Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

CZY KTOŚ UŻYWAŁ PASTY REZORCYNOWEJ NA ZŁUSZCZENIE SKÓRY TWARZY? DERMATOLOG MI

Polecane posty

Gość endi
Do Gunia czesc jast jakaś poprawa? ja na razie uzywam tego płynu o którym pisała Maja moze tez spróbujesz o rezultatach na razie nie pisze poczekam jeszcze kilka dni ale bardzo wysusza dlatego po niej nakładam krem nawilzajacy miłej soboty:)

Gość Gunia4217
Hej Endi ,Maja.Wróciłam od lekarza zapisał mi Jeanine.Boję się ją brać,tyle złego o niej piszą!!!Mój lekarz powiedział że spokojnie mogę przyjmować!

Gość endi
hej Gunia z tego co o niej słyszałam to nalezy to pigułek antykoncepcyjnych podobno jest strasznie po pierwszym listku a później juz lepiej gunia aczy te tabletki nie mają takiego samego negatywnego działania jak diane? ze po odstawieniu problem wraca? a co z badaniami na hormony robiłas? trzymaj sie gorąco pozdrawiam

Gość endi
Do Gunia taraz zauwazyłam ze robiłas badania na hormony lekarz nie przepisał ci czegos bardziej naturalnego? zastanawiam sie czy isć do lekarza bo jaki będzie sens w tym ze przepisze mi diane lub jakis inny srodek anty......?

Gość Gunia4217
Hej Endi!!!!!!Zdecydowałam się wczoraj dostałam okres i wzięłam pierwszą tabletkę.Byłam w aptece u znajomej i powiedziała mi że Jeanie to to samo co cała reszta anty.Są plusy i minusy.Wiadomo że przyjmując anty czy inne leki hormonalne faszerujemy się sztucznie hormonami.Czasami jednak trzeba żeby tę gospodarkę hormonalną wyregulować!Ona sama bierze Jaśmin i czuje się dobrze.Ja narazie też!Badałam hormony i jest ok miałam ciut za niski estradiol ale lekarza zdaniem jest ok.Prolaktyna też w normie,a estradiol był niski bo był badany w trakcie Diane.Gorzej już chyba być nie może>

Gość ENDI
hej Gunia ! ja do endokrynologa wybieram się i wybieram......juz jestem 2 miesiac po odstawieniu diane wie juz chyba mogę je zrobic wiesz nawet dobry jest ten płyn który polecała Maja chyba wyskakuje mi ich troche mniej (oby nie zapeszyć) warto go kupić kosztuje 5 zł na receptę powodzenia z jeanine pisz o rezultatach:) pa pa

Gość Gunia4217
Endi-jak długo brałaś Dianę?Pomagała Ci w trakcie brania?!Jak się czułaś?Napisz mi o tym.Ja zdecydowałam się na laser,umówiona jestem w piątek na17.00Po powrocie napiszę jak było.

Gość endi
Do Gunia kilka ładnych lat temu brałam diane ale kilka miesięcy i mi nie pomogło ale po stopsowaniu wielu róznych leków w tym roaccutane( które nie pomagały) 1,5 roku temu spróbowałam brać ją ponownie rzeczywiscie pomogła mi na plecy dekolt i w duzym stopniu tez na twarz wiadomo ze nie było idealnie ale duzo lepiej rezultaty widziałam dopiero po kilku miesiącach tyle negatywnych opinii o nich słyszałam ze postanowiłam je odstawić nie wiem czy to dobra decyzja ale i tak przeciez trzeba robić przerwy pewnie od nie pojawiły sie rozstępy cellulit sennosć jakie działanie bedzie miał laser w Twoim przypadku? pa pa

nie przeczytałam całego topiku więc nie wiem czy może już ktoś zwrócił uwagę na to że płyn, który zachwalasz zawiera hydrokortyzon-steryd!!! owszem jest to słaby steryd ale to zawsze steryd, a na każdej maści sterydowej jest napisane, że nie wolno ich sosować przy stwierdzonym trądziku zwykłym jak i różowatym!!!!!! grozi to przejściem w trądzik posterydowy, którego niczym nie da sie już wyleczyć :(

Gość endi
to w takim razie do jakiego trądziku ten płyn jest wskazany?

Gość endi
DO GLEN CLOSE dzieki za te informacj wcześniej o tym nie słyszałam teraz dopiero weszłam na stronki o tym rodzaju tradziku wiesz moze czy sterydy wstrzykiwane pod skórę równiez mają takie negatywne działanie? a juz sie cieszyłam ze coś zaczęło porządnie pomagac szkoda...nastepnym razem ten płyn wezme bez tego sterydu ciekawe czy cos wtedy pomoze? czy zawsze po sterydach występuje ten rodzaj trądziku? dobrze ze brałam tylko kilka dni mam nadzieje ze po odstawieniu nie bedzie gorzej? napisz coś wiecej na ten ten dzieki:)

tyczy sie to tylko sterydów stosowanych na twarz-zwłaszcza sterydów fluorowanych. należy unikać stosowania sterydów na twarz i w okolicy oczu!!! bezpieczne stosowanie-o ile wogóle takie istnieje- to 2 dni!!! nie ma niebezpieczeństwa przy stosowaniu na ciało nap nogi czy brzuch. jeśli chodzi o to czy zawsze pojewia się trądzik posterydowy to odpowiem że zawsze-tylko jednym potrzeba do tego 2 tygodni a innym roku. znam ludzi, którym z premedytacją przepisywanebyły sterydy przez 2 lata :( nie pytaj o stan skóry... :( nie wiem czemu mimo takiej wiedzy na ten temat tak wielu lekarzy(zwłaszcza pierwszego kontaktu) ale i o zgrozo dermatologów przepisuje te leki, moim zdaniem nie wiedząc czym to grozi :( niestety ale to jest błąd w sztuce :( zmiany posterydowe określa się mianem posterydowego zapalenia skóry.

Gość złosliweczka
hej wszystkim zainteresowanym tymi maściami :)dowiedziałam sie o nich z tej stronki , używam i jestem zachwycona wręcz , nie jest jeszcze idealnie ale o niebo lepiej ,,,jestem dopiero na trzeciej z masci wiec mam nadziejej ze po zakonczeniu bedzie juz calkiem dobrze;) sa niedrogie i stokroc lepsze od tego wszystkiego co do tej pory stosowallam i wyprobowywalam na sobie.... polecam goraco!! pozdrawiam i dziekuje założycielke topiku..zajrzyj tu kiedys i daj znac jak tam u Ciebie:)

Gość endi
Do Glen Close dzieki za odpowiedz powiedz mi jeszcze prosze czy sterydów na twarz nie mozna przyjmowac nawet w małych ilościach chodzi mi o to czy moge ten roztwor stosować np co trzecie dzien czy mam z niego całkowicie zrezygnować? teraz z na sterydy na kolano tez sie nie zdecyduje wystraszyłam sie odpisz prosze dzięki:)

Gość endi
Do Złosliweczka witaj! na poczatku stosowania tych masci napisałas ze cos zaczeło Ci wyskakiwać potem przeszło? Złośliweczko czy te masci mozna stosować jak pojawiaja sie jakies pryszcze czy trzeba mieć zagojoną twarz? ona jest na pryszcze czy bardziej na przebarwienia i rozszerzone pory? nakładasz te masci na całą twarz czy miejscowo? :)

Gość endi
dziewczyny odezwijcie sie:))

Gość ....//..
maja a skag dokladnie jestes ? albo chociaz poleż mi tego dermatologa. Też mieszkam niedaleko bydgoszczy.

Gość endi
ZŁOSLIWECZKO I GLEN CLOSE NIE ZAGLĄDACIE JUZ NA TE STRONE?:( CZEKAM NA WAS:)

Gość endi
do Glen Close dzieki za odpowiedz a co z kolanem? zastrzyki ze sterydów w kolana mogą spowodować trądzik posterydowy?

podawanie sterydów na kolano nie wywoła trądziku :) napewno!!! nie wolno ich stosować na twarz (zwłaszcza okolice oczu) i szyję .

Gość endi
dzięki Glen Glose za odpowiedzi :)

Gość endi
dziewczyny odezwijcie sie co u Was? jak kuracja?

do endi .... sorki nie pisalalm wmiedzy czasie bo nie mialam czasu... to co mi wyskoczylo bylo na tle alergicznym na costam ale niemailo nic wspolnego z masciami, uzywam ich nadal.. i jest jeszcze lepiej... uzywam na cala twarz, jelsi cos mi wyskoczy co juz sie prawie nie zdarza to tez to smqaruje... powodzenia!!!

Gość endi
do Złosliweczka witaj! fajnie ze napisałas te masci tak Ci pomogły czy stosujesz jeszcze dodatkowo ten płyn? musze sie wybrac w tym tygodniu po te masci dla mnie ten płyn był dobry ale jak z tego topiku dowiedziałam sie ze sa w tym płynie sterydy i moga mi zaszkodzic to zaprzestałam go stosowac poprosze teraz lekarza o ten płyn bez tego pierwszego składnika i o te masci skoro piszerz ze mozna je tez stosowac na krostki to spróbuje mam nadzieje ze nie zaszkodzi pozdrawiam i czekam na odpowiedz jak znajdziesz czas pa pa pa

Cześć Dziewczyny!!! Jestem nowa na tym topicu ale bardzo się cieszę że go odnalazłam i ze wymianiacie swoje doświadczenia bo moze dzieki temu moje okropne blizny i plamy będą choć trochę mniej widoczne i płytsze! Używam tej maści której skład podała Maja dopiero od piątku tj. 4 dni ale muszę stwierdzić że widzę minimalną poprawę! Oczywiście po tak krótkim czasie nie ma się czego spodziewać ale nawet małe efekty są zachęcające! Używam na pół z koleżanką bo pudełko jest tak wydajne że starcza spokojnie na 2 tygodnie dla 2 osób!smaruje nia tez pryszcze! Co do płynu to się nie zdecydowałam bo boje się tego jednego składnika ale moze sprobuje jak nastepnym razem odwiedze dermatologa!

do endi.... ja stosuje je nawet jak mam krostki, ale sa juz rzadkoscia na szczescie,,,nie wcelu zeby te masci mi na nie pomogly , bvo nie wiem czy to ma wplyw ale niechce mi sie ich omijac popostu bo smaruje cale policzki,,, a co do plynu, to w zwiazku z tym ze nie mam juz ciaglego problemu z pryszczykami to stosuje go tylko w awaryjnych sytuacjach:) np jak wczoraj , zrobil mi sie taki guzek na czole, myslalam ze to \"sliwa\'od wybrykow na wf, ale jednak nie to bolaczek hhe, posmarowalalm wczoraj tym plynem i dzis jest juz prawie plaski--na szczescie mam grezywke heheh:) pozdarwiam :*

Gość endi
Hej Wam dziewczyny! 27 marca jestem umówiona do dermatologa wiec czekam na wizyte ide zwłaszcza po te masci, płyn i wit pp ciesze sie ze pomagają Wam te preparaty tez bym chciała juz je wypróbowac czy jeszcze cos oprócz tego stosujecie np. diane, jakies witaminki ktemy czy toniki? pozdrawiam :)