Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona9

czy brak miesiączki zawsze oznacza...

Polecane posty

Wiem jak to jest. Udzielam sie na forum pierwszy raz w życiu właśnie po to żeby uspokoić niektóre dziewczyny... Przez 2 miesiące nie miałam miesiączki, współżyłam ze swoim chłopakiem z zabezpieczniami ale mimo to niepokoił mnie brak okresu. Myśle że było to spowodowane stresem i zmianą klimatu. Mam 18 lat i moje miesiączki niestety są bardzo nieregularne bo zazwyczaj spóźniały mi sie o około tydzien. Gorąca woda sprzyja krwawieniu jak wynika z moich spostrzeżeń. Także brak miesiaczki to nie zawsze powód do paniki. ;)

Gość ccccc
Ratujcie... jeden dzien po okresie kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia ale doslownie z 10 sec teraz okres spoznia mi sie prawie 2 tyg i robilam juz 2 testy i oba negatywne... czy myslicie ze to moze byc ciaze... umieram z nerwow... ;/

Gość ccccc
Ratujcie... jeden dzien po okresie kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia ale doslownie z 10 sec teraz okres spoznia mi sie prawie 2 tyg i robilam juz 2 testy i oba negatywne... czy myslicie ze to moze byc ciaze... umieram z nerwow... ;/

Gość monikka80
Witam,od razu zacznę od sedna sprawy.Okres spóznia mi już 11 dni.Dwa dni po terminie zrobiłam test-wynik negatywny,a na drugi dzień kolejny i znów negatywny.Czy istnieje możliwośc,że jestem w ciąży a testy zrobiłam za wcześnie?Robiłam je wieczorkiem.Dodam,że bardzo by mnie ucieszyła wiadomośc o ciąży.

Gość monikka80
Witam ponownie,niestety właśnie dostałam @,więc w ciąży nie jestem,a szkoda.Doszłam do wniosku,że to spózninie to wynik odstawienia tabletek Cilest.Nie martwcie się na zapas,jeśli będziecie w ciąży to super, "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" .Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny.Pozdrawiam,jeszcze tu zajrzę.

Czesc W lutym tego roku urodzilam corke obecnie ma juz 8 miesiecy okres do tej pory mialam regularnie co miesiac ale w tym miesiacy go nie ma.przewidywana data okresu to 10 pazdziernika a dzis mamy juz 20 i okresu brak.zrobilam testw piatek i byl negatywny jednak kikla dni wczesniej bardzo bolal mnie dól brzucha wtedy mislalam ze to moze szew ktory mam po cesarskim cieciu lecz zaczynam myslec ze jednak cos mi jest.ostatnio stlam sie bardzo nerwowa czytalam dzis ze to moze bys przyczyna choroby.czy ktoras z was tez moze miala taki przypadek.prosze o pomoc

Czesc W lutym tego roku urodzilam corke obecnie ma juz 8 miesiecy okres do tej pory mialam regularnie co miesiac ale w tym miesiacy go nie ma.przewidywana data okresu to 10 pazdziernika a dzis mamy juz 20 i okresu brak.zrobilam testw piatek i byl negatywny jednak kikla dni wczesniej bardzo bolal mnie dól brzucha wtedy mislalam ze to moze szew ktory mam po cesarskim cieciu lecz zaczynam myslec ze jednak cos mi jest.ostatnio stlam sie bardzo nerwowa czytalam dzis ze to moze bys przyczyna choroby.czy ktoras z was tez moze miala taki przypadek.prosze o pomoc

Gość beata150
Witam, mam problem, od 3 tygodni spóźnia mi się okres, mam nieregularny ale nigdy nie spóźniał mi się dłużej niż 2 tyg, nie bolą mnie piersi, nie mam zachcianek, temperatura w normie jedynie brzuch mnie boli i jestem śpiąca,jestem w związku 3 lata, kochamy sie bez zabezpieczeń jedynie przerywany.... brałam suplementy diety nie wiem czy to mam wpływ na okres... Jak myślicie jestem w ciąży??

Gość anny19
Od ponad tygodnia spóźnia mi się okres nie wiem co może być powodem miałam kiedyś podobny problem ale wtedy była zmiana klimatu, stres itp. współżyłam ale z zabezpieczeniem robiłam 2 testy wyszły negatywne, nie wiem co robić mam jakąś wydzielinę jasnożółtą ale taką mam już od jakiegoś czasu ma dziwny zapach co to może być? Pomóżcie.

Gość 99jimmy99
Ratunku!!!! Wiem wiem..jestem juz setna osoba ktora tu pisze ale nie wiem co robic wiec NAPRAWDE PROSZE O POMOC! otoz moja sytuacja wyglada tak.. wspolzylam z chlopakiem i co prawda zabezpieczylismy sie ale od tamtej pory bylo mi jakos dziwnie slabo i w ogole nie moglam dojsc do siebie..co wczesniej nie zdarzalo mi sie.. na drugi dzien jednak dostalam miesiaczke tak jak przewidywalam.jednak nastepnego miesiaca juz jej nie nmialam.poszlam do ginekologa.dal mi tabletki na wywolanie ale juz je koncze i dalej nie mam okresu.. robilam 2 testy i wyszly negatywne wiec co moze byc nie tak?? POMOCY!!!!ja juz odchodze od zmyslow..w dodatku rozstalam sie z facetem i nie wiem co mam ze soba zrobic... :(

Gość hnmmm
czesc, jestem od 2,5 miesiaca za granica ( z tym, ze jakies 7 tygodni temu bylam na 2tyg w pl) do tamtej pory wszystko bylo regularnie (max do 30 dni), i wlasnie miesiac temu okres mi sie jakies 7-10 dni przesunal (wtedy zero seksu przez kilka miesiecy). teraz w 30 dniu (ostatni czwartek) cyklu byl seks (przedtem nic), z prezerwaywa, wszystko raczej ok bylo, myslalam ze moze znowu mi sie jakis tydzien przesunie, wkoncu jakas zmiana klimatu jest, stres, zle sypiam. ale do dzisiaj miesiaczki nie mam. zastanawiam sie, bo bylam jakies 3 razy w gorach, troche za kazym razem zmarzlam, czy to tez sie moze przyczynic ? (pytam bp dopoki nie wyjechalam z kraju bylam dosc regu;larna, 28-30 dn). sluzu za bardzo nigdy nie obserwowalam, bo nie do konca temu ufam, chociaz ostatnio sie troche wkrecilam, bo akurat w okolicy czwartku byl taki, ze ze mnie wylatywal co jakis czas, plynny i chyba przezroczysty. chce zrobic test, chociaz waham sie czy dzis, bo to dopiero 5 dzien po.

Gość hnmmm
czesc, jestem od 2,5 miesiaca za granica ( z tym, ze jakies 7 tygodni temu bylam na 2tyg w pl) do tamtej pory wszystko bylo regularnie (max do 30 dni), i wlasnie miesiac temu okres mi sie jakies 7-10 dni przesunal (wtedy zero seksu przez kilka miesiecy). teraz w 30 dniu (ostatni czwartek) cyklu byl seks (przedtem nic), z prezerwaywa, wszystko raczej ok bylo, myslalam ze moze znowu mi sie jakis tydzien przesunie, wkoncu jakas zmiana klimatu jest, stres, zle sypiam. ale do dzisiaj miesiaczki nie mam. zastanawiam sie, bo bylam jakies 3 razy w gorach, troche za kazym razem zmarzlam, czy to tez sie moze przyczynic ? (pytam bp dopoki nie wyjechalam z kraju bylam dosc regu;larna, 28-30 dn). sluzu za bardzo nigdy nie obserwowalam, bo nie do konca temu ufam, chociaz ostatnio sie troche wkrecilam, bo akurat w okolicy czwartku byl taki, ze ze mnie wylatywal co jakis czas, plynny i chyba przezroczysty. chce zrobic test, chociaz waham sie czy dzis, bo to dopiero 5 dzien po.

Gość hnmmm
czesc, jestem od 2,5 miesiaca za granica ( z tym, ze jakies 7 tygodni temu bylam na 2tyg w pl) do tamtej pory wszystko bylo regularnie (max do 30 dni), i wlasnie miesiac temu okres mi sie jakies 7-10 dni przesunal (wtedy zero seksu przez kilka miesiecy). teraz w ok. 30 dniu (ostatni czwartek) cyklu byl seks (przedtem nic), z prezerwaywa, wszystko raczej ok bylo, myslalam ze moze znowu mi sie jakis tydzien przesunie, wkoncu jakas zmiana klimatu jest, stres, zle sypiam. ale do dzisiaj miesiaczki nie mam. zastanawiam sie, bo bylam jakies 3 razy w gorach, troche za kazym razem zmarzlam, czy to tez sie moze przyczynic ? (pytam bp dopoki nie wyjechalam z kraju bylam dosc regu;larna, 28-30 dn). sluzu za bardzo nigdy nie obserwowalam, bo nie do konca temu ufam, chociaz ostatnio sie troche wkrecilam, bo akurat w okolicy czwartku byl taki, ze ze mnie wylatywal co jakis czas, plynny i chyba przezroczysty. chce zrobic test, chociaz waham sie czy dzis, bo to dopiero 5 dzien po.

Gość hnmmm
czesc, jestem od 2,5 miesiaca za granica ( z tym, ze jakies 7 tygodni temu bylam na 2tyg w pl) do tamtej pory wszystko bylo regularnie (max do 30 dni), i wlasnie miesiac temu okres mi sie jakies 7-10 dni przesunal (wtedy zero seksu przez kilka miesiecy). teraz w ok. 30 dniu (ostatni czwartek) cyklu byl seks (przedtem nic), z prezerwaywa, wszystko raczej ok bylo, myslalam ze moze znowu mi sie jakis tydzien przesunie, wkoncu jakas zmiana klimatu jest, stres, zle sypiam. ale do dzisiaj miesiaczki nie mam. zastanawiam sie, bo bylam jakies 3 razy w gorach, troche za kazym razem zmarzlam, czy to tez sie moze przyczynic ? (pytam bp dopoki nie wyjechalam z kraju bylam dosc regu;larna, 28-30 dn). sluzu za bardzo nigdy nie obserwowalam, bo nie do konca temu ufam, chociaz ostatnio sie troche wkrecilam, bo akurat w okolicy czwartku byl taki, ze ze mnie wylatywal co jakis czas, plynny i chyba przezroczysty. chce zrobic test, chociaz waham sie czy dzis, bo to dopiero 5 dzien po.

Gość hnmmm

Gość załamana_
Od roku miałam już regularne miesiączki! W listopadzie zamiast okresu dostałam plamienia! Dodam jeszcze że zaczęłam trenować piłkę ręczną i mamy bardzo dużo biegania na treningach! Treningi mamy 3 razy w tygodniu. W tym miesiącu nie dostałam jeszcze okresu a zawsze dostawałam okres do 16! A teraz nic!:(( Dodam że od miesiąca piję herbatę BRATEK FIX! Lekarz ma do końca roku urlop! Błagam Pomóżcie!!!

Witam, od dwóch miesięcy zdarza się nam z mężem kochać bez zabezpieczenia. W ubiegłym miesiącu miesiączka wystąpiła w terminie ale była znacznie bardziej skąpa niż zwykle. Po miesiączce wykonałam test ciążowy ale był negatywny, ponadto nie było żadnych zastanawiających objawów.Teraz jest 27 dzień cyklu i miesiączki jeszcze nie dostałam (chodź zwykle jest regularnie koło 24-25 dnia), mam obolałe piersi już trzy dni co zwykle się nie zdarza. Ale to nie jest główny problem. Jestem chora na zapalenie gardła byłam u lekarza i kazał tego nie bagatelizować i przepisał antybiotyk. Przed rozpoczęciem brania antybiotyku zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. Wzięłam już trzy tabletki, miesiączki nadal nie ma, objawy się utrzymują. Nie wiem czy mam odstawić antybiotyk (a czuje się naprawdę kiepsko). Wiem, że to raczej pytanie do lekarza ale może któraś z Was była w podobnej sytuacji i coś podpowie. -- pozdrawiam

Gość haiduk
witam Was dziewczyny. Mam problem. od 52 dni nie mam okresu czasem się spóźniał ale nigdy tak długo. robiłam test wynik wyszedł negatywny. wczesniej nie zdawalam sobie sprawy z tego ale teraz wiem ze 52dni to duzo duzo czasu!! wybieram sie do gin ale czy myślicie,że to ciąża?? sama nie wiem czy mam jakies objawy, bo już pogłupiałam od tego wszystkiego. Proszę Was pomóżcie, pozdrawiam.

Gość ktoos
nieznajoma - skoro zaczęłaś brać ten antybiotyk i test był negatywny to nie przestawaj brać ale zgłoś się jak najszybciej do ginekologa. haiduk - nie wiemy, nie możemy nawet myśleć czy to ciąża. nie wiemy czy się zabezpieczałaś czy nie itp. to zależy kto jakie ma cykle ale ponad 50dni to nie mało. udaj się do ginekologa i wtedy się dowiesz :)

Gość zaniepokojona 26-10
Tyle czasu wam się spóźnia okres i dlaczego wy jeszcze nie byłyście u ginekologa!!! 90% dziewczyn jest tutaj strasznie nierozsądnych. mi się dopiero 4 dni spóźnia i juz jestem zaniepokojona i na pewno nie będę czekac kolejnego miesiąca czy go dostane czy nie! Co za niedpowiedzialność.

Gość haiduk
tak kochalam sie ze swoim chłopakiem i sie zabieczalismy a nawet jeśli nie to nigdy nie konczyl "we mnie". wiem ze moge byc w ciazy ale robilam test wyszedl negatywny choc czasem sie zdarza ze jest sie w ciazy a wychodzi negatywny prawda? i to moim zadna nie odpowiedzialnosc tylko po prostu strach i brak pieniedzy:/

Gość nieznajomap
sluchajcie ja mam taki problem zerwal ze mna chlopak a dzien wczesnij sie kochalismy i sie nie zabezpieczylismy... teraz nie dosc ze nie mam jeszcze okres a powinnam miec pare dni temu chyba 4 jak sie niemyle to jeszcze zygalam w zeszlym tygodniu 3razy ale to bylo zawsze po dysku, na ktorym zreszta zadnym nie pilam bo nie pije alkoholu jak jestem kierowca... co to moze byc, hmm?? odpiszcie dzieki;0

Gość haiduk
no słuchaj gdybys byla nawet w ciazy to tak szybko nie miala bys objawów i nie wymiotowala bys. po prostu zrób sobie test i bedziesz wiedziala to najlepsze. a jesli chlopak nie "skonczyl" w tobie to nie masz sie czym martwic. a okresu mozesz nie miec tylko dlatego że się tym stresuesz i denerwujesz i dlatego okres sie spónia. Bądź dobrej mysli:) bedzie dobrze kochana;)

Gość zmartwiona..
Cześć. Miesiączka spóźnia mi się około 3 dni, dodam że nie współżyłam z moim chłopakiem ale doszło do różnych pieszczot. Wiem że to irracjonalne ale czy to może być ciąża? Tydzień temu czułam się tak jak przed okresem, tzn. miałam wszystkie takie "moje objawy". Możecie coś podpowiedzieć?

Gość pierniczek78
Witam dziewczyny! Mam problem-taki jak Wy oczywiście:-) Około 20 marca 2010 przestałam brać tabletki anty (źle się bardzo po nich czułam). Przerwałam w połowie 2 listka. 4 kwietnia dostałam krwawienie (pewnie po odstawieniu) no i od tamtego czasu nic. Robiłam test 8 i 11 maja. Były negatywne. Kochałam się oczywiście od tego czasu, ale zawsze używaliśmy prezerwatywy (nigdy nie było z nią problemów). Nie będę pisała, jak się teraz czuje, co mnie boli a co nie , bo na pewno nie jestem obiektywna. Jak pomyślę, że jestem w ciąży to oczywiście mam wszystkie jej objawy:-) Muszę jeszcze dodać, że zanim zaczęłam brać tabletki brałam przez prawie rok tabletki anty dla matek karmiących. Potem miałam przerwę jakieś 3 miesiące i przeniosłam się na zwykłe. I zaczęły się problemy. Wybieram się do lekarza, ale dopiero na początku lipca mam wizytę-w moim mieście bardzo ciężko dostać się do dobrego lekarza. w międzyczasie byłoby miło usłyszeć kilka słów otuchy. pozdrawiam Was wszystkie i dziękuję z góry za odpowiedź.

Gość jhhhgkjhnowiutkajh
Witam! Jestem tutaj nowa i pisze tu, ponieważ mam problem. Trwa 35 dzień cyklu a mojej miesiączki brak( mam rożne cykle czasem dostaje w 29 a czasem w 33 dniu, jednak nigdy mi się później nie zdarzało)Raz tylko dostałam w 39 dniu co było spowodowane stresem.Często dochodzi między mną a chłopakiem do zbliżeń.Bardzo uważamy, używamy zawsze prezerwatywy. Ostrożności nigdy za wiele.Musze dodać że jestem jeszcze dziewicą. Nie jestem jeszcze gotowa na to by się z tym pożegnać:) Strasznie głupio mi o tym pisać bo nie wiem jak wam to wytłumaczyć Ostatnio kiedy doszło do zbliżenia to prezerwatywa się zsunęła, jednak jak wspomniałam wcześniej on we mnie nie wszedł. Było to dzień wcześniej przed poprzednią miesiączką. więc i tak raczej nie byłam płodna. Poza tym miesiączka była normalna, obfita i trwała ponad tydzień. a może dlatego ze była tak długa to mi się spoźnia.

Gość jhhhgkjhnowiutkajh
robiłam test jakieś 4 dni temu i wyszedł negatywny. Dodam jeszcze ze zawsze mam bolesne miesiączki i objawy odczuwam już parę dni wcześniej. teraz jednak nie czuje nic. i miałam bardzo skąpy śluz w czasie dni płodnych. Co to może być? Czy jest prawdopodobieństwo ciąży?

Gość mmel
Mam problem a mianowicie okres mi sie spóznia 3 dzien :( zawsze mam regulalnie.stosunek był z zabezpieczeniem ale pod koniec cos go podkusiło i zdioł tzn. doszedł w ręku. temp. mam 36.2 . Boje sie ze to ciąza moze być ze jakims cudem dotkłam albo on. w tamtym miesiacu chorowałam ale dostałam normalnie... Pomocy

Nie wiem czy ktokolwiek będzie chciał mi jeszcze odpowiedzieć ale spróbuję bo inaczej moje mysli mnie zabiją. Okres spóźnia mi się 6 dni. Powinien być we wtorek a mamy niedzielę i nic. Moje cykle trwały zazwyczaj 28-30 dni. Jeszcze nigdy nie zdarzyło się żebym tak długo nie dostała okresu. Nie uprawiałam seksu lecz doszło między mną a moim chłopakiem do dwóch sytuacji kiedy (szanse są minimalne ale jednak) plemniki mogły się dostać do mojej pochwy na jego palcach. Oczywiście wytarł je chusteczką ale teraz już świruję i wszystko staje się dla mnie możliwe. Nie mam żadnych innych objawów ciąży oprócz braku okresu i bolących piersi. Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie ale widziałam że wielu z was też tak wychodziło a później okazywało się że byłyście w ciąży. Nie mam żadnej wydzieliny z pochwy. Dodam że w wakacje byłam w USA, wróciłam jakieś 3 tygodnie temu i to można zaliczyć do podróży ale po 3 tygodniach organizm powinen już się przestawić. Do tego od czwartku czyli od 4 dni biorę antybiotyk z powodu przeziębienia i to podobno także może wpływac na okres ale u mnie do tej pory nigdy nie wpływało poza tym zaczęłam go brać jak okres już był trochę spóźniony. Bardzo się boję że jestem w ciąży...Jutro zrobię chyba drugi test ale czuję że nawet negatywny wynik mnie nie uspokoi. Kompletnie nie wiem co mam robić i nie mogę przestać o tym myśleć...