawkę witaminy A możemy przyswoić, wypijając przez kilka dni szklankę soku ze świeżej marchwi. W naszej diecie muszą znaleźć się także produkty mleczne, takie jak jogurt, kefir, masło. Znakomitym źródłem witaminy A to także wątróbka i żółtka jaj.

Gość ja mam ten problem
w naprawdę dużej skali, jem to wszystko co zalecają w tym artykule, jestem wege, wiec przede wszystkim świeże owoce i warzywa, no i nabiał...no i co? I g..no. Mam nogi jak papier ścierny. Jak gole nogi to mi krwawią...prawdopodobnie t oprzez to że mam grube włosy, i one, odrastając, wyciągają mi ten mieszek włosowy na zewnątrz.. :(

może brakuje Ci witaminy A ? Smaruję nogi i pośladki maścią z wit. A ale niewiele pomaga. Kupię Capivit A+E i zacznę stosować. Muszę coś zrobić z tą gęsią skórką, bo latem wstyd nogi pokazać :( Wyczytałam,że nie można tego całkowicie zlikwidować, tylko zaleczyć :(

Gość a to cookjojkokjo
Moze pomoze KERANORM ok.40 zl. w aptece