Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamakama

swedzaca skora - nogi

Polecane posty

Gość kamakama

cos mi sie stalo z moja skora na nogach. pojawily sie takei czerwonawe - bardzo suche placki, ktore strasznie swedza, szczegolnie po zetknieciu z ciepla woda, albo z czyms ogolnie cieplym, ale jak przyloze zimy kompres to przestaje swedziec. Nie wiem co to jest. Najwiekszy problem to to ze jestem do swiat za granica i nie mam jak pojsc do lekarza - poza tym w Niemczech musialabym zaplacic 10 euro za sama wizyte czego NFZ mi nie zwroci. Dziewczyny pomozcie, znacie jakies domowe metody na cos takiego? CO to moze byc? Mze zmienic balsam albo co?

wygląda na uczulenie .... kup wapno najlepiej musujace bo szybciej sie wchłania , smarowac to możesz fenistilem w żelu . Musiał Cie uczulic jakiś srodek , moze mydło albo płyn do płukania

Gość kamakama
na szczescie mam fenistil - no tak pomaga bo skora mniej swedzi, ale te placki nei znikaja, a mam to juz tydzien - hmm kupilam jakis tydzien temu nowy zel pod prysznic wiec to moze to - odstawie go...moze pomoze - a z tym wapnem to dobry pomysl, dzieki

Gość .s.
Nie uczulenie, tylko grzybica. I nie pomoże tu wapno.

grzybica daje raczej biale zabarwienie zmian skórnych , na skórze to najczęsciej candida albicans ( czy jakos tak to sie pisalo) wtedy Clotrimazol ... raczej na receptę ale jeżeli to czerwony placek to wygląda na kontaktowe uczulenie

Gość zawirowanie bez konca
oilatum do mycia, jak nie masz, to kąpiel w krochmalu.

Gość kamakama
Wzielam wapno i przestalo swedziec po dwoch dniach, ale plamy nadal sa, suche i czerwone .moze jakby tropszke mniejsze. CO to jest oilatum???

Gość to jest
grzybica

Gość do kamakama
wyglada to na schuppen flechte czy cos takiego.dla pocieszenia nie uleczalne.jedynie co mozna to zaleczyc.stres,skaczacy metabolizm i mieso,produkty mleczne i cukier nasilaja objawy. co pomaga? oklady z czarnej herbaty.

Gość mni nogi swedza jak jem cos z
konserwantami, owoce, pomarancze, puszki,zupki w proszku, wedline, lody, no we wszytkim prawie to swintwo jest.Tyle ze mi sie robi czerwona pokrzywka.

Gość do kamakama
acha,nie przesadzaj,z 10 euro to duzo.w polsce zaplacilabys duzo wiecej! zreszta te 10 euro jest na caly kwartal wiec jak mozesz to poczekaj z tym do stycznia i bedziesz miala wplate do marca wazna.zawsze mozesz wziasc kwitek wplaty i isc tez do innego lekarza np.gina a herbata naprawde pomaga

Oilatum to jest seria do pielęgnacji skóry atopowej, łagodzi objawy, proponuje płyn do kąpania z tej serii. Jak nie możesz tego kupić to zostaje zrobienie domowym sposobem krochmalu i kąpiel w tym.Nie wiem na jakie zakupy w aptece możesz sobie pozwolić, bo może bym cos poradziła.

Gość marrychaaaaa
co to jest skaczący metabolizm?

Gość ten link nie dziala
ten link nie dziala ...:(

Gość kup..
kup sobie tabletki na alergie, ja ostatnio mialam taki problem z szyja. Nagle pojawil sie taki suchy placek, potwornie mnie swedzialo o kolorze skory nie spomne. Pilam wapno ( w sumie 50 tabletek musujacych) nic nie pomoglo. Kupilam sobie alertek (7 tabletek) i przeszlo!! Popytaj w aptece o cos podobnego a napewno Ci cos doradza! Zycze powodzenia!

Gość to-ja
z opisu wygląda, że miałam to samo. i tak jak kup.. pomógł mi alertek i jakaś maść na recepte. dermatolog powiedział, że to uczulenie.