Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewcia21

Poród w 35 tc czy któras z was tak urodziła???

Polecane posty

boje sie ze moge urodzic niedługo:( mam obnizoną szyjke macicy i badzo spadł mi brzuszek:( ehh jest tu jakas mamusia która rodziła w 35tc lub 36tc..albo wczesniej ???:>

Gość CARMEN7777
kazdy dzień dla twojego dzidziusia jest teraz ważny zrób wszystko zeby jeszcze pozwolic mu pobyc w brzuszku...jeżli ci kaza lezec...leż...nie ryzykuj...wiesz medycyna jest bardzo rowinieta i napewno i takie przypadki sie zdazaja ale lepiej bedzie poczekać...pisz co u ciebie i trzymaj się

Gość Gosia32
Moja przyjaciolka urodzila synka w 34 tygodniu ciazy. Dzidzius oddychal samodzielnie i byl tylko 1 dzien w inkubatorku. Musiala co prawda spedzic ponad tydzien w szpitalu, ale to zwiazane bylo z zoltaczka. Tak wiec glowa do gory i pamietaj Twoje zdenerwowanie moze bardzie zaszkodzic maluszkowi, niz cokolwiek innego. Trzymam za Ciebie kciuki

ja urodzilam w 37 tyg. ciązy bo podnioslamsiatke z zakupami, dosyc lekka, odeszly mi wody i zaraz na porodowke :D nie mialam zadnych komplikacji, córcia byla zdrowiutka :D slyszalam ze jak sie obniza brzuch na 4 palce pod piersiami to porod moze nastąpic w przeciągu tygodnia. Powodzenia życze, trzymaj się ; buziaki !!! :)

dziekuje dziewczyny za slowa pocieszenia leze praktycznie caly czas, co nie jest łatwe ale czego nie robi sie dla dzidzi, a powiedzcie mi czy skurcze odczuwa sie jak takie poboleanie podbrzusza no jak na okres??bo ja czasami tak mam:( mam nadzieje ze synus poczeka jeszcze troszke !:)

ewciu- ja dokładnie tak odczuwałam skurcze, bóle brzucha jak na okres:) leżałam przez prawie całą ciążę i ledwo odstawiłam fenoterol maluszek już się pojawił na świecie (37 tc wg mojej gfinekolog, wg mnie byl to jednak 35 tc, trudno bylo ustalic, bo parę m-cy przed ciążą przestałam miesiączkować), więc nie martw się, bo MUSI być dobrze:) jak dzidziuś się spieszy na świat, to i tak się pojawi, kiedy on będzie miał na to ochotę:) radzę, zadzwoń do swojego ginekologa i powiedz mu, co się święci:) pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki

Gość sylmag
Ja urodziłam chłopczyka w 35 tygodniu (dokładnie we wrzesniu 2005) Ciąża musiała byc rozwiązana przez cesarskie cięcie ze względu na spadajaca u mnie krzepliwość. Z dzidziusiem mam nadzieje jest wszystko w porządku ale jak to wczesniaczek biegamy ciągle na jakieś kontrole. Nić sie nie bój najgorszy tzn. najbardziej niebezpieczny jest 32 tydzien tak mi powiedział lekarz pozdrawiam

Gość zancia0001
ja urodzilam pod koniec 35 t pod koniec czerwca 2005. teraz w swieta maluszki skoncza pol roczku. No wlasie, urodzilam tak szybko bo to sa blizniaki. 2 tyg. wczesniej lezalam w szpitalu, w piatek wyszlam na przepustke, mialam wrocic w poniedz. ale urodzilam w niedz. odeszly mi wody. potem byla cesarka i moje sliczne chlopaczki (2250 i 2615). zaden z nich nie byl nawet w inkubatorze, wyszlismy po 5 dniach. a teraz zachowaniem, rozwojem, a nawet waga przescigaja rowiesnikow). ;)pozdrowionka

Gość hahahahahahahaha
do kogo piszesz? dziecko ma już 4 lata , skad to wygrzebałaś :D