Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 21

chce zapisac sie na siłownie czy jest ktos kto moze mi odpowiedziec na pare pyta

Polecane posty

Gość kasia 21

chodzi o to ze nigdny nie byłam na siłowni ale zauważyłam ze troszke urusł mi brzuszek tzn mam pare fałdek kiedys miałam płasciutki brzuch i to mi sie podobało i dlatego zdecydowałam sie na siłownie a moje pytania sa nastepujace czy jak pojde na siłownie to czy tam jest ktos kto pomoze mi doradzi z czego mam kozystac i w jaki sposób? jaki strój wziąść na siłownie czy to moga byc zwykłe krótkie lub długie spodnie i bluzka na naramkach bądz z krótkim rękawkiem? i najważniejsze mniej wiecej ile moze mnie wyniść karnet na miesiąc i ile razy w tygodniu sie chodzi na siłownie ? i czy po miesiącu cwiczen moje fałdki znikną? jesli macie jeszcze jakies inne podpowiedzi to bede wdzieczna

Jezeli chcesz zadbac tylko o brzuszek to nie ma sensu chodzic na silownie. W domu bez problemu mozesz zrzucic zbedne kilogramy z tej czesci ciala. Dodatkowo zacznij biegac, jezdzic na rowerze, etc. W krakowie Karnet na silownie 2xtyg kosztuje 35zl (znizka dla studentow). Pozdrawiam

Gość kasia 21
wiem ze w domu tez mozna ale nie mam pojecia jakie cwiczenia wykonywać no i przyznam sie ze nienaleze do osób które codziennie cwicza jak zaczne to przez pare dni i pozniej daje sobie spokoj wsumie to niechodzi mi o zrzucanie kilogramów bo wage mam dobrą chce tylko zeby znikneło mi pare centymetrów i aby brzuszek zrobił sie płasciutki i umiesniony

Gość Basen
A ja zamiast siłowni proponuje karnet ale na basen. Wszystkie twoje pytania uwależnione są od siłowni do której chcesz uczęszczać: koszt, czy zatrudniają profesjonalnego trenera itp. Ja jestem za basenem, ćwiczy mięśnie, relaksuje, kształtuje firurę itp. A jeśli chodzi o talie i brzuszek to polecam kręcenie zwykłym Hula - hop.

Brzuch cwiczymy raz w tygodniu, nie czesciej. W internecie bez problemu znajdziesz opisy cwiczen na brzuch baaa, nawet znajdziesz filmy instruktaowe przy odrobinie szczescia ;) Co do systematycznosci to faktycznie, wykupienie karnetu i chodzenie na silownie mobilizuje do dzialan. Podejzewam, ze w twoim przypadku (skoro twierdzisz, ze ogolnie nie masz zbednych kg) wystarczylo by samo bieganie co 3 dzien.

Gość kasia 21
chętnie poszłabym na basen ale niestety nie moge bo po kapielach w basenie dostaje wysypki od wody chlorowanej a co do tych zbednych kg to wydaje mi sie ze ich nie mam przy wzroscie 165 a wadze 54 i jestem szczupła

Gość jedna uwaga
Od cwiczeń siłowych raczej nie zgubisz tkanki tłuszczowej. Do tego niezbędne są ćwiczenia aerobowe - bieganie, pływanie itp. Jeśli jednak nie masz na brzuchu tłuszczu, to ćwiczenia na siłowni spowodują uwydatnienie mięśni brzucha i stanie się on płaski. Musisz się uzbroić w cierpliwość, bo w przypadku mięśni brzucha efekt nie jest tak szybko widoczny jak przy innych grupach mięśni. W porządnej siłowni powinien być instruktor, który Ci dokładnie powie co i jak masz robić. Jeśli tak się nie stanie - to idź gdzie indziej (za pierwszy trening lub dwa zapłać pojedynczo, bez kupowania karnetu). Ubranie - ważne, żeby było wygodne :-)

Hmmm na siłowni nie znajdziesz \"na brzusio\" niczego więcej co możesz znaleść w domku. Ławki skośne, i takie stelaże na których podciągasz nogi do góry (pewnie robiłaś takie ćwiczenie w podstawówce, wisisz i podnosisz do góry nóżki). Trener na siłowni z reguły jest, ale często konsultacje z nim są dodatkowo płatne. Ubierz się jak ci wygodnie, proponuję niezbyt skąpo, bo pewnie masę facetów tam będzie i będziesz się krępowała ćwiczyć np wewnętrzne mięśnie ud, na takim przyrządzie na którym rozkraczać się trzeba :) Ja chodziłam na silownię by zyskać na masie, 3 razy w tygodniu, po 1,5 godz. Efekty uzyskałam :) Pozdrawiam!

Z własnego doświadczenia ;)) Silownia jest suuuper ;) Można pięknie wyrzeźbić ciało ! Tylko nie przesadzaj z obciążeniem ;) I proponuje duuuużo aerobów (rowerek, bierznia, wiosła, steper etc) A jeśli pójdziesz na dobrą siłownię - to na 100 % będzie tam trener, który Ci pomoże .... Powiedz mu co chcesz osiągnąć .. a on powinien Ci ułożyć rozsądny plan treningowy ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia PS: z ciekawości, skąd jesteś??

Z własnego doświadczenia ;)) Silownia jest suuuper ;) Można pięknie wyrzeźbić ciało ! Tylko nie przesadzaj z obciążeniem ;) I proponuje duuuużo aerobów (rowerek, bierznia, wiosła, steper etc) A jeśli pójdziesz na dobrą siłownię - to na 100 % będzie tam trener, który Ci pomoże .... Powiedz mu co chcesz osiągnąć .. a on powinien Ci ułożyć rozsądny plan treningowy ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia PS: z ciekawości, skąd jesteś??

dlaczego nie cwiczy sie brzucha czesciej niz raz w tygodniu?

Brzuch to taka partia miesni, ktorej okres regeneracji jest najdluzszy w porownaniu do pozostalych grup miesniowych i wynosi dokladnie 6-7 dni.

przykro mi, ze Cie oklamala, cholerne babcie ;) poczytaj troche fachowej literatury, pogadaj z trenerami, a dowiesz sie jak czesto mozna cwiczyc brzuch, ba! nawet jak czesto sie powinno troche gadasz bzdury i nie powinienes wprowadzac tym szanownej kafeterianki w blad

No faktycznie moze przegialem z tym tygodniem :p Wszystko zalezy od intensywnosci cwiczen...

przy intensywnosci takiej, aby wyrzezbic i delikatnie wzmocnic to jest 4-5 razy w tygodniu, zmniejszasz do 2-3 jesli cwiczysz z ciezarami ;)

God - masz racje .... faktycznie Maciek82 - babcia cie oklamala . Otoz miesnie brzucha to jedyna grupa miesni , ktora mozna i nalezy cwiczyc codziennie - po kilka minut - jesli wlasciwie . Do efektow tychze cwiczen potrzebna jest jednak stosowna dieta tj. zadnych slodkosci czy wysokokalorycznych posilkow , no i jak wyzej juz zaznaczono - cierpliwosc oraz systematycznosc - zalezy od budowy ciala ....wielotygodniowa lub .....wielomiesieczna . Kasia - chlopaki maja racje , nie musisz chodzic na silownie jesli masz na wzgledzie tylko brzuszek . Najefektowniejsze cwiczenia na te miesnie sa tzw. bezprzyrzadowe . Wybaczcie , jestem absolwentem AWF i od lat sam cwicze oraz dorabiam w fitness-studio . Pozdrawiam :-)

Gość A jakie
jest dobre ćwiczenie na nogii???

...jest sporo szkol i metod ....rowniez w zaleznosci co z tymi nogami chcesz zrobic ? jesli chcesz nieco powiekszyc czy ujedrnic ogolnie miesnie nog - tu najlepsze efekty daja cwiczenia na specjalnych przyrzadach - i te w wiekszosci silowni sa . Uwierz mi jednak - wspaniale efekty dla miesni nog daje po prostu samo bieganie , systematyczne i nieco dynamiczne oraz - jak juz powyzej stwierdzono - plywalnia . Pozdrawiam :-)

Gość A jakie
Dziękuje🌼.Dużo ćwiczę,bo lubię ale nie biegam:(.Muszę zmobilizować się i biegać

Właśnie - ja brzuszek robiłam za każdym razem - a co najfajniejsze, Kasiu, zakwasy ma się tylko po pierwszym razie :P Poważnie - ja dosłownie nie mogłam się nadziwić że po tak wielkim wysiłku, jaki sobie serwowałam, nie bolał mnie ani jeden mięsień, ani jedno włókienko, przypływ energii i pozytywne nastawienie - to pozostawało po wyjściu z siłowni. Na nóżki jest sporo ćwiczeń, zależy jakie partie mięśni chcesz rozwinąć :)

Gość A jakie
zzuzza ---------------uda chciałaby mieć chudsze

Gość kasia 21
dzwoniłam do siłowni niedaleko mnie i wynosi 70 zł miesiecznie ale moge przychodzic codziennie od poniedziałku- piatku po 2 godziny wiadomo ze bede chodziła gdzies 2 razy w tygodniu ale moze faktycznie lepiej najpierw pocwiczyc w domu moze podpowiecie jakies cwiczenia a co do facetów na siłowni to raczej niepowinno ich tam byc bo to siłownia wyłacznie dla kobiet

Gość kasia21
hej to znowu ja jak narazie zdecydowałam sie na basen i niedługo zaczne chhodzic a na siłownie moze wybiore sie troszke pozniej . mam nadzieje ze dzieki pływaniu moj brzuszek sie zmniejszy bo głównie chodzi mi o to ze gdy siadam to robi mi sie wałeczek i to jego chce sie pozbyc . czy na basen mozna isc w tym samym stroju jaki mam na plaze bo wsumie nie mam innego , a moja kolezanka powiedziała ze na basen najlepszy jest jednoczesciowy

Gość ankaaaaaaaaa
Jeśli chodzi o wycwiczenie brzuszka, to ja uważam ze to nie jest najlepszy pomysł - mam na mysli pływanie. Chociaż samo pływanie poprawia kondycję, lepszy taki ruch niż zaden. Mięsien prosty brzucha z przyczepu górnego pracuje gdy robisz brzuszki czyli unosisz głowę i górną część tułowia w kierunku kolan (nogi ugięte w kolanach, stopy na podłodze),ręce splecione pod głową łokcie szeroko rozchylone, broda w górze, patrz na sufit, oczywiście mogą tu być różne kombinacje, nie musisz trzymać rąk pod głową, ale przyciąganie głowy i górnej części tułowia (można też robić przejście z leżenia do siadu, ale jest to bardzo niekorzystne na odcinek lędźwiowy kręgosłupa)., mięśnie skośne brzucha z przyczepu górnego ćwiczymy podobnie tylko na skoś (np.prawy łokieć idze w kierunku lewego kolana). Mięsien protsty brzucha z przyczepu dolnego ćwiczy sie przyciągając nogi do brzucha ( nogi powinny być ugiete, przynajmniej w pozycji wyjsciowej, zeby chronić odcinek lędzwiowy kręgosłupa), mięsnie skośne z przyczepu dolnego możesz ćwiczyć przyciągając ugięte nogi na skos czyli do jedno boku, potem do drugiego. Oczywiscie to co opisalam robimy leżac na plecach. Ja osobiście poleciłabym ci aerobic, są różne rodzaje zajęc. Przejdz sie do jakiegoś klubu i powiedz,ze chcesz zgubić brzuszek i na pewno ci zaproponuja odpowiednie zajecia. Wierz mi, że grupa motywuje, samemu nieraz ciężko sie zmusic do ćwiczen, chyba ze jestes typem samotnika.

Gość gość
Efekty po siłowni zobaczysz po dłuższym czasie, ale z pewnością będziesz odczuwała satysfakcję z treningów, poprawi Ci się nastrój, sylwetka. Do tego potrzebny jest odpowiedni strój na siłownię. Na allinside.pl znajdziesz fajne