Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie pamietam juz

Słaba pamięć

Polecane posty

Gość hdfkjshnf
o kurw.a zapomnialam co ci chcialam napisac jaka szkoda

;-)))) dobre.. ale tak naprawde to ciekawy temat i ważny,, bo trzeba dbać na przyszłosć i dla siebie i dla bliskich ;-) o wspomnienia, ale przecież i w życiu codziennym moga być z tego powodu problemy

Dobrze, że są takie kampanie, które uświadamiają ludzi o problemach z pamięcią....

zgadza się takie kampanie wiele uświadamiają,, pokazują że da się z czymś walczyć,,, albo że wogóle jest jakiś problem,,, a to że biorą w nich udział znane osoby dodatkowo wzmacnia siłę takiej kampanii

ano wlaśnie nagłosnienie tej kampanii i dotarcie do szerszego grona może uświadomić że możemy walczyć i reagowac na problemy z pamięcią,, bo z reguły jest inaczej , ignorujemy objawy a potem jest dramat...

No napewną są różnego rodzaju magnezy, plussze i sesje , lecytyny,,,,, a jakie masz na myśli leki kosmitka20gt??? tak pytam z ciekawości jeśli można :-))

na recepte Memotropil,przy okazji wizyty domowej u mojego taty zagadalam sie z lekarka na temat egzaminow gmnazjalnych a ze nasze corki sa w jednym wieku to rozmowa zeszla na brak koncentracji itp.itd,sama zaproponowala te piguly,i musze przyznac ze efekt zadawalajacy. mam je do dzisiaj,bo sporo ich jest w opakowaniu ale trzymam dla ,,tuczka",bo wiele przed nia testow.

Najpirw trzeba poznać przyczynę:P.Podami kilka które znam-problemy z zakrzepami w żyłach i tętnicach juz wymienione.Najlepszy sposób na to to jest chyba to: http://www.chelatacja.pl/ .Oczywiście chodzi o substancję chociaż mogą być lepsze ale chyba zwykle inne są droższe:P.Następnie =unikać różnych dodatków-zwłaszcza pochodnych kwasów gutaminowych oraz aspartamów które są w żarciu:O.Nasępnymi przyczynami mogą być zatrucia-na niektóre z nich-np. związkami ołowiu i glinu patrz metoda wyżej:P.Na związki rtęci-związki selenu(ale w ilościach bardzo umiarkowanych jak się nie chce mieć uszkodzonej wątróbki i nereczek:P ) i jest jeszcze kilka drogich odtrutek:P.

ooo napisz joaska1 coś więcej o tym leku,, zainteresowal mnie,,,, przyda się wiedzieć o co pytać lekarza bo zastanawiam się i dla mamy ,,ale i też dla mnie w pracy,, skoro pomaga to przy wytężonym wysiłku " umysłowym " w pracy powinien też pomagać, no oczywiście nic bez konsultacji,,, z lekarzem oczywista

Gość Joela
Cwicz obie półkule mózgowe-świetnym sposobem jest żonglowanie dwoma ,trzema piłeczkami do tenisa.Codziennie po kilka minut.Miałam takie ćwiczenie w szkole pamięci.Poszukaj w necie o tej szkole ,znajdziesz tam wiele ćwiczeń .

Gość powstańcie
mnie też to ciekawi... ja często mam tak, że o czymś myślę, nagle mi się coś innego przypomina, a za chwilę nie pamiętam nad czym musiałam pomysleć(np. rozwiązać jakiś problem) ! Nie pamiętam też twarzy, imion, np. ja mieszkam w małym mieście i raczej się wszyscy znają, a jak ktoś mówi, że np. X Y coś tam to ja zupełnie nie wiem o kogo chodzi ! Albo czasem przypomina mi się rzecz i nie pamiętam dlaczego ja mam ją pamiętać i skąd się dane wspomnienie wzieło :o Albo jak np. idę na zakupy to kupie nie potrzebne rzeczy bo większości potrzebnych zapominam... . Ja już nie wiem co zrobić !!

nie,nie zazywa ich stale,u mlodych osob wystarczy kilka dni przed intensywna nauka,natomiast u starszych dawke ustala lekarz ,ale z tego co na ulotce to dwa razy na dobe. to nie jakis ,,cudowny lek'',lecz przyznaje ze bardzo pomocny jesli ktos ma problemy z koncentracja,nie znam opini starszych osob. z doswiadczenia moge powiedziec ze u mojej corki efekt zadawalajacy. zreszta,jezeli ktos zainteresowany jest ow pigula to i tak musi isc do lekarza,a ten zleci dawkowanie,mnie lekarka powiedziala ,zeby nie podawac corce stale ,wiec podaje jej w razie potrzeby.

"Joela Cwicz obie półkule mózgowe-świetnym sposobem jest żonglowanie dwoma ,trzema piłeczkami do tenisa.Codziennie po kilka minut.Miałam takie ćwiczenie w szkole pamięci.Poszukaj w necie o tej szkole ,znajdziesz tam wiele ćwiczeń . " Od ćwiczenia zniszczone neurony się nie naprawią:P.

Gość mariankcn
Ja gram w gry na www.memo.pl/gry

Gość prosze o klik- dziekuje
spadaj!!!!!z tym klik!!!!!!!

ciekawe informacje jeśli chodzi o lek,, napewno popytam przy okazji lekarza sama, albo mamę jak będzie szla z babcią ,bo warto mieć na uwadze, szczególnie w przypadku osób starszych,, ale i dla siebie jak mamy czas wytężonego wysiłku umysłowego,,, a pewnie że i tak nic bez konsultacji z lekarzem,

a z moją pamięcią jest wręcz przeciwnie. zapamiętuję wszelkie szczegóły, dotyczące osób i zdarzeń. piszę to tylko po to, aby powiedzieć, co mi pomogło, bo kilka lat temu również z zapamiętywaniem miałam niejakie problemy. i wiesz, co zrobiłam? zaczęłam wszystko opisywać. począwszy od ciekawych zdarzeń, a skończywszy na zwykłej relacji z dnia codziennego (po prostu dla siebie, bez jakichś zbędnych publikacji). z czasem zauważyłam, że moja pamięć jest lepsza, bo - poprzez opisywanie - utrwalałam sobie wziję tego, co zobaczyłam. nie minęło wiele czasu, kiedy odkryłam, że nawet bez opisywania pamiętam więcej szczegółach, nie wspominając już o ogólnych informacjach.:)

świetny sposób CafeParis z tym opisywaniem sobie codziennego życia,,, taki trening pamięci,,, dla mnie czymś taim są też zdjęcia ktore uwielbiam,, i robię dużo szczególnie z wyjazdów,, Taki pamiętnik to jedna z metod oczywiście,, ja polecam też, ostatnio testowałam,,, fajne ćwiczenia ze stronki memo.pl,, można ich sporo znaleźć w necie

Ja słyszałąm, ze zapisywanie wszystkiego na kareczkach np. zakupów to morderstwo dla pamięci...

Gość Loolitttkkkkaaaaa
morderstwem dla pamięci są wszystkie ułatwienia dnia codziennego- komputery, telefony komórkowe. Kiedyś trzeba było większość rzeczy pamietać. Wiadomo też że dieta, sposób życia obniża sprawność intelektualną, dllatego czasem warto się wspomóc jakimś Pluszczem magnezem czy innym suplemetem diety. Wyciągi z żeńszenia są też dobre.

o ile zaburzenia pamięci są spowodowane złym odżywaianiem czy niedoborem składników mineralnych i witamin, to jak najbardziej zmana diety pomożę, gorzej gdy to jakaś choroba... Wtedy tylko wizyta u lekarza i farmakologia...

Gość mariankcn
„Wczesne rozpoznanie zaburzeń pamięci i zaburzeń poznawczych jest niezmiernie istotne, gdyż pociąga za sobą następstwa terapeutyczne. Ich przyczyną mogą być bowiem nie tylko łagodne zaburzenia poznawcze uwarunkowane wiekiem, ale także depresja, czy też choroby mózgu prowadzące do otępienia m.in. zaburzenia krążenia mózgowego, choroba Alzheimera, otępienie czołowo-skroniowe, otępienie z ciałami Lewy'ego. Dokładne rozpoznanie i zróżnicowanie występujących zaburzeń pamięci i zaburzeń poznawczych może wykonać jedynie wyspecjalizowany neuropsycholog przy współpracy z neurologiem.” www.memo.pl/jak_dbac/wykryc