Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooooooooooo

majtki jednorazowe -po co?

Polecane posty

Gość oooooooooooo

p c majtki jednorazowe do szpitala po porodzie??????

Gość hehehehahaha
po to zeby miala ci gdzie krew wsiakac po porodzie :-) lekarze za bardzo nie lubia takich majtek, wola zeby kobiety mialy sama wkladke miedzy nogami :-) tak juz jest

Gość oooooooooooo
aaaaaaaa to sa takie na zasadzie pampersa? hehe inaczej je sobie wyobrazałam:)

Gość możesz zobaczyć
na allegro - tam sprzedają takie w dziale bielizna...

sama przyznasz racje że lepiej mieć takie gatki niż chodzić jak kaczka z podpaską która przemieszcza sie tam i tu

Gość bądźmy precyzyjne
Majtki jednorazowe: 1. podtrzymają podpaskę 2. są przewiewniejsze od bawełnianych (ranę krocza należy wietrzyć) 3. są higieniczne, bo, jak sama nazwa wskazuje, używa się ich jeden raz. Według mnie, to bardzo dobry wynalazek na czas pobytu w szpitalu po porodzie.

Gość bądźmy precyzyjne
Każdego dnia zakładałam nowe, więc 4 pary powinny wystarczyć. Powiem szczerze, że rodziłam latem i te majtasy nosiłam także później, w domu. Było mi mniej gorąco w nich.

Gość iwka26
napewno przydadza się nawet jak ktos do ciebie pzyjdzie to wygodniej będzie ci isc na odwiedziny:)

Gość 3 tyg. po porodzie
a ja bym szczerze odradzila te majtki.Ja kupilam sobie w aptece z Canpolu i powiem Wam,ze one wcale nie odychaja!!! Na oddziale położniczym jest bardzo goraco,po porodzie bardziej sie pocimy,bo organizm wydala nagromadzona wode.U mnie bardziej sprawdzily sie majtki bawelniane niz te z siateczki...

ja jak je kupupowałam to były w dwóch wariantach dostępne: 1- materiał podobny do fartuszka odiwedzających osób na oddziale (nie polecam ich,mi się one rwały zanim je na dupsko ząłożyłam) 2- materiał podobny do bandażu są owiele bardizej trwałe-polecam

Gość awe
ja polecałabym też majtki bawełniane! Pzeciez tez można ich używać 'raz' (i do prania, a potem się w domku przydają). Momi, że wszpitalu nie każą nosić majtek tylko podpaskę, ja spełniałam te nakazy tylko przed wizytą, poza tym chodziłąm w majtkach, bez nich jest super niewygodnie dla mnie.

Gość mam pytanie...
A czy sa rozne rozmiary tych majtosow? Pytam bo mam troche okraglejsze ksztalty... troche wiekrzy rozmiar niz 36 :) I po 2 czy mozna zamiast podpasek stosowac tampony? Ja strasznie nie lubie podpasek i wolalabym tampony.. Podpaski zawsze mi sie jakos przekrecaja... i albo bielizne brudzilam sobie z przodu albo z tylu :O i jak dlugo trwa ten okres krwawienia..?

Gość bądźmy precyzyjne
Tamponów nie wolno, bo można zakażenia dostać. Zreszta krwawienie w pierwszej dobie jest dość obfite. Potem stopniowo jest coraz mniejsze, ale trwa do ok. 6 tygodni.

Gość bądźmy precyzyjne
Co do rozmiaru - majtasy sa uniwersalne. A rozmiar 36 i obfite kształty .... :( ja mam po porodzie 42 :O

Gość 3 tyg. po porodzie
te z Canpolu co ja kupowalam to sa S,M,L i chyba XL tamponow nie mozna uzywac,nawet swoich podpasek,bo nie sa jałowe-tylko szpitalne podklady

Gość bądźmy precyzyjne
O tych z Canpolu, to nie wiedziałam :O Ale podpaski można używać własne. Przecież w moim szpitalu te podkłady leżały na korytarzu w szafce, więc jałowe nie były na 100%.

Gość 3 tyg. po porodzie
w moim byly pakowane po 10 sztuk w taki zielony papier i byly sterylizowane.Zabralam do szpitala pieluchy z Belli i duze podpaski i wrocilam z nimi do domu:))))

Gość mam pytanie..
No wlasnie pisalam ze ja mam wiekszy rozmiar niz 35 nawet chyba wiekszy niz 42 :( 😭 A czy wypada o te majty spytac ginekologa w takim razie..? Jakie zasady panuja w szpitalu.. i jakie majtasy zabrac... Z golym tylkiem w obcym miejscu nie patrzy mi sie biegac :O

Gość bądźmy precyzyjne
Jeśli Twój ginekolog pracuje w szpitalu, w którym będziesz rodzić, to z pewnością Ci podpowie. Te, które ja miałam (takie siateczkowe) były uniwersalne i z pewnością mogłaby je nosic osoba o rozmiarze 50 i więcej. ;)

Gość mam pytanie..
a gdzie je kupic.. ile kosztuja... czy uzywac tylko w szpitalu czy w domu tez...? A i jak sie ich uzywa..tzn przymocujesz je do bielizny i juz nie odkleisz..prawda..bo odklei sie podpaska z wkladem.. Czyli w ile sztuk trzeba sie zabezpieczyc..?

Gość mam pytanie..
mchodzi mi o wklady chigieniczne piszac "przymocujesz je do bielizny" Bo wyszlo tak jakby gadki do gatek mocowala :)

Ale pytasz o majtasy czy o podpaski? Majtasy kupowałam w sklepie medycznym. Ceny nie pamiętam, ale były niedrogie. Podpaski kupowałam w aptece (firmy Bella). To właściwie były pieluszki. Ale jak powiesz, że duże podpaski na połóg, to Ci dadzą to co trzeba. Kosztują ok. 2.50. Nie mają kleju, ale te majtki je doskonale trzymają na miejscu.

Gość 3 tyg. po porodzie
ja za majtki z canpolu 5 szt zaplacilam 8 zl,kupowalam w aptece,ale mozna je kupic rowniez w sklepie z art. dla niemowlat

Gość Mam pytanie..
Czyli takie wilkie podpaski rozmiaru 30 razy XL i nie maja kleju :) Boze...to juz wiem ze bede je miala na plecach :D No a jak uzywalyscie tych majtaskow.. Tylko w szpitalu czy po szpitalu tez? Pytam bo ja bede rodzila w sezonie letnim... Nie lubie podpasek bo zawsze mi odparzenia robily..i na sama mysl o podpasce mnie :O A te bez siateczki..takie jakby z waty to mnie brudzily... Dlatego jestem taka fanka tamponow..no ale jak trzeba to trzeba... Powiedzcie .. A dlugo utrzymuje sie takie krwawienie..? Czym one jest spowodowane - czy to jest juz normalne krwawienie miesiaczkowe..? Przepraszam ze pytam... Ale glupio mi jednak o takie rzeczy pytac mame :O

Gość bądźmy precyzyjne
Podpaski kleju nie mają, ale miałam taki sam problem z "uciekającymi" podpaskami, a te się trzymały. Możesz ewentualnie uzywać ligniny. Rodziłam w sierpniu, więc majtasy nosiłam tez w domu. Powiem Ci szczerze, że dokupiłam kilka sztuk i prałam codziennie delikatnie. Nic sie z nimi nie działo złego i służyły mi tak długo, jak ich potrzebowałam. Krwawienie utzymuje się ok. 6 tygodni. Ale jest z dnia na dzień coraz słabsze. To są tzw. odchody poporodowe oraz krew z rany po łożysku. Czy jakoś tak. Od strony medycznej aż tak się nie zagłębiałam w tema, więc może ktoś inny odpowie Ci precyzyjniej. :)

Gość majtko po porodzie
najlepsze będą z siateczki, ckodzi o to aby były przewiene, canpol jest z tworzywa sztucznego najlepsze są majtki molipants firmy hartman, znajdziesz je w aptece i kosztują ok 3 zl sztuka- kup sobie 3 pary jak zabraknie mąż dokupi, można je prać w 90 stopniach, i są wygodne a na podkłady proponuję pieluszki bella baby, takie zwykłe bez podklejenia życzę powodzenia

Gość majtko po porodzie
aha majtki z siatki są w różnych rozmiarach, nalepsze będą large

Gość mam pytanie...
dziekuje bardzo za odpowiedzi... Czyli teraz wystarczy tylko przejsc sie do apteki powiedziec pania potrzebuje to i to.. i zawsze sie cos znajdzie... Jak okaze sie ze nie szyja rozmiarow na takie wielorybki jak ja.. to sobie je sama do porodu udziergam ;) Tak nawiasem... to modna bielizna :)

Gość mam pytanie...
a jeszcze jedno.. Czy to prawda ze karmiac piersia jest zmiejszone ryzyko zajscia w ciaze..? Gdzes sie kiedys spotkalam z takim stwierdzeniem.. Ze karmienie i laktacja to jakby srodek antykoncepcyjny... ile w tym prawdy...?