Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szatynka niefarbowana

Jak zrobic samemu pasemka blond ?

Polecane posty

Gość wewe
radze isc do fryzjera....koszt nie jest az tak wielki juz od 40 zł jesli ci nie wyjda..bedziesz musiała wiecej wydac na farbowanie,, nie polecam robic tego samemu pochodzic po fryzjerach popytac o cene

Wiesz , chcialam sobie zrobic tylko z przodu , nie obejdzie sie w takim wypadku bez fryzjera? Sa chyba takie farby gdzie sprzedaja razem z siateczka i szydelkiem , hmm tylko nie wiem jak sie do tego zabrac , bo chcialabym lekko rozjasnic.] Sa moze jakies stronki , gdzie mozna zasiegnac jakiejs rady?

od dziewczynki przeasadzacie z tymi fryzjerami... :) ja tam chodze b.rzadko i jestem zadowolona :) A mama mi zawsze robi pasemka blond, nie radzę robic tymi siateczkami bo te pasemka wychodza bardzo cieniutkie... my tam oddzielamy dane pasemko kładdziemy na folię srebrną , nakładamy na nie farbe i zawijamy tak aby całe pasemko było owinięte i tak kilka razy i jest oki.

Gość to tyylko mojje zdaanie
ja jednak tez nie radze sama... wszelkie farbowania czemu nie, ale nie rozjasnianie!!

Gość Malinka1989
Ja już kilka razy sama robiłam pasemka, może przy drobnej pomocy mamy.Kupuję rozjaśniacz Joanna 5-6 tonów i tam w opakowaniu jest gratis czepek do pasemek.Ale osobiście nie polecam bo jest to zwykła folia a dziurki trzeba samemu w nim robić i poza tym czepek ten nieprzylega do głowy:(.Polecam za to kupić sobie w sklepie specjalny czepek do pasemek.Są rózne.A i nie drogie ich cena wynosi ok.6-7 zł wzwyż a bedzie nam o wiele wygodniej z takim czepkiem niż folią.Jak nakładać rozjaśniacz napisane jest dokładnie krok po kroku w instrukcji która znajduje sie w opakowaniu rozjaśniacza:):)Miłego farbowania:):):)

Gość Psychopatka666
Ja nie wiem czy Ci którzy piszą że zrobienie pasemek jest trudne są tępi (bez urazy) ale przecież to jest tak banalne że szok! Wystarczy wziąć odpowiednie pasmo włosów i nałożyć farbę czy rozjaśniacz. Mam tylko 15 lat a dla mnie to żaden problem. Do tego nie potrzeba żadnego fryzjera ;] Pozdrawiam i życzę udanych zabiegów :D

ja tez doradze fryzjera :) ja poszłam, wydalam kupę kasy, ale jestem zachwycona!!!!!!!:)

Gość mnie na szczescie stac na
fryzjera :P

sama sobie zrobisz brzydko (szczegolnie jesli to pierwszy raz) nie polecam tez pasemek na czepek.. lepiej na folie aluminiowa... popytaj kolezanek moze ktoras umie to ci zrobi... sama po prostu nie bedziesz widziala co sobie robisz na glowie

moim pasemkom daleko do żółtego;)

Gość Evlenka
nie radze za suzo z tym roboty

Gość heeeeejjjjkka
Ja mysle ze te co pisza ze koieczie do fryzjera to sa zazdrosne ze ktos umie sam zrobic sobie pasemka a one musiały wydac pare dziesia t zł na fryza. Ja polecam robienie pasemek w domu za pomoca kolezanki czy mamy czy kogos innego przy pomocy czepka.Ale nie tego co jest w rozjasniaczu ale kupic sobie taki specjalny-przylego do głowy wiec pasemka sa od nasady i nie ma plam bo jest podwójna mocna folia. Jak ktos bedzie robił ci pierwszy raz to nie polecam "na złotko"-trzeba miec wprawe.ja ma włosy długie i siora zawsze robi mi pasemka, i nigdy nie sa zółte(no raz były troszke ale dlatego ze wczesniej farbowałam na wisnie włosy, ale zrobiłam srebna płuknke i były bardzo ładne) A moje kumpela poszła kiedys do fryzjera (ma krótkie włosy) ten jej zrobił a złotko no i - farba az gotowała sie w tym "złotkowym kompresie"i powyłaziła z tych złotek i kumpela miał plamy potem -brrrr oczywiscie nie zapłaciła fryzjerce,a włosy musiała zafarbowac . takze zycze udanej "koloryzacji" w domu.

Gość Psychopatka666
popieram hejke ;] ja też miałam pierwszy raz robione na złotko i tylko mi się połowa pasemka zafarbowała :/ teraz będę robiła drugi raz ale dwukolorowe pasemka i tez na złotku ;] mam nadzieję że tym razem wyjdzie ;] dla pewności potrzymam je trochę dłużej niż powinnam w sreberku (mam nadzieję że się nic niestanie :P ) Pozdrawiam ;]

Gość a ja poszłam do fryzjera
zrobiłam mi takie paskudne pasemka, że szok!!! a tłumaczyłam babie o co mi chodzi. własciwie nie chiałam pasemek tylko coś jaky delikatnie rozjasnione włosy słońcem. fryzjerka stwierdziła, że doskonale wie o co mi chodzi. zrobiła mi 3 kolory blondu. niby blondu bo jeden z kolorów był rudy! później jak włosy odrosły poszłam do innej fryzjerki. ta zrobiła mi przez czepek. a ze mam malo wlosow to powyciagala przez ten czepek prawie wszystkie wlosy! mialam normalnie siwy łeb! pozniej dalam szanse jeszcze raz fryzjerowi innemu, ale było tak samo strasznie. odkad robie sobie sama pasemka w domu jestem bardzo zadowolona. robie je na folie. kupuje farbe (nie pamietam firmy) taka specjalna do pasemek, albo jakas zwykla do malowania calych wlosow.

Gość Psychopatka666
A ja sie teraz przefarbowalam cala na fioletowo i jestem bardzo zadowolona ;]

Gość Psychopatka1992
A teraz to juz na czarno sie przefarbowalam :D:D Biedne moje wlosy :D

Gość iwwwwwwwwwwwoncia
cze! ja właśnie mam zamiar zrobić pasemka siostrze i trochę się boję co wyjdzie:-( sama robiłam u fryzjera a robił mi na czepku, nie powiem jest ok ale stwierdziłam że ja chyba też tak potrafię to przecież nie jest sztuka boję się tylko tego żeby nie wyszły żółte

Gość jowita5554
mozna zrobic samemu pasemka.ale gdy masz farbowane wlosy i to na ciemno wyjda ci rude.jesli jeszcze niefarbowalas wlosow wystarczy kupic henne biala.napewno ci sie uda.ja mam czarne wlosy a pasemka mam bielutkie cienkie ale duzo i to za pomocą wlasnie henny.w drogeri pytaj o henne blond.

Tak tak pasemka w domu i jeszcze rozjaśniacz Joanny 5-6 tonów. Poprostu pogratulować. Ja sie nie dziwie potem że są tematy \"łysieje\" albo \"mam żółte włosy\" Powodzenia!!!

Gość takie
stać mnie na fryzjera ale pasemka robi mi mąż , polecam henna blond i czepek do pasemek

Gość Andz.
chce sobie zrobic pasemka na wakacje ... nie chce isc do fryziera bo to kosztuje ..! postaram sie sama to zrobic jaki kolor proponujecie moje wlosy mają kolor ciemny bląd ! mysle o kolorach takich ja np. rózowy , fioletowy , lub jasny brąz !!! mozecie mi dac kilka wskazuwek jak zrobic te pasemka ?!?

Gość e-cinka
pewnie ze mozna samemu w domu ale musi byc dobry czepek i ktos kto choc raz juz je robil i umie porzadnie wyciagnac na czepek

Gość Pani WszystkoWiedząca
Najlepiej iść do fryzjera i tyle, nawet jak potrafimy robić perfekcyjnie pasemka to na swojej własnej głowie nam tak dobrze nie wyjdą. Ja nie potrafię kompletnie robić pasemek i nawet sie za to nie biore bo zawsze mi sie zlewają albo z 1 strony jest ich za dużo a z drugiej prawie wcale.................. Ale zna ktoś może jakąś strone gdzie jest krok po kroku pokazane jak zrobić sobie pasemka ?

Gość tosia88
Jestem fryzjerką i powiem wam że pasemka na czepek owszem można zrobić samemu, propunuje grubsze czepki z gotowymi dziurkami ( oczywiście pasemka na czepek robi się na krótkie włosy gdyż jak się ma długie to wtedy to strasznie boli , przy włosach dłuższych proponuje raczej udać się do fryzjera na baleyage tzn pasemka na folie ( ponieważ samemu można narobić sobie plam ) lub poprosić o pomoc np.koleżankę która się na tym zna. Baleyage czy pasemka nalezy odświeżać mniej więcej co 2 miesiące ( kiedy mamy już duże odrosty) Jeszcze jedna uwaga - pasemka lub baleyage nalezy robić na brudne włosy

Gość PatQa200
a mi robi mama:D talent odziedziczyla po babci-fryzjerce wiec potrafi zrobic wszytsko:D: nie chodze do fryzjera bo wszytsko psuja:D

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuu
to bez sensu placic za farbowanie wlosow.mnie moja mama farbuje i zawsze sa piekne!nie musze placic kilkadziesiat zlotych za to!

Gość kamonika
Mi pasemka zrobił ostatnio mąż, wyszło całkiem dobrze. Nie jestem pewna jak postąpić za kilka tygodni z odrostami. Wyciągnąć pasemka na czepek tak jak poprzednio i nałożyć rozjaśniacz tylko na odrosty?