Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milllllla

Ból jajnika

Polecane posty

Gość Milllllla

Co to może być?? Nęka mnie co pewien czas- to taki tępy ból, który rozchodzi sie później po całej lewej stronie ciała. Wyczułam dzisiaj,ze cały lewy jajowód jest dość powiększony,napuchnięty. Byłam z tym 2 miesiące temu u gina,to powiedział,że mnie przewiało :-O dał leki-ale najwidoczniej nie zadziałały. Cóz to może być?? pomóżcie!!

Gość nikt nie wie

Gość to może być zapalenie
ojoj, ja cierpiałam na ból prawego jajnika, bolesne miesiączki itd. baaaardzo długo. mogłam wyczuć że jest naprawde wielki. po badaniu lekarz powiedzial ze przyczyną może być moje tyłowzgięcie macicy. kazał brać zwykłe tabletki przeciwbólowe. co się okazało? w końcu ból nasilił sie, prawy jajnik bolał CODZIENNIE, przy kilkuminutowych skurczach co kilkadziesiąt minut. zmieniłam lekarza. diagnoza - nieleczone zapalenie jajnika. lekarz był naprawde zdumiony że nie miałam jeszcze zrostów po tak długim (ponad 2 lata!!!) okresie nieleczenia. jeżeli Ciebie cały czas boli, a lekarz upiera sie że to tylko cie przewiało, dla pewności udaj sie do innego lekarza. nieleczone jajniki to sprawa b.poważna, konsekwencją są zrosty (trzeba usunąć operacyjnie) prowadzące do niepłodności. co gorsza raz nie leczone zapalenie bedzie mialo negatywne odbicie na twoim zdrowiu - bedziesz zmeczona, ospała, przeziebiona. co gorsza, będzie powracało. mimo wszystko mam nadzieje ze nie masz tych problemów, bo uwierz, jest naprawde cieżko kiedy sie zaniedba "te" sprawy. pozdrawiam