Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antoszka

kto sie wlaczy do nas?

Polecane posty

Gość a o co chodzi sweetkatie

Gość antoszka
nunia fest piszesz ze zajmujesz sie bankowoscia to tak jak ja. Konczylam Studia Polityczno-Finansowe o kierunku Informatyka i Przebudowa Sytemow Finansowych. Nie wiem czy to to samo jak i w Polsce ale ogolnie chodzi o: Prawo, Bankowosc , Finanse, Budow nowych Systemow i Firm. Ze wszystkiego po troche.

Gość antoszka
swettkatie moze moge cos pomuc w czym masz problemy ja w buchowani jestem lisek.

Gość antoszka
Metodyka jak rozumie to znaczy metody w Bankowosci i Rachunkowosci Tak czy nie? pomuzcie mi troche bo ja nie wszystkie termminy polskie znam jezeli chodzi o bankowosac.

Gość antoszka
no oczywiscie! LINUX jest barzo dobrym systemen jest pewniejszy , szybciejszy effektywniejszy i nie wiem jak w polsce ale u nas za darmo. jezeli chcialabys sobie zainstelowac to musisz jedno wiedzies ze poruszasz sie tylko tastatura .

Nie, nie Antoszko, ja bardziej w kierunku finansów, ale raczej prowadzenie ksiegowości i rachunkowości firm, budowanie nowych systemów, to juz raczej bardziej ambitne i dla specjalistów, typu informatyka, jak Ty, a ja po prostu robie to , co robiłoby biuro rachunkowe, gdyby opiekowało sie firmą. :)

Gość antoszka
no to jak myslalam ksiegowanie i robienie bilansow czy ich zakonczenie w tym tez mozesz na minie liczyc jak chcesz cos wiedziec albo masz problem w czyms spokojna glowa na wszystko znajdzie sie odpowiedz.

sweetkatie- ja tez mam teraz na studiach metodykę naucznia przedmiotów pedagogicznych- zapowiada sie ciężki egzamin,:) miłej nauki, ja tez zmykam, papapa:)

Ok, dzięki Antosiu, chociaz narazie dla mnie robienie bilansu, to jeszcze nieznany teren, nikt mnie jeszcze nie wtajemniczył w pracy, wiem tylko co nieco w teorii :) Ok, dziewczyny ja narazie spadam na zajęcia, do zobaczenia wieczorkiem!!

Gość antoszka
ja tesz mam teraz duzo pracy nazbieralo sie troche odezwe sie jak bede mogla a wy tesz nie zapomnijcie dajcie znac pa, pa narazie.

Wlasnie wrocilam z plotek u kolezanki:) i do was zajrzalam. Fajnie tu jest :) antoszka ---- mam rodzine w szczecinie i tez uwazam ze to wspaniale miasto, spedzilam tam boze narodzenie i mimo ze nie bylo sniegu bylo cudnie konieczynka---- przesylam ci duzo checi i lacze sie z toba w \"bolu\" pisania magisterki, ale na pewno bedzie dobrze:) sweetkatie----ja tez studiuje polonistyke:) wiec witam w klubie.egzamin z metodyki mam za soba bo mielismy go na 4 roku i byl podzielony na 2 czesci: dydaktyka jezyka i literatury. Nie bylo tak zle, bo dostalam piatki, hehe. Jesli chcesz wiecej szczegolow to z checia opowiem. milego dnia wszystkim zycze i do wieczora!!

witam!! jak milo, widze ze forum kwitnie :D ja mam dzis smutny dzien bo moje Slonce wyjechalo :( i zobaczymy sie dopiero najszybciej na Swieta (co i tak nie jest pewne) Ale pocieszam sie ze czas szybko leci :) A zagladajac tu na pewno dam rade :) lazurka! dzieki za checi 🌻 w niedlugim czasie napewno wykorzystam, ;) a widze ze nawet chlopina do nas zawitala - witamy, witamy i zapraszamy :D ale faktycznie duzo studentow na naszym forum, ciagnie swoj do swego, haha jeny u Was tez taka pogoda do d...? szaro, buro i spac sie chce, brrr zaraz jade na jakies zakupy wiec do wieczorka buzka dla wszystkich!!

witam!! topik kwitnie, fajnie:) ja chyba na dziś zakończyłam liczenie tabelek, nawet spoko mi to poszło:) ide do sklepu, bo przecież obiad trzeba ugotować coby nie paść z głodu:) pogoda u nas również fatalna brrrr:)

acha - koniczyneczka--- trzymaj sie dzielnie. czas szybko minie, poza tym to juz bedzie wiosna, wiec my tez czekamy, :) buziaki:)

Zajrzalam na chwile :) Koniczyneczka----Nie smutaj sie, ani sie obejrzysz, a wroci:)A gdzie wyjechal, jesli mozna wiedziec?Tez strasznie tesknilam, kiedy moj A wyjechal na stypendium. Pisz tu czesto to bedzie Ci razniej:) A pogoda u mnie tez paskudna, zasypalo nas i trzeba sie przedzierac:) Sweetkatie---ja tez potrafie sie niezle urzadzic, bo chyba przyciagam wszystkie nieszczescia:) jak to mowia na prostej drodze sie przewroce. Mam nadzieje ze z tego sie\"wyrasta\":) Dziewczyny, musimy dbac o ten topik, zeby nie umarl:) Trzymajcie sie cieplo, oby do wiosny:)

dzieki dziewczyny za pocieszenie 🌻 serio zaczyna mi tu sie coraz bardziej podobac ;) tylko piszmy piszmy zeby forum nie umarlo! moje Slonce wyjechalo na wyspy brytyjskie :( juz tak od poltora roku sie meczymy... no coz, takie sa realia polskie :/ a, sweetkatie, przypomnialo mi sie jak ja robilam prawko to strony podczas jazdy nie raz pomylilam, moj instruktor to mial ze mna... ;) najpierw byla beczka a potem to sie na mnie darl :D ale takie to juz my babeczki jestesmy... ;) a ja podejmuje kolejna probe nauki!

Koniczyneczka: Nie martw sie , obronisz sie i pojedziesz do niego na stałe, to jeszcze kilka miesięcy :) pomyśl sobie wytrzymałaś już 1,5 roku, to te pare miesięcy nie powinny Cie odstraszyć :) a i masz motywację, żeby szybciej pracę pisać, bo szybciej się obronisz i szybciej będziesz z nim :) Ja tez stąd uciekam po obronie i tez na Wyspy Brytyjskie, ale na szczęście mój Skarb jeszcze nie wyjechał, bo on sam zdaje maturkę w maju, tak to pewnie też juz by tam był, a ja tu sama...

Witam z rana! Bylam juz na pobraniu krwi do badan, ale dzielnie to znioslam:) Chociaz bardzo sie tego boje. Mam nadzieje ze wyniki beda ok. Szkoda, ze coraz wiecej ludzi musi wyjezdzac za granice do pracy, bo w Polsce jest coraz trudniej. 2 dni temu moja kolezanka wylatywala do Londynu i jak na zlosc wszystkie pociagi byly pospozniane o 3 godziny min. Stanelismy na glowie zeby byla na czas na lotnisko i sie udalo. Ale jak pech, to pech. Sweetkatie--- na pewno zdasz na prawko.Ja zdalam za 2 razem. Najwazniejsze to probowac i robic to jak najwczesniej, bo im jestesmy starsi, tym mniej czasu i checi, niestety. Sprobuje sie zabrac za kolejny rozdzial wiec trzymajcie za mnie kciuki:)

hejka, jak sie dzionek zapowiada? pracowicie? lazurka-- ja tez mam problemy z pobieraniem krwi, prawie zawsze mdleję, tak juz mam; Sweetkatie--- zdasz, na pewno,:) ja zdalam za 3 razem, dziewczyny trzymajcie sie ciepło:)

Gość antoszka
witam wszystkich ale mialam wczoraj pecha wszystko wyszlo na jaw bo za dlugo siedze w internecie dzisiaj tylko troche napisze. Mam nadzieje ze mnie nie zwolni!?

Gość antoszka
u nas zawierucha zaly czas sypie snig i zimno do tego. Mam ochote na ciplutka cherbatke.

dzien doberek :) kurcze antoszka to rzeczywiscie pech, ale mijemy nadzieje ze szefuncio to wporzo gosciu i przymknie oko ;) lazurka a co robisz za badania (jesli masz ochote zdradzic oczywiscie), cos nie tak? tez nie lubie pobierania krwi, ale na szczescie rzadko mam ten zaszczyt. busia a Ty widze ze ladnie juz z praca, ankietka zrobiona, wyniki w toku... no no no :) ja mam jeszcze do napisania 2 rozdzialy w tym ankieta :/ Niuniafest a Ty zamierzasz na stale czy tylko na jakis czas wyjechac? kurcze ja sama nie wiem czy bym chciala tam zamieszkac, z jednej strony wiadomo ze u nas w Polsce nie zapowiada sie by mialy nastapic jakies zmiany na lepsze, ale z drugiej jednak co swoj kraj to swoj. hmm, no mam jeszcze pare miesiecy na zastanowienie ;) sweetkate no prosze, i nastepne zadanie do wykonania po skonczeniu studiow :) ja predzej nie wiem czy bym sie sama wybrala (pewnie do teraz bankowo bym nie miala) gdyby nie moja siorka krota mi fundnela :D a gdzie sie podzial chlopiec z brazylii? wracaj do nas! i opowiedz cos o sobie, bedzie milo :)

hejka, melduje sie na posterunku!! antoszka oby wszystko było ok, przciez to nie grzech zrknąc w neta:) koniczyneczka--ankiete i przeprowadzenie badań musiałam zrobic juz na 4 roku, teraz analiza badań, ja napisałam pierwszy rozdział, i teraz czeka mnie nastepny...ale jakoś weny brak:( widze, że zmykaja nam młode umysły z kraju...... no tak, pespektywa znaleznienia pracy w Polsce mnie przeraża, a nie długo mnie to czeka, bo chcący znaleźć prace w szkole to juz trzeba działać.. a u was jak z poszukiwaniem pracy, tez szukacie w szkole? :)

Gość antoszka
moj szef jest taki konserwatywny i zawsze kontroluje na ogol jest fajny i wyrozumialy ale kiedys nam powiedzial zeby nie wchodzic na czet w czasie pracy bo bedzie zle sprawdzi . My wiemy jak po sobie slady scierac zeby nie mogl wiedziec kto i kiedy ale wczorac cos nie wyszlo. No zobaczymy co bedzie bede musiala uwac.

Gość antoszka
Tak to prawda ze mozna spedzic tutaj milo czas ale nie wszyscy to rozumia.

Gość antoszka
busia pisz podania global nie tylko w polsce a napewno znajdziesz cos fajnego gwarancja.

Cześć dziewczynki! Koniczyneczka: Nie wiem czy nas stałe, gdyby mi sie udało po pewnym czasie jakąś fajną biurowa pracę, najchętniej w zawodzie znaleźć, to czemu nie, ale z założenia na kilka lat, żeby kasę odłożyć, wrócić kupic mieszkanie, urządzic się, chajtnąć :) no niestety wszystko kosztuje :( Antoszka: nie martw się, może nie będzie tak źle, ja sie w pracy boję włączać gg i wchodzic na forum, bo nie wiem czy mój szef może mnie widzieć... niestety nie umiem zacierać po sobie śladów :( Żałuję, że nie jestem lepsza z informatyki, bo mogłam takto iść na informatykę i na pewno nie miałabym problemu z wyjazdem za granicę i znalezieniem pracy w zawodzie :) ale za krótko mam kompa w domu, bo dopiero 2 lata i jedyne co umiem obsługiwać to MS Office i kilka programów finansowo-księgowych i kadrowo-płacowych... a szkoda, bardzo żałuję, porządny zawód :)

Gość antoszka
Niunia fest moge ci zareczyc jedno w twoim zawodzie znajdziesz prace zorjetuj sie czy u wass jest taka Firma CENTROSTAL oni zawsze poszukuja a zwlaszcz do biura do ksiegowosci ostatnio tam przyjeli dobra kolezanke moja i z tad te info. Sprubuj.