Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mycie włosów

Mycie włosów - raz czy dwa razy?

Polecane posty

Gość mycie włosów

Ostatnio usłyszałam, że wystarczy jak się włosy umyje raz i spłucze, ze są wystarczająco czyste, natomiast moja siostra upiera się, że 2 razy. Która ma rację? Zaznaczam, że obie myjemy włosy co drugi dzień.

Gość gil z nosa
mysle ze jak myjecie co drugi dzien to wystarczy raz umyc. natomiast jak ktos myje rzadziej to najlepiej dwa razy.

Gość akacje
a co na szamponie pisze?! nie mozna przeczytac?? raz a w razie potrzeby powtorzyc! jezeli masz potrzebe powtarzasz jezeli nie to nie :P

Gość gość
Mycie włosów dwa razy pod rząd sprawia, że są dłużej hymm... czyste. Pierwszy raz zmywasz brud z włosów za drugim razem mniejszą ilością to jest już mycie właściwe. włosy po prostu dłużej zachowują świeżość.

Gość gość
ja od zawsze myję 2 razy :)

Gość gość
Ja kiedyś myłam dwa, od dawna raz, różnicy nie widzę, więc i potrzeby nie mam.

Gość gość
Dwa razy myję tylko jeśli myję odżywką, jeśli szamponem to raz, minimalną ilością i rozcieńczonym (metoda kubeczkowa), nie widzę zupełnie potrzeby robienia inaczej, no chyba, żeby napychać kieszenie l'orealom i podobnym, bo wiadomo: 2 razy więcej szamponu używasz, dwa razy częściej go kupujesz....

Gość gość
Dwa razy :-) zaznaczam że jestem fryzjerką :-) Dobranoc.

Gość gość
Moja mama twierdziła że dwa, ale ostatnio myje raz i nie widzi różnicy. Ja zawszę myję raz, bo dwa razy mi się nie chcę. Badań naukowych na ten temat nie widziałam, ale zaraz sprawdzę może jakieś są to się dostosuję :)

Gość gość
W necie piszą, że jest to szczególnie ważne, jeśli się używa pianek, lakierów i innych cudów do stylizacji, ja nie używam. I że niby oznaką oczyszczonych włosów jest gęsta piana :D W innym artykuliku piszą, że to zależny od potrzeb i nie jest konieczne.

Gość piroxeni
Zawsze dwa razy.Popieram przedmówcę-szampon, który pieni się na brudnych włosach ma bardzo dużo detergentów i takich należy unikać.

Gość gość
ja myje raz, nie uzywam zadnych pianek, lakierow itp. myje 2 razy tylko jak sa bardzo brudne tz. przetluszcze je albo po farbowaniu lub olejowaniu.

Gość gość
kiedyś myłam raz ale odkąd myję dwa razy to włosy są ładniejsze, dłużej świeże.

Gość gość
ja my je raz ale co drugi dzień