Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalamburka

bolesne miesiaczki

Polecane posty

Gość kalamburka

czesc co stosujecie na bolesne miesiaczki mam czasami tak ze az wymiotuje bledne i ogolnie zyc sie nie chce i nic nie pomaga odpiszcie

po latach walki z bólem teraz jestem jeszcze na etapie ibuprom max (tudzież nurofen forte - to ten sam skład), jak chodziłam do szkoły to piewrszy dzień zawsze spędzałam w domu, bo z bólu nie byłabym w stanie myslec nawet...

Gość lkjh
ja tez tak miałam ale zacząłam uzywac tabletek anty i wszystko przeszło

Gość Prawdopodobnie to prawda że
jak ktoś ma bolesne miesiączki to po porodzie ból mija :-D

Gość moniczkaa
Hej, ja goraca polecam ketonal!!! przez kilka lat mialam potworne bole miesiaczkowe, polaczone z biegunka, wymiotami itd., zazywalam nospe, paracetamol, ibuprom itp i nic nie pomagalo.Ginekolog przepisal mi nospe forte i jakies czopki i powiedzial, ze "musi bolec". Ostatnio dostalam od kolezanki ketonal forte i pierwszy raz w zyciu nie czulam zadnego bolu w czasie miesiaczki!!! Poszlam do innego ginekologa ktory przepisal mi ketonal, powiedzial ze czasem po prostu bez konkretnej przyczyny tak boli i ze ketonal jest bardzo dobry na te bole. Sprobujcie, zwlaszcza ze cena jest smieszna - 1,7 zl za 24 kapsulki!!!

Moniczko, ale ketonal to bardzo silny środek, więc uważaj. Sama parę razy go wzięłam, ale miałam potem taki bałagan w głowie, że szok. Biorę ibuprom, ten zwykły i to od razu, jak tylko poczuję ból, nawet niewielki. A miesiączki tak w ogóle to mam bardzo bolesne. Dodatkowo dochodzi ból kręgosłupa, ud a czasami głowy.

Gość kinga2
hej tabletki hormonalne sa najlepsze ja tez miałm takie miesiączki a jak nie to apap lub ibuprom mi pomagały

Gość kalamburka
hej dziewczyny u mnie sie juz zbliza az sie boje ja mam taki sposob ze na pare dni przed biore no spe i czasem to pomaga i bol jest znosny ale czasem jest taki jak juz pisalam wiec najbardziej polecacie ibuprom max ketonal bralam ale fakt robi balagan w glowie i jeszcze ten posmak w ustach dziwny na drugi dzien wole unikac

Gość ibuprom
zatoki pomaga też na te dolne ;) nie żartuję

zakupie ten ibuprom chyba i radzicie brac tylko jak sie pojawi@ bo potem nie zadziala?

Gość roxxana
cierpie od lat ,porod nic nie pomogl a moj ginek stwierdza krotko"ten typ tak ma"-brzuch boli mnie 2 dni,bol nie daje mi zyc,lykam ibuprom i pyralgin-oba ponoc strasznie szkodliwe

Gość Moniczkaa
Czesc, wiem ze ketonal to silny lek, ale mnie wystarcza 1 tabl. na caly miesiac, bo boli mnie tylko pierwszego dnia. Zazywam 1 tabletke i moge normalnie funkjonowac, co do tej pory bylo niemozliwe. Mysle ze stosowanie ketonalu raz w miesiacu to lepsze rozwiazanie niz jeczenie i zwijanie sie w bolu przez caly dzien. Pozdrawiam!!

Gość ingoria
ja tez mam bardzo bolesne i biore ketonal, jako jedyny mi pomaga całkowicie, a najgorsze ciulostwo to nospa ktorą tak reklamują, a efektów-zero!!!

Gość wassermankaa
ja wymiotuje,czasem 11 razy,mam biegunke,z wszystkich dziur jakie mam cos mi w ten dzien wycieka,katastrofa,leze blada pod ubikacja nawet pol godziny,oblewaja mnie zimne poty,a o bolach nie wspominam nawet,jak mam dostac okres to sie juz tydzien przed boje i wyobrazcie sobie ze nie stosuje nic bo jak?kiedy wymiotuje i mam biegunke?najlepszym wyjsciem bylby zastrzyk przeciwbolowy ale mamy pielegniarki nie mam tak jak niektore...i co tu poradzic???

Gość karolineczka=
miałam podobne objawy jak wy tez nie wychodzilam z domu pierwszego dnia okresu a potem jechalam na tabletkach przeciwbolowych i prawie wogole nie pomagalo dopoki nie zaczelam brac tabletek antykoncepcyjnych...

Gość martynak
Mam ten sam problem.jestem teraz na tabletklach anty (yasmin) ale chce przestac je brac bo moje libido rowne jest 0!! do tego dochodza doły placze, Ale strasznie sie boje , bo przed braniem tabletek mialam straszne bole brzucha, biegunke,zimne poty, drgawki z bolu, moze wy wiecie czy isntenieje jakis lek ktory niszczy ten ból? kiedys brałam ketonal ale nie bardzo mi pomagał

hejka dzis znowu jest @ ale jest niebolesna wiec u mnie to tak dziwnie bo raz na pol roku mam takie jak wczescniej opisywalam objawy dzis jest ok ale na szczescie jestem w domu najlepiej w 1 dzien byc w domu bo zawsze tego dnia zle sie czuje

Gość iuwr
Dziewczyny nie bierzcie ketonalu, niszczy (i to jak) żołądek i wątrobę. Poza tym moja ginekolog powiedziała, ze ketonal nie jest na bóle miesiączkowe, juz bardziej pomaga nurofen czy ibuprom. Mi osobiście przepisała Cataflam, lek specjalny na bóle miesiączkowe. Do tego biore no spę.

Gość a jesli mnie tylko ketonal
pomaga ?

Gość ketonalkaa
nie sadze ze jedna tabletka raz w miesiacu zniszczy zoładek! Lepiej to niz 4 ibupromy i 4 nospy..

Gość iuwr
tez myślałam, ze mi tylko ketonal pomaga przez kilka lat. To chyba bardziej kwestia psychiki. Przeżyciłam się na mniej szkodliwe tabletki. Przeczytaj sobie na ulotce skutki uboczne Ketonalu. Ale każda z nas inaczej przechodzi @.

Gość do iuwr
tzn co bierzesz i ile? jak cie zarabiscie brzuch boli?

Gość Pabialgina
Ja tez mam bolesne miesiaczki,w pierwszym dniu z bólu mam biegunke,wymiotuje,cala jestem oblana potem,normalnie chodze po scianach,raz w szkole prawie zemdlalam,a lekiem który mi najbardziej pomaga jest Pabialgina,jest tania i skuteczna,polecam

Gość amelia81
to nie prawda, że po porodzie ból mija. Mój problem z męczącymi miesiączkami zaczął się właśnie po porodzie. Miałam takie bóle, że prawie porodowe Teraz biorę Yasminelle (tabl. antykoncepcyjne) i nawet nie wiem, że mam okres

Gość Nocola
Spróbujcie tego dziewczyny,są to sposoby naturalne i napewno nieszkodliwe tak jak w przypadku tabletek przeciwbólowych.Mam nadzieje, ze którejś z Was pomogą te porady.Ze sposobów niefarmakologicznych skuteczne są masaże brzucha z zastosowaniem olejku lawendowego o silnym działaniu rozkurczowym. Dobrze jest też zacząć pić napary ziołowe z rumianku rzymskiego, liści malin lub mięty na 2-3 dni przed spodziewana menstruacją. Mają one łagodne działanie rozkurczowe. Przy bolesnych miesiączkach ważna jest także odpowiednia dieta. Należy unikać potraw wzdymających, ostro przyprawionych, słonych i ciężkostrawnych oraz zrezygnować z mocnej kawy, herbaty i coca-coli na rzecz naparów ziołowych lub wody mineralnej.

Gość lenisko
hej dziewczyny!u mnie bolesne miesiączki pojawiły się po poronieniu w 6 m-cu ciąży. do tego wymioty, wzdęcia, biegunki, ból pleców, głowy, mięśni=wielka masakra. pomagają leki z naproksenem (np.Anapram), ale mmój gin wyjaśnił, że powinnam poddać się laparoskopii(mam za tydz.), bo być może jest to endometrioza (badanie CA 125 wyszło w granicach 18)lub żylakowatość przymacicz. powiedział, że żaden ból w okolicy miednicy mniejszej nie jest "normalny" i należy szukać jego przyczyny. zatem zróbcie sobie wyniki ca 125 (prywatnie ok.30 zł),zmieńcie gina i przestańcie się męczyć, tym bardziej, że endometrioza (a bolesne miesiączki mają z nią zazwyczaj związek)jest podstępną bestią i może narobić w naszym organizmie niezłego bałaganu

Gość naatalkaa
Moi ginekologowie nie chcieli szukać przyczyczyny bólu. Fizycznie wszystko jest w porządku i każdy rozkładał ręce. Sporo czasu brałam Aulin na receptę, ale naczytałam się o nim dużo złego i nie chciałam go więcej brać. Mi na szczęście pomagał ibuprom max, przez kilkanaście lat co miesiąc przez 3 dni jechałam na tabletkach przeciwbólowych. Próbowałam przeróżnych ziół, ciepłych okładów, nawet ćwiczeń. Nic poza ibupromem nie dawało mi ulgi nawet na tyle, żeby móc normalnie funkcjonować. Mdlałam w autobusach, w szkole słabłam. Lata męczarni nie z tej ziemi. Od pół roku przyjmuje hormony, jestem świadoma niebezpiecznych skutków ubocznych pigułek, ale za te bezbolesne okresy zaryzykuje. W koncu jest normalnie. A jeszcze dodam, że miesięczki dostawałam: zawsze na wszystkie egzaminy, w tym mature, na studiówke, na święta, na wyjazdy itd. Tym bardziej było ciężko:/