Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KiciaKiss83

test Quick Vue mozna 6 dni po zaplodnieniu zastosowac?

Polecane posty

Gość KiciaKiss83

Mam pytanie czy ten test mozna zastosowa 6-7 dni po zaplodnieniu domniemanym? jezeli miesiaczke mam miec 14 stycznia?

Gość ffffffff fg gg
przeciez na tym tescie pisze ze najlepiej zastosowac go w 6-9 dniu po domniemanym zaplodnieniu

Każdy test najlepiej zastosować w dniu przewidywanej misiączki. Przed tym terminem wynik może byc błędnie negatywny. Wiem co mówię - miałam tak dwukrotnie.

Jeżeli zależy Ci na szybkim i pewnym wyniku to zrób test z krwi- beta hcg, daje 100% pewności i wynik można odebrać często jeszcze tego samego dnia, koszt ok 30zł.

Gość KiciaKiss83
zrobilam i wyszedl negatywnie. miejmy nadzieje ze byl to wiarygodny wynik hmm...? :(

Gość KiciaKiss83
Ja chyba wariuje przeciez nie moga mi sie stac piersi brdziej nabrzmiale 7 dni przed miesiaczka ani nawet jak bym byla w ciazy to byl by 6 dzien pozatym dzis robilam test i negatywnie

Gość eden
Kicia,nie wariuj moje piersi zawsze tydzień albo półtora tygodnia przed okresem zwykle nabrzmiewają i nigdy to o ciązy nie świadczyło, poprostu hormony Ci wariują i wyolbrzymiasz wszystko i dlatego tak sie dzieje,sama sie nakręcasz ...wiem coś o tym...nie martw się i cierpliwie czekaj na okres, pozdrówki

Gość KiciaKiss83
wiem juz wariuje :( jak dostane okres to chyba upije sie z radosci

Gość KiciaKiss83
Poprostu chodzi o to ze okres mialam 17 grudnia noc z 31 grudnia na 1 stycznia kochalam sie 2 razy bez gumi to albo on jest bezplodny, albo ja albo szczescie?

Spokojnie, w ciążę brew pozorom wcale nie tak łatwo zajść, plemnik nie szuka komórki ale na nią \"wpada\", czyli już pierwszy problem, drugi jest taki, że komórka żyje 12-24 godziny czyli maks jedną dobę, musiałabyś mieć niesamowitego pecha. Zdecydowana większość ciąż kończy się... z pierwszą miesiączką.No stres bo opóźnisz sobie okres sama.Jeśli bardzo się boisz - idź do przychodni i wykonaj test z krwi, będzie pewniejszy niż płytkowy w tak wczesnym stadium.

Gość makówka
Jak wcześnie można wykonać test w laboratorium?

Najwcześniej po 6 dniach od zapłodnienia kiedy zaczyna się wytwarzanie hormonu ciążowego (o ile doszło do cąłkowitego zagnieżdżenia). Najpewniej jednak wykonać test w pierwszym dniu oczekiwanejj miesiączki, która (i jeśli) nie wystąpiła.