Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tysia86

co dla maluszka?

Polecane posty

Witam wszyskie Kobietki i Ich Pociechy :) Dwa miesiące temu moja dobra koleżanka urodziła synka, gdy przed świętami ją spotkałam serdecznie mnie zapraszała do siebie w odwiedziny. Ze względu na to że chorowałam i co chwilę dopadało mnie jakieś przeziębienie nie widziałam jeszcze maluszka. Teraz kiedy wybieram się chciałabym zanieść jakiś drobny upominek i tu pojawia się problem. Co mogłabym kupić? Zupełnie nie wiem... ubranko? zabawkę? Może mogłybyście mi jakoś pomóc.. Proszę doradźcie....

jeśli to jest Twoja dobra znajoma to podpytaj co najbardziej by jej się przydało.Do mnie jak przychodzili goście to częśto dostawałam ciuszki typowe dla dziewczynki a miałam chłopca np kurteczka różowa w serdusza!!!!. Więc jak sama widzisz prezent nie odpowiedni dla chłopczyka.Jeśli nie ma przewijaka to będzie to idealny prezent wiem to po sobie,może być jakiś dresik z polaru (tylko kupój większy rozmar żeby dziecko miało i na wiosne.Wiadomo każdy kto przychodzi z reguły daje ciuszek a może wystarczy to zmienić,ja najbardziej chciałam dostać kocyk do wózka,karuzele dla dzidzi do łóżeczka ,pampersy któe zawsze sięprzydadzą bo zawsze dużo idą.Oto moja lista

kangure- dziękuję Ci bardzo za odzew :) właśnie myślałam o czymś co mogłoby się przydać.. zwłaszcza, że koleżanka jest samotną mamą i na pewno nie jest jej łatwo :(

zgadzam sie,że pampersy w kazdych ilościach- byle w odpowiednim rozmiarze:) żeby nie okazały się za małe,żwłaszcza,że takie maluchy ogromnie szybko rosną kocyk do łóżeczka (wózka) też jest świetnym pomysłem jeśli mama jest samotna to na pewno nie może sobie pozwolić na jakieś extrawaganckie zakupy więc ciuszki (szczególnie ciut większe) też na pewno się przydadzą odradzam dla takiego malucha pluszaki i inne duże zabawki, lepiej grzechotkę,gryzaczek polecam obejrzenie okolicznych komisów dla dzieci- może uda sie kupić np. domową huśtawkę, nosidełko, lezaczek

dla 2 miesiecznego pewnie rozmiar 2 pampersow, ale ja proponuje zrobic maly zestawik, za 30 zl mozesz kupic jakis fajny komplecik dla dzieciaczka, cieply dresik czy cos, zeby mogla go na codzien ubierac, moze sweterek, rozmiar proponuje 68-74 (to rozmiarowka od 5-8 miesiecy), bedzie miala na dluzej, a narazie moze popodwijac. za 10 zl kupisz jakas fajna grzechotke, postaraj sie, zeby byla bajerancka i z dobrego materialu, najlepiej canpola. mozesz do tego dokupic husteczki nawilzane do pupci za ok 7 zl pampersa, albo butelke, ale lepiej taka od 6 miesiaca. wszystko zalezy justynko od zasobnosci twojego portfela, ale jednak proponuje ubranko, bedzie miala z tego dluzej pozytek. pampersy w 2-3 tygodnie zuzyje, a mi sie wydaje, ze glupio jej bedzie, jak pozniej bedzie musiala wrocic do tanich pieluch:/ i przede wszystkim postaraj sie byc przy niej i jakos ja w tym wszystkim podtrzymaj, bo musi jej byc teraz bardzo ciezko, ale napewno sobie poradzi;)

plagiat- Justyna na imię nie mam ale bardzo bardzo serdecznie dziękuję Ci za wpis :) wyruszam dziś na zakupy.. :)

gałązka- dzięki serdeczne :) kurcze z tymi rozmiarami największy problem, bo dzidzi nie widziałam... najwyżej troszkę większe kupię... ;)

wielkooka ważko wodna, zdecydowałam, że kocyk kupię na 100% :) dzięki za wpis :)

jak nie justyna to skad pseudo? :) a z tym kocykiem to w sumie dobry pomysl, moglabys ewentualnie wybrac jakis stojaczek z zabawkami, ale jak sie okaze ze maluch ma, to glupio bedzie, na poczatek zrob rekonesans;)

plagiat-ewolucja mojego nicku przedstawia się następująco: Martyna-> Martysia->Tysia :) skomplikowane ale od kiedy pamiętam tak na mnie mówią :) jak wspominałam, koleżanka wychowuje dziecko sama wieć chciałabym kupić jej coś przydatnego... najwyżej zabawkę jakąś drobną, bo wiem że inna koleżanka kupiła już coś na zasadzie chodzika z zabawkami...

*karuzelkę do przyczepienia na łóżeczko...moja mała uwielbia *pieluszki - ich nigdy za dużo, bo schodzą w ekspresowym tempie *ciuszki - body albo pajacyki (podpytaj jaki rozmiar)

Gość mama małego chłopca
Tysia ja myślę że ciuszek + paczka pampersów byłyby ok. Jeżeli koleżanka np. nie stosuje pampersów bo nie ma pieniążków to tą paczkę miałaby np. na wyjście do lekarza czy dłuższy spacer. Rozmiar zależy od wagi. Dziecko 2-3 miesięczne waży ok 6 kg mój w wieku 8 miesięcy ważył 8-9 kg. Panie doradzą ci w sklepie jaki rozmiar lepiej większe niż za małe. Rozmiary ubranek myślę, że 68-74 to będą dobre na wiosnę. Kocyk też dobry pomysł. Ja obecnie pytam się znajomych co chcą i tak jest najlepiej. Wiem wiem, że nie każdy powie co chce ale tak jest jednak lepiej.

mama małego chłopca- dziękuję Ci za bardzo pomocny wpis :) jeśli macie jeszcze jakies dobre pomysły, proszę piszcie :)

Jeżeli jestescie dobrymi koleżankami, to może warto jednak zapytać sugerując kilka prezentów. A może macie jeszcze jakies inne koleżanki i mogłybyście sie zrzucić i kupić cos większego? Ja osobiście odradzam grzechotki, mój syn miał ich zatrzęsienie, bo wszyscy mu je przynosili. Dobrym pomysłem jest karuzelka (lepiej zapytaj czy jeszce nie ma, bo po co komu dwie), zestaw gimnastyczny (taki pałąk z doczepinymi zabawkami), mata edukacyjna (choć to chyba dość drogi zakup).

Gość mruziaa
Ja też mam 2 miesięcznego synka. Odradzam grzechotki:)mam ich całą kolekcję, większość zapakowane:)Z doświadczenia wiem że najbardziej cieszę się jak dostajemy pampersy i chusteczki:)Ubranek zawsze jest dość, chociaż oczywiście w przypadku twojej koleżanki może być inaczej:)Ja mówię z mego doświadczenia:)

dziękuję za wypowiedzi :) postanowiłam kupić- kocyk, pampersy, jakieś ładniutkie ubranko i coś dla mamy Kubusia :)

Tysia, wybrałaś na prawdę dobry zestaw prezentów, jednak co do ubranka i pieluch (pampersów) to nie kupuj sama lecz spytaj koleżanki jaki rozmiar. My bylismy na święta u mojej przyjaciółki i jej synek majac 4 miesiące waży juz ponad 8 kg. i nosi zdecydowanie większe ubranka niż jego rówieśnicy a pampersy tez kupuja juz te większe ;) Pozdrawiam i zycze udanej wizyty u kolezanki i jej synusia :)

tysia 86- i co jużpo zakupach. Ja mojemu pod koniec 2 mieisąca kupywałam pampersy 3 a jesli zdecydowałałaś się na ciuszek to najlepiej większym romiarze np 68 bo maluszki za szybko rosną :). wiesz co nawet było by dobre ,no w każdym razie dla mnie.Jeśli masz troszke gotówki to w moim mieście widziałam super szpiworki do wózka dla dzidzi cena takiego 50-60 zł ,dodam że przydatna rzecz na zime i pewnie nie na jedną gdyż jest on dostosowany do każdego wieku dzidzi

o rany! byłam chyba we wszystkich możliwych sklepach dziecinnych w Łodzi.... takie słodziaczkowe te ubranka.. wszystko! gdyby nie zamykali to jeszcze bym buszowała :D kupiłam: - kocyk niebieski w słoniki - przeuroczy :) -dresik z motywem misia na lewym boczku-to podoba mi się najbardziej :D -śpioszki-takie słodziaczki,że się powstrzymać nie mogłam hehe :D -pampersy dla koleżanki śliczne kolczyki - wiem że lubi takie rzeczy i na pewno jej się spodoba :) a co...mamusie też muszą być piękne :D szkoda, że o tym śpiworku dopiero teraz przeczytałam, ale nic straconego... następnym razem kupię :)

bardzo fajne prezenty, tylko szkoda, ze kolezanka nie pokorzysta jeszcze z tych kolczykow, bo maluszek nie dalby jej spokoju:) dzieciaczi uwielbiaja wszystko co sie swieci:) fajnie miec taka kolezanke:)

plagiat- co do kolczyków to jutro ja pozajmuję się Kubusiem, a ona będzie mogła w nich troszkę pochodzić. A mieszkamy bliziutko siebie więc w razie czego telefon i jeśli mogę, to jestem :) poza tym uwielbiam dzieci! :)

mój maluszek to za kolczykami nie przepada ale kocha natomiast ciągnąc mnie za łańcuszek.Kiedyś to napewno mi zerwie. Super prezenty ja napewno bym się z tego ucieszyła

Gość mama małego chłopca
Tysia wybrałaś fajny zestaw koleżanka będzie zadowolona.

jejku, cudowne Dzieciątko :D takie śliczniutkie...te oczka...nosiek malusi :D stópki takie fajniusie... jejciu! jak ja Wam Kobietki zazdroszczę takich maleństw...:D Koleżance prezenty się bardzo spodobały więc dziękuję Wam wszystkim za pomoc i rady :) Pozdrawiam serdecznie :)