Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RadioJowita

GDZIE SZUKAĆ INTELIGENTNEGO

Polecane posty

Gość RadioJowita

Czy ktoś zna inteligentnego faceta? Ćzy taki ktoś chciałby wpaść tu czasami i pogadać? Drażni mnie infantylność czatów, czepianie się słówek, dopatrywanie się w każdym zdaniu podtekstów. Na randkę też się nie nadaję bo jak tu pisać o zainteresowaniach, oczekiwaniach itp. do wielu. Nie szukam romansu, mam stabilną sytuację rodzinną, której nie chcę zmieniać. Poobcuję z facetem, który zaciekawi mnie psychicznie.

Witaj...Podejmuję się tematu i wyczekiwania kogoś normalniejszego w internetowych stronach:)...Rozmowa na czacie z kimś milym i ciekawym to jak wygrana w totolotka:) Ale tu czasem można poczytać ciekawe wypowiedzi...tylko,niestety, raczej nasze babskie:)Ale poczekamy:) Już jesteśmy dwie:)Zobaczymy, z której części Polski spadnie na nas zaszczyt rozmowy z kimś wyjątkowym:)Pozdrawiam i czekam:)

Gość barton fink
no moze ja jestem inteligentny ale i tak mi nie uwierzycie...

Zgłaszam się na ochotnika :] Wszystko jest względne. Inteligencja też. A poza tym może od razu wspomnieć rejon w jakim mieszkacie. Ja Dolny Śląsk.

Gość moilolitttta
Ja już nie czekam Już nie trwonię mych dni na żal Jestem pewna Trzeźwym okiem dziś widzę jak każdy z nas czeka az przyjdzie ktoś...

Gość moilolitttta
a tak konkretnie to czekam na listonosza z rentą dla baci. napiłabym sie w końcu.:-0

Gość moilolitttta
chętnie bym przyjechała, ale dopóki nie zjawi sie listonosz to nie mam nawet na PKS.:-0 zresztą nie pijam badziewia. Szurnięty Rolnik, to jest dopiero wino......mmmmm....;-)

Gość RoYal
szukajmy dalej...ciekawy topik :D:D:D

Gość typowa feministka
1.intelgentni faceci nie istnieją,instnieje tylko prostackie,sexistowskie,bezmozgie samcze łajno 2.jesli spotkasz kiedyś intelgentnego faceta,to przeczytaj jeszcze raz dokładnie punkt 1-szy

Gość Alaski biały
Znam też feministki,za które myślą ich wargi sromowe.Czy to juz mozna stwierdzić iż wszystkie takie jesteście

Gość Mik
Tak ładnie się zaczynało i rozmowa nierozpoczęta zagubiła znamiona inteligencji, a szkoda.

Ok, to może ja palnę coś inteligentnego ;) Siedzicie i czekacie na kogoś inteligentnego. W taki sposób nic wam z nieba nie skadnie, dlaczego ktoś miałby na was zwrócić uwagę. Podrzućcie jakiś temat :)

Gość pragmatyczny
można w milczeniu cieszyć się kążdą kolejną chwilą u boku drugiego czlowieka, mozna tez tworzyć swój własny świat w samotności oddając się sztuce - dwie miłości.. wszystko to zdaje się być "bardziej" względne od teorii względności.. hmm, sytuacja w tym temacie jest analogiczna do: 1: - Cześć. 2: - Cześć. 1: - Co słychać? osoba "1" jest w takiej sytuacji juz na wstępie w gorszej sytuacji.. ;) gdy spotkają się dwie osoby o zupelnie roznych sposobach na zycie czasem się to czuje swoją drogą, porównując kultury pl i us, skłaniałbym się bardziej ku kulturze tych drugich.. większa bezpośredniość, otwartość często znacznie ułatwia kontakty interpersonalne a tak poważnie, abstrahując od tej smiesznej historyjki, ludzie inteligentni naprawdę rzadko odwiedzają fora, czaty, nie często korzystają też z komunikatorów bo i czy to są dobre miejsca do rozpoczęcia kwiecistej znajomości? tak, jasne, że można powiedzieć iż nie znamy dnia, miejsca - ot właśnie nieśmiertelny powrót do Einsteina... rzadko zaglądam w takie miejsca (to akurat kiedyś zapamiętałem), ale niezaprzeczalny jest fakt, że przyyjemnie przeczytać coś ciekawego (nieważne w jaki sposób) :-)) pozdrawiam serdecznie w 13-piątkowy wieczór :)

Witaj Pragmatyczny:) Historyjka bardzo ciekawa... A względność uczuć jak teoria względności Einsteina:)Ale może w ten niby pechowy wieczór 13-tego piątek rozwiniesz temat??Więc gdzie szukać??? Przecież nie będziemy rzucać się na co drugiego przechodzącego ulicą mężczyznę:) A inteligentni chyba nie bywają w takich miejscach jak dyskoteki,zadymione od papierosów puby itp..Więc pytamy zaciekawione gdzie???Bo tak mi się wydaje,że chyba w domach się pochowali i wolą czytać ciekawą książkę niż patrzeć na panienki rzucające się na szyję jakimś punkom:) Pozdrawiam i czekam na rozwój tematu:)

Macie na myśli \"inteligentów\" czy osoby inteligentne. Bo te drugie moim zdaniem korzystają z możliwości współczesnej techniki i właśnie tu też można je spotkać. A poza tym inteligencji nie pozna sie na pierwszy rzut oka, ale można próbować nawiązać kontakt z nieznaną osobą która nie wygląda \"nieinteligentnie\".

Myślę,że po części masz rację...Z jednej strony wielu tu bałwanów, którzy żerują na uczuciach - przykładem może być czat....Ale myślę dalej:) Przecież wielu ludzi siedzi teraz właśnie w tej swojej samotności...Nie idzie na piwo, nie podrywa panienek na dyskotece,by zapewnić sobie jakąś rozrywkę na wieczór...Przecież skoro my dziewczyny tutaj siedzimy, tak samo piszą i oni...tylko drodzy chłopcy: więcej odwagi...brakuje tu Waszego towarzystwa i punktu widzenia...więc Ci,którzy mają coś mądrego do powiedzenia...Odwagi!!Piszcie !! Proszą ślicznie dziewczyny:)Pozdrawiam:)

Gość life is brutal
Inteligencja to rzecz względna:o na czacie nikt nie błyska intelektem, a jak juz ktoś błyśnie to nikt nie chce z nim rozmawiać:0

Gość eulalia
zgadzam się z krzH ale jak taki kontakt nawiązać ? (inteligentny wygląd tez jest sprawa względną ) raczej nie nazleze do niezmiałych osób ale przeciez nie bede zaczepiac kazdego który mi sie takim wydaje :) a net ? moze łatwiej tu o kontakt w ogóle ale o sensowniejszych rozmówców juz trudniej. troche to przygnabiające...

Gość RadioJowita
Myślalam o rozmowie z inteligentnym facetem i jakaś potencjalna perełka tu się zjawiła.Lubię się otaczać takimi ludźmi nie jestem samotna, ale ciekawa świata i chętna nowych doznań. A co myślicie o stwierdzeniu: " Facet zaintymni się z kobietą bo jest ładna, a kobieta jak facet ją intelektualnie nie pociąga to go nie ruszy, choćby był klonem Adonisa?"

Gość RadioJowita
Pragmatyczny jedynie wrodzona kultura zmusza mnie do odpowiedzi jak byś był mądrzejszy to bym napisała imperatyw wewnętrzny. Bleeeeeeeeee

Gość kobieta po40
jak zwykle przeciez stwierdzone juz dawno że to tylko my kobiety tak starznie lubimy tym okesleniem pieścic męskie ego A tak naprwde czy to jest najwazniejsze:(

Gość kobieta po40
Pucio a tacy są................... a jeśli to co to ma za znaczenie No ma lepiej rozmawiac z inetligentnym niz z prostakiem

Gość kobieta po40
no to już coś Pucio

Gość kobieta po40
Pucio w normalnym zyciu nie liczy sie inteligencja ale bardziej przyziemne cechy charakteru przeciez niejeden inteligentny nie musi być dobrym ojcem ani męzem i odwrotnie dotyczy to rowniez kobiet.W codziennym zyciu nawet człowiek i niskim intelkekcie ale dobrej natury uczciwy lojalny etc da kobiecie poczucie bezpieczeństwa podniesie jej poczucie wlasnej wartości więc tak naprawde inelet to jak bizuteria moze byc ale nie musi:)

Gość kobieta po40
no widzisz pucio to wlaciwie jedyne pytanie a ktore ciężko pdpowiedziec zarowno kobiecie jak i mężczyznie. Ja mimo swojego wieku wierze że jest jeszcze sporo takich zarowno mężczyzn jak i kobiet problem tylko jak ich ze sobą skojarzyć.

RadioJowita - z mojego (męskiego) punktu widzenia to częściowo prawda ale nie do końca. To w zasadzie wiąże się z pytaniem czego tak naprawdę kobieta szuka w mężczyźnie. To zależy od własnego \"poziomu\", szukamy przede wszystkim kogoś z podobnego świata do naszego. Czyli kobieta mająca siebie za kogoś na poziomie postępuje tak jak napisałaś, ale nie te które (powiedzmy) poza wyglądem, często wspomaganym, nie mają nic. One by się podczepiły do każdego kto bym im dał coś więcej niż mają, czyli wymagają niewiele.

Gość tego pragną
tego pragna W pewnym mieście powstał sklep, w którym każda kobieta mogła sobie kupić męża. Miał sześć pięter a jakość facetów rosła wraz z każdym piętrem. Był tylko jeden haczyk: jak juz kobieta weszła na wyższe pietro nie mogla zejść niżej, no chyba, że prosto do wyjścia bez możliwosci powrotu. Wchodzi więc tam sobie pewna babka poważnie zainteresowana kupnem meża. Na pierwszym pietrze wisiała tabliczka: "Mężczyźni tutaj maja prace" -To już coś, mój były nawet roboty nie miał- pomyślała kobieta-ale zobacze co jest wyzej. Na drugim piętrze był napis: "Mężczyźni tutaj mają pracę i kochają dzieci" -Miło, ale zobaczymy co jest wyżej. Na trzecim pietrze była tabliczka: "Mężczyźni tutaj mają pracę, kochają dzieci i są niesamowicie przystojni" -No coraz lepiej- pomyślała - ale wyżej to musi być już zajebiscie. Na czwartym piętrze można było przeczytać: "Mężczyźni tutaj mają pracę, kochają dzieci i są niesamowicie przystojni i pomagają przy pracach domowych" -Słodko, słodko... ale chyba wejdę pietro wyżej. Na piątym piętrze stało: "Mężczyźni tutaj mają pracę, kochają dzieci i są niesamowicie przystojni, pomagają przy pracach domowych i diabelnie dobrzy w łóżku" -No niesamowite, wrecz cudownie - pomyślała kobieta - ale jak tu jest tak wspaniale, to co musi byc piętro wyżej!?! Na szóstym piętrze BARDZO zdziwiona kobieta przeczytała: "Na tym pietrze nie ma żadnych facetow. Zostało ono stworzone tylko po to, aby udowodnić, że wam babom za cholere nie można dogodzić..."

Gość kobieta po40
masz racje to chyba bardziej narura ludzka chce ciagle cos wiecej i nie m zbyt wile wspólnego z sama inteligencja

Teoretycznie nie ma ideałów, ale są ludzie mniej lub bardziej zbliżoni do naszych ideałów. Zawsze mamy nadzieję znaleźć kogoś bliższego tym marzeniom. Nieważne czy jakiej płci jesteśmy.