Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilka -

płodna czy bezpłodna

Polecane posty

Gość kamilka -

hej dziewczyny! powieccie mi czy 2 dni przed miesiączką i 2 dni po są bezpłodne ?i mozna jechac do konca? jezeli tak ,to czy kazda kobieta przechodzi to tak samo?

tak, te dni sa bezplodne- przed miesiaczka na bank. Musialabys miec super krotkie cykle, zeby 2. dzien okresu byl plodny!

tak, te dni sa bezplodne- przed miesiaczka na bank. Musialabys miec super krotkie cykle, zeby 2. dzien okresu byl plodny!

Tak naprawdę nigdy do końca nie wiadomo kiedy są dni niepłodne, a kiedy płodne. U niektórych kobiet owulacja zdarza się też w czasie miesiączki, także na Twoim miejscu nie byłabym taka pewna, że dwa dni przed i po można na całego. W \"tych\" sprawach ZAWSZE trzeba uważać!

Ja od zawsze stosuję metody naturalne, nie z powodu przekonań, ale nie chce mi się brać pigułek i to działa. Przed okresem jest się bezpiecznym.

Gość kamilka-
pierwszaa ale czy kazda kobieta,bo rozmawiałam z kolezankąi mówiła ze nie kazda.a moze ktoś policzyc kiedy sie ma dni płodne a kiedy nie? ja dostaje okres zawsze 20 trwa 5 dni.policzcie mi prosze!!

Przed okresem mozesz mieć pewność, ale po okresie już nie! jeżeli ukogoś okres trwa 7-8 dni (a są takie) to 11 dzień cyklu moze być już płodny!!!

dni plodne i nieplodne to indywidualna sprawa kazdej kobiety ...nie ma reguly tak naprawde, sa pewne kanony ktore sie przyjmuje ale wiele czynnikow sprzyja temu by je zaburzac, stres a tym samym wahania hormonalne moga doprowadzic do tak skrajnej sytuacji jak podwojna owulacja w ciagu jednego cyklu... ja nie ufam metodom naturanym... Pewne jest to ze dziewczyny ktore nie maja regularnych cykli nie powinny ich stosowac pozdrawiam

Zgadzam się ze Słoneczkiem, ale u mnie to działa. Od lat stosuję metodę naturalną. Na początku bałam się okropnie ciąży i stosowaliśmy prezerwatywę i strasznie się stresowałam czy aby przypadkiem coś się nie przydarzy, ale będąc w stałym związku oberwuje wnikliwie moje ciało i wiem kiedy moge a kiedy nie mogę. Teraz się z tego cieszę, ze nie brałam pigułek.

Gość sewo
czy kobieta/dziewczyna w ciągu /w środku okresu jest bezpłodna?

czy majac 29 dniowe cykle w 8 dniu cyklu po miesiaczce moge zajść.Mi sie wydaje że ja wogóle tych płodnych dni nie mam:(cały czas mam gesta i biaława...

Gość Kasiunia
jezu...ale co po okresie? kochalam sie ze swoim chlopakiem dzien po i strasznego stracha mam! pomocy!!!! odpiszcie mi!!!

Dziewczyny mamy XXI wiek nie XIX wychowanie do zycia w rodzinie powinno byc obowiazkowe zreszta to nawet na biologi tlumacza!!! Ja stosowalam na poczatku wspolzycia tabletki i gumki, teraz w miare znam swoje cialo i sa tylko gumki... Dziwne bardziej potrafie zaufac gumkom niz tabletka chociaz dobrze znam wskaznik perla jednych i drugich... Szkoda ze w polsce nielegalna jest sterylizacja... Pozatym przy zakazie aborcji antykoncepcja powinna byc bezplatna, nie mowiac o lepszej edukacji w szkole...

Zappytajcie jeszcze kiedy macie dni plodne biorac pigulki :D Bo juz takie rzeczy tutaj widzialam... CHociaz w sumie lepiej ze i tak pytacie :) Obowiazkowe powinno byc wpisywanie w google "antykoncepcja" albo "cykl menstruacyjny" i lektura kilku stron :)