Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość j-u-l-e-c-z-k-a

codzienne mycie glowy

Polecane posty

Gość j-u-l-e-c-z-k-a

czy tez tak macie? ja musze codziennie umyc wlosy bo jak tego nie zrobie to sie zle czuje! \ czuje caly dzien, ze nie umylam "dzis"wlosow, co bardzo mnie wkurza... czy ktos ma taka schize jak ja???

Gość Baśka* * *
Cześć, ja mam. Nie tylko czuje się nieświeżo, jak nie umyję, to na dodatek po prostu bardzo lubię myć głowę, masować skórę. Odprężamnie to. Ale jest jeden warunek - naprawdę dobry szampon. Moim faworytem jest pantene 2w1, cudnie pachnie i włosy są mięciutkie po nim. Polecam!

pozdrawiam imienniczkę Włosy należy myć tak często, jak często się przetłuszczają. jeżeli czujesz się nieświeżo, to powinnaś je myć codziennie ja myję włosy co 2 dzień zimą , po prostu pod koniec drugiego dnia, widać, że są przetłuszczone i co 3-4 dni latem. Ostatnio używam Nivea, przedtem miałam szampon ziaja do tłustych włosów

Gość j-u-l-e-c-z-k-a
no widze ,ze nie jestem sama!!! mialam kiedys nivea ale jak pamietam to nie moglam po nim bez odzywki rozczesac wlosow, co do pantene-pro-v to suuuuper, teraz mam gliss kur z jedwabiem i tez jest super!!!!

Gość cja
ja tez kazdego dnia amam bardzo dlugie wlosy

Gość ikkaka
NIVEI SZAMPONU NIE ZNOSZĘ, ALE WSZYSTKIE INNE PRODUKTY JAK NAJBARDZIEJ

Gość kolejna julusia
ja też tak mam! dzisiaj stwłam o 6, by umyć włosy.... a są długie ps. Pozdrowienia dla wszystkich Julii :D

ja tez tak mam :( to straszne, codziennie rano przed praca..ale z tego co wiem to wiekszosc kobiet tak ma..u mnie w rodzinie kazda:P

Gość studencina
Też myję głowę codziennie do kilku ładnych lat. W zimie czasami mi się nie chce, więc potrafię sobie odpuścić na jeden dzień;) Włosy wyglądają trochę inaczej, ale nie są przetłuszczone. Jednakl ja tak bardzo lubię mieć świeże włosy, zawsze umyte, że nie mogę ich codziennie nie umyć:) To już chyba jakaś mania;) A włosy mam dość długie (za łopatki), kręcone (porządnie) i gęste :classic_cool:

Gość a nie myję codziennie
włosów . tak co 3 - 4 dni a mam długie do pasa i mi sie tak szybko nie przetłuszczają

ja tez mysle codziennie ze wzgledu na to ze mi sie przetluszczaja. z tym ze ja nie mysle rano tylko wieczorem i ide spac w wilgotnych, Rano ewentualnie plyn do ukladania i suszarka, zeby jakies niechciane fale wyrównac. W lecie wlosy sa swieze przez caly nastepny dzien,a le w zimie juz po poludniu sa tluste:/

Gość lalallla
ja musze myc co 2 dni, bo inaczej to lepiej w lustro nie patrzec:/ uzywam róźnych szamponów, zawsze albo do włosów przetłuszczających się, albo do normalnych, czasem przeciwłupieżowe, a teraz mam fructis, swietnie pachnie:)

ja też myję codziennie - rano - bez względu na to o której wychodzę (nawet przed 6). Uwielbiam fructisa ale jest za cięzki i po dwóch tygodniach drazni mi skóre głowy. Używam więc naprzemiennie z jakims lekkim ziołowym szamponem (Palmolive, Tomotei)

Gość ja naprawdę polecam Pantene
ale ostatnio miałam "aby włosy były gęste" i niespecjalnie pachniał , nawet mnie to zdziwiło.............

A ja słyszałam ze jak codziennie sie myje włosy, to wtedy coraz bardziej sie przetłuszczaja i wogoóle :( Ja myje włosy co 2 dni, wczeniej myłam co 4 !! :( coraz bardziej mi sie prztłuszczaja :( czy to zwiazane jest z dojrzewaniem??

ja mam potworny problem z włosami...bardzo szybko mi się przetłuszczają i muszę je myć codziennie:( Używałam wielu środków: szampony, maseczki, zioła lecz nic nie pomaga Jest to troszkę uciążliwe, bo zawsze muszę wstać o godzinę wcześniej aby umyć głowę... Byłam z tym u dermatologa i kobieta powiedziała, że jest to związane z chormonami i wypisała mi taki płyn do wcierania! Oczywiście go nie kupiłam bo cena bardzo wysoka jest aż 87 zł mała butelka. Kupiłam sobie Vichy i jeszcze gorzej moje włosy wyglądają po nim! A jakich wy używacie szamponów??

Gość Myszka 68
Cześć Dziewczyny. Ja też myję codziennie głowę. Włosy są raczej cienkie i...zawsze myslała, to z tego powodu szybciej wydają się tłuste, ale niektóre z Wasz piszą, że mają gęste włosy, a więc to jednak pewnie sprawa hormonów.Najgorsze są dla mnie wyjazdy, pobyt u kogoś z rodziny czy koleżanki, bo wszyscy wieczorem robią wypad, a ja idę myć głowę (rano liczy się dla mnie każda minuta snu). No właśnie, może jakieś szampony podacie...

Gość no i jak tam dziewczyny
Witajcie! ja też praktycznie codziennie myję głowę. Ale to wynika z tego, że jestem nastolatką, a włosy strasznie mi się przetłuszczają (dijrzewam). Umyję włosy rano, a popołudniu już są tłuste ... Znacie jakieś szampony do włosów przetłuszczającychsię, które działają na dłużej . Zaproponujcie jakieś ... Używałam już chyba wszystkich z TIMOTEI i NIVEA ... i nic nie pomogło :(

Gość to sie ubawicie
jak Wam powiem , czym myje wlosy i jaki tego efekt. Ja tez mylam wlosy codziennie przeroznymi szamponami z tzw.wyzszej polki i zaden mnie nie zadowalal , bo bylo tak , ze juz po 3-4 godzinach wlosy straszyly.Pewnego razu bylam na zakupach w Tesco i znow szukalam dobrego szamponu , ale braklo mi juz pomyslu , bo wiele juz testowalam. Wkurzylam sie i dla wielkiej odmiany , a wlasciwie ze zlosci kupilam szampon produkowany dla Tesco - tzw.Tesco korzystny zakup - cytrynowy.Kosztowal 4 zl. to nie zal wyrzucic.Wyobrazcie sobie , ze teraz myje wlosy co 2 dni i sa swieze i lekkie, ladnie sie ukladaja , przede wszystkim zas rewelacyjnie sie rozczesuja - a z tym byl zawsze duzy problem i bol.To nie reklama , po prostu nadal po kilku miesiacach z niego korzystam , chociaz nie zamierzalam , bo byl kupiony w akcie bezradnosci.Teraz wlasnie susze wloski , bo na 9 do pracki.

ja mialam obsesje na punkcie mycia włosów. W końcu kupiłam szampon Vichy do przetłuszcających się włosów ok. 40 zł w apetece. Pomogł i wyleczyl mnie z nawyku mycia wlosow codziennie! Teraz myje co 3-4 dni:)

Gość beataggg
tez myje codziennie wlosy,jest to strasznie uciazliwe!!!odpuszczam sobie w sobote rano,no ale w zamian jesli mam jakies wyjscie myje po poludniu...rozumiem was...tez czuje sie jakbym wcale sie nie umyla kiedy nie umyje wlosow!!! zazdroszcze tym ,ktore myja chociaz co drugi dzien...

Ja polecam szampon Joanny do włosw normalnych ze skłonnością do przetłuszczania. Jest nie drogi, a u mnie sprawdził sie doskonale! Teraz mam dove do włosów tłustych i zdarza mi sie, że juz drugiego dnia włosy są tłuste, a przy innych szamponach moge spokojnie myć co 2 dni.

ja tez codziennie , nawet jak jestem po imprezie u kumpla w domu zawsze rano musze umyc wlosy- mam ze soba szampon i odzywke pozdrawiam

ja myję średnio co 3 dni kiedyś myłam codziennie bo mi się przetłuszczały dermatolog polecił, żebym postarała się jak najdłuzej ich nie myć np przez 5 dni i powtarzać to kilka razy, kiedy oczywiscie mam taką możliwość (np wakacje, ferie zimowe, dłuższa przerwa w szkole a nawet myć w czwartek i do niedzieli przetrzymac) i wiecie co ? pomysł okazał sie strzałem w 10 i od tej pory moje wlosy sie juz nie przetluszczaja bo codzienne mycie wlosow niesttety temu sprzyja :)

Niestety tez musze myc wlosy codziennie. I chociaz drugiego dnia po myciu moje wlosy nie wygladaja na tluste, to czuje ze sa jakies takie lepkie przy skorze, a tego bardzo nie lubie. Uciazliwe jest codzienne mycie, ale w koncu to dla wlasnego dobrego samopoczucia :)

uzywam dobrych szamponow. pantene, l\'oreal, gliss kur itp ostatnio zauwazylam , ze jezeli umyje zwyklym familijnym i nie uzuje odzywki to wlosy sa bardzij \"suche\" nastepnego dnia tzn. mniej przetłuszczone, no tak... ale dzien wczesniej wogole sie nie chca ukladac... cos kosztem czegos..

Gość kotek na płotku
Mój problem polega na tym,, że włosy są świeżutkie i jeszcze pachną szamponem, ale niemiłosiernie swędzi mnie skóra głowy... :( ....zwariowałabym, gdybym nie wyszorowała głowy pazurami.