Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość literka

introertycy poażcie się

Polecane posty

Gość literka

chciałabym poprozmawiać na ten temat poniewaz 75 procent to ekstrawertycy ja jestem ta mniejszoscia a jak wy postrzegać takie osoby i co dla was znaczy być introertykiem zapraszam do rozmowy

Gość chyba polknelas/es w
introwertykiem....... nie wiem skad masz takie dane,ale jak dla mnie to jest wreczna odwrot... Ludzie czesto zamykaja sie w sobie.....

Gość literka
takie dane mam z ksiązki ktora przeczytałam jednym tchem

ja tez jestem taka ptp definicja \"introwersja skłonność do zamykania się w sobie, wyłącznego interesowania się własnymi myślami i uczuciami, lubowania się w nich, z czym łączy się często rozluźnienie kontaktu z otoczeniem źle mi z tym.. :-(

Gość literka
proponuję wam przeczytać ksiązke Introertyzm to zaleta jest tam opisane jak żyć ponieważ introertyzm to nie jst choroba a tak wiele osob mysli niestety bardzo dużo rzeczy można dowiedzieć się z tejksiązki jest nawet napisane co robić aby częściej uczestniczyć w życiu towarzyskim podane są metody jak pokonać lęk przed tym

Gość literka
blac velvet - nie jesteś przymulona tylko potrzebujesz nałdaować akumulatory ekstrawertycy nie muszą tego robić introertycy szybciej się męcza nawet po zwykłej pogawędce ze znajomymi i muszą zregenerować sił aby dalej funkcjonować ja wiem że wydaje się to trochę nieprawdopodobne ale tak jest sama byłam w szoku kiedy to przeczytałam już wiem czemu tak szybko się męcze

ale w sumie według Was co to znaczy introwertyk? paradontoza podała definicje bardziej pasującą do egoisty (wyłącznego interesowania sie własnymi uczuciami..) Według mnie to osoba cicha, nie odnosząca sie z własnymi uczuciami tylko skrywająca je w sobie. Osoba spokojna, opanowana czasem troche niemiała, ale potrafiąca sie odnalezc i bardzo wrażlwa przejmująca sie losem innych. Mi chyba w sumie bliżej do introwertyka w ten sposb rozumianego , ale nie uważam że do wada. Wręcz przeciwnie i tej swojej cechy akurat nie chce zmieniac.. pozdrawiam!

Gość literka
widzę ze nikt nie chce rozmawiać