Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megan76

jak przygotować się do ciąży??

Polecane posty

Witajcie, w przyszłym roku planijemy zajść w ciąże :) podzielcie się proszę doświadczeniami w jaki sposób przygotować się do ciąży? czy należy zrobić jakieś badania, słyszałam ze kobieta powinna przyjmować kwas foliowy... będą wdzięczna za każdą radę... pozdrawiam

Właśnie przerabiałam to na biomedyce, poza tym sama jestem mamą, więc chętnie Ci pomogę. Przede wszystkim przygotowania do ciąży najlepiej zacząć ok. pół roku wcześniej. 1. badania ogólne krwi i moczu (+ cukier i przeciwciała toksoplazmozy) 2. cytologia 3.wyleczenie wszelkich stanów zapalnych w organiźmie i próchnicy zębów. 4. Rzucenie palenia i używek (narkotyki itd - ale myślę, że Ciebie to nie dotyczy). Mężczyzna też powinien rzucić palenie, gdyż wszelkie używki osłabiają nasienie. 5. Kwas foliowy 6. racjonalne odżywianie 7. dotlenienie organizmu - codzienne spacery, wietrzenie mieszkania. 8. szczepienia (żółtaczka!) 9. odstawienie tabletek antykoncepcyjnych min. 3 m-ce wcześniej 10. Wyeliminowanie czynnika stresogennego Powodzenia!

Kwas foliowy jest bardzo potrzeby. Ja dodatkowo proponuję zaopatrzyć się w testy owulacyjne. Na pewno przyspieszą Ci zajście w ciążę. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.

Gość gość
weź z tą ceną, chyba widzisz ze stary topic