Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarantina

zy ktos stosował balsam koloryzujący Henna Color Venity???

Polecane posty

Gość tarantina

Mam pytanie w sprawie jaki wybrac odcień, czy na blondzie wyjdzie np. blond, czy ten balsam rozjaśnia włosy skoro to tylko henna? a może lepiej wybrac ciemny odcień, ale czy wtedy nie wyjdzie na blondzie jakis pomarańcz? bo w to co pisze na opakowaniach nie wierze...

Gość uzywałam i nie polecam
nie jest dobry

Gość tarantina
to znaczy?? nie jest dobry jako środek koloryzujący cy jako odżywka?? możesz napisac cos więcej?!?

Gość uzywałam i nie polecam
napiszę Ci wieczorem jak będę w domu, ok?

Gość ygreczka
ok, będe bardzo wdzięczna!!

Gość tarantina
tzn. to byłam ja :P

Gość tarantina
odświeżam

a ja używałam ostatnio pierwszy raz i jestem zadowolona.Może za szybko się zmywa z włosów ale za to ich nie niszczy:)

Gość tarantina
acha, czyli zmywa się?? a mam jeszcze pytanie jak to jest z tym kolorem, tzn. czy jeżeli chce włosy przyciemnić i to dość znacznie to czy osiągnę pożądany efekt?? czy np. nie wyjdzie mi jakis pomarańcz albo w ogóle nie będzie widac efektu??

Gość tarantina
ups, chyba zamieszałam, bo teraz widze że firma produkuje ODŻYWKI KOLORYZUJĄCE i BALSAMY KOLORYZUJĄCE... z tego co wiem to odżywki są w saszetkach a balsamy w takich pudełkach przypominających normalne farby...

Ja mialam balsam koloryzujacy brąz. To fakt ze kolorek szybko sie zmywa ale i tak jestem zadowolona. Nie niszczy wlosow i nie smierdzi tak jak farby. I musze przyznac ze wlosy szybciej rosna i ten kolor jest taki naturalny. tak jak pisze na opakowaniu jak chcesz intensywny kolor to trzeba dluzej trzymac tak z 40 minut - ja tak wlasnie robie. Naturalnie przyciemnia albo rozjaśnia - to nie jest farba. Mozesz podkreslic kolor wlosow jaki masz, moja siostra ma blond wlosy i uzywa http://www.twojecentrum.pl/product_info.php?cPath=345_187_196&products_id=2560 i tez jest zadowolona, nie wychodzi jej pomaranczowy kolor. Bo to jest na bazie ziol i wychodza naturalne kolory:) A nawet jesli cos nie wyjdzie to umyjesz kilka razy glowe i po klopocie:)

Ja mialam balsam koloryzujacy brąz. To fakt ze kolorek szybko sie zmywa ale i tak jestem zadowolona. Nie niszczy wlosow i nie smierdzi tak jak farby. I musze przyznac ze wlosy szybciej rosna i ten kolor jest taki naturalny. tak jak pisze na opakowaniu jak chcesz intensywny kolor to trzeba dluzej trzymac tak z 40 minut - ja tak wlasnie robie. Naturalnie przyciemnia albo rozjaśnia - to nie jest farba. Mozesz podkreslic kolor wlosow jaki masz, moja siostra ma blond wlosy i uzywa http://www.twojecentrum.pl/product_info.php?cPath=345_187_196&products_id=2560 i tez jest zadowolona, nie wychodzi jej pomaranczowy kolor. Bo to jest na bazie ziol i wychodza naturalne kolory:) A nawet jesli cos nie wyjdzie to umyjesz kilka razy glowe i po klopocie:)

Gość tarantina
dzięki Ewelka69, ale własnie ja sie zastanawiam czy jeżeli to jest naruralne to czy w ogóle efekt będzie widoczny.. skoro to nie farba to chyba aż tak bardzo nie może przyciemnic/rozjaśnic włosów..

Gość roska
no ja też tego używałam, tyle że chciałam orzech a ostra wiśnia mi wyszła... ale spoko wyszło, będe powtarzać:0 moja siostra robiła sobie czerwony i wyglądała zabójczo dobre to że włosów nie niszczy.. no jest wada ta że do końca nie wiesz jaki ci kolorek wyjdzie... ale warto bo fajnie się błyszczą i wogle:) pozdrawiam

Gość tarantina
teraz to juz jednak zwątpiłam.. ponoc henna wysusza włosy.. a i w uzyciu nie jest łatwa wiec nie sprawdze sobie na jednym pasemku koloru raczej.. mam ciemny blond a zalezy mi na jak najciemniejszym odcieniu i nie wiem czy henna to dobry pomysł... jest jeszcze blond ale chyba henna nie rozjaśni mi włosów..?

No co ty henna nie wysusza wlosow, ale je pielegnuje, odzywia. Ja to zauwazylam na sobie a wlosy to mam bardzo zniszczone i zadnego pogorszenia nie bylo. Wrecz przeciwnie sa ladniejsze i blyszcza:)

Gość tarantina
a mogłabyś mi napisac dokładnie jakie masz naturalne włosy, jaki odcień kupujesz i co z tego wychodzi, tzn. jaki efekt?

Mam rozumiec ze to pytanie do mnie bylo. No wiec ja mam brazowe wlosy ale przez lato stracily kolor, troche wyplowialy, do tego je prostuje i troche sie zniszczyly. Chcialam je ozywic i dodac im blasku ktory utracily. pani w sklepie polecila mi wtedy henne. Kupuje brazowy kolor. Nakladam na 40 minut i wychodzi ładny braz - zmiana jest widoczna - wlosy ładnie blyszcza i kolor jest taki jednolity. Nigdy wiecej nie bede farbowac farba - wlosy sie niszcza i ten zapach... A farbowanie henna to sama przyjemnosc:)

Gość młoooda17
a ile kosztuje ta henna i ile sie utrzymuje naturalny kolor po tej hennie?

Ja myje wlosy co 2 dni i po miesiacu juz kolor calkowicie sie zmywa. Robie raz w mieisacu. 5 zl kosztuje

a czy ten balsam jest w uzyciu tak samo utrudniony jak standardowa farba z henny?

Gość młoooda17
a gdzie mozna kupic taka henne? czy w drogieriach takich jak"renata" mozna sie w nia zaopatrzyc?:P

najlepiej kupowac w sklepie z naturalnymi kosmetykami,ale pytac warto wszedzie.ale co z tym stosowaniem?- jest spoko czy trzeba podgrzewac,mieszac etc.,jak to w innych hennach. ps.czy \'robienie\'henna rzes jest tak samo odzywcze jak stosowanie jej na wlosy?

a ja mam pytanko.dzisiaj przyciemniałam włosy, ale ziołową odżywką innej firmy, jednak kruszy sie i jest niewygodna w stosowaniu.włosy moje zostały przyciemnione, ale nie do tego stopnia co chciałam, ponieważ mam rudo czerwone :P spodziewałam się zresztą tego bo zioła z włosów rozjaśnianych nie zrobią ciemniejsze się od razu. czy mogę na to położyć balsam venity przyciemniający i wyjdzie mi brąz wreszcie?bo jak położe tamtą odżywke to pewnie znów nierówno rozprowadze i zostaną mi jakies rude refleksy.

Gość wulkany
mi o brazie venity wychodzi rawie czarny