Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

twingusia

Ratujcie kochane dziewczynki

Polecane posty

Robie pierwszy raz swieta w moiom domku zapraszam gosci i zrobiłam za kwasny bigos RATUJCIE moze cos dodac albo napiszcie jak go poprawic zeby ten smak zniknal????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani mikołajowaa
wyplucz w wodzie i odcedź

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak jest. Odlej wodę, zalej nową (przegotowana oczywiscie) i zakotój gigos raz jeszcze. Powodzenia i wesołych świąt! :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zona wlocha
sproboj wrzucic do gara z bigosem oczywiscie, dwa duze obrane ziemniaki i niech sie to razem pogotuje. To dziala tez gdy przesolisz.podczas gotowania uzupelniaj odparowana wode. A dodawalas sliwek suszonych , ew. moga byc powidla. tylko dodawaj powoli zebys nie przesadzila w druga strone. Tego tricku z ziemniakami nauczala mnie moja tesciowa, wloszka, one tak robia z sosem (na bazie pomidorow) do spagetii. Ma aromat a nie jest kwasny. Sprobuj. A sliwki pokroj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vronka
Powiedz jak Ci sie udalo dobrze? Jestem zainteresowana tak na wszelki wypadek ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli bigos jest za kwaśny a już go zaprawiłaś mięskiem to nic nie możesz odlewać.Kup główkę świeżej kapusty,poszatkuj i ugotuj oddzielnie. Potem dołóż do garnka z bigosem. Tak samo można ratować w przypadku przesolenia. Jeśli jeszcze kapusty kiszonej nie zmieszałaś z mięsem wtedy możesz po prostu odlać i wypłukać,po czym zalać nową wodą i zagotować.Ale to jakby oczywiste,więc mniemam,że kwaśność odkryłaś już na etapie końcowym ,więc ratuj świezą kapustą. Ja zresztą zawsze robię bigos z takiej i takiej kapusty. Jest o niebo lepszy.Jeśli zastosujesz się do tych rad zobaczysz,że nie tylko go uratujesz,ale stwierdzisz,że jest jeszcze lepszy niż tylko z kiszonej kapusty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kochane dziewczynki uratowalyscie mnie najpierw odlalam wode potem dodałam przegotowana wode a nastepnie 2 ziemnieki oraz dodałam śliwki pokrojone i jeszcze boczek podsmazony pokrojony w kosteczke.Wszystkim zycze wesolych zdrowych pogodnych swiat.Jeszcze raz dla was wszystkich wielkie dzieki.Pozdrawiam .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×