Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierzaca

czy wierzysz w Boga?

Polecane posty

Gość wierzaca

ja wierze.teraz zblizaja sie swieta narodzin Pana Jezusa Chrystusa i chcilabym zachecic wszystkich zeby zaglebili sie troche w sens przyjscia JEGO na ten swiat....

Gość o jejku....
wierze

Gość JĘZOR
powiec mi czy aby w tej wieże ni poszłąś za daleko np. muszę iść co niedziela do kościoła bo jak nie pójdę to jestem wewnęcznie chora

Gość retrywey
obejrzyjcie egzorcyzmy emily rose to sie nawrócicie albo egzorcyste z 1974

Gość JĘZOR
czekam na odpowieć

Egzorcyste widzialam. Pamietam konwulsje, zielone zygi i zabawy krucyfiksem. Jakos mnie to nie nawrocilo :O A na Emili nie pojde, bo horrory ostatnio za bardzo mi wlaza na psychike.

Gość retrywey
no to może poczytajcie o tej bawarskiej dziewczynie annelise michel co posłużyła za pierwowzór emily rose

Gość wuwuwuwwuwuwuw
dokłądnie egzorcysta nie był aż taki do nawracania... dziecko rosemary tez nie... ale emily jest filmem, ktory nawraca i w sama pore!!! To nie horror!!! To tylko szatan :) ten, do ktorego się udajecie odwracając się od Boga :)

Gość ale zacząć wierzyć
tylko ze strachu po filmie to chyba trochę bez sensu.....

Gość niee
oglądałam to filmidło. nijak się to ma do moich ontologiczno-eschatologicznych rozterek.

Gość Emily Rose
Widziałam ten film. Specjalnie mną nie wstrząsnął ale koleżanka spać nie mogła ;) W BOGA NIE WIERZĘ!!!!!!!!!!!!

Gość annmmio
egzorcyzmy Emily ,to film napisany na faktach ale nie jest do konca pewne co bylo przyczyna jej choroby,film powstal na podstawie procesu,dlatego o zadnych faktach poza samym procesem mowy byc nie moze.........jesli chodzi o wiare,to zapytam czy odczuwacie obecnosc Boga? na codzien? czy wysluchuje waszych modlitw,ile czasu Jemu poswiecacie? czy wasza wiara jest tak gleboka ze powierzyliscie Mu los swojej rodziny,bez wzgledu na wszystko co moze was spotkac?czy zgadzacie sie na Jego wole?

egzorcyzmy to powazna sprawa wiec na filmie bym swojej wiary nie opierala. egzorcysci NIE MAJA PRAWA zdradzac tajemnic egzorcyzmow ani nagrywac np na wideo lub cokolwiek. to jest na tyle niebezpieczna sprawa ze nie mozna tak ryzykowac. wiem z dobrego zrodla...

Gość Emily Rose
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Gość nawiedzenie to choroba psych.

Gość wuwuwuwwuwuwuw
każdy z was i tak na łożu śierci się przekona, ale wtedy będzie za późno. Bać się po filmie masz szatana nie Boga jak już :) Bóg krzywdy nie zrobi :) Jedynie diabeł.

Gość przecież nawet religia
katolicka odżegnuje się od istnienia jakiegoś upersonifikowanego zła zwanego potocznie diabłem:D

Gość kleopatrakk
wydaje sie ze dla niektorych ta dyskusja jest zbyt powazna a oni jeszcze niedojrzali....idzcie dzieci na forum humoru,moze jakis kawal bedzie prosty...

Gość garrincha
gdzieś w sieci jest taki filmik russian_exorcism czy jakoś tak gdzie pokazują autentyczne egzorcyzmy - z telewizji rosyjskiej. po prostu nie można nie wierzyć że to co się widzi jest sfabrykowane, więc jeśli komuś naprawdę zależy na rozwianiu swoich rozterek związanych z wiarą to niech to zobaczy. czasami łatwiej jest najpierw uwierzyć w szatana

Gość Bog istnieje
i szatan.Wierząc w isnienie jednego nie możemy odrzucać tego drugiego.Jest to wielka tajemnica.I proszę was bardzo nie mieszajcie Kościoła katolickiego i radiaM.Ja jestem w Kościele katolickim bo to wspolnota ludzi,ktorzy wierzą w Chrystusa i ufają Papieżowi ibiskupom,a ojciecR nie chce się podporządkować hierarchi ,ale to problem jego nie moj.I nie bierzcie jedną miarą wszyskich księży,tych bez powołania jest niewielu,tylko o nich jest głośno a dobrych sie nie zauważa.Zło zawsze jest bardziej krzykliwe.Przypomnijcie sobie z pisma jacy krzykliwi byli faryzeusze,a Pan Jezus nieraz spokojem wszystko ogarniał i wprowadzał pokoj.

Gość yagodzininka20
nie wierze..w nic.

Gość Bog istnieje
jest zawsze nadzieja że ktoś w tym momenciemodlisie o dar wiary dla ciebie

Gość Bog istnieje
moja siostra była kiedyś pośrednio świadkiem egzorcyzmu.W pomieszczeniu obok grupa wraz z nią modliła się o pomoc dla opętanej osoby.Mowiła że opętany odbijał się od sufitu i podłogi jak piłka w momencie wypędzania ducha.Było to przerażające doświadczenie.Iwcale krotko to nie trwało.Ale świadkami modlitw egzorcyzmow nie mogli być.Pomagali tylko z oddalenia księdzu egzorcyście.

Gość jkljkl
mam nadzieje, ze istnieje... przynajmniej mam kogo nienawidzić i tak, obwiniam go za cale swoje posrane zycie

Gość wierzaca
zastanocie sie co wy wypisujecie????!!!!!!!!!!!! nie jestem chora i wcale nie chodze do kosciola co niedziele.Dziekuje jednak Bogu za laske i ze jest ze mna kazdego dnia!!!!!!!a nadchodzace swieta dla mnie to pamiatka przyjscia naszego ZBAWICIELA!!!!! nawet jezeli nie wierzysz w to ,to nigdy nie nasmiewaj sie z NIEGO bo " straszna to rzecz wpasc w rece Boga Zywego".....

Gość i ja też wierzę