Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczucha 84

Odkryłam sposób na cudne włosy!

Polecane posty

Gość kaczucha 84

DOpiero 6 razy stosowałam nafte kosmetyczna do wlosów i efekty są szokujące!!! Wogóle nie wypadają.No wiadomo kilka włosków na pewno:) Ale kiedys wychodzily mi garsciami.I stały sie lśniące jak z reklamy.Naprawde.Polecam!!!A stosowalam wczesniej przeroznych szamponow,odzywek,maseczek i to byly tylko pieniadze wyrzucone w błoto! A nafta kosztuje 5 zl!Naprawde warto!!!

Gość ta 19stka
w kosmetycznym czy w aptece?

Gość to się nazywa
po prostu PETROL w Aptece

Ja tez stosowalam nafte. Robie sobie takze maseczki z nafty. 2 łyżka olejku rycynowego. 1 łyżka nafty. Sok z cytryny. Żółtko. Efekty faktycznie śa fajne. Tylko na samym początku włosy robią się takie jakby przetłuszczone. Nawet po umycoi kilkukrotnym. Później jednak ś abardzo fajne. Takż e nie eksperymentujcie przed ważnym wyjsciem ale na dużo przed...:) Pozdrawiam.

Gość kaczucha 84
Nafte kupuję w aptece.Wcieramw suche włosy od skory głowy po same końce.Trzymam ok.15 minut i myje szamponem.Troche włoski czuć poźniej nafta,ale jak umyjecie porzadnym szamponem to beda ładnie pachniec:) Zreszta szybko ten zapach wietrzeje.Ja nafte stosuje co 2,3 dzien.Stosowalam tez z olejkiem rycynowym ale potem wlosy sie strasznie przetluszczaly.

tez słyszałam o tej nafcie. Na bank wypróbuje, bo moje włosy strasznie wypadają. A powiedz jak działa na rozdwojone i połamane końcówki?

Gość natiiiiiiiiiiiiiii
powiedzcie mi czy ma isc do apteki i poprosic o nafte do włosow czy jak to sie zwie???????

Gość jeszcze oliwkę bambino
dla dzieci polecam:)

Gość Mentos
nafta kosmetyczna jest do kupienia w aptece. Są 3 rodzaje: z wit. A+E, z olejkiem rycynowym i z czarną rzepą. Kaczucha powiedz ktorej uzywalas?

Ja niestety muszę przyznać że po nafcie nabawiłam sie okropnego łupieżu. A włosy jak wypadały tak nadal wypadały po nafcie.Widocznie nie każdemu służy. Pozdrawiam

Gość mi nie pomogła
Mam naftę z witaminą A+E, zapach ma znośny, prawie nie wyczuwalny, natomiast jest straszny problem ze zmyciem nafty, kiedy używam szamponów ziołowych nafty po prostu nie da się zmyć, chyba że wyleję całą butelkę szamponu na głowę, natomiast używając Pantene pro V bez problemu zmyję nafte, wszystko zależy od szamponu:):):):):) U mnie niestety nafta nie przyniosła żadnych efektów, stosowałam ją na pół godziny przed myciem włosów, a raz w tygodniu przez 3 h trzymałam na włosach maseczkę : nafta, żółtko, ctryna i efektów brak. W końcu przestałam używać czegoś co i tak nie daje rezultatów:)

Gość natiiiiiiiiiiiiiii
łupiez //?? oj teraz zastanawiam sie czy qupic:( bo luzpiez to bylo cos z czym dlugo walczylam;/

Ja tez stosowałam jakiś czas temu, chciałam żeby nie wypadały i szybciej rosły. w końcu stwierdziłam, ze za dużo czasu mi to zajmuje i zamieniłam nafte na Wax, dokąd stosowałam włosy nie wypadały, jednak jak tylko skończyłam opakowanie po dwóch tygodniach znów zaczęły. Nie mam już ochoty i czasu na maseczki, czy tabletki za skrzypem np. silica sa tak samo skuteczne?

Gość sa rózne rodzaje
nafty i rózne firmy, ja widziałam z wyciągiem z pokrzywy, z olejkiem rycynowym. Nafta pomaga na łupież ale nie wszystkim jak widać z wypowiedzi. Przeciwdziała rozdwajaniu się końcówek ale wczesniej trzeba je obciąć bo nic ich juz nie zregeneruje. Przestrzegam przed trzymaniem nafty dłuzej niz zaleca producent, bo jej działanie polega na lekkim podraznieniu skóry co wzmaga ukrwienie skóry głowy, a tym samym wzmacnia cebulki włosowe. Ja ze zmyciem nigdy nie miałam problemu.

Gość idziesz do apteki
i prosisz o nafte, farmaceuta moze ci powiedzieć jakie ma warianty, czyli czy w witaminami czy z jakimś wyciagiem z czegos i tyle. Nafta jest wskazana wbrew pozorom dla przetłuszczających się włośów i z łupiezem

Gość natiiiiiiiiiiiiii
a do włosów suchych i matowych/ bo czytałam wczesniej ze daja pierkny polysk a ja mam suche i matowe:(

Gość do wszystkich
ja też miałam przesuszone ale chodziło mi o to zeby osoby z przetłuszcającymi nie obawiałay sie jej uzyc, dlatego tak napisałam

Gość a mnie pomogl olejek rycynowy
n WYPADANIE WLOSOW, POLECAM

Gość natiiiiiiiiiiiiii
dzieki:))))

Gość INNEOV
Mnie też strasznie wypadały włosy, ale zaryzykowałam i kupiłam sobie INNEOV.Drogi cholernie ale efekty bajeczne. Wcześniej włosy wypadały mi garściami, byłam po prostu przerażona, a po kilku tyg, stosowania wypada tylko "kilka włosów". Właśnie zaczynam 4 opakowanie. Jedyny minus to cena ~85 zł/opakowanie.

Gość natiiiiiiiiiiiiiiiiiii
no połysk poodbno tez dobra jest woda z octem:))))

Ło matko jak sobie przypomne o bafcie to mi sie slabo robi!!!Mam cienkie wlosy i szybko sie przetluszczaja,zastosowalam kiedys maseczke z nafty i peic razy musialam zmywac ja szamponem takie wlosy zrobily sie tluste i ciezkie!!!!!

wcieram samą naftę kosmetyczną we włosy pół godziny przed myciem głowy (raz na tydzień naftę, co drugi dzień myję ;)) i tez widzę poprawę

A ja ma własny sposób na czas kiedy właściwie bez przyczyny zaczynają wypadać mi włosy, najczęściej na jesień. To nafta, ale nie kosmetyczna, a ta zwykła, taka do lamp natowych. Śmierdzi nieludzko, ale czego się nie zrobi dla ratowania włosów, a włosy mam długie. Wcieram ją w skórę głowy na godzinę przed myciem, trochę swędzi, ale nie można za bardzo drapać bo zaczyna piec. Owijam głowę workiem foliowym i ręcznikiem. A po godzinie... trzy razy szamponem i na koniec jakaś odżywka lub balsam dla poślizgu, bo ciężko rozczesać. Czuć je naftą jeszcze przez kilka dni, ale jak słońce zaświeci w takie włosy to można oślepnąć od blasku. Najczęściej jedna, najwyżej wie takie kuracje wystarczą na ostre zahamowanie nawet największego wypadania włosów.

Czy ktoś stosowalErwamatin Power-ten ze sprzedaży wysyłkowej Mango(nie wiem czy to tak się pisze).Mówią że jest super i wielu ludziom na świecie pomógł.

Gość a ile taka
nafta w aptece kosztuje? powiedzmy ta z witaminami A i E

Gość ja mam nafte
ANNA - przewaznie te są w aptekach , kosztowała 5,60 - "nafta z olejkiem rycynowym", zaś z mikroelementami to bylo bodajze 4,50 zł, zaś taka zwykla to coś ok. 3zł tez z ANNY :)

moja mam wcierala mi nafte we wlosy jak bylam mala i te zabiegi bardzo je wzmocnily. poza nafta wcierala mi jeszcze zoltka jaj (podobno tez sa skuteczne) ;)