Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łukasz 26 wawa

zimno na ustach pomocy!!

Polecane posty

Gość Łukasz 26 wawa

czego uzywwacie na to kurestwo ?? ja mam zovirax ale czy jest cos jeszcze ?? bo goi sie jakby sie nie goilo

Gość wirapkinj
posmaruj se pasta do zębów - wysuszy

Ja, gdy wyjdzie mi zimno na ustach, to smaruję grubo usta maścią Bepanthen (droga, coś koło 18 zł)... Ale tak bardzo grubo, że aż prawie spływa. No i zimna po 3 dniach nie ma. Z tym, że ciągle mam usta posmarowane. Jak wyshcnie, albo coś zjem, to smaruję od razu od nowa.

Gość SONOL
małe, tanie w aptekach a zajebiście skuteczne

Gość pomoze
Viru-Merz najlepszy (ok 12 zł), zovirax moze się schować. Albo idź do lekarza po tabletki Heviran

Gość tez polecam SONOL

penaten - bardzo dobrze wysusza i nie ma pozniej najmniejszego sladu, kosztuje ok 7zl w aptece. a antiwir i hascowir to polskie odpowiedniki zoviaraxu a o wiele tansze

Gość ffj
zimno - skad ja to znam - przed wczoraj wieczorem zaczelo mnie swedziec - na szczescie od razu zobaczylam na ustach 2 babelki - od razu przystapilam do dziela - wiem ze nie powiannam tego robic - ale jednak - przeklulam, nasmarowalam perfumami - i poszlam spac - a wszystko to bo nie mialam hascoviru, rano wstaje patrze ladnie zeszlo prawie sladu nie ma, ale cos czuje ze w drugim kaciku ust zaczyna mnie swedziec na nowo, patrze a tam kilka bombelkow takich malutkich - na szczescie zaatakowalam je hascovire, i nie bylo by nic zlego w tym wszystkim gdyby nie to ze trakcie drogi na rozmowe o prace - zaczelo mnie swedziec w 3 miejcu, po powrocie do domu mialam juz kilka olbrzymich babli - na szczescie hascovir i przeklucie tego dziadostwa pomogly - dzis zostaly tylko delikatne slady - po tym wszystkim, ale jak przypomne sobie czasy kiedy jeszcze takich specjalistycznych masci nie bylo i trzeba bylo sie ratowac pasta do zebow a zimno wyskakiwalo jedno po drugim to jestem wdzieczna ze medycyna idzie jednak do przodu i na moje potrojne nieszczescie - jest jakies w miare skuteczne lekarstwo - bo gdyby nie bylo to chyba do czasu zejscia tych babli i jako takiego zagojenia siedzialabym plackiem w domu , a tak dzis dzien pozniej z niewielkim ubytkiem moge smialo wyjsc z domu... Polecam hascovir :)

wez wit B (chyba B12) po 2-3 dniach zniknie i nie pojawi sie nastepne zimno powstaje w wyniku niedoboru wit. B

antivir jest ok a wczoraj mi sprzedali hascovir (zapłaciłam aż 7,88) - i spoko się przystopowało... generalnie zasada jest jedna - jak już \'skwara\' solidna jest to się w cierpliwość trzeba uzbroić i przeczekać aż się zagoi - broń boże nie próbować rozdrapywać bo będzie tego więcej - najlepiej zaczynać smarować jak tylko człek poczuje jakieś takie swędzenie, pieczenie i lekkie zaczerwienienie na pocieszenie (?) - to niestety jest wirus - czyli jak się raz ujawniła to ma tendencję do nawrotów... tu masz więcej na ten temat http://www.biomedical.pl/uroda/opryszczka-62.html

Gość najtanszym i chyba
najlepszym sposobem jest posmarowanie zimna woskowina z ucha. Nie zartuje. Zastosowalam ostatnio i szybko mi sie zagoilo. Tylko musi byc jeden warunke, trzeba miec brudne uszy :D

Gość Patina
Wątpie aby pasta poskutkowala, ja sobie dalam i tylko mi się pogorszylo bo roznioslo mi się bardziej niz wczesniej wiec nie radze:)

Gość milianna
spytaj lekarza o tabletki na tego wirusa, bierze je sie przez 30 dni i ma spokoj na lata ;) tylko nie pamietam jak sie nazywaja sa tylko na recepte

Gość milianna
no i pamiętac zeby nie pic nic zimego mozna owszem ale przez słomke natomiast jak tylko zimny a co najgorzej jeszcze gazowany napoj dotknie ust to swedzenie i pecherzyki gwarantowane

Tez mam ten poroblem:o stosowalam setki masci i domowych sposobow:) Najbardziej moge ci polecic detromecyne tylko ze jest na recepte ale juz po jednej nocy stosowania widac duze efekty:) A w aptece bez recepty kup sobieTribiotic,jest w saszetkach na bazie trzech antybiotykow rowniez bardzo dobry:) Mi na zadna wit B2 nie pomogla ani zoviracs ajk te dwie masci a probowalam naprawde duzo tych specyfikow:)

a i Zovirax wogole mi nie pomogl:o zimno goilo sie ponad tydzien a najgorsza rzecza jaka uzywalam to pasta do zebow:o porazka

Gość Załamana madzia
Ale mi to wyskakuje pod nos i takie czerwone zovirax nie dziala mi nic pasta tez ratunku zawsze mam zimno juz nie chce !!!!!!!!!!!! mam problem z tym bo kazdy sie pytaa co ci sie stało ;/ mam zawsze w tym samym miejscu :( ZAŁAMKA RATUJCIE BŁAGAM !!

Gość Załamana madzia
Jeszcze raz ja dzisiaj posmarowalam grubo pudrem i co schodzi ! Jupi !!! Nie używajcie pasty to dupa jest a nie lepsze jest na opryszczke na ustach a nie pod nosem !! :D Kossiam !

Gość ewelinay23
nie czytalam wszytskich wypowiedzi gdyż mi sie nie chcialo ale jesli nie padl jeszcze moj sposob na zimno to podopowiadam sprawdz w domu czy masz kwiat aloes, jesli tak to oderwij kawaleczek przekroj miazsz na pol i samruj tym jutro bedzie dobrze zagojone:)

Gość ewelinay23
ALOES JEST REWELACJA NA POZBYCIE SIE ZIMNA

Gość zuzka1401257
etam wy te leki abyscie brali... najlpepiej pasta do zebow troche czeba poczekac i byc bratem lub siostra frankensteina ale nie radze brac niektorych lekow gdyz sa skutki uboczne u niektorych osob ja ostatnio wzielam krem sudokrem i mi pomogl tak samo jak zovirax ale moim zdanie pasta najlepsza bo nie dos ze pomaga to smaczna hehe

Gość Ola__94
Pomóżcie mi...na te małe dziadostwo(i to w dodatku jeszcze przeszkadza)ja smarowałam i pasta do zębow pasta lassari(można kpić a w aptekach) i wszystkim co sie dało i nic juz mam to 4 dni i nie ma poprawy, nowe mi wychodzą. co ja mam robic???

Gość masz gronkowca i skłonności
do infekcji!

Gość bassi77
polecam lek homeopatyczy Vaccinotoxinum.

Gość Yerba
Jestem w Hiszpanii i jeszcze do apteki nie zaszedłem, moze w ogóle tego nie zrobie,bo zastosowałem paste do zębów Aloesową, więc taki złoty srodek. Fakt ulga natychmiastowa, bo mięta czy cóś, a teraz ide zapalić fajeczkę, a potem może jointa i będzie gitarra!

Gość mama33
czytałam,że jest to objaw niedoboru jakiejś wit, w organizmie......