Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

Wyprawka dla noworodka

Polecane posty

Gość przyszła mamuśka
Kaja :) Od razu dodam, że nie znam tego wózka o którym myslisz, ale od znajomych często słyszałam niepochlebne zdanie na temat skręcanych kołach. W ogóle to bardzo wygodne, przydatne i td ale nie na nasze polskie chodniki i szybko koła się psuły :( Sama widuję ja mama morduje się z takimi kołami na chodniku. Ja chcę znów grube koła, które podołają chodnikom, czy jak pojadę poza miasto, żeby dobrze się prowadziło na miękkim podłożu. Co do sprężystości też mi trudno doradzić. Gondolę będę szukała dużej, alby dziecko swobodnie w niej się mieściło no i żebym w przypadku szybkiego wzrostu nie musiała zaraz kupować drugiego. Mam nadzieję, że bedzie tu więcej opinii na ten temat...

Coś w fasonie jaki mi tez się podoba ;) Szkoda, że rozmiarów nie ma i nie widzę jakiej grubosci są koła. Ale bardzo fajny :D Wysokie osoby chwalą sobie regulowaną rączkę i tych kilka ustawiń pozycji mi się podoba.

Gość akurat....
.... implast to bardzo dobra firma zawieszenie, o ktorym pisze kolezanka, jest jednym z najbardziej komfortowych dla dziecka i teraz tak: 4 xl - faktycznie nie ma blokady kol i mozna sie naciac 3 xl - to model z 3 kolami + ma blokade (zalezy czy sie komus podoba 3kolowiec) buggybob - 3 kola nieskretne roy - 4 kola, nieskretne, na zawieszeniu starszego typu, ale tez wygodne (na pewno gorsze od zawieszenia SCS) wlasnie weszly dwa nowe wozki z nowoczesna rama - volant 1 typ - to trojkolowiec, podobny do 3xl, kola ma blokowane 2 typ - 4 kola ale dwa pierwsze sa malutkie, kola ma blokowane wszystkie wozki maja duze, pompowane kola wszystkie (poza dwoma najnowszymi) mozna dostac w wersji uniwersalnej - czyli ze spacerowki, dzieki nosidle tworzy sie wersje gleboka we wszystkich modelach, dzieki adapterom, mozna zamontowac foteliki samochodowe bezposrednio na stelaz wozka we wszystkich gondole, siedzisko i fotelik mozna zamontowac w obu kierunkach maja regulowane podnozki, regulowana raczke, ciche budki, a w budkach wywietrzniki jest jeszcze wozek eurona, klasyczny, podobny do roya, ale niewiele wiem, na jego temat w najnowszym magazynie - dziecko - jest minikatalog (nie ma w nim wszystkich wozkow) oprocz tego tematem top jest wlasnie wybor wozkow (w tym i nastepnym numerze) polecam rowniez gazetka bez dodatkow kosztuje 2,99 pozdrawiam

Gość ........==

Gość anka1974
Kaja Ja też zastanawiałam się nad wózkiem z miękkim, jak piszesz -bujanym zawieszeniem. Te wszystkie sprężyny, wahacze .... Wydaje mi się że wózki takie są jakieś twarde. Ostatnio byłam w sklepie i tam widziałam wózek na jaki się chyba zdecyduję. Właśnie taki bujany na zawieszeniu paskowym. Taki klasyczny bez udziwnień. Odbyłam jazdę próbną po sklepie. Fajnie się prowadzi, jest mięciutki, ma naprawdę cicho składaną budkę... Chodzi mi o wózek firmy Jędroch.Zobacz na stronie www.jedroch.com.pl. model bartatina plus.

Dziewczyny, jeśli mogę poradzić, zwróćcie uwagę na rączkę, taka jak jest w tym wózku TAKO powoduje, że jak dziecko jest cięższe i siedzi, to jest problem z podjechaniem na krawężnik, trzeba na dole naaciskać nogą. Lepsze są wózki działające na zasadzie dźwigni, na krzyż \"X\", taki jak ten Jędroch. A tak wogóle z doświadczenia powiem, że nie opyla się kupować jednego wózka na całe dzieciństwo. Jak dziecko już ma 9-12 m-cy (w zależności od pory roku) przesadzić je w parasolkę rozkładaną do spania i tak jest o wiele wygodniej, szczególnie jak ma się schody do pokonania, albo się jeździ autobusami z wózkiem, to wnoszenie ciężkiej, dużej spacerówki z dwulatkiem to horror. A tak to patrasolkę pod pachę i smyk.

Gość do Rafinki
Rafinko, masz rację co do przesadzania dziecka do parasolki. To następuje rzeczywiście dużo wcześniej niż nam się wydaje. I cieszę się, że nie wydałam fortuny na wózek, którym moje dziecko jeździło w sumie zaledwie 14 miesięcy. Ale z tą rączką, to nie do końca się zgadzam. Mam wózek z taką rączką jak prezentowany Tako i zupełnie nie było problemu z naciskaniem i podnoszeniem przy wjeżdżaniu na chodnik. Jeśli wózek jest prawidłowo wyważony w swojej konstrukcji, to nie ma prawa być tak, jak napisałaś. Pozdrawiam :)

Gość ajajaja
a ja mam bebecar raider at+ i mam nadzieje,ze bede z niego bardzo zadowolona,jest miękki,ma swietną amortyzacje,jedną z największych gondoli na rynku z funkcją wozenia dziecka jak w foteliku i regulowanym oprciem(jak w spacerówce)ma tez skretne koła,składa sie jednym ruchem ręką i posiada super fajna spacerówę.POza tym,co moze mało istotne,ale jednak...ma bardzo trwałe kolory i nie bleknie od słonca(kolory traci 90% wózków)więc zwracajcie uwage dziewczyny,czy w gwarancji macie zapewnienie,z eklolory sa trwałe i przez conajmniej ten czas,jaki obejmuje gwarancja nie zmienią sie nie do poznania..

Z tą rączką to napisałam, bo koleżanka ma TAKO tylko trochę inny model niż na zdjęciu. Ale może przy innych modelach ten problem nie występuje. :)

Gość do Rafinki
Chyba nie ma tańszego wózka niż mój - za 450 zł firmy Nestor i prowadził się doskonale :)

Gość Kaja***
Hejka! Osobiście wózek 3-kołowy nie podoba mi się.... dlatego bardzo chciałabym kupic imlasta 4xl, ale ... Własnie jak pisałam poprzedni ma pewne rozwiązania, do których nie jestem przekonana. Anka1974- dośc fajny jest ten wózeczek, do którego podałaś linka. Ja moge jeszcze zaprponowac wózki, które mi sie podobają: ROAN Kortina (tańszy) lub Emmaljunga Smart (niestety dośc drogi). Ob ate wózki bardzo mi sie podobają jako gondole, ale mam wątpliwości w wersji sapcerowej co do wielkości. Tzn. spacrerówka wydaje mi się taka duża (implast driver 4xl jest bardzo zgrabny). I nie wiem jakiego wyboru dokonać. Słyszałam bardzo pozytyne opinie o firmie Emmaljunga. Nie wiem czy wózki firmy Roan sa pozytywnie oceniane... Ale obie te firmy proponuja wózki na tzw. miękkim zawieszeniu- bujanym. Powiem szczerze, że ciągnie mnie do Ilmlasta, ale zależy mi na wygodzie dziecka! www.emmaljunga.com.pl www.roan.pl Niestet nie ma tu prawdopodobnie zdjęć spacerówek.

Gość akurat...
... wiec jezeli zalezy ci na wygodzie dziecka, to zawieszenie SCS (to sprezynowe) jest wygodniejsze od paskow jest wtedy zdecydowanie lepsza amortyzacja - ten wozek nie jest twardy

Gość przyszła mamuśka
Tyle tych wózków, że nie wiadomo który wybrać, każdy czymś intersującym kusi :)

Gość przyszła mamuśka
Poczytałam sobie link podany o wózkach, no sporo firm krytykują... i kurcze chyba kupię wcześniej, bo jak mężowi zaczęłam mówić na co warto zwrócić uwagę i zapytałam czy rozrózni wózek 2 funkcyjny od 3 , głęboki od .... to tylko oczy mu się rozrzerzały... chyba jednak wcześniej razem coś wybierzemy bo sporo jest rzeczy na które chciałabym aby zwrócił uwagę. Trafna rada jest aby wziąć pod uwagę porę roku jaka przypadnie na poszczególne etapy rozwoju dziecka i funkcjonalność wózków. No i że taki 3 w 1 czy 2 w 1 nie zawsze jest dobry, bo tego typu wózki są ciężkie i dość szybko rezygnuje się z nich na rzecz parasolki czy czegoś lżejszego i poręczniejszego w komunikacji miejskiej. Przypomniało mi się, że moje pierwsze to w sumie koło 6 miesiąca to nie chcało leżeć tylko podnisoło się i chciało oglądać świat w pozycji siedzącej.

Gość pippi
powiedzcie prosze czy wyprawke dla noworodka - ubranka, okrycia kąpielowe czy kocyki to należy po praniu drugi raz dodatkowo płukac? Bardzo czuje zapach proszku po praniu - piore w Jelpie. Czy mozecie coś na ten temat powiedziec???

Gość prszyłam mamuśka
nie znam tego proszku, ja prałam w płatkach specjalnych dla dzieci.

Gość tu tylko w godzinach rannych
co się dzieje?

Gość kwiatek25
dziewczyby a co z moim pytanie odnosnie balneum i bapanthen? co do tych wózków my ogladalismy x-landera tego 4xl i on miał blokowane koła przednie. Ogólnie to super wózek. Nie chcielismy tak ciężkiego dlatego wybralismy graco Quattro deluxa. On jest taki piekny :). Ciekawe co na to Malutka jak się urodzi. zapowieda się że kawał kobitki z niej bedzie a to nosidło dlA noworodków takie malutkie? Dobrze że oparcie składa sie na płasko to bedzie musiała tak spać. jakos sobie poradzimy. Pozdrawiam

Gość PRZEMINIKI
DO PIPPI JA WLACZAM DODATKOWE PLUKANIE TEZ PRALAM W JELPIE ALE PRZEZUCILAM SIE NA LOVELE TAK JAKOS

Gość PRZEMINIKI
BAPANTHEN JEST NA PORAZNIONE BRODAWKI I ODPAZENIA ALE NA ODPAZENIA WOLE SUDOCREM

Gość przyszła mamuśka
balneum - to emulsja do kąpieli nawilżająca bapanthen - czy bepanthen? - to maść na podrażnioną skórę

Gość hej hejhej

Gość kwiatek25.
Balneum krem Bepanthen.

Gość do kwiatka
Balneum krem Dermatologiczny krem dla dzieci i niemowląt do pielęgnacji skóry suchej i podrażnionej. Chroni i nawilża skórę. Krem Balneum Baby polecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry delikatnej skóry dzieci i niemowląt Bepanten Bepanthen Lotion jest mleczkiem do ciała o właściwościach chłodzących.Aktywną substancją jest dekspantenol. Dekspantenol szybko penetruje do komórek i przekształca się w kwas pantotenowy. Kwas pantotenowy odgrywa bardzo ważną rolę w budowie i regeneracji skóry. Bepanthen Lotion jest delikatną emulsją łatwo penetrującą przez skórę. http://www.domzdrowia.pl/add2cart.php?product=28697&SID

Gość pippi
a napiszcie czy stosowałyscie Jelp soft czy jakos tak - chodzi o zmiękczacz zawart w proszku - czy nie powodował nikomu uczuleń czy prane ciuszki są milsze? Po zwykłym Jelpie takie wszystko szorstkie!

Gość stoję przed trudnym wyborem
Donn wózek, który nam pokazałaś jest śliczny, ale jest kilka powodów dla których nie zdecydowałabym się na niego. W sklepie widziałam wiele ładniejszych i przede wszystkim TAŃSZYCH wózków, ten jest zdecydowanie za drogi, będę miała tylko jedno dziecko więc ten wózek byłby tylko jednorazowy:D Poza tym wózek wydaje się taki mały, zdecydowanie nie jest najlepszy. Ja teraz również stoję przed dylematem kupna wózka z tym, że ja kompletnie się na tym nie znam, nie rozróżniam firml, nie wiem co wózek powinien posiadać, dlatego pewnie kupię taki, który będzie zachwalała ekspedientka, najważniejsze, żeby był solidny, wygodny i miał fajny kolor:D

no wlasnie ja tez nie mam pojecia jaki wozek kupic dlatego zapytalam co sadzicie o tym tako, ale chyba w koncu sie zdecyduje na impasta drivera 4 xl