Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kopertaaaaaaaaaaaaa

Biorę tabletki, czy możliwe, ze mam owulację??!!

Polecane posty

Gość kopertaaaaaaaaaaaaa

Witam, moje pytanie może wydać się dla większości bzdurne, ale zaczynam się martwić... Niedawno zaczęłam brać pierwsze pigułki antykoncepcyjne. Mój organizm dobrze je przyjął, czuję się OK. Kiedy doszłam do 10 tabletki (czyli w samym środku cyklu) zaczął dziwnie boleć mnie brzuch, tak jak przed okresem lub tak, jak w czasie owulacji. O co tu może chodzić?? Czy coś ze mną nie tak? Czy mam powody do zmartwień? A może hormony nie działąją :(

Gość IZ
To twoje pierwsze tabletki?Pierwsze opakowanie?Kiedy zaczełaś je brać?Jeśli zaczynasz to pierwszą tabletkę powinnaś przyjąćw pierwszym dniu miesiączki,wtedy owulacja jest zahamowana :)

Gość kopertaaaaaaaaaaaaa
no tak, wzięłam je tak jak powinno to wszystko wyglądać- czyli w pierwszym dniu miesiączki. Niepokoją mnie jednak te skurcze... Skąd one się biorą?? Czy ktoś tak ma??

Gość kkate
ja mam tak dzien przed krwawieniem, delikatne skurcze... lekarka powiedzialą ze to brak hormonów... i że wszystko jest ok, na poczatku tez myślalam ze to owulacja... moze idź do lekarza, porozmawiaj z nim spokojnie :)

Gość kopertaaaaaaaaaaaaa
Rozumiem - skurcze dzień przed okresem, to normalne, ale w samym środku?? Martwię się... Za kilka dni i tak wybieram sie do lekarza, ale miałam nadzieję, ze już teraz ktoś mnie uspokoi...

Gość kopertaaaaaaaaaaaaaaaa
No proszę, nie zlewajcie mnie tak.... niech mnie ktos pocieszy...

Gość kkatek
moze idz do lekarza albo nawet zadwon do prywatnego gabinetu - udzielają porad :) ja tak kiedys sie uspokoiłam... daj znać co i jak :D

a może to poprostu reakcja Twojego organizmu na tabletki? przy pierwszych opakowaniach występują różne dolegliwości.

Nie martw się!! To, że boli Cię tak brzuszek to zupełnie normalne!! Organizm musi się przyzwyczić do dawki chormonów i dlatego czasem możesz się czuć nie najlepiej! Ja przy pierwszym opakowaniu także miałam bóle brzucha i to nawet bardzo intensywne, ale później już wszystko było ok! Z tego co mi lekarz mówił, to okres przyzwyczajenia się do leków może trwać nawet trzy miesciące... Więc głowa do góry i napewno wszystko będzie w porządku!!! A jak bardzo Cię to martwi to skontaktuj się z swoim lekrzem ginekologiem!! Trzymaj się :)

Gość linika
Czesc, ja tez mam pytanie dot. pierwszego opakowania. Mnie tez pobolewa brzuszek ale delikatnie. Wzielam juz 10 tabletek i praktycznie nie mam zadnej wydzieliny... No, chyba ze sprawdze glebiej;p Czy to normalne?

Wiele osób twierdzi, że po braniu tabletek antykoncepcyjnych ilość wydzieliny w pochwie maleje i tak samo w trakcie stosunku nie jest wydzielana...to chyba noramlne

Gość blanch
A co powiecie na to ? Biorę tabletki od sierpnia , nie ma znaczenia jakie to , najwazniejsze , ze nieźle sie po nich czuję . Ale własnie 8 lub 9 dnia od chwili wzięcia pirwszej tabletki z nowego opakowania strasznie boli mnie brzuch dokładnie tak samo jak wtedy gdy byłam bez tabletek i miałam jajeczkowanie. Wspomne jeszcze tylko , ze jestem po dwóch porodach i moje cykle są juz uregulowane (pomijając fakt , ze w tej chwili jestem na tabletkach).

Gość linika
Andreia dzięki! Pozdrawiam

Gość kopertaaaaaaaaaaaa
dzieki wszystkim :) troszke sie uspokoilam:* niedlugo zasuwam do lekarza i na pewno też powie mi, zebym się nie martwila :D buziaki dla wszystkich :*:*:* !!!