Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona9

czy brak miesiączki zawsze oznacza...

Polecane posty

Gość 28.08.2010
Witam Was dziewczynki :) mam pytanie.... ostatnią miesiaczke mialam 17 sierpnia, 29 sierpnia ssie kochałam z moim chlopakiem i do dzisiejszego dnia ani śladu miesiączki, robiłam test i wyszedł pozytywnie.... czy zawsze można wierzyc testom?? proszę o pomoc co mam robic

Gość Cannes
Droga Olu! To fakt - plemniki mogły dostać się do pochwy na placach kochanka, ale jeśli tak by się stało musiałabyś być niezłym pechowcem. Nawet nie wiesz jak wyjazd wpływa na organizm. Ja sama miałam podobną sytuację. W zeszłym roku byłam na miesiąc we Francji w sierpniu, wróciła i nie miałam okresy aż do grudnia!!! Przyczyn braku miesiączki jest naprawde dużo. A z własnego doświadczenia: ile razy stresowałam się ze jestem w ciazy, robilam test wychodzil negatywnie i za pare dni dostawalam okres. Wrzuć na luz- w ciąze nie zachodzi sie tak latwo i jest tu duzo dziewczyn które mogą to potwierdzić. A jak Ci to nie daje spokoju to oczywiście najpewniej jest iść do ginusia - on to zawsze coś poradzi, chyba, że trafisz na takiego, który powie "Tak musi być". Przestań mysleć sama przyjdzie, a wtedy będziesz sie zastanawiała: A co by było gdyby :) Całuje

Gość Cannes
Fifeczka... no chyba nie trzeba ci mówić co masz robić??

Gość anka1991
ja mam problem nie mam miesiączki i zrobiłam test wyszedł negatywnie zrobiłam już dwa co o tym myśleć

Gość czarnulka_2018
witam:) hmm mam podobny problem. moze wyjasnie. ostatni okres skonczyl mi sie 4 .10. od i od tej pory nie mam okresu. fakt wspolzyje z facetem bez zabezpieczen bo nie ukrywam staramy sie o dziecko. jednak zrobilam test 6 dni po tym jak powinnam dostac okres i wyszedl negatywny:( czy powinnam zrobic test jeszcze raz? prosze o rade:)

Gość czarnulka_2018
prosze o rade:)

Kiedy miesiaczk spoznia sie 2 tyg nalezy zrobic test ciazowy nastepnie usg jesli ono wykluczy istnienie nie prawidlowosci mozemu poczekac jeszce jakis czas nastepnie podac luteine . Czesto zatrzymanie miesiaczki spowodowane jest zaburzeniami hormonalnymi ktore niosa za soba rozne nieprawidlowosci najczesciej sa to torbiele z przetrwalych pecherzykow lub niedomogi cialka zoltego wchlaniaja sie same jesli wystapi krwawienie jesli nie konieczne jest podanie horomonu ktore spowoduje wchloniecie sie torbieli i krwawienie :)

Gość Patrycja312
hej dziewczyny czytam te wasze wpisy i raz sie pocieszam raz zamartwiam. otorz sprawa wyglada tak 20 lutego powinnam dostac miesiczki jest 6 arca a jej nie ma, zrobilam jeden test po 7 dniach od spodziewanej miesiaczki wyszedl negatywny, potem zrobilam drugii 11 dni po spodziewanej iesiaczce i tez negatywny. oba tsty byly innej firmy pierwszy amil drugi pro-test robione z porannego moczu. jezeli chodzi o samopoczucie nie mam objawow okresunei bola ani piersi ani brzuch ani kregoslup jak to zawsze bylo. uprawialam sex ze swoim chlopakiem bez zabezpieczenia ale zawsze tak bylo on ma 29 lat i nigdy nigdy we mnie nie skonczyl wie kiedy wyjsc wiec tym razem tez wiedzial, z moich obliczen wyszlo ze w moje plodne dni nie uprawialismy sexu. od tygodnia boli mnie brzuch i jeden dzien mialam wymiotow i rozwolnienie ale mysle ze to razej od jelit choruje na zespol jelita wrazliwego raz na 3-4 miesiace mam bolesci brzucha i wymioty albo rozwolnienie bol brzucha zawsze utrzymuje sie ok miesiaca z przerwami dnia dwoch, nie mam mdlosci ani nic z tych rzeczy. ogolnie kncowka stycznia byla dla mnie stresujaca- sesja, poza tym od nowego roku cwiczylam trzy razy dziennie czytalam ze wysilek fizyczny moze miec wplw na bramiesiaczki. zapisalam sie do lekarza ale to dopiero za tydzien pomozcie;( juzsama nie wiem co myslec;( a i jeszcze moze to wskazowka moj sluz w pochwie jest gestyi bialy ;( wariuje juz

Gość Patrycja312
a i jeszcze zazwyczaj mialam miesiaczki regularne +/- 3 dni, miesiac temu tj w styczniu okres spozni mi sie 10 dni ale test byl negatywny a okres trwal normalnie

Gość Patrycja312
Plissssss

Gość Patrycja312
nikt mi nie pomog i nie odpisal, ale moze ja pomoge komuś innemu, wiec tak bylam u lekarza, okazalo sie ze mam torbiel musze zrobic usg i wtedy znowu isc do lekarza i zacznie sie lczenie, zapytałam czy testy ciazowe sa wiarygodne, powiedzial ze w medycynie nic nie jest na 100 % pewne ale jeżeli dwa testy wyszły negatywne to ze jest bardzo bardzo duże prawdopodobieństwo ze ciąży nie ma, moze sie zdążyć jakiś wyjątek ale wiaodmo ze wyjątki sie rzadko zdarzają:)

Gość Edyt,
Dziewczyny pomocy. Od 22 marca nie mam miesiaczki (na ten dzień wypadał termin) cykle przeważnie mialam 29 dniowe. Kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia(skonczyl poza mna). Dnia 25 marca dostalam plamien jak przed okresem. Poplamilo mi ze 2-3 dni i przestalo. Robilam 2 testy i wyszly negatywne. Piersi mnie nie bola i nie mam nabrzmialych.Jedyne co mnie boli to jajniki.raz lewy raz prawy. Co to moze byc? a i mam spore upławy.

Gość agatqqa555
Mam 20 lat.W 9.dniu cyklu współżyłam z chłopakiem z prezerwatywą. Na kilka chwil przed wytryskiem chłopak zdjął prezerwatywę i wyciągnął członka z pochwy i wytrysk odbył się poza pochwą. Później nie było już kontaktu seksualnego. Jednak teraz spóźnia mi się miesiączka o 4 dni. Dodam, że do tej pory miałam dosyć regularne cykle co 26-28 dni. Do tego w dniu spodziewanej miesiączki zaczęły mnie strasznie bolec piersi, tak, że nawet biustonosz uciskał. Ale po 3 dniach ból zniknął i piersi nie bolą. Wydaje mi się jakby już nadchodziła misiaczka bo "kręci" mnie w dole brzucha, ale niestety nie ma krwawienia. Dodam jeszcze, że nie mam ciągnącego śluzu jak zwykle przed mieszaczką. Bardzo proszę o radę.

Gość hobenkowa
Odnawiam temat:) Dzisiaj mam 43 dzień cyklu, a okres się nie pojawił. Nie współżyłam, z chłopakiem uprawialiśmy tylko petting i seks oralny. Dziwią mnie objawy jakie mam, tzn. od półtora tygodnia bolą mnie piersi (tak jak zawsze przed okresem, chociaż np. wczoraj przestały, ale dziś znowu bolą) i kilka razy miałam ból podbrzusza taki jak już podczas miesiączki. Niezbyt dokładnie obserwowałam swój śluz w poprzednich cyklach, ale około 32-34 dnia tego cyklu miałam dużo gęstego śluzu, takiego ciągnącego się. Do tego poczułam takie charakterystyczne "ukucie" wydaje mi się, że w jajniku- już tak kilka razy miałam i interpretowałam to jako owulacje, bo zawsze po około dwóch tygodniach od tego następował okres. Później przez około 2 dni miałam sucho, a teraz mam taki biały dość rzadki śluz i nie ma go bardzo dużo, raczej tak umiarkowanie. Miałam dużo stresu w tym miesiącu związanego oczywiście z sesją ;P Myślicie, że to przez ten stres ten okres mi się spóźnia? Czy może jakaś choroba? O ciąży nawet nie chce myśleć, bo przecież nie współżyłam. Chociaż jestem taką panikarą, że naczytałam się o tym śluzie, że jeśli jest biały, mleczny kolor to na pewno ciąża itd. W sumie to była jedna sytuacja, gdzie chłopak mógł mieć minimalne ilości spermy na palcach, ale to raczej też mało możliwe, bo od momentu, w którym mogła się ona tam pojawić do pieszczot było z jakieś 20-30 minut i chłopak na pewno dokładnie te ręce wytarł, no ale nie jednak nie umył. Sama się chyba nakręcam niepotrzebnie. Czy stres może aż tak opóźnić cykl? Dodam, że moje cykle są bardzo nieregularne i dość długie: 30-35/36 dni. Raz się zdarzył 57dniowy, tzn nie miałam po prostu jednego miesiąca okresu, ale tez był jeden 47 dniowy i ze dwa ponad 40. Proszę o odpowiedź :)

Gość kama44444
bądź spokojna, parę razy miałam tak samo jak ty. Na pewno okres w końcu przyjdzie, czekaj spokojnie:)

Gość ola olenka
hobenkowa mam podobny problem do Twojego... z tym ze po tym seksie oralnym miałam 1 okres, ale całkowicie bezbolesny a zawsze mnie bolało... byl obfity jak zawsze. cykle mam 27-30 dni, tamten wystapil 29 dnia, dzis jest29 dzien i nic. 27 dnia bolalo mnie podbrzusze jak na @, piersi bola mnie od okolo 5 dni. Ja mialam mdlosci po tamtym okresie okolo 5 dni ale zauwazylam tez wiecej i mniej sluzu w tym cyklu wiec chyba powinno byc dobrze. Ludzie nie takie rzeczy robia i im sie udaje. ehh

Gość hobenkowa
kama- dzięki za odpowiedź, bardzo mi to dodaje otuchy :D ola olenka- dokładnie to samo myśle, ludzie seks bez zabezpieczenia uprawiają i im się udaje, a ja się boje o taką głupote.. Może to własnie nieracjonalne tak myśleć, ale boje się chociaż nie mam powodów- tak mówi przecież rozsądek, ale strach jest, bo to by było totalną głupotą tak wpaść, nawet bez stosunku.. Skoro Twoj okres był obfity jak zawsze to myśle, że nie masz sie o co bać, czasami po prostu są bezbolesne, nawet jak do tej pory miałaś inaczej. Ja tak kiedyś miałam:) Poza tym, to okres Ci się jeszcze nie spóźnia więc spokojnie. I w ogóle to tylko był seks oralny, czy jeszcze jakieś pieszczoty, petting itd? Bo jeśli tylko to, to na pewno nie ma możliwości ciąży :)

Gość ola olenka
tzn ja to sobie zrobilam małą lipę... sama. bo po tym oralu (wytrysk w ustach) wiem moze to obrzydliwe ale nie potrafie inaczej tego opisac, wiec po wszystkim kilka chwil po, nawilżyłam palec swoją śliną i zaczelam sie zabawiac sama niewiele myslac ze chwile temu w mojej buzi latały plemniki, wiec tak to wygląda. Zawsze uważam bardzo i wtedy nie wydawało mi sie to ryzykowne, ale teraz z biegiem czasu, to mysle, że chyba mnie poniosło no i teraz myślę, z 1 str to dla mnie niemożliwe a z 2 czuje strach

Gość hobenkowa
Rozumiem. Nie nakręcaj się niepotrzebnie:) Mam nadzieje, że okres tak samo szybko pojawi się i Tobie jak i mi ;)

Gość ola olenka
hobenkowa jak tam okres? bo mój nadszedł. "Zegarek" mnie jednak nie zawiódł, od 3 lat mam okres co 27-30 dni, ale w sumie rzadko mam co 30 dni, przeważnie wtedy, jak chce dostać 27 dnia ;) Ktoś mi napisał na innym temacie, że prawie niemożliwe jest zajście bez stosunku i w sumie ja w to wierzę, bo tak to byłoby dużo więcej dzieci na świecie, ale mimo wszystko panikuję. Boli jak diabli, czyli wszystko w normie a ten poprzedni okres to był jakis cud że bezbolesny. a Ty nie chcesz sie wybrać do gina skoro już tyle sie spóźnia okres? ja kiedys poszłam jak też nie byłam pewna co i jak, kiedyś też test robiłam... ehh było już trochę tych dziwnych sytuacji... najwyższy czas się ogarnąć

Gość hobenkowa
U mnie dalej nie ma.. Jeśli do piątku się nie pojawi to kupie test, żeby się uspokoić, chociaż staram się myśleć że nawet nie mam się przecież czego bać, bo stosunku nie było i ciąża byłaby absurdem.. Trzeba być dobrej myśli.. :)

Gość hobenkowa
Okresu dalej nie ma, ale dzisiaj rano zrobiłam test dla uspokojenia się i faktycznie jedna kreska :D Więc czekam spokojnie na okres, pewnie jakieś zawirowania hormonalne, stres itp. Jeśli jeszcze przez kilka dni się nie pojawi, wybieram się do ginekologa.

Hej. Mam pytanie. Pierwszą miesiaczke po porodzie dostalam 4 marca a skonczyla mi sie 7 marca. Biore tabletki Kontracept co miesiac mam regularne krawienie z odstawienia. Biore juz 3 opakowanie kontracept i wg nie dostalam miesiaczki miedzy tymi opakowaniami. Czy to znaczy ze jestem w ciazy .? Czy nie ma obaw do martwienia się .?

Gość chrumcia90
hej dziewczyny.mam problem...dziś mam 60 dc.nie dostałam okresu...byłam u ginekologa powiedział ze mam powiekszone endometrium i lada dzien powinnam dostac okes..przepisał ma luteine na 3 dni...niestety okres sie nie pojawił a mija już 14 dzień.nie mam zadnych objawów na ciąże.wczesniej robiłam test ale wyszedł negatywny.miałam badanie tarczycy i wszystko jest ok.lekarz teraz jest na urlopie i nie mam pojęcia co sie dzieje:( okres zawsze miałam po 30-32:( któraś z was tak miała?

Gość paola20
cześć , mam pytanie mam nabrzmiałe piersi i spóźnia mi się okres 5 dzień ,, w ciąże chyba wykluczam bo się zabezpieczamy z chlopakie prezerwatywa ,, czy jest mozliwość ze jednak jestem?

witam Was wszystkich a ja mam też DUUUŻE obawy, ponieważ kochałam się z chłopakiem w 23 dzień mojego cyklu, a zazwyczaj mam 29 dniowe, dziś jest 36 dzień i jeszcze nie ma okresu :( jakieś dwa dni temu baardzo u dołu bolał mnie brzuch, a wczoraj to miałam normalnie piłkę i strasznie mnie bolał, ledwo szłam, ale okresu nadal nie mam :(. Najdłużej kiedyś okres spóźnił mi się tak, że dostałam w 37 dzień cylku, (ten dzień jest jutro) ale nie mam jakoś nadziei, w poniedziałek pójde po test to będzie tydzień. Napiszę jeszcze, że na majówkowy weekend byłam ze znajomymi nad jeziorkiem i pomieszałam piwko z wódką co skutkowało ostrym zatruciem na następny dzień, pół dnia wymiotowałam, nic nie jadłam, aż czułam jak odrywa mi sie żołądek :(, nie wiem może to przez to, poza tym troszke mam stresów w związku z pracą magisterską, finansami przede wszystkim, nową pracą.. Proszę o odpowiedź, jakieś podobne doświadczenia..?

Gość gość
Dziewczyny Pomóżcie...Mialam mieć okres 20 września a dzisiaj jest 5 października a ja dalej go nie mam. ostatnio przez caly tydzień zbieralo mnie na wymioty, ostatni raz kochałam się z chłopakiem dwa miesiące temu i w sierpniu bylam u ginekologa i stwierdzono u mnie problem z nadrzerka, mam przepisane tabletki ale czekam na okres. może to przez nadrzerke?

Gość Zanirpokojona
Mam ten problem ze nie mam miesiaczki, niby boli mnie brzuch w tym miejscu co zawsze na okres. Ogolnie to mam problemy z zoladkiem i wczoraj wymiotowalam ale teraz nie moge byc w ciazy sytuacja mi na to nie pozwala. Zawsze sie zabezpieczamy . Caly czas boli mnie zoladek a jem normalnie. A moze to od zoladka .. niech ktos pomorze.

Gość Zanirpokojona
Mam ten problem ze nie mam miesiaczki, niby boli mnie brzuch w tym miejscu co zawsze na okres. Ogolnie to mam problemy z zoladkiem i wczoraj wymiotowalam ale teraz nie moge byc w ciazy sytuacja mi na to nie pozwala. Zawsze sie zabezpieczamy . Caly czas boli mnie zoladek a jem normalnie. A moze to od zoladka .. niech ktos pomorze.