Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola***

Grypa podczas ciązy

Polecane posty

Gość Ola***

Czy któraś z Was miała grypę na początku ciąży? Zaszczepiłam się przeciw grypie będąc w ciązy( nie wiedziałam ze jestem) , 2 tyg pózniej miałam grypę.czy moje dziecko ma szanse być zdrowe? proszę o odpowiedż

Gość przyszła mamusiaa
to chyba za wczesnie na reakcje z twoim maluszkiem.Przeciez jeszcze łożysko sie nie wykształciło.

Gość Ta Mucha
Podobno jest tak, ze faktycznie przebyta grypa (ale grypa, a nie przeziębienie) w pierwszym trymestrze powoduje poronienie. Jeśli na szczęście w Twoim przypadku tak się nie stało, to na pewno z Twoją dzidzią będzie wszystko dobrze. Upewnij się u lekarza, ale głowa do góry :)

Ola.. Ja radze Ci isc do lekarza... mnie zlapalo przeziebienie.. i rozlozylo mnie na lopatki w cigu 2-3 dni pomogl cholinex i islamoos ktore polecila mi moja dr oglna i potwierdzil lekarz ginekolog (kontakt telefoniczny) Po czym na drugi dzien juz sie o wiele lepiej czulam... Ginekolog przepisal mi jeszcze syrop dla dzieci... bo kaszel mialam przerazliwy i niemal nie moglam mowic.. Ale prosze Cie.. Nie szukaj tu rad.. Skonsultuj sie bodaj telefonicznie ze swoim lekarzem... On zawsze lepiej bedzie widziec co Ci doradzic... Mam nadzieje ze wszytko bedzie dobrze... 🌼

grypy wprawdzie nie miałam ale miałam zapalenie płuc ,niezatym że groziło mi poronienie to jeszcze te chorubsko sieprzyplatało. Było to od 5-8 tygodnia żadnych leków nie mogłam przyjmowac by zmiejszyć kaszel a uwierz mi kaszlałam jak zawodowy gruźlik tylko domowe sposoby lekarka kazała tj czosnek z mlekiem,mleko z miode,syrop z cebuli

Gość Ola***
ja byłam u lekarza, to była grypa, nie zażywałam antybiotyku. gin mówi za jesli nie doszło do poronienia to jest szansza. ale wirus grypy może spowodować wady a ciaża przetrwa. Boję się ze mogły powstac wady, teraz jestem 9/10 tyg ciązy

A ja słyszałam, ze wirus grypy zwykle powoduje poronienie. U Ciebie tak się na szczęście nie stało, więc nie zamartwiaj się niepotrzebnie. Dzidzia żyje i ma się dobrze. Trzymaj się i nie martw się. Kobiety różne rzeczy robią i na różne choroby chorują nie wiedząc ze są w ciąży. Co mają mówić te, które upijają się regularnie lub palą jak parowozy... Choroba w ciąży też się przecież zdarza. Dobrze, ze nie brałaś antybiotyku. A teraz się już nie martw, wszystko będzie w porządku, zobaczysz :)

Gość Ola***
Dzięki za odpowiedzi, niepokój i tak pewnie zostanie. jeśli ktoś jeszcze spotkał się z tym problemem to proszę o informacje

Gość mozesz tez
jezeli szczepilas sie i 2 tygodnie pozniej zachorowalas to moze to po prostu byla reakcja organizmu na szczepionke. Pamietaj, ze w szczepionce jest martwy wirus, ktory czasami moze wywolywac objawy podobne do zywego jednak nie jest tak zjadliwy i nie wywoluje powaznych powiklan a jedynie objawy sa podobne...