Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

twingusia

Ratujcie kochane dziewczynki

Polecane posty

Robie pierwszy raz swieta w moiom domku zapraszam gosci i zrobiłam za kwasny bigos RATUJCIE moze cos dodac albo napiszcie jak go poprawic zeby ten smak zniknal????????

Gość pani mikołajowaa
wyplucz w wodzie i odcedź

Tak jest. Odlej wodę, zalej nową (przegotowana oczywiscie) i zakotój gigos raz jeszcze. Powodzenia i wesołych świąt! :-)

Gość zona wlocha
sproboj wrzucic do gara z bigosem oczywiscie, dwa duze obrane ziemniaki i niech sie to razem pogotuje. To dziala tez gdy przesolisz.podczas gotowania uzupelniaj odparowana wode. A dodawalas sliwek suszonych , ew. moga byc powidla. tylko dodawaj powoli zebys nie przesadzila w druga strone. Tego tricku z ziemniakami nauczala mnie moja tesciowa, wloszka, one tak robia z sosem (na bazie pomidorow) do spagetii. Ma aromat a nie jest kwasny. Sprobuj. A sliwki pokroj.

Gość vronka
Powiedz jak Ci sie udalo dobrze? Jestem zainteresowana tak na wszelki wypadek ;-)

Jeśli bigos jest za kwaśny a już go zaprawiłaś mięskiem to nic nie możesz odlewać.Kup główkę świeżej kapusty,poszatkuj i ugotuj oddzielnie. Potem dołóż do garnka z bigosem. Tak samo można ratować w przypadku przesolenia. Jeśli jeszcze kapusty kiszonej nie zmieszałaś z mięsem wtedy możesz po prostu odlać i wypłukać,po czym zalać nową wodą i zagotować.Ale to jakby oczywiste,więc mniemam,że kwaśność odkryłaś już na etapie końcowym ,więc ratuj świezą kapustą. Ja zresztą zawsze robię bigos z takiej i takiej kapusty. Jest o niebo lepszy.Jeśli zastosujesz się do tych rad zobaczysz,że nie tylko go uratujesz,ale stwierdzisz,że jest jeszcze lepszy niż tylko z kiszonej kapusty.

kochane dziewczynki uratowalyscie mnie najpierw odlalam wode potem dodałam przegotowana wode a nastepnie 2 ziemnieki oraz dodałam śliwki pokrojone i jeszcze boczek podsmazony pokrojony w kosteczke.Wszystkim zycze wesolych zdrowych pogodnych swiat.Jeszcze raz dla was wszystkich wielkie dzieki.Pozdrawiam .